Lutar åt Onyx

Jag har varit trogen kund/medlem/användare...ähh, vad man nu säger, till Studio Aktiv i flera år nu och trivs väldigt bra där. De är trevliga, stället är fräscht, schyssta pass etc etc. Grejen är att jobbet har kontrakt med Onyx vilket gör att priset skulle bli lite billigare om jag bytte gym. Största orsaken är dock att det kan vara trevligt att hänga med kollegorna och träna tillsammans med dem samt att Andreas kompis Tobbe och hans tjej Lina tränar/är instruktör där vilket är skoj.

Jag har försökt få med A på något pass i en evighet nu men har gett upp. De där maskinerna i gymmet lockar tydligen mer än ett tidsbestämt pass. =) Maria, som också tränar på Studio Aktiv kommer förhoppningsvis också att byta vilket då gör att allt bara talar för att det faktiskt blir ett byte.

Jag har haft en provvecka på Onyx för ett tag sedan och får säga att jag inte blev besviken. Det är nog minst lika bra och det bästa är att passen är fler och oftare. Ja, det ska faktiskt bli riktigt roligt. Synd är bara att det är två månaders uppsägningstid på Studio Aktiv, vilket gör att juni blir första månaden för nya gymmet. Då kan man kanske lika gärna göra ett uppehåll över sommaren då man ändå inte är en lika flitig gymbesökare. Ja, det tåls att fundera lite på det där.

Webben - den bästa uppfinningen

Kom precis hem från ett jobbigt men kul pass. Min goding hade varit riktigt snäll och lagat mat så den stod in princip på bordet. Väligt uppskattat, speciellt idag kan jag säga. Hur som helst så är det väldigt bra låtar på det body pump-passet jag var på och framförallt den sista låten som är en lugn sådan - för avslappningen.

Jag var sugen på att se vem som sjunger låten så att jag kan kunna spela den här hemma. Nu är man inte så frammåt och vågad så trots att jag velat fråga instruktören om hon visste mer om låten så blev det inte så. Jag visste dock att passet var nr 69 så jag satte mig precis och googlade snabbt på "bodypump 69" och efter endast ett misslyckat klick kom jag in på en tjejs blogg som utförligt hade skrivit vad alla låtar hette i just detta passet, Så enkelt och snabbt fick jag alltså reda på titeln och kunde lätt gå vidare till youtube för att få höra den en gång till. Det där world wide webb är väl fantastiskt! =)

Här är låten 

Balkongdrömmar

Nu börjar ju vädret ordna upp sig och bli som det ska - soligt och skönt. Härligt. Efter jobbet väntar ett body pump-pass vilket ska bli skönt. Har sån jäkla träningsverk från den lilla ridturen i lördags så jag har svårt att gå normalt när jag suttit en stund. Haha. =) Ser kul ut misstänker jag.

Blir sugen på att köpa nya blommor och plantera och ha mig. Det är nu man önskar sig en stor, härlig balkong i rätt läge där man kan ta sig en kopp kaffe och njuta av vårsolen. Vår Så kalalde balkong kan knappaste se en endaste soltimme, ligger på den absolut sämsta platsen någonsin men man kan inte ha allt. =)

Den dagen man skaffar hus vill jag iaf. ha en stooooor altan/terass där man får plats att grilla, fika, sola och leka. En dröm - frågan är när det kan bli verklighet! =)


En dröm...

Måndag och dags att ta tag i allt igen

Har landat lite, har insett att jag trots allt får behålla mitt jobb som jag i torsdags var så säker på skulle bli tvärt om. Är så klart väldigt glad för det trots att jag är ledsen att ett gäng väldigt goa, duktiga och trevliga kollegor får tacka för sig om ett par månader. Har dock haft en skön och lång helg för en gångs skull. Ja, för det känns faktiskt som jag hunnit med mycket. I fredags kom ju som sagt Charlotte hem till mig. Tyvärr strulade vädret och vägarna så hon ramlade in kvart i tio och vi satte igång att äta, dricka lite vin och tjattra för fullt. Till slut tog tröttheten ut sin rätt och vi slocknade fort båda två.

På lördagen åt vi frukost och gick på stan. Vi letade bröllopsattiraljer, shoppade och fikade och hade en väldans mysig förmiddag. Därefter tog jag bilen till Bollebygd och tillbringade en dag tillsammans med mi mysiga familj. Var med syster på träningstävling, tog en långpromenad, åt god mat, red och såg Robinsson innan det var dags att hämta Andreas vid tågstationen.

Gårdagen tillbringade vi i Varberg med A föräldrar och hans systers familj. Underbart det var att sitta lutande mot husväggen och känna vårsolens strålar tina upp en. Lite tvunget mathandling och tvättning klämdes in på kvällen innan vi såg Van Veeteren (ingen hit enligt mig).

Tjing!


Syster Elin på gulliga Fantazie som är dotter till min ponny Zanlight som jag fick när jag var 10 år.
2 rosetter fick dem med sig hem i lördags.

Tillbaka till verkligheten...nästan

Huvudvärken är nästan borta, jag har tagit en promenad och fått lite luft. Klämde in en solning också vilket var skönt och så har jag ätit lite granna så nu börjar det ordna upp sig någorlunda. Jodå, nu börjar jag komma tillbaka till verkligheten lite. Fortfarande lite manglad, ledsen för mina kollegors skull, men väldigt glad ändå mitt i allt.

Imorgon ska jag och Charlotte gå på stan och spana och kanske, kanske unnar jag mig någonting för att fira att jag faktiskt har jobbet kvar. Kanske behöver jag inte snåla och spara riktigt mycket nu som jag trott. Skönt. Men bara kanske.


Jag är glad men ledsen

Idag är ingen rolig dag - trots fredag och lön. Vi fick redan tidigare i veckan reda på att det måste varslas på jobbet. Inte vilka eller hur många, bara att mer info skulle komma snarast. Sedan dess har tankar snurrat, alternativ har analyserats och magen kraschat. Jag var nämligen helt säker på att jag skulle få gå. Jag har bara varit anställd i ett drygt halvår vilket gjorde mig så pass säker på den saken. Hela kvällen igår grät jag så inga tårar till slut fanns kvar. Både min stackars mamma och Andreas fick höra på alla osammahängande meningar och jag har knappt fått en blund i ögonen i natt.

