Nu är lägenheten redo för julen

Ligger i sängen. Det värker i kroppen och huvudet känns tungt men runt omkring mig finns en skinande ren och fräsch lägenheten. =) Söndagen har enbart bestått av riktigt duktiga och välbehövliga saker. Storstädat hela lägenheten, julpyntat, slängt en massa skräp, handlat, lagat god lasagne, tvättat fyra maskiner tvätt, monterat ett nytt badrumsskåp, bakat pepparkakor. Ja, shit vad mycket som hunnits med men så känns det jäkligt skönt just nu. =) Resultatet, ja se här nedan. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon! Tjing!















Audifeber

Jag sålde min peugeot 206 för knappt ett år sedan eftersom jag kände att den drog mycket för att ligga och pendla mellan Borås och Bollebygd varje dag. Därför köpte jag min Nissan Note efetrsom jag trodde det skulle vara en perfekt bil att pendla med - något som inte drog så mycket men var tråkigare, så klart. Det fyllde sin funktion just då trots att den drack mer bensin än vad jag hade hoppats och trott. Sen bar det ju sig inte bättre än att jag bytte jobb några månader efter vilket innebar att ingen bil längre behövdes till jobbet. Underbart så klart men då stod man ju där med en bil som man enbart köpt för sin pendlingssituation. Som läget såg ut efter jobbytet och så som det fortfarande ser ut så använd bilen när man åker och handlar (1-2 ggr. per vecka) samt när vi åker och hälsar på i Bollebygd, Varberg, Malmö vilket är rätt ofta på våren och sommaren framförallt. Då vill man ha en skön, säker och rolig bil. 

Jag har alltid älskat snygga bilar och tycker att en riktigt snygg bil är jättesexig. Framförallt en svart då så klart. =) Vi har diskuterat fram och tillbaka och funderar hur mycket man har råd att avvara varje månad. Samtidigt så är man oerhört kluven eftersom man kanskekan göra en massa annat roligt för de pengarna... =) Hmm. Detta är ett oerhört stort och svårt beslut man står inför eftersom vi hittat vår drömbil och var och provkörde den idag. Svar måste lämnas på måndag då det lutar åt att bli en sömnlös natt i natt. =/ Jaja, hur som helst. Roligt men svårt val. Vi får se hur det blir men jag måste erkänna att tanken på att susa fram i den här på vägarna gör att en kittlande känsla i magen dyker upp. ;)


Det blev inga grisar, inga hjärtan heller...

Det blev inget pepparkaksbak. Det blev ingenting alls. Igår var ingen bra dag. Ingen bra dag alls. Mådde som vanligt fram till lunch sen vet jag inte vad som hände för helt plötsligt var det som om någon hade skruvat om ordentligt i huvudet på mig. Jag blev tröt, grinig, riktigt less och kände mig mer som tre år igen. Hade bara velat ligga ner och bli så där kramad, tröstad och ompysslad som man blev när man var liten. Allt gick fel på jobbet men jag lyckades iaf. ta mig till gymmet vilket jag är stolt över. Sen gick jag och la mig tidigt och tyckte bara sådär synd om sig själv som man kan göra ibland. Inte kul alls. Så det blev inga pepparkakor. Bättre lycka nästa gång.

Idag är det iaf fredag och ikväll ska vi iväg ett gäng och käka och bowla lite. Kan nog bli kul! =) Pepparkaksbak, städning och lite ljusstakespyntning får det bli på söndag istället. Tjing!

Pepparkaksbak!?

Idag är det torsdag, inte klokt vad tiden går fort. Poff säger det och så är det helg igen. Lika bra att vänja sig vid att tiden aldrig kommer att gå sakta. Så vidare man inte är hos tandläkaren eller gynekologen. Dååå på något konstigt sätt är det som att sekundvisaren hasar sig fram. Idag blir det träning efter jobbet. Har tänkt köra lite på bandet och så blir det en halvtimmes corepass. Känns bra att ha kommit igång igen. Man mår så myket bättre då. =) Sen funderar jag faktiskt på att ställa till med papparkaksbak! Inte alls så att jag äääälskar pepparkakor. Det är väl t.om. så att dem som man köper i affären som är EXAKT lika tjocka, aldrig brända och fullkomligen perfekta är godast men det är inte därför.

Det är för att det faktiskt hör till att knåda, kavla och dricka glögg. Helst ska man också lysna på lite julmusik medan snön sakta dalar ner utanför fönstret. Så blir det nog inte idag. Antagligen får jag bakgrundsmusik av hockeyn på TV:n i vardagsrummet och det slutar med att pepparkaksdegen fastnar i mattan, de brända stackrs grisarna åker i soptunnan och jag går och lägger mig grining och förbannad! ;) Resultatet kommer imorgon!

