En dag hos djuren

Det blev en dag på djurparken idag. Tillsammans med Sofie, Melvin och Felix. Vi gick runt och besökte alla djuren, lekte på lekplatsen och fikade hos björnarna. Ja inte hos, men ni fattar vad jag menar. På hemvägen stannade jag och Vinston till i stan för att lämna in macen på lagning och köpa lite att grilla. Grillat blev det efter Vinston somnat och så "Så ska det låta" på det sen så kände jag hur trött jag var. Nu har jag krupit ner i en säng med nytvättade lakan - borde kännas underbart men jag känner mig trots det deppig ikväll.

Music

Jag älskar musik. Den har en stor betydelse i mitt liv och påverkar min sinnesstämning otroligt mycket. Ibland sätter jag på en bra låt på spotify och tar upp Vinston i famnen för att dansa som en galning med honom. Han brukar kikna av skratt åt gungandet, hoppandet och den kittlande känslan i magen. Just nu skulle jag kunna dansa mig svettig till dessa låtar:

http://www.youtube.com/watch?v=dvO9hqB3YPY

http://www.youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A


Back in the old days

Idag hade jag ingenting alls bestämt och efter att ha funderat ut vad jag kände för i morse så åkte jag och Vinston till Tullen där jag bodde i min första lägenhet. Min lilla 1:a på 36 m2 som jag köpte vintern 2006. Här bodde jag ensam första året innan Andreas flyttade in och vi delade på dessa stackars kvadratmetrarna. =) Det gick kalasbra, inte minst för att hyran var på 1756:- i månaden. =) Hur som helst parkerade vi utanför huset och gick min gamla skogsrunda som jag oftast gick flera gånger i veckan förut. Mycket gamla minnen och känslor kom tillbaka och vi stannade en stund nere vid sjön där utsikten var väldigt vacker. Vinston tittade storögt på allt vatten och hundarna som gick förbi och vi hade riktigt mysigt.

När vi kom tillbaka till bilen försökte jag få tag i någon som bodde i huset som kunde låsa upp förrådet för att jag skulle kunna se om min cykel, som jag slarvigt nog aldrig fått tummen ur att hämta, fanns kvar. Jag hade tur och fick tag i en tant som låste upp och det första jag fick se var min blå cykel som hängde där inne. Nyckeln jag hade med passade och jag kunde låsa upp den och leda ut den trots att det var punktering på båda däcken. Den gick ju inte in i bilen när Vinston satt där bak så jag låste den igen och ställde den i stället utanför och så åkte jag och lillgrabben hem. 

På eftermiddagen grävde jag en stund och sen kom Sofie, Melvin och Felix in på lite fika. Efter att Andreas kommit hem och vi hade ätit tog jag bilen tillbaka till cykeln för att få hem den men jag blev ordentligt irriterad eftersom jag inte fick plats med den i bagaget med stängd lucka hur jag än gjorde. Dessutom kände jag mig som en tjuv där i skymningen så jag fick helt enkelt ge upp och åka hem - utan cykel. Hoppas på att lösa hem den imorgon på något sätt.  

Sov så gott!

 


Vinston och kompisen Ingrid


På balkongen

Med en kopp kaffe med strålande sol. Inte dumt läge alls. Men jag tycker jag förtjänar en liten paus. Jag och Vinston har varit och storhandlat och sedan har jag plockat undan lite och satt på en maskin tvätt. När han sover har jag svårt att bara koppla av som jag borde göra ibland. Vill istället passa på att göra sådana där "måste-saker" som annars är lite svåra att ta tag i när man har en liten att se efter. Hur som helst, idag tror jag att vi ska ta en promenad och sen kanske jag fortsätter gräva lite - trots att kroppen känns som den blivit överkörd av en ångvält efter grävpasset igår. :) Ikväll jobbar jag antagligen på Sunhouse. Ha en skön dag!!

Så var påsken över

Vilket UNDERBART väder det har varit. Går knappast att ha fått det bättre i påskledigheten. Alla dagar har vi knappt varit inomhus utan tagit vara på solen så gott det bara har gått. Idag började i ett projekt med att ta bort en del av gräsmattan för att få lite större parkering och dessutom jämna ut marken på ett annat ställe. Blir nog finfint när det blir klart men det är mycket jobb.

 

Nu ska jag kolla på filmen på tv4...


Ljuvliga påskhelg

Bästa, bästa dagarna på året har de senaste dagarna varit. Igår kom Maggan hit på fm och vi fikade i solen och gick en promenix innan hon passade Vinston en stund medan jag och Andreas var och uträttade lite ärenden och avslutade med att slå lite bollar på driving ranchen. På kvällen sedan gick vi de få metrarna till Sofie och Johan där vi åt en massa gott och hade en väldigt trevlig kväll!

