Lång dag

Vi vaknade upp i morse och lade märke till två fuktfläckar i taket. Helvete, tänkte vi, och fasade för att taket skulle behöva läggas om. Det hade verkligen varit katastrof. Det visade sig att fläktsystemet på vinden stannat vilket gjort att det bildats kondens i rören vilket hade läkt ut i en skarv som var ovanför vårt sovrum. Jättetrist, särskilt eftersom vi lät måla om taket i sovrummet när vi flyttade in och förmodligen tvingas göra det igen men det kunde varit betydligt värre. Anledningen till att ventilationen stannat berodde tydligen på att vi måste reglera styrkan vid temperaturskillnader utomhus och det hade inte förra ägaren talat om. Typiskt!

Så idag har vi fått pyssla med det, gått en långpromenad, varit och fikat hos en kollega och hennes man och barn i Sjömarken, solat och storhandlat. Det känns som att den här dagen har varit lång - en hel timma längre. ;)

Det går i hundratio!

Har haft fullt upp sedan igår morse då vi efter frukost åkte hem till mamma och filade i det trista höstvädret. Underbart mysigt var det att sitta inne med en kopp kaffe och diskutera livet. ;) Sedan gick jag och Vinston till Charlotte och Charlie där vi hade en mysig eftermiddag med lunch och promenad. På kvällen var det dags att göra sig fin, lämna Vinston hos hans farmor och ta sig till La Copita och äta tapas, jag och Andreas. Hade en riktig mysig middag innan vi gick hem för att mata lillkillen och sedan ut på stan igen för en kopp kaffe. Det blev både Bara, Vimmel och Harrys innan vi gick hem till vår prins som sussade sött. Idag har vi bl.a. hjälpt Andreas mamma och sedan haft myskväll här hemma. Vinston har varit svårsomnad och jag tror det beror på gårdagen men nu sover han iaf. och det tänker jag också göra och njuta av den extra timmen man får i natt. God natt och sussa sött alla!

Det blir inte riktigt som mamma vill =)

I morse kände jag mig helt slut när klockan ringde och det egentligen var dags att gå upp och gå till Rytmiken som är på Öppna förskolan på torsdagar. Lillplutten ville annat och låg bredvid mig i sängen och fäktade med både armar och ben och tycktes säga: "Kom igen nu morsan, jag vill till mina kompisar och sjunga och leka". Han vann! Vi gick upp och fick snabba oss för att hinna dit. Lika roligt som vanligt men jag åkte hem direkt när rytmiken var slut i stället för att stanna med de andra och äta nybakt bröd. Sängen lockade fortfarand eoch jag fick chansen att vila lite bredvid Vinston som sov en stund i sängen efter det att vi kommit hem.

Efter lunch åkte vi till Anna och Aprilia där vi hade tänkt ta en promenad tillsammans men regnet fullkomligt öööste ner så det blev en mysig fika i soffan istället med en massa prat. Så ska en typiskt härlig eftermiddag spenderas. Tack Anna!

Andreas är i väg i kväll så det blir Vinston-mys för hela slanten!


Spontaninbjudan - det gillar vi!

Fick ett sms vid tolvtiden från vår granne Sofie som frågade om jag och Vinston ville komma över på en fika. Absolut, det ville vi och var där en halvtimma senare. Har suttit där och fikat och pratat fram till nu när vi nyss kom hem och haft det jättetrevligt. Innan har vi bara setts i trädgården så det var jättetrevligt att få träffas på annat sätt. Hon har Melvin som är två år och Felix som är en månad yngre än Vinston så det är ju perfekt att ha någon nära som också är hemma på dagarna. Det var definitivt inte sista gången vi sågs på ett sådant här sett!


Tack, tack, tack!

Har glömt att tacka alla som gjorde att lördagen blev så bra som den blev!

Tack underbara mamma för all hjälp och "stöd" i fredags när jag var stressad. Tårtor skulle bakas, allt skulle handlas, huset skulle städas mm. mm.

Tack gulliga, gulliga Maria, Maggan, Jörgen och Wille för all hjälp i lördags med sallad, dukning och för att ni hjälpte till hela dagen så att allt flöt på.

Tack söta, rara, duktiga Johanna Jonshede för att du ställde upp och sjöng "Det vackraste" för Vinston! Det var svårt att hålla tårarna borta...

