Fint väder = dålig uppdatering

Nu sitter jag på jobbet - igen! Vädret i veckan har ju varit underbart vilket har resulterat i att jag och Vinston knappt varit inne. Tur är det för inne är det stort behov av en storstädning. =(

Hur som helst så tillbringade vi midsommarhelgen i Varberg. Mysigt och lyckat med allting. Besök av Sofie och Johan med barn hela midsommarafton och på midsommardagen kom Lina, Tobbe och lille Elias på grillbesök. På söndagen åkte vi hem och fick hjälp av mamma och pappa att riva vår altan.

I trädgården står just nu material till ny altan, stenplattor, material till mur, borttagna gamla stenplattor som har sålts men inte hämtats, ca 7 stycken enar som dargits upp och ligger hulle rom buller. Halva "gräsmattan" består av jord och gräset är på tok för långt men kan inte klippas pga. alla grejer som står på. Stor suck! Med andra ord ser det ut som ett riktig kaos. Förhoppninsvis och förmodligen kommer det bli kalasbra när det är klart. NÄR det blir klart. =)

I måndags var det mammafika hos Susanne och så lite fix i trädgården sen. I tisdags en tur till Bollebygd där det blev lunch med farmor på La familia och glass på glassbaren eftermiddagen. Vinston levde loppan hemma hos farmor när vi väl kommit dit och tyckte det var spännande med allt som finns där. =) Igår åkte jag och Vinston till Sjömarken där vi käkade lunch på en filt, badade och solade. Direkt efteråkte vi hem till Anna och Aprilia dit också Lina och Elias kom. Riktigt mysigt...och varmt.

Efter jobbet idag väntar ett besök hos frisören innan vi ska till Torsdagskvällen med Vinston och Anna, Daniel och Aprilia. Ska bli spännande att se hur det går med barnen som får följa med på restaurang och sedan ha hörlurar på sig när September sjunger.

Bilder från den SOLiga sommarfesten i fredags


Den här burken (Borås energis - våra kunders - ackumulatortank) på 70 meter var vi uppe i...


Spiraltrappa som gick till himmelen...kändes det som




Väl värt en utsikt som denna!


Tyvärr blåste det en hel del






Eftermiddagen avslutades med golf på teknikbanan








Nedräkning till Midsommar

Tycker inte det var länge sedan jag körde fast i en snödriva på gatan utanför vårt hus och var tvungen att knacka på hos grannen och be om hjälp. Frusna fingrar, åkpåsar och snöpulsande var en lång, grå vardag och så helt plötsligt - snart midsommar. Nu börjar det ju t.om. att gå mot mörkare tider igen. Helt otroligt.

Känns oerhört fint att få ha varit hemma med min solstråle i tre hela dagar och så komma in en dag och jobba och få "helgstämningen" och sedan gå på ledighet. Inte dumt alls, men nästa vecka är sista veckan på min mammaledighet. Sedan väntar 4 veckors semester innan jag börjar jobba 100%. Hjälp!

I eftermiddag packar vi bilen och drar till Varberg. Drömbubblan Varberg! Där allt känns så mycket lättare, soligare och härligare. I morgon kommer Sofie, Johan, Melvin och Felix vid lunchtid då det vankas sill och "potäter". Därefter drar vi till midsommarfirandet och har med picnic. På kvällen blir det grill och lite gott att dricka. Ska bli trevligt värre! Hemresan väntas inte förrän på söndag. Härligt, härligt!


En sådan här fin krans skulle jag också vilja bära i morgon... (bilden googlad)

Tapetrullejakt

Igår var vi på Leos lekland - första gången - och jag var verkligen imponerad över vilket fint, stort och fräscht utbud som fanns där. Vinston var ju i minsta laget men hade verkligen jättekul. Tjöt av skratt i bollhavet och på studsmattan. Rutchkanan var inte helt fel den heller. =) Sedan gick vi en sväng i Knalleland och hämtade bland annat ut en tapetrulle jag ska ha till bröllopet (!!)