Det där med grannar

Det här med grannar är någonting som jag aldrig har känt av innan vi flyttade till hus. Kanske är det bara jag som "råkat ut för det" men när jag bott i lägenhet så är det på sin höjd att man nickar åt grannen när man möts i trappan eller möjligtvis säger ett "hej". Rätt tråkigt ändå. Men nu när vi bor i hus och har ett flertal grannar runt omkring oss så är det en helt annan mentalitet. Man hejar och vinkar och stannar och pratar lite emellanåt. När vi flyttade in kom flera stycken förbi och hälsade oss välkomna och en grannfru var till och med över med nybakad äppelpaj.

De som bor mitt över vår gräsmatta är tveklöst de vi pratar mest med, förmodligen eftersom vi är i samma ålder, och nu när man är ute mestadels av dagarna och de också så blir det att man slänger några ord med varandra mest hela tiden. I morgon ska vi till dem och grilla på kvällen. Det ska bli jättetrevligt och så himla praktiskt med krypavstånd hem dessutom. =) Kul också att Vinston har himla roligt tillsammans med småkillarna Melvin och Felix.

Bästa dagen!

Har haft en helt underbart härlig dag idag som dessutom har känts väldigt lång. Har hunnit med mycket saker och allt har bara varit roligt. Vaknade 8.00 av en snackande Vinston som hade vaknat och som vanligt då brukar leka i sin säng. Han sov hela natten dessutom vilket antagligen resulterar i mitt glada humör. =) Åt frukost på en solig balkong med Vinston och Andreas innan vi gick ut och lekte lite med Vinston på gräsmattan. När det var dags för honom att sova satte jag och Andreas spadarna i gräsmattan och grävde upp en bit längs med husväggen där vi ska fylla med singel.

När lillkillen vaknat tog vi en tur och inhandlade flera krukor på Claurius som sålde mycket fina krukor till bra priser. Sedan en sväng till Byggmax, Blomsterlandet och City. På eftermiddagen kom pappa och Jimmy och grillade med oss och vi hade en mysig eftermiddag på altanen som de för övrigt kikade lite på eftersom vi har projekt altanbygge framför oss.

Nu ikväll har jag planterat en massa blommor och är väldigt nöjd med resultatet. Man blir glad av blommor och framförallt blir man glad av sol, värme, att pyssla i trädgården och att vara tillsammans med de finaste man har. <3 


En trip till djurparken

En dag på djurparken har det blivit idag. Klockan 10.00 mötte jag och Vinston upp Maria & Ella och Susanne & Anton och sen gick vi varbet runt och kikade  på alla djuren som såg ut att njuta i vårsolen. En god kaffepaus blev det redan vid elefanterna också. =) Efter det åkte jag och Vinston hem och åt lite lunch ute, lekte på en filt på gräset och sen var det dags för honom att sova och för mig att dammsuga. Kom också på att det kankse skulle komma någon påskkärring förbi och jag hade ingenting hemma som skulle kunna tänkas som godsak. Om man inte räknade några gamla clementiner då, så det fick bli en promenad till affären i sällskap med Sofie, Melvin och Felix som kom på samma sak. =)

Än så länge har det inte kommit någon men helgen är ju lång och godiset kommer inte att slängas i soporna om man säger så. Vinston sover, jag sitter på balkongen och snart kommer Andreas hem efter att ha jobbat kväll på Sunhouse. Helgen ser förhållandevis lugnt ut och inga direkta planer.

Glad påsk på er!

Dessa bilderna togs precis när vi kommit hem från djurparken





Älska mig mest

Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst. Är ett ordspråk som jag broderade på en tavla i 9:an. Visst stämmer det riktigt bra!? Ibland känner man sig ynklig och agerar kanske inte alltid på rätt sätt som man borde. Man är sur och grinig och inte alls speciellt trevlig. Men i det läget skulle nästan alltid en stor, varm, lång kram göra susen...

Bilder från dagen


Ingrid och Vinston busar


Inggrid, Vinston och Amanada vill vara med på kort


Sötnosar...


Favoriten Amanda och Vinston


Kram kram


Theo, Vinston och Amanda


Söta lilla Ella

Mammaträff på "nya" balkongen

Idag har jag tagit fram dynorna och de nya kuddar vi köpt till balkongen. Dessutom kom Andreas hem med en överraskning - en dynlåda där vi kan förvara dynorna på natten. Toppen. jag är supernöjd med resultatet occh tror att många timmar i vår och sommar kommer att tillbringas här. Nu återstår ev. en balkongmarta i grått som ska täcka hela golvet och ev. en trasmatta eller två. Lite blommor kommer också göra susen.