Tack snälla syskon som ställde upp och läste och för fina presenter. Jag älskar er!

Tack all övrig släkt, familj och vänner för att ni kom och för alla fina presenter!

Tack min älskling som alltid är så lugn och cool och tar ner lilla jag på marken när det behövs...


En välförtjänad kaffe

Har precis kommit hem från Onyx där vi kört mamma-barnträning. Även om jag tycker det är riktigt roligt och sjukt bra träning är det alltid segt att ta sig upp tidigt på morgonen och Vinton, som är en sömntuta, håller nog med även om han ler sött när jag klär på honom.

Som alltid är det bra övningar och framförallt väldigt stor variation vilket jag tycker är jättebra dels för att det blir roligare så och för att det känns varierat vad gäller muskelgrupperna. Idag hade vi lite bodypump-inspiretarat pass med skivstång och vikter bland annat. Jag hade hoppats och trott att Vinston skulle sova men han var pigg när vi kom dit men glad som tur var så han låg på en matta bredvid två andra små bebisar och tittade med stora ögon första halvan av passet innan jag la honom i insatsen där han somnade. Skönt!!!

Nu fortsätter han sova i sängen här hemma och jag passar på att dricka en kopp kaffe och ta ett par mackor. Idag blir det mysdag hemma och Andreas kommer hem fem idag vilket gör att vi får myskväll dessutom. Härligt! 

Trött men vill inte sova...

...sådan är vår lille grabb idag och det är inte det lättaste att hantera. Detta resulterar dessutom till att han blir gnällig och vill äta oftare. Vi vaknade när Andreas gick till jobbet och lillen ville prompt upp då med så det var bara att kravla sig upp och Vinston fick bada, det gillar han. Efter det lekte vi och sjöng en liten stund och han fick äta igen innan han somade i sängen en tre kvart och jag passade på att vila bredvid. Sedan var det upp och leka igen och äta innan vi tog en timmes promenad vilket inte var speciellt roligt idag eftersom Brämhult verkar vara lika med Sydpolen om man jämför hur det ser ut i stan. Här var det snö/is på i princip hela promenaden och det var både halt och "knöggligt" för Vinston att åka på. Han sov mesta delen av turen men vaknade i slutet och sedan dess har han varit vaken men gnällig och sett trött ut men jag har försökt lägga honom och gått runt och burit honom flera gånger utan resultat. Till slut fick han äta lite till och somnade så jag kunde lägga honom i spjälsängen där han ligger nu. Puh! Man blir så frustrerad när man ser att han är trött men att han vägrar sova.

Nu ska jag passa på att röja undan det sista från i lördags (helt omöjligt när han är vaken). Här kommer lite kort på vår guldklimp från dopet...


Jag, Andreas, Vinston, Maria, Jörgen och kusin Wille



Maria och Jörgen var faddrar


Stolta föräldrar


Jag och lillkillen i "skjort-body" med fluga


Lilla familjen med dopklänningen bakom

Mys


Måndag och ny start på veckan

Eftersom det var dop den helgen som var så var det i stort sett förberdedelser inför det varje dag i förra veckan. Nu är det ny vecka och inget som måste fixas och donas förutom att allt från dopet fortfarande inte är bortröjt. Det går inte riktigt med en liten som för det mesta kräver din uppmärksamhet men nu är det nästintill bortplockat iaf. I morse var det dax för mamma-barngympa och det var stenhårt idag. Cirkelträning och Vinston sov hela tiden. Jag tycker mina träningspass är mer effektiva nu efter Vinston kommit för det finns liksom ingen tid att söla. När du väl har tid för träning så är det högsta växeln som gäller hela tiden för vem vet när han vaknar upp. Därför var jag fullkomligt slut efter passet idag efetrsom han sov hela tiden. Dessutom tränade jag och Andreas en stund igår då vi lämnade Vinston till hans farmor en timma. Det känns skönt i kroppen nu med andra ord! Synd bara att doptårtan fortfarande fanns kvar och man inte hade tillräckligt med disciplin för att stå emot den. ;)

Sedan har vi varit på mammaträff där det var en dietist på besök. Snart dax för Vinston att börja äta riktig mat så det var intressant! Nu sitter jag och lillkillen och tittar på TV och Andreas har jobbmöte i kväll och kommer lite senare.