När vi var på väg hem kom jag på att jag inte sett till rullen när vi packade in i bilen. Den hade legat under Vinstons vagn och jag vet vid ett tillfälle där vi tagit rulltrappan på Lindex då det dunsade till men då reflekterade jag inte över det. Nu när rullen saknades tyckte jag mig se ett samband så det var bara till att vända, hitta en parkering, släpa ut med Vinston på höften och knalla till Lindex där de inte hittat någon. gav mitt namn och telefonnummer men gick runt i några butiker till och frågade. Den hade ju ändå kostat 349 spänn. =) Utan resultat, med skoskav och supertrött beger vi oss hemmåt igen och då ringer tjejen från Lindex och säger att en kund hittat rullen liggandes under ett klädställ. Jippie! =) Så nu får vi åka dit en annan dag och hämta den.


Filmen...

...nedan var inte den bästa men ville testa en ny funktion som gör att det nu går att lägga upp videoklipp på bloggen via iphone.

På Leos lekland

Idag har vi busat som bara den på Leos! Det var inte sista gången.


Tyskland

Mysig dag! Just nu skulle jag vilja stanna tiden. Det är precis innan midsommar, semestern ligger inom räckhåll, bröllopsplaneringen är i slutfasen, det är så mysigt att följa Vinstons utvecking nu precis i början av prat-, och gå-stadiet och allt är bara allmänt bra! Snälla, låt mig få känna så här ett tag till. Idag har vi varit på mammafika hos Katrin och Amanda med hela gänget. Barnen var sjövilda! :) Sen har jag och Vinston haft en bus-mys-skratt-danseftermiddag och kväll och när han väl somnade har jag fixat lite måste-göra-saker. Nu väntar jag på att min store prins ska komma hem. Han och pappa har varit i Tyskland över dagen och köpt dricka till bröllopet. Dem åkte sju i morses och bör komma hem snart. Låååång resa men åhh så skönt att det är fixat! Duktiga killar!!! :)

De första stegen

Sitter i morgonrocken i soffan och har precis beställt en väska till bröllopet. Fler och fler saker börjar falla på plats  och det känns bra. Det har varit fullt upp se senaste dagarna med jätterolig kväll på Viskan med mammagruppen i torsdags och jobb och jobbfest på fredagen vilket också var trevligt. I lördags blev det en massa fix i trädgården för mig, Andreas och Vinston och sen kom Simon och Charlie på besök och då blev det fika tillsammans med Sofie, Johan, Melvin och Felix. När dem gått kom Lina och Tobbe med deras lille skatt och det var sååå roligt att äntligen få se den lille som snart blir tre veckor. Åhh, vad jag glömt hur små dem är. =) Ljuvligt! Det blev verkligen en social dag för när dem åkt kom mamma, pappa och Elin och vi grillade och provade viner till bröllopet. Somnade trött men glad.

Idag har vädret varit under all kritik så vi åkte till Frölunda Torg hela familjen, fortsatte till Ikea där vi både fikade och åt korv med bröd.

Förresten har jag missat att tala om att vår guldklimp tog sina första (5) steg i torsdags kväll och kan dessutom härma en häst nu. Stora killen växer så det knakar och idag hämtade jag dessutom ut en liten, så söt kostym som prinsen ska ha på sig på bröllopet. Kommer vara snyggaste killen på hela bröllopet! =) 





Bilder från i onsdags då vi var på Djurparken

Fel dag att jobba på =)

Underbara, sommarvärme och så tvingas man sitta inomhus och jobba. =) De tre dagarna jag varit ledig på i veckan har varit kalla och delvis regniga men vi har haft fullt upp ändå. I måndags blev det först besök av härliga Louise och sedan av Susanne och Katrin med barnen. Vips så var den dagen slut. I tisdags blev det ett långt besök på Djurparken med Sofie, Melvin och Felix. Ännu mer fika och mysigt värre.

