Påsk i Halmstad

Halmstad, sol, blåst, fina vänner, god mat, mycket godis, busfabriken, stadsbesök, strandpromenader, bus, påskägg, ofrivilligt havsbad, blöta kläder, trots, tårta, skratt, sällskapsspel...

Vi njuter av ett par dagar i Halmstad med våra vänner. Härligt med påsk och ledighet.


Glad påsk!

"Barnen får gärna komma utklädda på onsdag!" stod det på en lapp på dagisdörren i måndags och jag och Vinston åkte hem och rotade fram lite lämpliga kläder med en gång som fått ligga framme hela veckan. Sedan har han förväntansfullt pratat om att vara påskgubbe hela veckan. Han studsade ur sängen i onsdags morse och ville att jag skulle sminka honom som jag lovat att göra. Vet inte vad han hade för bild framför sig för efter lite rött rouge, mustasch och fräknar blev han helt förskräckt och jag och Andreas fick verkligen distrahera honom för att hindra honom från att vilja tvätta av det.

Puh!! Sedan åkte vi till dagis och försökte muntra upp honom med att andra barn också skulle vara utklädda. För det var vad vi trodde. Men när stackaren kommer in till dagis och alla andra barnen sitter och äter frukost så är det INGET annat barn som är utklädda. Snacka om att säkert känna sig som en clown. :) Men senare hade det tydligen varit några till barn som varit påskkärringar och påskgubbar men det var ändå så att det gjorde lite ont i hjärtat att lämna honom helt utspökad där. :)


Misshandlat påskris

Det här stackars påskriset såg riktigt fint ut när jag och Vinston plockat det, satt i lite gula fjädrar och hängt sex stycken söta små påskägg i. En vecka och en busig kattunge senare så ser det ut så här. Inte ett ägg kvar så långt ögat kan nå och de stackars fjädrar som är kvar hänger på tre-kvart. :)


Helt slut

Kan inte skryta med att det har blivit många knop gjorda idag direkt. Andreas syster, Maggan, Wille och Molly åkte hem efter frukost och då tog Andreas med sig Vinston och åkte för att fika med hans farmor. Jag struntade i alla måsten och sov. När de sedan kom hem kände jag mig fullständigt överkörd och hade förmodligen kunnat sova resterande delen av dagen. Men det funkar ju inte. Vi åt lunch och Andreas åkte för att byta rör på Sunhouse. Jag halvsov i soffan medan Vinston lekte med lego och kollade på film. Till sist fick vi ändå tummen ur och gick ut en liten stund. Nu längtar jag efter att det ska bli kväll så jag får gå och lägga mig. Hemskt att känna så men så är det ibland. :)


Lyxig eftermiddag

Andreas syster och hennes barn kom hit i fredags så igår åkte vi till Djurparken och grillade korv på dagen. Sedan lämnade vi kvar Vinston hemma med dem och Andreas mamma medan jag åkte till Ciluette med Anna och Lina för lite relax och varsin behandling. Jag hade ett presentkort som behövde utnyttjas. Efter det åkte vi till Anna och Daniel där killarna befann sig och hade lagat en jättegod 3-rätters middag. Alla hade fått barnvakt så det var bara vi sex vuxna. Alltså kunde vi sitta ner i lugn och ro HELA kvällen och kunde spela spel och bara prata. :) En jättemysig kväll!


Glasskalas


Tillbaka

Idag blev det dagis och jobb och lilleman känns äntligen pigg och glad igen. Vi som suckat och beklagat oss över trots och gnäll och så berodde det nog mestadels på att hans lilla mage inte klarade av vällingen. Mjölkfri välling åter igen sedan några dagar tillbaka och vips har vi en någorlunda samarbetsvillig unge igen. :)

Bilden visar trött Emma och en gosig Saga som tittar på film ikväll.


En busig kille. En mer eller mindre road katt.


Vab

Vi hann knappt säga "nu var det längesedan vi vabbade" så var det dags. Idag är jag hemma med en vissen Vinston. Misstänker att deg beror på att vi testat att gå över från den mjölkfria vällingen till vanlig men vet inte. Hur som helst så myser vi här hemma och tog även en promenad i solen. Och blåsten. Om en stund kommer mamma, min farmor och faster på lite fika.