Misslyckad filmkväll ;)

Redan på frukosten på jobbet igår blev jag tipsad om en film som heter "Taken" som enligt flera skulle vara jättebra. Och eftersom jag är fullkomligt kass på att komma ihåg titlar eller dvs. vilka filmer man sett eller inte så skyndade jag mig att skriva till Andreas och föreslå att vi skulle se den samma kväll. Visst, svarade han och jag började se fram emot en mysig filmkväll mitt i veckan sådär med en troligen riktigt bra film. Härligt! =)

Sagt och gjort. Vi hade ett evigt pyssel att koppla in A dator i tv:n i sovrummet. Sladdar hit och dit, och pyssel med ljud och bild innan vi insåg att det inte funkade med hans dator. Fummel igen med att få över filmen till min dator via en extern hårddisk och en massa kopplande igen för att slutligen konstatera att filmen fungerade på min dator. Yes. Lutade oss tillbaka i sängen och pustade ut medan filmen satte igång. A hade t.om laddat upp med salta pinnar. Efter ett par minuter:

Andreas
Den här har vi ju sett!
Jag Va, nähä
Andreas Jooo
Jag När?
Andreas Ja men det var ju den som handlade om att hans dotter blev fnask...
Jag ...ja just det. Den var ju bra!
Andreas Ja det var den
Jag Men vi ser ju inte den igen
Andreas Nej det gör vi inte

Börjar leta igenom vad min dator har att erbjuda vad gäller filmer och hittade en som vi inte sett: "Margot at the wedding". Tror A var rätt skeptisk med tanke på titeln - tjejfilm!? =) Men vi gav den ett försök. Alldeles för långt försök för efter en halvtimma säger vi båda att det här går ju inte. Fullkomligt kass, grå, sjukt knepig film. En sådan som man kan bli riktigt deprimerad av och som känns som att den lika gärna kunnat spelats in på en annan planet. Så det bar sig inte bättre än att vi stängde ner hela skiten och gav upp vår filmkväll! Så kan det gå. =)

Guldfest

På lördag är vi bjudna på en inflyttningfest med guldtema hos arbetskamraten Emma och hennes pojkvän Daniel. Det ska bli jätteroligt att se hur de bor och jag menar, en GULDFEST kan ju inte bli misslyckad. Man har blivit ruskigt bortskämd med att bo mitt i stan (Borås) och lätt kunna ta sig fram och tillbaka eftersom det oftast nu för tiden är aktiviteter i Borås. Jag minns när jag bodde i Bollebygd för sådär 100 år sedan (känns det som ibland) och man tog sig fram och tillbaka till Göteborg varje helg. Den där jäkla 100-bussen där man fick slå sig fram för att slippa stå upp på vägen till stan och där man på hemvägen fick stå ut med fyllesånger och trängsel medan man var så trött så att tanken på sängen var större än störst.

Ja då är man väldigt glad att man kan stoppa tandborsten i munnen efter bara 5 minuter efter det att man kommer på att man ska hem efter en kväll på stan. Jaja, i-landsproblem är det ju och hur vi än löser färdproblemet dit och hem på lördag ska det bli väldigt trevligt. Funderar dock på hur man ska klä sig. Någon som har något guldigt hängandes i garderoben kanske...? =)


Dags för lite personligt, kopiera gärna frågorna och lägg in dina svar

Vilken svordom använder du mest?

Jäklar, men det som de flesta stör sig på just nu är att jag avslutar allt med "eller hur?". Fruktansvärt irriterande enligt bland annat min pojkvän. =)


Äger du en iPod?

Japp, men den börjar fungera sådär.


Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

7, men jag går upp allt mellan halv 8 och 8. Seeeeg.


Hur många resväskor äger du?

2


Var köper du dina matvaror ifrån?

City, oftast


Skulle du hellre ta bilden än att var med på den?

Både och KAN vara skoj ibland


Vilken var den senast filmen du såg?

Davincikoden igår, men orkade bara se halva. =)


Du är ledig, umgås du då helst med en barnfamilj eller en vän?

Varför inte både och.


Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa då?

Hmm, det finns mycket som det går att spendera pengarna på. Vet ej i vilken ordning dock.


Har någon någonsin kallat dig lat?

Nej det tror jag inte.


Tar du någonsin medel för att få hjälp att somna snabbare?

Nej, skulle snarare behöva något som hjälpte till att hålla mig vaken. =)


Vilken CD ligger i din CD-spelare?

Daniel Powters senaste  


Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

Svårt...gillar att träna till Lady Gaga


Har någon berättat en hemlighet för dig denna veckan och i så fall vad?

Nej inte vad jag kan komma på


Vad åt du till middag senast?

Sushi


Använder du huvtröjor?

Sällan


Kan du vissla?

Javisst kan jag det...


Vem var den senaste som ringde till dig?

Min syster


Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?

