Jobb på flygplatsen!?

Igår var jag och hämtade min älskling på flygplatsen. Det var sent på kvällen och för en gångs skull var jag faktiskt i tid. Ordentligt i tid dessutom. =) Därför hade jag tid att gå och strosa lite på flygplatsen och se mig omkring. Det var inte speciellt mycket folk utan de som var där var framförallt affärsmän med kostym med businessväskan vid sidan. Det fanns också en del annat folk som liksom jag vankade fram och tillbaka i väntan på att just den som de väntade på skulle komma ner för rulltrapporna. När jag gick där i min tystnad och kikade mig omkring lade jag också märke till stämningen, den unika atmosfären som bara finns på en flygplats. En blandning av spänning, förväntan och en viss glädje.

Det gjorde att jag mindes tillbaka när jag var yngre och faktiskt önskade att få arbeta på en flygplats när jag blev äldre. Jag hade redan då fashinerats av den spännande känslan som cirkulerar där och tänkte att visst vore det ett riktigt drömjobb att arbeta i en miljö som bestod av denna känsla. Sedan hade det inte så stor betydelse exakt vad jag gjorde där utan det var helt klart den speciella atmosfären jag ville åt.

Ja, stämningen på sin arbetsplats är otroligt viktigt och det är otroligt avgörande för om man trivs eller ej. Jämför själv känslan mellan att vakna på morgonen och gå till en arbetsplats med en stämning som känns negativ, trött, bitter och ovänlig. Eller att öppna dörren till en arbetsplats som känns välkomnande, positiv, energisk, glad och hjälpsam. Nu trivs jag jättebra på mitt jobb och den har bara känslan av det sistnämnda men det är viktigt att man stannar upp och reflekterar, känner efter och kanske hjälper till att göra något åt det om det inte känns bra. För det är ju faktiskt så att vi människor bidrar till stämningen. Ett leende, en hjälpasam hand eller några uppskattande ord kan göra en otrolig skillnad, tänk på det!

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0