Klockan 14.00 kom Maria och Ella, Maria och Ingrid, Sanna och Theo och Katrin och Amanada. 5 mammor och 5 bebisar var vi som satt på balkongen och åt mina påskbakelser som jag gjort. Sedan var det en massa lek och bus och det var lika roligt som vanligt att se de små liven leka. Vinston och Amanda trivs väldigt bra tillsammans, de har de gjort länge och det är kul att se att de tyr sig till olika. Amanda och Vinston är dessutom födda på exakt samma dag och de verkar som sagt gilla varandras sällskap.




Pigg!

Underbara, underbara Vinston som lät sin mamma sova HELA natten andra dagen i rad! Härligt, nu känner jag betydligt piggare. Just nu bakar jag påskbakelser att bjuda på på mamma-fikan imorgon och mina 2 prinsar sover. Snart är det lunch innan vi ska ta en vända till Visko och leta skor. Ska försöka övertala Andreas att åka till Torpa Stenhus också där de har bröllopsmässa idag. ;)

Lördag kväll...

...och Vinston har precis somnat efter att ha hållt igång från 14.15...hur orkar han? Full speed heeela tiden. Idag åkte vi ner till stan och lunchade med Andreas, Tobbe (som tog en paus från renoveringen) och så Lina och Ebbe. Sen gick jag och Lina en liten sväng på stan innan jag och lillgrabben åkte hem och lekte resten av eftermiddagen och kvällen.

Idag har jag haft ett väldans problem att täcka över en stor blåtira som jag fått precis nedanför ena ögat. Det lyser ilsket blått men efter lite puder och brunkräm fick jag någorlunda fason på det. Det värsta är att det känns som att det står skrivet "min man misshandlar mig" i pannan på mig trots att det är en liten busunge med starka nypor som lyckats åstadkomma detta. =) Hoppas det går över snart för vackert är det inte.

Pirr i magen

Jag har precis klickat på "beställ" på Landy bridals hemsida där jag valt att beställa min brudklänning och det pirrar i magen av förväntan, spänning och en liten liten oro. Shit, jag kommer gå omkring i 4-5 veckor med en klump i magen. Kommer den bli så bra som jag hoppas? Det återstår att se, nu är det i alla fall gjort. Jag tror jag får fira med ett glas vin! =)

Ha en mysig kväll gott folk!

Brandlarm

Just nu har jag gjort biffar så att brandlarmet gick igång. Måste sett roligt upp när jag drog fram en stol fort som attan, kastade mig upp, slet ner elendet och drog ur batteriet. Vinston vaknade aldrig av det som tur var. =)

Åter igen var jag uppe en större del av natten (suck) och förmiddagen gick åt till att ta igen ett par timmar när Vinston sov. Sen kom Andreas hem på lunch och efter det var det dags att möta upp Maria och Ella för en riktig långpromenad. Mysigt men kallt!

Vi kom hem och då drog jag och lillkillen ner till stan för att lämna in mac:en som varit på lagning men på något konstigt sätt inte vill funka. Där nere funkade den finfint så dte blir problemlösning här hemma för att lista ut vad problemet är.

Om Vinston inte skulle bli sämre så ska vi till rytmiken i morgon. ÄNTLIGEN, det var tre veckor senast!!!


Blompyssel

I och med att det är första våren i eget hus så njuter jag av att få pyssla och greja med utsidan som man aldrig har kunnat göra i en lägenhet på samma sätt. Blå/gula penséer har planterats i balkonglådorna. En påskplantering med minipåskliljor, 2 penséer, ett ägg och fjäder står nyplanerad utanför dörren. En minipåsklilja står på bordet utanför och en murgröna och en pensée sitter i en kruka som hänger på väggen till carporten. Vad mycket lite blommor gör. Lite mer levande!

Premiär

Trots att vädret idag inte kan mäta sig med det i helgen så blev det premiär för min nya jeansjacka och Vinston fick lämna åkpåsen hemma. Dock höll vi oss "inomhus" på Knalleland men åhh, vilken känsla att slippa vinterkläder.

På förmiddagen var jag och Vinston på besök på BVC eftersom Eva där ville utesluta öroninflamation eftersom han är så ledsen och stökig på nätterna. Det var inte helt bra så jag ska försöka med näsdroppar (ska tydligen påverka öronen positivt) och alvedon och komma tillnbaka på fredag. Hoppas, hoppas detta kan hjälpa!

Efter det kom Andreas hem och åt lunch med oss innan jag och Vinston tog en tur till Knalleland. Köpte lite grejer och njöt av att bara gå och kika.


Härlig dag!

Jag har precis krupit ner under täcket. Har haft en mysig dag och har njutit i kalasvädret även idag. Först lite pyssel ute när Vinston sov, sen en långpromenad med Anna och Aprilia med medhavd fika på Ymer. Supermysigt! När vi kom tillbaka hade jag ingen lust att gå in så vi lekte lite i sandlådan och så kom Sofie, Melvin och Felix ut så vi stod och pratade en bra stunSkoRvigt det kom Andreas hem och vi satte igång grillen och lyxade till det med klyftpotatis, kött och chilibearnes. Härlig dag!