Vaknade i morse av en sådan huvudvärk så jag trodde mitt huvud skulle sprängas men insåg att jag fick ta mig till jobbet för att få dödsdomen. Konstigt nog kom den aldrig! Däremot är det fem stycken andra på jobbet som tvingas gå och trots att jag var glad att få ha mitt jobb kvar så led jag med de andra. Alla grät och kramades och det var ett enda virrvarr på jobbet. Tror ni någonting blev gjort? Min huvudvärk vägrade ge med sig så jag gav upp vid lunchtid och är nu hemma.

Ikväll kommer Charlotte på besök, innan dess verkar det som min syster och mamma kommer på besök. =) Längtar så efter min älskling som behövs mer än någonsin just nu, men imorgon kväll kommer han hem igen så det är inte så långt kvar.

Nu ska jag försöka blunda lite grann.

Shoppingsug

Jag tycker svarta kläder är snyggt och stilfullt och det bästa av allt - det funkar till det mesta. Tyvärr blir det lätt tråkigt när man näst intill BARA använder mörka kläder. Trots att det enkelt går att lätta upp med någon annan färg så kan svart ibland kännas dystert och trist. Särskilt nu när våren är på ingång, solen skiner och alla trendiga magasin lyser av klatschiga färger på jackor, byxor och sjalar.

När man går förbi skyltfönstrena på stan så skriker alla härliga vårkläder "köp mig, ta på mig, prova mig, ta hem mig". Det är med svårhet jag trotsar skriken, vänder bort blicken och stålsätter mig för att gå raka vägen hem med snabba, bestämda steg.

Åhh, vad jag vill känna mig rik, säker och kunna shoppa med gott samvete. Ett par snygga byxor till våren, ett par schysta remsandaler, en färgglad kjol, lite fina underkläder. Suck. jag hade gjort mycket för att ha den möjligheten nu.

Jäkla lågkonjunktur!

Myskväll och mardrömmar

Igår kom Mariorna på besök. Tokarna hade med sig jättefina blommor som står så fint hemma nu. Vi åt en kyckling/tacorätt och avslutade med lite våfflor med glass och sylt. Det var ju trots allt våffeldagen. =) Såg lite Irene Huss och sen blev det Grease Anatomy. Tjejerna är riktiga fan av serien och experter på alla namn och saker och ting som skett i tidigare avsnitt. Jag känner mig helt lost efetrsom jag gillar programmet men dels inte varit speciellt flitig med att följa serien och desutom är kass på namn. Men men, mysigt hade vi iaf.

Sen var det dags att sova...eller försöka rättare sagt. Jag var rätt speedad och låg och tänkte på allt mellan himmel och jord innan jag äntligen lyckades somna. Försökte t.om. att räkna får, men det gick nog inget vidare. Drömde dock en massa hemska saker och vaknade helt genomsvettig mitt i natten. Då kan jag säga att jag saknade min lugna, trygga pojkvän vid min sida att hålla om.

Idag blir det ett body pump-pass efter jobbet och sen ska jag försöka fixa lite med kvitton för deklarationen. Kanske hinns med en promenad också. Vi får se.


Jag, Maria och Maria =)

Gräsänka

Från och med idag till och med lördag är jag gräsänka. Det händer inte speciellt ofta och eftersom det var ett bra tag sedan jag sov själv så känns det lite konstigt. Jag tycker inte om att känna mig ensam. Nu är det så att jag trivs väldigt bra i vår lägenhet och känner mig trygg där men jag är glad att jag inte sett någon rysare det sista. =)

Det är iaf. fullt upp. Ikväll kommer Mariorna hem till mig på lite mat och det ska bli mysigt. Har en film på g som jag tror passar oss perfekt! På fredag kommer Charlotte och då ska vi äta gott och dricka vin och prata bröllop (hennes bröllop). Lördagen blir det till att gå en sväng på stan och sen blir det antingen ett besök i Bollebygd eller en kväll tillsammans med en jättemysig tjej som heter Anna. Vi får se, men jag kommer troligtvis inte vara så mycket ensam under tiden som gräsänka. Sen är snart min älskling hemma igen. =)

Tjing!

Brorsans upplevelser

Min kära bror, Jimmy, befinner sig på andra sidan jordklotet. Eller centralamerika rättare sagt. Han åkte med en kompis för ett par veckor sedan och kommer att resa runt i sydamerika och uppleva den delen av världen och ha det kul i närmare ett halvår. Avis blir man. Tänk hur mycket han kommer få vara med om, lära sig och uppleva. Både kulturellt, socialt och språkligt. Jag är stolt över att han sa upp sig på jobbet och gjorde det han alltid velat göra, för det han gjort nu - att ta sig ut i världen och backpacka - är verkligen något som passar honom som handen i handsken.

Det verkar dessutom inte som han och reskompisen ligger på latsidan där inte. På Jimmys resedagbok kan man läsa om alla strapatser de hittills hunnit med och det är allt från vulkanutflykt, kajakpaddling i en vattenfylld krater, besök av tempel med lämningar från mayariket med mera.

Jag är glad att han mår bra och har det roligt och gör det ha verkligen vill.

Lycka till brorsan min!


Jag, syster och bror

En mening med allt!?

I sådana här tider som vi befinner oss i nu (lågkonjunkturstider) så börjar man fundera på vad man egentligen vill göra med sitt liv. Vad är ens drömyrke? Vad skulle man allra helst vilja göra om inga pengar, problem eller begränsningar i världen stoppade en? Har jag valt rätt? Är det här vad jag verkligen vill pyssla med? Vad finns det för möjligheter?

Kanske är det någon mening med allt... Jag tror faktiskt det. Huvudsaken är ju faktiskt att man mår bra, har pengar så man klarar sig och aktiverar sig med något som stimulerar en och gör att man är lycklig, mår bra och växer som människa. Så är i alla fall min teori.

Jag tror att allt för många kör på i det vanliga spåret. Rädda och för lata för att verkligen ta tag i sina drömmar, våga släppa taget och göra det dem verkligen tror på eller skulle må bra av. Det är inte så konstigt att så många lider av depressioner och utbrändhet! Jag själv är lika dan men jag ska bli bättre på det.

Veckans mål får bli att verkligen fundera ut hur jag skulle göra för att må som bäst och hur jag ska gå tillväga.

Favvosar

Det blev ingen spinning igår, inget body pump-pass på lunchen idag heller. Jag känner mig inte helt okej men jag hoppas det går över. Det är många på jobbet som varit sjuka så det är väl inte konstigt om man blir smittad.