Slänggungan


Tror du att folk pratar bakom ryggen på dig?

Säkert!


Vilket riktnummer har området du befinner dig i?

033


Tittade du på tecknat när du var liten?

Vem har inte gjort det?


Hur många syskon har du?

Två, syster och bror


Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Vad är "stort"?


Hur blyg är du inför det motsatta könet?

Inte så värst


Vilken film kan du alla replikerna till?

Ingen


Äger du några band-T-shirts?

Nej...det är inte min grej


När flög du senast?

Till Spanien i somras


Hur många stolar står runt ditt köksbord?

4


Läser du för skojs skull?

Japp, men det går i perioder


Pratar du några andra språk?

Engelska, lite franska


Diskar du din egen disk?

Ja, om inte min pojkvän gör det =)


Har du gråtit offentligt?

Jadå


Har du en stationär dator eller en laptop?

Laptop


Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja, jag tror att det är det som får en att utvecklas och känna glädje


Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Inte nödvändigtvis, men det är charmigt


Vill du just nu göra några tatueringar eller piecingar?

Nej


Kan du kasta macka?

Inte tillräckligt bra =)


Vad har du med dig på bion?

Gärna en godispåse och min älskling att hålla i handen


Vem var din favoritlärare och varför?

Anna My - för att hon var så väldigt duktig (svenska och historielärare)


Har du dejtat någon med annan religion?

Inte vad jag vet...


Vad har du för väder?

Snö


Har du en favoritblogg?

Min egen, såklart! =) Katrin Schulmans blogg är också grym


Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?

Layout, svenska och historia


Gillar du att flyga?

Ja, om det inte är allt för långt. Fasar för den kommande Thailandsresan i december


Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Trygg, tålamod, omtänksam, ärlig och kärleksfull


När sov du senast på golvet?

Kommer ej ihåg


Vilken är din favoritdrink?

Har alltid varit P2 förr men variation förnöjer


Vilken är din mammas hemstad?

Någon stad i Florida, kommer ej ihåg vilken


Vilken är din pappas hemstad?

Bollebygd


Hur många timmar måste du sova för att fungera?

Inte för mycket, inte för lite men runt 8 är nog optimalt. Blir så trött och grinig annars


Är dina dagar fullbokade och stressade?

Inte som förr...vilket är bra


Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade för mycket på lektionerna?

Nej inte vanligtvis


Vilken är din favoritfrukt?

Vindruvor, definitivt =)


Hur gammal blir du nästa födelsedag?

25. Shit, man börjar bli gammal...


Bryr du dig om intaget av kalorier du äter?

Är betydligt bättre nu för tiden med att inte bry mig


Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Fruktansvärt


Tror du att det finns liv på andra planeter?

Fundersam...


Vem var den sista personen som gjorde dig arg?

Det var på mig själv...


Tror du att Gud är man eller kvinna?

Spelar det någon roll?


Kommer du bäst överens med personer av samma kön  eller av det motsatta?

Beror på sammanhanget


Vad var det senaste du åt?

Frukost på jobbet


Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Ingen speciell baktanke vad jag vet.


Gillar du senap?

Ja men inte till så mycket


Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Att jag duger precis som jag är


Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Kanske...


Har du någonsin köpt något från eBay? Vad var det senaste i så fall?

Nej


Tycker du om att krama folk?

Älskar kramar


Skulle du säga att du är trendig?

Kanske inte mer än någon annan


Äger du en digitalkamera?

Ja, men är alldeles för dålig på att komma igåg att använda den


Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Cameron Diaz


Stör det dig att någon säger att de ska ringa, men inte gör det?

Mycket


Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?

Mängder! Gömda är väl en och Flyga Drake en annan


Vad är du allergisk emot?

Snåla människor =)


Får du dåligt samvete när du har ätit kött?

Inte det minsta.


Om du var född av motsatt kön, vad hade du fått för ett namn?

Alexander vet jag att mina föräldrar sagt


Vem av dina bloggisar vill du helst vet allt om?

Tror inte jag vill veta allt om någon...faktiskt

Trasig ruta

Jag köpte min bil helt ny i början av året. Den är alltså inte ens ett år ännu men redan efter ett par månader så blev det en spricka i nedre delen av framrutan efter ett stenskott. Typiskt! Klart man blir arg och irriterad över en sådan sak, speciellt när man lagt ut en massa pengar på att köpa bilen precis och den ska liksom vara "splitterny" ett tag till. Inte ha en jäkla repa som man stör sig på varje gång eftersom den ligger i periferin exakt hela tiden då man kör. Så var iaf. läget men det bar sig inte bättre än att bara någon vecka efter missödet damp ett kuvert in genom brevinkastet. Det innehöll ett erbjudande om att försäkra sig mot stenskott i bilrutan till de som hade ny bil. Haha. 169:- per år och då fick man självrisken betald IFALL det skulle hända något så tråkigt. Hoppsan tänkte jag, betalde in och låtsades blåögt som att jag helt enkelt hade en sprillans ny bil utan den miiinsta tendens till skada på framrutan. Hrmmm. =)

Eftersom det hade känts rätt så dumt att skynda sig iväg för att laga den med en gång beslöt jag mig för att vänta ett tag så att det inte var så genomskinligt. Men nu har det gått lång tid sedan det hände, sprickan går nu nästan över hela rutan, från vänster till höger, och jag har fortfarande inte tagit tag i saken. Det får bli veckans projekt! Boka tid för lagning av min bilruta! Yes!