Igår åkte jag och Vinston med mamma till Alingsås där vi letade klänning till henne till bröllopet och hittade en riktig superduper snygg sådan. Vilken fin mamma jag har! =) Vi lunchade och fikade och hade en riktigt mysig dag med lite annan shopping. Hittade ett par snygga skor och Vinston fick en tröja och en bil av mamma samt införskaffade vi lite material till bröllopsdekorationen. Nu kliar det i fingrarna för att hem och skapa, klippa, pyssla och skriva. Sådant jag älskar att göra.

Idag är det fullt upp med jobb för att åka hem en vända innan det är dags att möta upp tjejerna på Viskan för lite god mat och ett glas vin kanske.

Långa, härliga helg!

Den här helgen känns verkligen som att den har hållit på i en evighet - i positiv bemärkelse. I fredags när jag jobbat klart åkte jag, Vinston och Andreas till Varberg och väl på plats grillade vi med Maria, Jörgen, Wille och Maggan. Blev en hel del vin dessutom och lite väl sent för att huvudet skulle kännas okej dagen efter. Men men, lördagen tillbringade vi med att göra "i ordning inför sommaren". Planterade en massa blommor, målade mur och fixade och grejade. Jag hann med en lång promenad med lillgrabben också. Vips så var det sen eftermiddag och vi tog vårt pick och pack och åkte hem.

Idag var det dags att träffa mammagruppen tillsammans med deras respektive och barn. Vi möttes upp i Annelundsparken för att grilla korv, leka och dricka kaffe. Mycket trevligt och skoj att få träffas allihopa. Är så glad att det är ett sådant gott gäng - hela gruppen! Efter det åkte vi hem och fortsatte vårt grävand ei trädgården som förövrigt nästan är klart! Sen är det bara en massa, massa kvar men roligt är det att se att det blir fint. Nu i kväll har vi handlat och städat och busat med Vinston som tyvärr blivit förkyld igen. Hoppas verkligen att det inte är något långvarigt!

I morgon kommer först Louise på fika och det ska bli så mysigt att träffa henne igen. Gissar att hon vill prata en massa bröllop! ;) Sedan kommer Susanne med Anton och katrin med Amanda på eftermiddagen. Social måndag med andra ord.


Sjungom studentens lyckliga dag!

Var ute en sväng på lunchen för att köpa lunch och göra lite andra ärenden och jag var inte ensam om man säger så. Idag är det student för väldigt många och det dukade av hög musik, glädjerop och en hel del lastbilsbuller. HÄRLIG känsla. Adrenalinet bubblade när man gick längs Kungsgatan och det gick inte att låta bli att le åt de glada studenterna. jag minns själv känslan som igår... Fjärilarna i magen, glädjeruset som blandades med champagnens effekt och den där otroliga frihetskänslan om att du inte längre behövde sitta i skolbänken - såvidare du inte valde det själv. Åhh, hoppas verkligen de får en härlig dag och inte mår allt för dåligt i morgon. ;)


Lyckorus

Aldrig förr har så mycket tid gått så fort
tänker på alla saker vi har gjort
sen den dagen du och jag blev ett par
är det ett år, tolv månader, trehundrasextiofem dar
men alltid samma känsla, även att vi förändras
och lågan brinner trots att vindarna har blåst hårt ibland
och om vi någon gång gråter så möts vi alltid åter
i lyckorus och det är därför jag älskar dig

Jag minns allt, det finns inget rum som är tomt
ser hur det goda berövar oss på allt ont
och jag tar vara på varenda minut
så låt mig vandra här på vår väg utan slut
och alltid samma känsla, även att vi förändras
vi lyser starkt och klart fast tiden borde satt sina spår
och om vi någon gång gråter så möts vi alltid åter
i lyckorus och det är därför jag älskar dig