Tog dock en riktigt skön promenad igår kväll. Tog på mig varmt och laddade i-poden och så är det bara att knalla på. Har en favoritrunda som jag inte tror många skulle dela med mig. =) Egentligen har jag andra favvosar men då måste man åka bil för att ta sig dit och det förstör liksom hela grejen. Nä, den svängen jag helst går nu går förbi coop, hestra, lasarettet och villastan. Tycker om den även om jag inte kan förklara varför. När jag bodde på Fjällgatan var "Skogsvägen" som Ulrika lärde mig den allra bästa. Lagom lång och så bestod mesta delen av rundan i skogen vilket är skönt - om man är två men inte ensam för en som är skogs- och mörkrädd som jag är. =)

När jag bodde hemma hos mamma och pappa i Bollebygd så var bästa vägen "Runt Nässlehult" - där har jag knallat en hel del. Här får man en riktig variation och vacker natur. Sen är det ju samtidigt viktigt med variation för att motivationen ska finnas kvar men favoriter får man vad gäller allting. Oavsett om det rör sig om butiker, resemål, maträtter eller nagellack. =)

Börjar ladda för activion

Arbetsmåndagen börjar gå mot sitt slut. Ikväll väntar ett activiopass på gymmet, ni vet där man cyklar med pulsmätare på sig. Ser fram emot attsvettas lite emn får erkänna att jag känner mig lite trött och slö och att jag HELST av allt gått hem och lagt mig i sängen. =)

Men sen vet jag hur bra man mår efteråt och hur gott det är att sjunka ner i soffan efter duschen och känna sig sådär mör  i kroppen som man bara gör efter ett träningspass. Japp, längtar tills dess. =)

Ett orosmoln...

...svävar ovanför mitt huvud idag. Jag har en jobbig klump i magen och känner mig lite rädd, liten och orolig. Behöver jag nämna att det har med den här jäkla lågkonjukturen att göra. =/ Men vi får se om jag har anledning att känna så som jag gör eller ej. Sen är det bara att tänka att det som sker det sker och att det finns en mening med allt. Eller hur!?

Kvinnohat

Kom nyss hem från bion. Har sett "män som hatar kvinnor" tillsammans med Andreas och hans föräldrar och som alla säger så är den otroligt bra men rå. De dryga två och en halv timmarna som filmen höll på gick väldigt fort, precis så som det gör när en film är bra och sevärd. Blir dock så äcklad och illa berörd hur kvinnorna behandlas i filmen. Jag ska inte avslöja fö mycket men det är några scener som är väldigt grova och som gjorde att i alla fall jag vände bort blicken och svalde några gånger.

Igår hade vi en trevlig middag med våra föräldrar och Elin. Bjöd på en fläskfilé gryta med ugnsbakade rotfrukter och så en chokladkaka med chokladglasyr och grädde till. Det verkade som det gick hem i alla fall.

Nu är det snart dags att förbereda sig för en arbetsvecka igen. På onsdag åker Andreas på konferans och är borta till på lördag så jag ska passa på att vara lite extra social med tjejerna. =) Blir förhoppningsvis ett besök till Bollebygd också.

Nu ska här mysas lite framför tv:n. =) 

Jag har stillat mitt behov

Efter lunchen nyss kände jag och Emma ett litet godissug komma smygande. Vi gav efter och gick den korta biten till Jamjam. Inte så många bitar utan bara för att känna den där fredagsnjutningen tillsammans med kaffet. Åhh, vad gott det var. Men det är nackdelen med att jobba i stan. När jag arbetade på Fagerhult var det en halvtimmas gångväg till närmsta affär/kiosk vilket gjorde att man fick nöja sig med kaffet när godissuget föll in. Alternativet fannsockså att gå till lagret där några förskrämda chokladbitar eller salta patroner fanns att köpa men det hände ytterst, ytterst sällan får jag erkänna.

Nä, idag är jag värd att avnjuta några söta bitar innan det är dags att ta helg. Afron ställde jag in eftersom jag får mer och mer ont i halsen. trist, men jag vill inte ligga sjuk hela helgen.

Det får bli lite vin och räkor istället. Härligt!


Kungen på besök!?

Fredag, äntligen, vad härligt. Solen skiner utanför och jag hoppas att det lilla onda i halsen ska försvinna med lite varmt kaffe. Tanken är att jag ska köra afrodans med Anna på jobbet i eftermiddag och avsluta med lite härligt bastubad. Därefter ska en kaka bakas och så hoppas jag på lite fredagsmys med min älskling. Funderar på lite vitt vin och räkor...vi får se vad han säger om saken.

Annars känns en helg välkomnande. Den här veckan har varit mindre bra... Hoppas på en bättring från och med idag. Imorgon är en middag planerad på kvällen för mamma, pappa, Elin och så Andreas föräldrar. Jag älskar verkligen att pyssla och planera och laga och baka och allt vad det innebär att ha någon hemma på middag. Andreas suckar och menar att det inte är kungen som kommer men jag tycker inte det spelar någon roll om det "bara" är våra föräldrar. Jag tycker OM att allt är tipp topp och att få servera god mat på ett vackert sätt. Jag ska inte avslöja vad det ska bjudas på men jag kan ge en ledtråd om att efterrätten består av choklad. ;)


Bröllopsdags

Min allra bästaste Charlotte ska gifta sig med sin Simon. Ääääntligen ska jag få gå på bröllop! =) Oj vad roligt det ska bli. Enligt traditionen ska det ske i brudens hembygd så det blir ett Bollebygdsbröllop vilket är tur eftersom det är nära och bra. Är så glad för deras skull och nu är det dags att planera möhippa. Ojojoj vad synd det ska bli om henne. =)

Haha, har en massa tankar och idéer som man samlat på sig. Hehe. Risken är väl bara att jag får igen med dubbla mått när det är dags för vårt bröllop så jag får nog ligga lite lågt i alla fall. Roligt ska det bli iaf.


Så fina, så fina. =)

Kanske måste raka av mig håret...

Idag är jag nervös. I eftermiddag väntar nämligen ett frisörbesök och det finns inte mycket som slår det. Finns det något skönare? Att få bli helt ompysslad, någon som masserar hårbotten, schamponerar, klipper och fokuserar på bara DIG... Samtidigt som du får bläddra i tidningar, serverad kaffe och chans att njuta.