Tjing!

Vinston Claes Werner Tyrén

Igår döptes vår lillkille i Brämhults kyrka och allt gick otroligt bra! Hela fredagen var mamma här och hjälpte mig handla, baka tårtor, städa och fixa alla förberedelser inflr gårdagen och igår kom Andreas mamma och syster och hjälpte till med maten och dukning för sedan klockan 15.00 var det dax för Vinston att döpas. Han hade sovit jättebra på förmiddagen och sov en stund innan vi kom till kyrkan (körde en liten runda innan kyrkan för att han skulle sova lite) så han var pigg och glad precis hela stunden vi var i kyrkan och skrattade åt prästen när han lyfte upp honom. Allt gick jättefint och trots att jag var väldigt nervös innan vi gick in så rann det snabbt bort efter en stund. Efter kyrkan var vi fyrtio personer hemma hos oss och det gick förvånansvärt bra att få plats. maten räckte och blev över dessutom så det gick jättebra! Vi somnade gott igår och vaknade till en fullständig röra med disk och skräp överallt. Vi vet vad vi ska pyssla med idag med andra ord! ;)

Tack alla, söta rara ni som var med igår och förgyllde Vinstons dag!


Kortet är inte från gårdagen...bilder kommer

Regnet bara öser ner...

Usch och fy vilket väder...helt rätt att sitta inomhus i det här vädret som jag gör just nu. Lillkillen sover och jag håller på att förbereda lite grjejer för i kväll då Mariorna kommer på lite mat. Har varit i Knalleland med Vinston på förmiddagen idag på jakt efter en klänning till dopet och jag köpte en iaf. så nu är det avklarat åtminstonde.

Igår fick Vinston 2 sprutor och nu väger han 6520 gram och är 63,5 cm lång. Växer så det knakar men han växer preciiiiis som man ska göra så det kan inte vara så mycket bättre.

 Den här veckan blir det full fokus på dopet som är på lördag. Väldans massa planering och det ska bli roligt men jag kan inte låta bli att tycka det ska bli skönt när allt är över. Det är så mycket som ska fixas och donas att jagblir helt slut bara av tanken men det blir säkert bra. Huvudsaken är att Vinston får vatten på sitt lilla huvud iaf. Det är ju det det hela går ut på. =)


Favorit just nu...

...Bruno Mars just the way you are

Barnakuten

Idag tyckte jag Vinstons förkylning blivit sämre och det lät rossligt när han andades. Efter att dessutom ha pratat RS-virus med mammorna på rytmiken idag blev jag ännu oroligare och ringde Sjukvårdsupplysningen som tyckte vi skulle åka till Barnakuten och ta det säkra före det osäkra. Väl där fick vi hjälp någorlunda snabbt och både sköterskan och doktorn kunde konstatera att det iaf. Inte var någon större fara med lillgrabben. Han hade ingen feber och hals, öron och allt annat såg fint ut så det är bara lite slem i halsen som tur är. Nu kan jag iaf. sova lugnare och så hoppas jag han är bättre imorgon.

Rytmik och bad en torsdag som den här

Det blev en mysig kväll i Bollebygd igår med kaffe och tårta och det var en väldans massa människor som var och gratulerade syster min. =) I morse var det dax för rytmik igen och jag och Vinston var på plats på Öppna förskolan strax innan klockan tio. Även denna gången var Vinston pigg, glad och med på noterna och spanade in bebisen bredvid oss med stora ögon. Haha, det är så sött att se att han har upptäck att det finns en hel uppsjö av andra små minimänniskor i hans egen storlek och hur han fashineras av detta. =) Efter halvtimman med sång och rörelser så var det fika med nybakade frallor och kaffe och idag var alla mammor från föräldrargruppen utan en med så vi la beslag på soffgruppen och lämnade stället sist. Riktigt trevligt var det. Efter det gick vi hem och Vinton fick äta lite innan vi gick ut på promenad och tog Andreas med oss som är hemma sjuk men som behövde lite frisk luft. Nu sover lillkillen igen efter att ha badat och jag får lite egentid. Härligt!