Kom och lägg din kind mot min
dröm om oss om du somnar in
jag är här hos dig

Och det är alltid samma känsla, även att vi förändras
vi lyser starkt och klart fast tiden borde satt sina spår
och om vi någon gång gråter så möts vi alltid åter
i lyckorus och det är därför jag älskar dig

På minizoo =)

Idag har vi som sagt tillbringat eftermiddagen och kvällen hos mamma och pappa. Har haft en jättemysig dag i det fina och varma vädret och Vinston har skinit i kapp med solen. Han försöker just nu charma allt och alla och mormor och morfar smälter rätt så lätt så klart. =) Vi åt och fikade på altanen, kollade på hästarna, katten, hunden, hönorna och tuppen (ett riktigt minizoo), provade brudklänningen som sagt och tog en promenad till lekplatsen. Det var en trött men nöjd Vinston som somnade i bilen hem.

I morgon är det dax för mig att jobba och även på fredag och när jag slutar åker vi till Varberg för at hjälpa till med Maria och Jörgens hus lite innan det på söndag förmiddag är dax att träffa mammagruppen med barnen och papporna för grillning i Annelundsparken. Kul att få träffa allas familjer då det är första gången.

Lätt som en fjäder...

...ja precis så känner jag mig och dessutom överlycklig efter att äntligen ha fått min brudklänning idag! I ungefär 2 månader har jag, efter att ha beställt min klänning, gått omkring och fasat för hur resultatet skulle bli. Våndats över kvalitén, hur välsydd den skulle vara, ev. fläckar och om den skulle sitta bra.

Jag visste att DHL skulle leverera den någon gång under dagen så jag höll mig hemma och vet inte hur många gånger jag tittade ut genom fönstret och lyssnade efter att någon kom. Till slut kom en kille med ett litet, vakumförpackat paket som jag tvivlade på att det skulle få plats en brudklänning i. Jag stoppade Vinston och paketet i bilen och åkte till mamma och pappa för att äntligen få slita upp paketet och dra upp MIN klänning som verkligen var perfekt! Jag är verkligen så nöjd och det kändes lika bra när jag fått på den. Den är så välsydd och gedigen och sitter som en smäck! I kväll kommer jag somna gott!

Bilder




























Hemma igen!

Igår kväll strax innan tio kom vi hem efter en dryg resdag som började med att bussen till flyget gick redan klockan 9.00 på morgonen. Därefter gick hela dagen till att vänta, resa, vänta och resa. Men det var det värt! Vi har haft en härlig vecka och jag känner mig väldigt utvilad och full av energi. Vinston har fullkomligt lyst som en sol en vecka i sträck - inte en ledsen min utan han har tagit för sig av livet till fullo. Njutit av poolen, havet, massor av promenader i FRAMMÅTVÄND vagn, att vi varit tillsammans och inte minst favoriten Wille. De två är verkligen så härliga tillsammans trots att Wille nästan är fem och Vinston snart ett så märks det hur skoj de har tillsammans och hur dem uppskattar varandras sällskap.

Terracina var en mysig liten by där vi nästan kände oss som de enda turisterna - en positiv känsla då det kändes som vi fick komma den Italienska kulturen, miljön, livet lite närmre. Hotellet låg fint bredvid havet med fin pool och trädgård där vi tillbringade mycket tid. En dag var vi på marknad som var den största jag har varit på och där man verkligen kunde fynda. En annan dag åkte vi till Rom där vi bland annat fick se Colusseum. Maten var mindre bra då det inte fanns så mycket emr att välja på än pizza och pasta som förvisso var gott men kanske inte en vecka i sträck. Shoppingen i byn var inte heller så tokig och jag hade om möjligt med mig mer hem än när vi åkte trots alla blöjor och barnmatsburkar.

Kort och gott, en vecka går på tok för fort när man har roligt! Bilder kommer, 468 stycken har tagits så nu håller jag på att ladda över dem till datorn.


RSS 2.0