Idag infinner sig dock en känsla av nervositet, ångest och oro. Inte bra, inte bra alls. Men idag tänker jag nämligen försöka återgå till mitt blonda hår igen. Vet dock att det kan vara svårt eftersom håret nu är rätt mörkt. Har hört allt från att håret har gått av till att det blivit totalt missfärgat så nu är jag ordentligt nervös. Har ingen lust att behöva raka av det efteråt. =/ Känner dock att det mörka har gjort sitt och att jag vill gå över till en ljusare...hmm. Vilka i-landsproblem hörrni. ;)


Tingeling, tingeling

Jag veeet att den här har fått hur mycket kritik som helst och visst - jag kan förstå det till viss del. Dem driver rätt bra med Rysslnand. Men den är jäkligt skön. Kan tänka mig att den kommer gå varm på dansgolven!?

http://www.youtube.com/watch?v=cWo6Dbwq4Ms

Ge mig styrka!!!

Ingen motivation eller idérikedom infinner sig idag i frökens hjärna. Hon är trött, less och allmänt inte på sitt bästa humör. Vet inte varför för jag tycker alla pratar om hur pigga och lyckliga de känner sig när vårsolen skiner utanför. Inte jag. Vet inte vad det är för fel riktigt men jag blir förargad på mig själv att jag har svårt att ta tag i saker just nu. Får liksom inte tummen ur till saker som jag borde göra. Känns som att tankarna fokuserar kring oväsentliga men energikrävande tankar vilket inte är bra.

Har iaf. varit på lunchen och hämtat en reservnyckel till bilen jag sålde för ett tag sedan. Vi hade lyckats slarva bort extranyckeln på något klantigt sätt vilket resulterade i att en ny fick konstrueras och att plånboken blev 1730:- fattigare. Attans. Inga roliga pengar att spendera direkt. Jaja, gjort är gjort.

Idag får det nog bli till att jobba över lite grann innan jag tänkt ta mig till gymmet för att löra lite kondition. Imorgon är det dags för fröken att ändra utseende. Besök hos hårfrisören nämligen och jag har fortfarande hjärtat i halsgropen för hur det kommer gå. Fokus är nämligen inställt på att bli blondin igen. Vi får väl se hur det går.

Testar Onyx

Tisdag idag. Arbetsveckan har bara börjat. Känns lååångt till helg, men va fan. Jag ska ha en träningsvecka på Onyx och kommer gå in för att testa den till MAX. Igår var jag där och bara gick på bandet och körde trampmaskinen (den får man fin rumpa av och det gillar vi). Hann inte med något pass eftersom jag skulle till Maria på middag klockan 7. Hann med att hoppa in till Andreas föräldrar och säga hej då till en av mina absoluta favvokillar - Wille. Nu ska han tillbaka till Malmö efter en vecka hos sin mormor och morfar och jag vill inte att han ska åka. Sötare unge finns inte.

Middagen hos Maria var väldigt mysig. Blev bjudna på en god kycklingpaj med sallad och så varma päron med aftereight och vaniljglass till efterrätt. Mums!

Idag laddar vi för en effektiv arbetsdag följt av ett hårt spinningspass i eftermiddag. Ska dricka en massa vatten så fröken E orkar! =)

Kram

Middag hos Maria

Just nu sitter jag och väntar på att ett dokument ska ladda klart så att jag kan placera det på ett tryckeris ftp och få gå hem...eller jag ska inte hem utan direkt till gymmet. Sen blir det en middag hos Maria Lunneryd med Maria. Vi tre har stora problem att lyckas få till någon tid där alla har tid att ses. =) Antingen är det jobb, plugg, träning, matcher eller andra kompisar som gäller men en måndag kväll är inte heller fy skam att ses på lite middag.

Tjing

Att förgylla tillvaron

En kollega på jobbet dricker alltid vatten ur ett vinglas här på jobbet. Det ser så roligt ut. Frågar man honom varför så svarar han att det blir lite festligare så. Helt rätt. Lite då och då så går han och fyller på sitt glas och jag kan aldrig låta bli att dra på munnen när han går förbi och balanserar det fina glaset i handen så att fingrarna spretar sådär sött.

Själv nöjer jag mig med en gammal LOKA-flaska där etiketten hänger och slänger. Får dock aldrig i mig så mycket vatten på dagarna som jag borde så jag kanske ska anamma hans teknik. Ja, vi får väl se. =)


Morotskaka - I like

Igår var en lugn och slapp söndag. Tog mig en promenad i vårvädret på förmiddagen innan det var dags att åka till Andreas föräldrar på lite lunch med deras släkt. Jag hade lovat att fixa kaka till kaffet vilket är perfekt för jag tar varje tillfälle som ges att få baka. =) Det blir inte mycket av den aktiviteten hemma om det inte är så att någon kommer på besök elelr så. På tok för farligt att tvingas ha det liggande nämligen. ;)

Blev bjudna på en så himla god morotskaka i fredags nämligen som Lina hade gjort så jag snodde idén och receptet och bakade den till söndagsträffen. Det blev lyckat och jag har aldrig gett morotskaka någon större chans men nu är jag såld! Att det dessutom förmodligen är något av det nyttigaste bakverken gör det inte hela sämre.

Testa recpeptet - ni kommer inte att bli besvikna.

Smaskig morotskaka

Kaksmet
2 ägg
2 dl socker 
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver 
0,5 dl matolja
3 dl rårivna morötter
 
Vispa äggen och sockret pösigt.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll ner oljan och morötterna i äggsmeten och sist mjölblandningen.
Kör i ugn 40 min uter i 175 grader i bröad form.
 
Glasyr
50 gram Philadelphia
30 gram smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Rör samman ingredienserna.
Bred på glasyren som ett täckte först när kakan svalnat.
Dekorera med physalis, flagad mandel eller pinjenötter.

Jag dubblade satsen och lät den bakas i lånpanna - perfekt om man är många.




Trött-pigg

Har nyss vaknat och känne mig sådär konstigt trött-pigg. Är jag ensam om att ha känt så? Sådär att man har spring i benen och myror i kroppen så man inte har lust att ligga kvar i sängen och dra sig trots att man egentligen borde eftersom det är så förbaskat skönt att känna att man inte behöver skynda sig till något jobb. Men sen är man ändå trött och seg och har ingen större ork att ta tag i någonting.