Innan dagens promenad i nya, fina overallen



Mysigt att bada


Renaste killen i stan...och sötaste

Barnvagnspromenad med Anna och Aprilia

Jag hade tänkt vara med på mammabarn-passet som var på Onyx i morses efetrsom jag kände mig bättre igår men när klockan ringde 8.00 och jag dessutom inte sovit mkt i natt så stängde jag av alarmet på telefonen, avbokade passet och somnade om. Andreas är sjuk och hemma från jobbet idag med. Ingen större fara med någon av oss men men. I stället blev det en lång, härlig promenad med Anna och Aprilia. Skönt att diskutera relevanta ämnen med någon som sitter i exakt samma båt vad gäller många saker. ;) Nu har vi kommit tillbaka och lillkillen sover kvar ute och Andreas har åkt till jobbet för att fixa lite grejer. Snart blir det väl lunch och i kväll vankas det kalas hos världens bästa syster som fyller 17. Stora tjejen!

Massa grattis syster Elin, vi ses i kväll!!!


Härliga höstdag!

Vilken fantastiskt fin dag det har varit idag, en riktig höstdag! Vi tog sovmorgon idag Vinston och jag och sen tog vi det lugnt med de vanliga morgonrutinerna innan Charlotte och Charlie kom och vi tog en långpromenad i solen. Eftersom lillkillen är lite snörvlig tog vi en fika ute innan de åkte hem. Nu har Vinston somnat och Andreas bör komma hem när som helst. Klockan sju kommer prästen hem till oss för att diskutera dopet som börjar närma sig. Det ska bli spännande!

Mammaträff och förkylning

Igår hade vi en jättemysig dag i Bollebygd. Grabbarna (Andreas, brorsan och pappa) spelade golf och vi tjejer (och Vinston) var hemma och myste, var ute och gick och pratade en massa. Nu har jag och Vinston nyss kommit hem från BVC där vi varit på mammaträff. Han hade ont i magen och skrek en hel del stackarn. Han har åkt på min förkylning och i natt var han jättesnuvig och hostade. Ska åka till apoteket nu och köpa saltlösning men han är mkt bättre så här på dagen.

I morgon kommer Charlotte och Charlie för en promenix och sen har vi besök av prästen på kvällen för att diskutera dopförberedelser.


Mamma och Vinston


En allvarlig liten kille...


Glad moster

Vinston "Trötter" Tyrén

Vilken jäkla bra tajming vi lyckades med idag. Jag gjorde bakad potatis med stekta championer och fläskytterfilé medan Andreas sövde Vinston som somnade precis innan det var dags för käk. Vi åt tillsammans vilket nuförtiden inte sker speciellt ofta och Vinston sover fortfarande nu tre timmar senare!!! Jag gissar dock att han kommer vara klarvaken klockan 4.00 i natt men jaja, vi får se hur det blir.

Härligt med lite egentid och chans att kolla på TV...synd bara att Andreas vann valet av kanal så det varit hockey som rullat hela kvällen. ;)


En "gammal" bild på en liten, liten hand...


Kvalitetstid med lilla familjen

Igår skulle vi ju åkt till Malmö men det blev inställt pga. att jag var sjuk. Istället blev det en riktig myskväll med Vinston och Andreas hemma och vi åt gott, kollade på Idol och myste med lillkillen. Härliga fredag! Idag tog vi sovmorgon hela familjen och Vinston var med på noterna och vi gick inte upp förrän 10.30. Sedan åkte vi till stan och Andreas tränade och jag och Vinston shoppade lite innan Andreas mötte upp oss och vi fortsatte en sväng till. Det var mycket folk som njöt av höstvädret på stan. Nu har vi kommit hem efter ett stopp på Mc Donalds och fixar lite grejer här hemma som bord ha fixats för länge sedan. Åhh, vad det är mysigt att vara hela familjen hemma! 

Ändrade planer

Vaknade upp ännu sämre (började känna av halsen och förkylning igår) och eftersom vi hade planerat att åka till Malmö fick vi ändra de planerna och stanna hemma. Inte kul att åka dit när man är sjuk och smittas. Så idag blir det nog ingen promenad för mig och Vinston trots att jag gärna hade velat. Vi myser i soffan, sjunger sånger och leker i gymmet i stället. Och väntar på att Andreas ska komma hem från jobbet så det blir fredagsmys på riktigt!

Testade en grej med mobilen/youtube...