Bilar och god middag

Idag har vi varit på lite olika bilfirmor och tittat och provkört bilar. Intressant! På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappa och blev bjudna på jättegod mat. Vinston älskar verkligen katter och han och Kattis hängde ihop en stor del av kvällen. Konstigt nog så verkar verkligen Kattis tycka om Vinston med. Det är så gulligt att se. :)

Nu är jag så trött så att ögonen går i kors. God natt! :)


Konstigt

Idag vaknade hela familjen sjusovare 6.30. Vi hade trott och hoppats på att Vinston skulle sova ut eftersom han har varit trött i veckan och för att det var en intensiv helg förra veckan. Men inte då. Konstigt nog känner vi oss alla pigga och utvilade och tittar på barnprogrammen i sängen. Mys!


Legokväll


Bilder från Nyår =)

Kollade igenom vår kamera innan vi åkte till Sälen och hittade bilder från nyår som jag inte laddat över till datorn. Vinston och Aprilia är så fina kompisar, det syns på bilderna tycker jag.
 

Onsdag som känns som tisdag

Jag hänger inte riktigt med. Eftersom jag var ledig i måndags och började jobba först i tisdags så kändes det som en måndag. Och det går liksom inte bort. Det känns som att det är tisdag idag men å andra sidan blir du ju hela tiden positivt överraskad över att det är en dag närmare helg än vad du trodde. :)

Idag har vi haft besök av Anna och Aprilia efter dagis och sedan har vi plockat och grejat lite här hemma. Har inget roligt att skriva direkt, jag längtar efter sol och vår och gräs. Nu!


Vi är hemma!

Borta bra men hemma bäst. Så heter det ju och jag tror att vi alla känner så, inte minst sagt Saga som varit väldigt sällskapssjuk och kelig. Både mamma, Maggan och Anna, Daniel och Aprilia har varit snälla kattvakter medan vi varit borta. Tack än en gång!!! ❤

Nu laddar vi inför en vecka full av jobb och håller alla tummar vi har för att vi ska klara oss från febern och hostan som våra reskamrater har.


Mer skidor och snowraceråkning


Vi har det bra

Sitter i soffan och har precis sett melodifestivalen. Just nu njuter vi nog bara alla fyra vuxna av att det är tyst och lugnt i stugan. Tre busiga smågrabbar som stissar upp varandra tar på ens krafter. Särskilt när Vinston har kommit in i värsta trotsen och verkligen gått all in för att göra saker och ting jobbiga för sin mamma och pappa. Det tar på energin och tålamod men ändå har vi det mysigt och njuter av strålande sol, klarblå himmel, fjälluft och god mat.

Igår var vi i Lindvallen och Vinston testade skidor vilket gick jättebra. Dessutom lekte vi på en stor lekplats ute och grillade korv. På eftermiddagen gick vi en långpromenad och gick sedan hem och lagade mat.

Idag har jag, Sofie och barnen åkt scotertaxi till en våffelstuga där vi mötte upp Andreas och Johan som åkt längdåkningsskidor dit. På eftermiddagen fick Vinston prova skidor igen och sedan har vi ätit en god middag. Tyvärr är både Melvin och Felixa hostiga och febriga så de har inte kunnat följa med på allt. I morgon är sista dagen och då blir det nog ett besök i Trollskogen. Om Vinston går med på det vill säga. Han blir livrädd när vi pratat om att åka dit och säger att han inte gillar troll. :)


I backen


Mot Sälen

Överallt står väskor och påsar med grejer här hemma. Det krävs ungefär dubbelt så mycket packning för 4 dagar i fjällen mot en vecka i värmen. I morgon efter dagis och jobb åker vi till Sälen tillsammans med våra vänner vars föräldrar har stuga vid Högfjällshotellet. Vi var där samma vecka förra året och ser fram emot några dagar i snön. Vinston ser mest fram emot det utlovade besöket i badhuset som ligger i Lindvallen. :) Hoppas han även uppskattar stugboendet, pulkaåkningen och att få testa på skidor.


Måndagslyx

Idag efter jobbet åkte jag, mamma och syster till Aroma spa för lite bubblande i bubbelbad samt varsin spabehandling. Jätteskönt och mysigt så klart! Efter det åkte vi till Café Bakgården och åt lite mat. En väldigt bra måndagskväll! <3


RSS 2.0