Jag flög upp i morses, satte igång att städa badrummet, köket och diskade ett helt berg. Sen gick musten ur mig ochnu sitter jag i soffan, ensam och tittar lite förstrött på TV:n. Min älskling sover, eller låtsas kanske. =) Igår kväll var vi på Viskan tillsammans med Lina, Tobbe, Anna, Penn, Blomman, Ebbe, Matilda och Emil. Det var en överraskningsmiddag för Tobbe som fyllt år i veckan. Sen åkte vi hem en sväng till Lina och Tobbe och fick god kaka, kaffe och baileys. Mums.

Idag ska vi hämta Wille för att vara barnvakter. Sen blir det lugn schlagerkväll i soffan. Ska bli skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Det känns som att man flygit och farit en hel del det sista. =)

Tjing


Wille - sötaste busungen i stan =)

Afrikas stäpper

Det är nedräkning till afrodans...klockan 5 i eftermiddag ska jag nämligen dansa afrodans och skillnaden är att idag är det inte Studio activ som får äran utan Onyx. Lina är snäll och ger mig och Andreas en gratis provvecka på Onyx och eftersom det är hon som är instruktör på mitt favvopass - afron, så är jag väldigt förväntansfull och sugen på att skaka rumpan och testa hennes pass idag. Dessutom har jag fått med mig Jessica och Anna från jobbet så det blir ännu roligare.

Så nu sitter jag här, precis tillbaka från lunch och försöker mentalt landa i Afrika så att passet senare ska kännas mer relevant och verkligt. Jag hör trummorna, jag ser lejonen, jag känner värmen och klibbigheten. Japp, jag är redo för en svettig dans i afrikas tecken. Japp det är jag.

Det där med jordens dragningskraft

Visste ni att rumpan påverkas 12 cm under en livstid på grund av jordens dragningskraft? Visst är jag medveten om att det mesta hänger mer ju äldre man blir och att allt blir slappare osv. Det är ju inte så konstigt egentligen. Tänk, man lever ju vanligtvis runt 70-80 år och tänk vad mycket kroppen får utstå under dess livstid.

Jessica på jobbet berättade om en kompis som ung hade tatuerat in en liten söt kanin på bröstet. Jättegulligt! Bara det att nu hade kompisen beklagat sig över att den söta lilla kaninen förvandlats till en giraff. Men så är det ju och så vidare man inte tar till kirurgiska ingrepp så får man nog leva med att åldern tar ut sin rätt. En giraff kan ju faktiskt vara rätt så söt den med. =)


SKÄRPNING Emma

Attans. Jag är inte på humör. Ingenting går som jag vill idag och jag har ingen ork för fem öre att göra något vettigt. Är trött och på väldigt dåligt humör. Jag vill gräva en grop och hoppa ner i. Helst skulle gropen vara så djup så jag hamnar på andra sidan jorden. Där bör det vara varmare och soligare än vad det är här i snökaoset. Det gör än inte gladare direkt. Attans, jag som varit så pigg och glad nu ett tag. Nu blir jag en sur och tvär flickvän, kollega och kompis igen. Det gilar jag inte, men ändå får jag svårt att motivera mig till att bli glad, lugn och trevlig igen - som jag faktiskt kan vara ibland.

Jag får se till att skärpa mig. Nu om en stund ska jag till Monica som är en mycket klok kvinna...hon brukar ha bra saker att säga som får min hjärna att tänka om - det behövs. Sedan ska jag hem till Andreas föräldrar och vara barnvakt åt Wille en stund. Gissar att det blir lite hockey ikväll också - inte mitt förslag!


Sol, värme och bad hade jag gett mycket för nu...

Mormor, Maria och myskväll

Igår kom min kära mormor förbi på en fika. Hon hade desutom blivit påprackad två av mina klänningar som nyss införskaffats men behövde sys om. Snäll som hon är hade hon knåpat nästintill klart men ville prova innan hon sydde dem helt klara. Vi hade iaf. en mysig pratstund om allt mellan himmel och jord.

Därefter tog jag bilen till Maria L där vi gick en mysig men kall promenad. Usch vad kallt det var!!! Trots att vi nästintill halvsprang så frös jag så mycket så känseln i låren återfann sig långt senare trots en varm dusch när jag kom hem.

Myskväll framför Greys med tända ljus och en tjock filt i soffan väntade resten av kvällen och sen somnade man gott.

Idag är det ett riktigt fantastiskt väder ute och det känns otroligt mer lockande med en frisk promenad än att tvingas vistas inomhus framför en dator. Det är iaf. torsdag idag och snart helg! Härligt, det ser vi fram emot. Det är vi värda. Snart, snart!

Tjing

Borås, Borås

Kom nyss ut från en väldigt häftig lunchföreläsning om staden vi bor och arbetar i - Borås. Häftigt är helt rätt ord - i alla fall om man intresserar sig för historia och levnadsförhållanden. Stadsantikvarie Fredrik Hjelm höll en mycket intressant 2 timmars lång presentation om Borås historia som grundade sig på ett bildspel med en mängd bilder från 1800-talets slut tills där vi befinner oss idag. Vi fick se välkända hus och platser, så som torget, rådhuset, city knalleland och givetvis gamla byggnader som inte finns kvar idag. Tyvärr, är ordet man kan säga om den saken för i de flesta fallen så är de ursprungliga byggnaderna/husen betydligt charmigare och finare än de kåkar som de ersatts med. Trist!

Riktigt roligt var det att se busstorget i ett kaos av hästar, kärror och handelsmän. Allégatan, sent 1800-tal var betydligt vackrare då - en smal väg kantad av träd och vackra trähus och den inre stadskärnan beblandades med ängar där hö skördades.

Ja, där ser man. Jag tror att jag kommer lyfta blicken och se de gamla husen på ett helt annat sätt när jag går till och från jobbet i fortsättningen. Kanske får jag syn på de små, barnfotabarnen som springer i slalom runt hästkärrorna. Kanske kan jag tyckas mig se damerna som är ute och spatserar för att visa säsongens kappa. Ja, jag tror det går om jag koncentrearar mig riktigt, riktigt mycket.


Missade AW

Kom på att jag glömde berätta något om AW med jobbet i fredags. Det glömdes liksom av att berättas om för betydligt roligare och viktigare saker skedde i lördags. =) Men idag mailade Annso på jobbet ut lite bildbevis från i fredags så jag tänkte att jag iaf. fick skriva en kort sammanfattning och lägga upp några bilder.

