Varberg och kusinträff

Nu är vi äntligen friska igen och jag hoppas att vi får vara det ett tag i dessa förkylningstider. Andreas gick tillbaka i jobbet i torsdags så då fick vi känna på hur det ska vara numera på dagarna. Vi hade besök av Anna och Lina med barn på torsdagseftermiddagen och sångstund på fredagen och så besök av Sofie med barnen på eftermiddagen. Mysigt!

Igår åkte vi till Varberg för att sova hos Andreas syster med familj. De hade inte sett lilltjejen ännu och vi firade Molly, Wille och Maria som har fyllt/fyller år. Nu är vi hemma igen och laddar för en ny vecka. :)


Tisdag

Så här mysigt hade vi i morse när alla vaknade. :) Vinston känns bättre, näsan rinner inte lika mycket och matlusten verkar mycket bättre men han har varit hemma från dagis idag och kanske blir hemma även i morgon för säkerhets skull. Andreas äter penicillin och har mestadels legat i sängen. Hoppas såå att detta snart är över och att vi snart kan komma in i alla nya rutiner.

Idag har vi ägnat dagen åt legobygge, planterat ljung, varit ute i trädgården och nu på eftermiddagen gick jag och barnen till en lekplats. Vad skönt det är att komma ut lite och faktiskt kunna promenera utan en stor mage som är i vägen. :)


Knalleland och finbesök

I morgon skulle Andreas börja jobba igen och därmed skulle verkligheten infinna sig för oss andra. Men feber och snuvig näsa verkar hålla i sig så han blir hemma. Vinston är också förkyld men ingen feber iaf och jag går bara och väntar på att jag ska åka på det med men än så länge verkar jag ok.

Idag åkte iaf jag till Knalleland med båda barnen för att möta upp mamma och kika runt lite och äta lunch. Mysigt, välbehövligt och det gick över förväntan. Lilltjejen sov sig igenom shoppingturen och storebrorsan skötte sig fint. Skönt!

På eftermiddag fick vi finbesök av Tobbe och Lina och Anna och Daniel. Och alla barnen. Tänk att det är sex stycken barn nu, sååå roligt! :)


Bästa storebror!

Nu är lillan snart två veckor gammal vilket också innebär att de två veckor som Andreas får vara hemma med oss lider mot sitt slut. Vinston är väldigt förkyld så vi har låtit honom vara hemma från dagis onsdag och torsdag.

I morse vaknade jag på dåligt humör - trött på att bara vanka omkring inne, snoriga näsor, matvägran hos lilleman, förkylningsgnäll och så vidare. Men efter en promenad med båda vagnarna i det otroligt fina vädret med ett stopp på lekplatsen gjorde susen för oss alla. Lillan sov fint i sin vagn och Vinston blev glad och pigg av att komma ut lite grann han med. Ikväll har Andreas jobbat på Sunhouse och det funkade fint att lägga lilleman. Lillan fick ligga på golvet i sitt babynest medan jag läste saga och när hon fick lite ont i magen och började knorra lite så lyfte jag upp henne bredvid Vinston och satte mig på golvet bredvid. Är fortfarande förundrad över hur bra lilleman tar lillasysters närvaro. "Jag tycker om henne" säger han och klappar henne försiktigt på huvudet eller kinden. Gråter hon så kommer de tröstande orden "Såja lilla gumman". Det är så fint att se. ❤


Zzzzzzz


Mina ❤


Bebisbubbla

Vi har det väldigt bra här i vår bebisbubbla och myser och njuter för fullt med vår nya familjemedlem. Den som är minst nöjd är förmodligen katten som fått byta sovplats från fotändan av sängen till soffan i vardagsrummet. ;)

Vi väntar fortfarande på en ordentlig reaktion från Vinston men hittills har han tagit lillasysters inflyttning med bravur! Han är inte speciellt "på" eller nyfiken men tar det naturligt att hon numera är med och visar inga tecken på svartsjuka. Men som sagt, det förvånar mig inte om det kommer bakslag, det är ju förmodligen allra störst omställning för honom.

I morgon ska Andreas och Vinston till Leos lekland på förmiddagen och på eftermiddagen får vi besök av min farmor, faster och mormor. På kvällen vankas efterlängtat fredagsmys.


Baby blues

Så här efter 3 dygn så känner jag av baby blues som det så tjusigt kallas. Ett tillstånd där alla hormoner krockar och känslor svämmar över åt alla håll dagarna efter förlossningen. Känner igen exakt samma känslor från när Vinston var några dagar gammal och det är läskigt. Jag kan helt plötsligt börja stortjuta för ingenting och tårarna rinner nerför kinderna om jag bara tänker på något känslomässigt eller tittar på något av mina barn. Det är så mycket lycka, kärlek och lättnad som helt enkelt inte får plats.

Jag är så himla lycklig över att vi nu är fyra och kan inte sluta att titta på vår nya familjemedlem. ❤


Det var en liten tjej

Natten mellan fredagen och lördagen kom hon, vår lilla tjej. 9 dagar innan beräknat och efter en igångsättning då det var för lite fostervatten. Nu är hon äntligen här hos oss...på utsidan och det känns fantastiskt! Storebror är mycket stolt men förstår nog inte riktigt vad det innebär än. :)

Välkommen till världen vår dotter! ❤


Väntan

Tanken var att jag skulle jobbat denna vecka ut men efter mardrömsnatten i förra veckan har jag blivit betydligt tröttare. Dessutom kände jag att jag verkligen behövde veta att jag skulle få några dagar hemma för att mentalt ställa om och vila upp mig. Så igår och idag har jag varit ledig och försökt vila men också passa på att greja och få i ordning lite här hemma. Kändes konstigt att gå från jobbet i tisdags och veta att det dröjer ungefär ett år innan jag ska tillbaka. Konstig men skön känsla. Nu går vi mest omkring och väntar på den lill*. H*n är så välkommen så!


Vattenfärger

Igår målade Vinston denna teckningen. Ett hus med dörr, skorsten och rök till höger. Under huset växer gräs och till vänster ett träd och en stooooor sten. Kul när man börjar se vad det är på pappret. ;)


RSS 2.0