Ingen tid

Jag har blivit sämre på att uppdatera det sista och det beror helt enkelt på att jag inte hinner eller har orkat. Jag tänker inte babbla om en massa sömnproblem som förövrigt har hållt på i 2 veckor nu och inneburit katastrofnätter men jag kan iaf konstatera att ínatt var någorlunda bra och jag hoppas att förkylningen och därmed de dåliga nätterna är på väg att försvinna.

Vädret i helgen har varit fantastiskt och jag har försökt njuta av den så mycket som möjligt. I lördags åkte jag och Vinston till Bollebygd och tillbringade mestadels av dagen ute. Vinston tycker det är spännande med hunden, katten, hönorna och hästarna. En riktig liten djurpark. =) På eftermiddagen grillade vi och det var precis lika gott som jag minns att det var. På kvällen var jag, Andreas och Vinston hemma men vi var trötta och det blev ingen sen kväll.

Gårdagen kändes som en evighet - på ett positivt sätt. På morgonen storstädade vi och slängde skräp på återvinningen och på eftermiddagen håll vi på och fixade i trädgården. Tvättade altanen, bar fram utemöblerna, gjorde i ordning i blomkrukorna. Vinston satt eller sov antingen i vagnen och en liten, liten stund kröp han runt på en filt på gräsmattan.

Nu har lillkillen somnat och i eftermiddag ska vi ta en promenad med Anna och Aprilia. Tur att man kan träffa folk på det sättet när man pga. förkylningen annars är helt asocial. =)

 


AW

tJust nu har jag och Vinston lekstuga. Hela vardagsrummet är kaos - fullt med leksaker överallt och så lyssnar vi på en "baby-cd" med musik och bebisprat. Roligt värre. =) Tyvärr missade vi tytmiken idag igen eftersom snuvan inte riktigt vill ge med sig och eftersom det är direkt på morgonen tycker jag det känns minst sagt pinsamt att ta med en hostig och snörvlig liten grabb även om han är pigg och glad.

 

I kväll är det dags för After Work med SOL hemma hos Tina. Vi ska laga mat och dricka vin och ha det mysigt. Ska bli mysigt!

 


Ett skämt!?

Läste precis på Aftonbladet en artikel som hade rubriken: "Silvia ramlade - stukade foten". Herregud, är det ett skämt? Har de inte viktigare nyheter än så? Någon som bryr sig??

Sov så gott

Nu har jag precis lagt mig efter att ha sett "En unge i minuten". Vinston sover i sitt rum och jag hoppas, hoppas det går bättre i natt. I kväll har Maria varit här och vi har druckit the och käkat frallor. Vinston höll låda som vanligt och efter ett misslyckat sön försök somnade han när Maria väl åkt hem. Hur som helst var det mysigt att ses och prata en massa om allt och inget. Sov så gott!

Nyfiken på livet

Ledsen för dålig uppdatering! Efter att Vinston varit förkyld i en vecka nu, haft sex mer eller mindre helvetesnätter, själv blivit förkyld och huset ser ut som ett upp och nervänt kaos känner jag mig allt annat än pigg och glad. Skulle helst bara ha lust att gräva en grop just nu men jag VET att anledningen att jag känner så här beror på TRÖTTHET. I natt så sov han dessutom i eget rum för första gången. Vi var och köpte rullgardin till hans rum igår och ställde in spjälsängen och det gick ju inte speciellt bra men jag tror och hoppas inte det berodde på rummet i sig.

Vi har iaf. haft några mysiga dagar i Bollebygd och jag tycker dte händer saker med lillkillen hela tiden. 2 tänder har ju som sagt kommit upp och jag gissar att fler är på väg. Han har ju krypit som en säl sedan han var 7 månader men sedan någon vecka tillbaka kryper han ordentligt - och fort går det. Så sött! Han ställer sig helt upp mot saker och ting HELA tiden. Badkarskanten, bordet, gåstolen mm. och det är verkligen svårt att hinna med i hans tempo. I lördags lärde han sig att vinka och gjorde det då flera gånger när man vinkade till honom och han har börjat med lite nya ord som låter jätteroligt. Bababababababababa. Det är mer eller mindre OMÖJLIGT att byta blöja på honom eller klä på honom eftersom han bara ligger på rygg i ca 2 sekunder innan han snurrar runt och ska upp på knä. Helt svettig är man efteråt och det underlättar något om man är två som hjälps åt. Att så mycket energi, nyfikenhet, envishet och vilja finns i en sådan liten kropp!? =) Det gör hans mamma matt av ansträngning men samtidigt glad åt att han är så nyfiken på livet.




RSS 2.0