Hur som helst så trippade vi alla över till Marcus och drack lite vin direkt efter jobbet. En, två, tre...kanske tio steg mellan dörren till jobbet och dörren till hans lägenhetshus. Nära kallas det, krypavstånd kan man också säga. Därefter gick vi till Babbel och avnjöt en riktigt god middag med gott vin därtill. Kycklingspettet där kan verkligen rekommenderas! Efter en stunds tjat där med en kaffedrink efter maten bar det vidare till nya stället "Torget" som öppnade samma kväll.

Riktigt mysigt 80-tals place med neonljus och allt. =) Haha. Trevligt var det iaf. och lagom litet ställe att just ta sig en drink eller så. Här dracks det cava och pratades ännu mer. Kul att komma ut med arbetsgänget och prata lite annat än just jobb. Extra kul är det att se sina kollegor lite runda under fötterna. Men ett bra gäng, det är dem allt. Här är lite pics från kvällen.


i väntan på att maten ska anlända på Babbel


Tina och Christer avnjuter sin cava. De jeansklädda benen som kan skådas
till vänster om Tina tillhör Idolkocken Alexander för övrigt.



Jag och Sami har tydligen ett intressant samtal. Knepig min Emma!

Avundsjuk och sugen

Det finns ingenting bättre än våren och sommaren. Värme, sol, grönt gräs och glädje. Då mår jag som bäst, då glöms allt tråkigt och du blir som ett barn på nytt. Vintern är en hemsk årstid (inte alltid, men generellt) och då är allt trist, grått och tråkigt. Alla är mer elelr mindre deprimerade och ingen har lust att göra någonting annat än att sitta och uggla framför tv:n (inklusive mig själv).

Men det sista har jag blivit ruskigt sugen på skidåkning. Åkte mycket som liten men nu har jag inte gjort det på ett tag och har heller inte haft något större sug efter det. Det har liksom legat så långt efter en solsemester som det någonsin kan göra men nu har jag ändrat min uppfattning...lite iaf. Igår var Tobbe och Lina hemma nyss hemkomna från Sälen och det lät så mysigt det där med underställ, jägermaister, stugmys, rosiga kinder och skidåkning. Det gjorde det faktiskt. Dessutom åker mamma, pappa och syster till Sälen imorgon och det låter så mysigt så.

Får se när en skidresa kan få ske. Det handlar ju både om pengar, tid och prioritering och för närvarande så är det helt köpstopp så en skidresa i år får vi nog skippa. =)


Okej, att stretcha ÄR viktigt

Igår var jag och tränade på kvällen. Det blev att köra igång veckan med det förmodligen tuffaste passet - activio. Spinning med pulsmätare, där går inte att fuska direkt. Det gäller att hålla sig till den pulsen som tränaren bestämmer och du ser din egen pulsnivå jättestort på väggen längst fram i salen. Tur är att ingen annan behöver se just ditt resultat i alla fall. =)

Passet var lika tufft som vanligt men denna gången struntade jag i nervarvningen och stretchningen eftersom jag ville skynda mig hem då Tobbe och Lina skulle kika in en snabbis. Detta resulterade i att min kropp känns mer som en 80 årings idag. Haha. Jag är stel, öm och trött i hela kroppen och det känns väldigt lockande med en massage eller iaf. ett mysigt bad. Jaja, jag ska ta ett kortis pass body pump på lunchen och förhoppningsvis kanske det hjälper kroppen att mjukas upp lite grann.

Så jag har lärt mig en läxa - fuska aldrig, aldrig med stretchningen!!!


Nytt utseende

Kände för lite förändring även här på bloggen. Ny "tapet" - tapeten kommer från Boråstapeter ur nya kollektionen Garden och så en ny banner. =)

Ny vecka och nya möjligheter

Måndag - förstår inte varför just helgens timmar verkar gå dubbelt så fort som de övriga dagarna i veckan. Poff så är det måndag och ny arbetsvecka igen och du har knappt hunnit med att blinka. Igår var en riktig slappardag. Hade tänkt vakna pigg och fräsch igår morse och få till en träning eller i varje fall en promenad. Men champagnen i lördags satte sina spår och gjorde min hjärna till en seg klump och kroppen till att vilja vara i vågrät ställning hela dagen. Det blev inte så mycket gjort men det gör ingenting, jag är glad ändå.

Lite nödvändig storhandling, matlagning och lite städning fick vi till trots allt. Beckfilmen blev det också vilket jag inte trodde eftersom ögon började vackla redan vid 19-tiden.

På tal om städning och att vara bakis och så. Marcus här på jobbet hade haft inflyttningfest i lördags och han berättade att han inte mått så jättebra igår. Bakis och trött hade dem inte fått så mycket gjort. Legat i soffan och städat undan det värsta och kravlat sig iväg för att hämta pizza - döhungriga. När dem bäl skulle käka märkte dem att någon haft väldigt roligt i lördags och kommit på den briljanta idén att lägga ALLA deras betick i en bigpacklåda med vatten för att sedan placera in den i frysen. Med andra ord var alla deras bestick infrysta i ett isblock och det gick inte annat än att riva pizzan i delar med händerna. Tur att det var pizza, hade gått mindre bra med slemmig kinamat eller något liknande. =)

Då var man förlovad då =)

Jag känner mig lycklig! Det är söndag förmiddag och jag sitter uppkrupen i soffan brevid min älskling och tittar lite förstrött på TV:n. På bordet står tio röda rosor och på mitt vänstra ringfinger sitter numera en ring. En ring, jag har svårt att få bort leendet från läpparna. Jag känner mig sådär barnsligt, löjligt lycklig och trodde inte att man kunde bli så glad av en sådan här grej...men det är jag.

Vi har pratat lite om att förlova oss det senaste och stackars Andreas har fått lite skämtsamma pikar sådär. Jag har också varit med och fått bestämma hur jag skulle vilja att ringen skulle se ut men sen fick jag inte veta mer. Så igår kom det som en riktig chock - och det var väl det han ville. =) Vi hade varit i Bollebygd på middag och såg även melodifestivalen där. När vi kom hem stod tio röda rosor och champagne på vardagsrumsbordet och Andreas gick ner på knä och tog fram ringarna. Shit vilken chock. Jag började storgråta (typiskt) men svarade självklart JA. Det kunde inte bli så mycket bättre. =)

Så nu sitter man här, kär, galen och lycklig och beundrar min nya, vackra kompis på vänster ringfinger. 