=)


Duktig

Idag var det dags för mammabarn-pass igen och även om det var segt att gå ur sängen i morses så åkte vi till Onyx och körde ett faktiskt hårt pass. Vinston somnade när passet började och vaknade i slutet så än en gång blev det bra. Duktig liten kille!

Efter det har vi vart hemma och städat, tvättat, diskat, plockat, bäddat nya lakan, bakat, varit ute och gått. Känns skönt att ha fått allt gjort men nu ska jag ägna lite mer tid till lillkillen innan Andreas kommer hem och vi får besök av hans mormor, mamma och Wille.

Två barn

Nu ligger jag i sängen bredvid Vinston som ÄNTLIGEN verkar sova. Magont, hunger och övertrött är ingen bra kombination - stackaren. Andreas ligger i gästrummet i källaren med Wille som sover över här i natt. Känns konstigt! Är det så här det känns att ha två småttingar tro!?

Två barn

Nu ligger jag i sängen bredvid Vinston som ÄNTLIGEN verkar sova. Magont, hunger och övertrött är ingen bra kombination - stackaren. Andreas ligger i gästrummet i källaren med Wille som sover över här i natt. Känns konstigt! Är det så här det känns att ha två småttingar tro!?

Varm i kroppen

Den här bilden möter mig när jag slår på mobilen. Blir alltid lika varm i kroppen av kärlek. Kan man annat än le när ett sådant litet charmtroll ser en rakt i ögonen..!?


Shopping hjälper

Har tillbringat förmiddagen i Knalleland och sen åkte vi till stan och mötte upp Andreas för att luncha. Passade på att gå en sväng i stan efter lunchen eftersom Vinston somnat innan vi till sist åkte hem. Nu sover han gott i sin spjälsäng och jag passar på att bara ta det lite lugnt. Känner mig lite bättre till mods efter shoppingturen trots att jag inte gjorde några storinköp. Att bara få strosa runt och kika på allt höstnytt är som balsam för själen och Vinston skötte sig fint!

I går ställde jag in spjälsängen i vårt rum istället för vaggan och lade honom där efter han somnat mellan oss igår kväll. Han vaknade efter bara en liten stund och jag tror det var det som gjorde honom lite orolig. Hur som helst var det bara att lyfta upp honom och ha honom bredvid oss resten av natten. Det är mysigt, visst, men jag sover dåligt om han ligger där hela natten så jag hoppas det går bättre i natt. 


Zombie

Har knappt sovit något alls i natt och Vinton ville gå upp vid åtta-tiden så jag känner mig som en zombie. En trött och deppig zombie. Känner mig inte riktigt på topp, tänker för mycket när jag går hemma och det är aldrig bra. Känner inte för att vara hemma idag utan har planer på att besöka Knalleland med Vinston om en stund. Får se om lite shopping lättar upp min sinnesstämning något...

Första mammaträffen avklarad

Åter igen - dålig uppdatering men har haft fullt upp och känner mig därför som en riktigt sliten morsa. Har måt lite halvdåligt i helgen dessutom så jag hoppas att det vänder och att jag snart känner mig fit for fight både psykiskt och fysiskt igen. I fredags kom Maria, Jörgen, Wille, Marina och Maggan hem på kvällen och det var riktigt roligt att fixa god middag och hallonmoussetårta på det. På lördagskvällen åkte jag, Andreas och Vinston till bollebygd och blev bjudna på middag - härligt. I går tog vi det rätt lugnt hela dagen och som sagt kände jag mig inte riktigt hundra så det var skönt med ett lite lugnare tempo.

I dag tog vi en förmiddagspromenad i vanlig ordning och sen klockan 13.00 var det dags för den första mammaträffen. Det är ett gäng mammor i området med bebisar födda juli-augusti och det var riktigt trevligt. Två tjejer gillade jag extra mycket och det var roligt att snacka om relevanta grejer med sådana som är i samma situation som mig. Det ska bli roligt att träffas varje måndag! Den ena tjejen tipsade dessutom om bebyrytmik på torsdagar som jag tänkte testa på på torsdag. Tror Vinston skulle gilla det då det handlar om sång och instrument och han älskar när man sjunger för honom. Tycker det är skönt att jag "vågar" mig ut lite mer nu och inte drar mig för att gå/åka på olika saker. Dagarna blir roligare och man får helt enkelt ut lite mer av dagarna. 


RSS 2.0