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest...

...men fredag är ändå den dagen som känns bäst. Jippiee, idag är det fredag och det känns så braaa. Längtar efter helg, sovmorgon, mys och slappande. Härligt. Börjar ladda så smått för AW ikväll men är inte riktigt festsugen. Håller på att vela om jag ska köra body pump imorgon halv 11 eller inte. Ena halvan avmig är lockande att boka passet och därmed ta dte extra lugnt ikväll. Dricka ett par glas vin och så får det vara bra. Ska ju gå in för att foka på träningen ordentligt nu ju. Men andra halvan säger åt mig att: "Ähhh, Emma, lägg av. Släpp den tanken och ha en trevlig kväll utan att tänka på morgondagen." det är som i en sådan där tecknad disneyfilm där den lilla ängeln sitter på ena axeln och den lilla djävulsängelen på den andra. Båda pockar på uppmärksamhet och vill få sin vilja igenom. Jag är velig!

Igår hade vi iaf. en riktigt trevlig myskväll hos Maria och Damir. Åt goda frallor, drack thé, pratade och såg på TV. Så trevligt att träffa mina tjejer igen. =)

Promenad och myskväll med mina favvotjejer

Snart är denna arbetsdagen över och helgen närmar sig. Ikväll ska jag och Maria E ta en promenix innan vi ska hem till henne och Damirs lägenhet. Det ska bli roligt att se hur dem har fått det eftersom de nyss flyttat in och jag bara sett den snabbt en gång i början. Maria L kommer också och vi ska fika och snacka en massa skit - sånt som tjejer gör. =)

Har saknat dem båda två då vi inte setts "på riktigt" på ett tag. Maria L kom hem från Thailand i söndags och har säkert massor att berätta. Hur som helst är jag upplagd för lite tjejmys.

Imorgon väntar AW med jobbet efter arbetdagen har gått. Vi ska hem till Marcus och hans flickväns nya lya och sen vidare till Babbel där vi bokat bord. Får se hur kvällen löper vidare sen men det får bli lugnt eftersom jag dels har köpstopp och måste hålla i pengarna och dels tänker må bra på lördagen och inte vill förstöra en helg till med huvudvärk. Så!

Sen ska vi hem till mamma, pappa, bror och syster på lördag eller söndag och det ser jag också verkligen fram emot. De kom hem från Kanarieöarna igår och är säkert bruna och fina. =) Brorsan min kommer att åka iväg till Sydamerika nästa helg och vara borta i flera månader och kanske blir det sista gången vi träffas innan han reser så jag vill passa på att umgås med honom. Så så är det, fullt upp!


Man skulle vara en bebis

Jag har varit ute på lunchen och shoppat. Trots att jag har köpstopp och allt men det här är inte till mig så då är det okej. För en present måste man ju köpa om det behövs, eller hur!? Jag fick nämligen en liten kusin för ett tag sedan, Alice. En liten donna som var pytteliten och ser väldigt söt ut på bilderna jag fått. I helgen kanske det är dags att besöka den lilla och då måste man ju ha en present. Att det dessutom var betydligt roligare att gå och känna, klämma och titta på de små kläderna än saker till sig själv hjorde ju inte det hela sämre. HERREGUD vad mycket sött det finns. Hjärtat smälter. Det är små jeanskjolar, tights med volanger, mjuka mössor och söta sockor.

Det var inte speciellt svårt att hitta något jag ville köpa, desto svårare var det att bestämma mig för vilket av dem jag ville köpa. Mene till slut blev det en liten klänning i linnemodell med vit botten, röda skalbaggar och marinblå kanter med en marinblå ficka med ett hjärta på mitt fram. Supersöt. Hoppas bara det finns tid att besöka den lilla i helgen.

Höga klackar - inte så tokigt ändå

jag ääälskar skor med klack. Tycker det är mycket snyggare och jag känner mig mycket snyggare, får en bättre hållning och ja - trivs helt enkelt bättre i högklackade skor. Livet känns lite mer glassigt och med ett par högklackade läckra skor känns inte alls sex and the city -livet sååå långt borta. Sen finns det en gräns. Jag är rätt så lång som det är och har ingen lust att leka höghus. Dessutom är det jobbigt att gå i ett allt för höga men lagom är bäst! En sisådär 5 cm kanske.

Nu vet jag att det inte är speciellt bra att alltid gå i sådana klackar. Mamma har tjatat om att jag borde gå i mer lågklackat, Andreas tycker jag ska sluta upp med att bära högklackat på jobbet och kiropraktorn har skakat på huvudet när hon förstått att det inte är några birkenstock-tofflor som använts mest direkt. Men nu har jag fått vatten på min kvarn, läste i morses på Aftonbladet den här artikeln nedan så varför ge upp de älskade klackarna? ;)

Höga klackar ger bättre sex
Ett par centimeter räcker

Visst är höga klackar sexiga? Högklackat kan dessutom ge en fysiskt starkare upplevelse i sängen. Ett par centimeter hög klack räcker.


Lite trams

(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) varit kär
(x) Är kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
(x) sagt upp dig..
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) varit kär i en lärare
( ) ringt polisen
(x) skolkat
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i USA
( ) varit på Island
( ) spytt i en bar
( ) blivit nerspydd i en bar
(x) varit i Thailand
(x) varit i Grekland, och seglat, var helt underbart verkligen.
( ) sett en del av mig själv brinna
( ) sett din kompis brinna
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) gjort snötunnlar
( ) haft ett the-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt utklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde, inte änn tyvärr.
(x) fuskat när jag spelat spel
( ) gillar halloween
(x) varit ensam
( ) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
(x) tittat på soluppgången
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
( ) ätit en mask
(x) blivit kittlad
(x) blivit bestulen
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
( ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna.
(x) varit vilse
(x) skrattat och lett utan någon som helst anledning
(x) varit på andra sidan landet
( ) varit nära att dö
(x) simmat i havet
( ) dykt bland hajar
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare, när man var mindre
(x) lekt cowboy och indianer
(x) sjungit karaoke, singstar & lips
( ) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan, någon vinter.
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten, när man va mindre och trodde på tomten.
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
( ) varit på rave
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan uppfylld
( ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
(x) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall, när de är riktigt kallt och man slickar på en stolpe eller liknande. Dock när man va mindre.
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) dansat på stranden
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att jag inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) känt tillit till livet
(x) tror på andar och andra väsen, hmm?
(x) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
(x) varit utklädd till prinsessa
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på, snarare i slängd.
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
( ) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
(x) gått baklänges mer än fem meter
(x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x ) sovit med pyjamas
(x) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
(x) hjälpt en främling
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) blivit spottad på
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
( ) dykt med tuber
( ) dykt från över 10 meter ner i vatten
(x) varit svartsjuk
(x) jag kan skriva utan att titta på tangenterna
(x) har piercingar
( ) tatuerat mig


Jäkla lågkonjunktur

Är så trött på detta tjat om ekonomi, arbetslöshet och oro. Klart alla blir avskräkta, rädda och deprimerade av allt detta jäkla snack! Klart ingen vågar handla, investera och hoppas när allt är så bottenkört som det är nu. Vi påverkas ju av allt som sägs på nyheterna och om inte alla hade lyssnat så förbaskat mycket så hade alla varit mycket glaadre, mer vågade och haft jobben kvar.

Trött är vad jag är och trött på att jag har lite att göra på jobbet och orolig blir man ju också när kunderna är försiktiga. Trååååkigt att ha lite att göra. Det är ju inte direkt så att man kan trolla fram uppgifter. =/ Jaja

Hade en riktig myskväll igår efter activion igår som faktiskt gick betydligt bättre än vad jag trott efetrsom jag var så himla trött. Men i alla fall åt vi lite kvällsmat och såg Rallybrudar i sängen efteråt. Perfekt! Idag blir det en sväng till gymmet på lunchen för att köra body pump. Stark ska jag bli! =) sen är eftermiddagen obokad - skönt!

Musik i mina öron...

Jag fullkomligt älskar musik. Det gör nog de flesta - mer eller mindre. Men jag anser verkligen att livet står helt still utan musik. Lyssnar hellre på bra låtar än ser på TV och ska man göra någnting, träna, förfesta, mysa, promenera - ja, vad som helst så går det 100 gånger bättre till schysst musik och allt känns så betydligt mer lättare, gladare och mer givande.

Hörde en ny låt (för mig i alla fall) på radion i morse som jag verkligen gillade. Får bli en favvolåt för tillfället. Swingfly heter dem och deras förra låt heter "Singing that melody" och är också väldans skön.

Lyssna och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=y_u2Yh26juY

Seg måndag

Måndagar är inte min hatdag, jag brukar tyck det är rätt skönt att gå till jobbet igen efter helgen (när man väl kommer ur sängen ska jag säga). Dessutom går dagen rätt så fort eftersom hela förmiddagen består av möte med alla på byrån för att planera kommande vecka så att allt ska falla på plats så smidigt som möjligt. Resten av dagen brukar gå i ett nafs. Idag är det inte så. Jag tycker allt segar och inte går riktigt dit jag vill. Huvudvärken börjar komma krypande, missuppfattningar sker, mobilen dör vilket gör att jag inte kan svara en kompis på ett rätt så viktigt mess. Jag sitter här som på nålar. Vill bort, iväg och glömma allt en stund.

Jag ska börja veckan emd ett tungt, svettigt activio-pass ikväll. Det vill säga att det är som ett spinningpass men du har dessutom ett pulsband under brösten som möter pulsen som du ser lägst fram på en skärm. Passet handlar om att du ska kämpa för att hålla den pulsen som instruktören önskar för tillfället och antingen handlar det om att cykla som en galning eller att varva ner. Det är rätt så fashinerande att se hur kroppen påverkas av anstängningen och jag gillar det. Svetten brukar fullkomligt spruta efteråt och jag gillar även det! Får se om det passet hjälper mig komma igång med veckan, jag hoppas det! =)

The boy in the striped pyjamas

Då var det måndag och den sköna söndagskvällen med godis och film försvann på tok för snabbt. Nu sitter man på kontoret och snön öser ner utanför fönstret. Suck! Trodde att man snart kunde förbereda sig för vår ju. =/

I alla fall. Filmen igår blev "The boy in the striped pyjamas" och den var klart sevärd trots att jag nog behöver se lite lättsamma komedier nu framöver. Har blivit en del allvarsamma och gripande filmer det sista och trots att dem varit bra sevärda så berör det en och du somnar ju inte direkt gott när du har gråten i halsen och funderar på pojken i den randiga pyamasen och hans förfärliga levnadsförhållande. Filmen handlade nämligen om två 8-åriga killar under andra världskrigets Tyskland som blir vänner. Problemet är att den ena är jude och lever i ett koncentrationsläger och den andra killen är son till översta soldaten. Med andra ord - ingen uppskattad eller lyckad situation. Mer säger jag inte, fundera själv ut hur den slutar eller se den!


Slapp söndag

Söndag eftermiddag. Jag sitter i soffan, en filt omkring mig och datorn i knät. Andreas sover sött i soffan och jag tittar lite förstrött på TV:n. Är lite trött och bakis idag men då är en lugn söndag perfekt.

Igår gick hela dagen i ett nafs. Efter vanliga frukosten på stan så var vi och hämtade Wille och var barnvakt hela eftermiddagen. Den där killen kommer bli ordentligt bortskämd av sin morbror och hans tjej. =) Vi gick till stan och där fick han välja ut en leksak innan vi gick till Mc Donalds där han fick en happy meal. Därefter gick vi hem till oss och lekte med bilar, pussel, åt glass, såg på TV och hade det mysigt. =)

Klockan 18.30 var det dags att befinna sig på Golden Elephant för att fira Ulrikas 25-årsdag. Trevlig middag och sen gjorde vi en impulsgrej, jag och A, och drog till Casinot i Göteborg. Gick väl mindre bra för mig men så är det ibland. En trevlig kväll hur som helst.

Idag skulle jag träffa Maria 10.00 för att ta en promenad. Innan dess hade jag tänkt tvätta ett par maskiner tvätt. Hrm, gick mindre bra. Jag snoozade bort alarmet och vaknade 5 minuter i 10. Stackars Maria men hon börjar nog bli van vid sin tidsoptimistiska kompis. =) Mysig promenad blev det iaf. trots att vi inte hann prata om allt vi ville. En lunch hos Andreas föräldrar, lite matinköp och en lässtund senare sitter jag här och väntar på att min goding ska vakna så vi kan gå och köpa lite godis och se en film  soffan. =)

RSS 2.0