Min Nissan Nooote =)

Tungt huvud och röda ögon

Igår fick de små danskromoosomerna i kroppen sig en rejäl omgång. Tyvärr så innebar det också att min stackars mage fick ta emot en hel del alkoholhaltig dryck vilket jag ångrar idag. Som alltid. Charlotte och jag har inte setts på hur länge som helst men det tog vi igen igår. Vi började med ett par glas vin hemma hos mig (oss =)) och en massa snack innan vi drog ner på stan, avnjöt lite god sushi på Eest och vandrade vidare till Vimmel - först på stället. Satt där och tjatade och hade trevligt innan vi gick vidare till X&Y - nästan först även där. =) Är inte alls lika rutinerad i kroglivet som man var förr och trots att det var skitskoj ute och att fötterna gör ont idag efter allt dansande så inser jag hur otroligt glad jag är över att inte leva det livet längre! Jätterolig kväll men en kväll i soffan med en bra film tillsammans med min älskling är tusen gånger bättre! =) Då får man heller inte tungt huvud och röda ögon.



Fredag

Mörkret har lagt sig ute och klockan tickar mot fem. Det bär sig inte bättre än att jag fuskar och går hem tidigare. Har gjort det jag ska och längtnaden efter helgen är allt för stor så nu blir det till att dra på sig jackan och lämna skrivbordet för denna veckan. Ska ta en vända till gymmet. Köra lite styrka och så lite på bandet och trampmaskeinen. Tycker nästan fredagseftermiddagarna är den skönaste tiden att träna på. Man har lite extra energi i musklerna för att man vet att helgen ligger runt hörnet.

Efter gymbesöket blir det till att laga till lite god mat. Fläskfilé och potatisklyftor står på menyn. Sen ska jag dimpa ner i soffan med ett glas vin och bara mysa och se på idol! Ljuvlig tanke. =) Men först ska här svettas lite grann!

Tjing!

Stressiga drömmar och avbitna tänder

Jag är väldigt faschinerad av drömmar. Ett tag hade jag t.om. ett block bredvid sängen där jag varje morgon anteckande ner nattens bravader. För det är ju så att man oftast kommer håg vad man drömt när man precis vaknat. Sen kan det vara precis som bortblåst efter ett par minuter medan vissa drömmar etsar sig fast för livet. Därför tyckte jag det var kul att skriva ner dem. Jag tycker det är fantastiskt hur mycket konstiga, roliga, sjuka och händelserika saker man kan drömma om och jag förstår inte hur man kan få ihop vissa saker. Har inte ni också drömt om de mest konstigaste miljöer, händelser och människor och när man vaknar är man helt matt och undrar hur man för helvete kunde få ihop det på det sättet. Ibland vaknar men helt slut och undrar vem man är, vart man är och har ingen aning om vilken dag det är. Det är hemskt och väldigt, väldigt läskigt.

i natt drömde jag att jag skulle med ett tåg och stressade hela tiden för att springa och hämta min väska som jag skulle ha med mig och fick armbåga mig fram för det var så mycket folk i vägen och jag sprang och sprang och hjärtat slog och jag blev alldeles trött och svettig och jag var tvungen att hinna med det där jäkla tåget och väskan var tung och alla människor var så sega och var bara i vägen. Puh! Inte konstigt att jag vaknade trött i morse och hade svårt att komma upp. Dessutom märkte jag att jag bitit av en liten, liten bit av min tand i sömnen. Måste ha stressat som en idiot! =) Kanske är ett tecken på att jag ska lugna ner mig några hekto. ;)


Smink, sex och pepparkaksrecept

På jobbet får vi mängder av olika tidningar och magasin. Det beror ju på att många av kunderna vi jobbar med annonseras i dessa tidningar och sen behöver vi ju dessutom ha lite koll på andra annonser, trender och sånt som man förväntas ha koll på när man jobbar inom reklambranschen. Det är så klart jättebra, det är ju nästan någotning nytt att läsa varje dag på lunchen och det är så klart väldigt avkopplande men jag börjar fundera på allt tidningarna skriver om. Finns det verkligen ingenting anant att skriva om än sex, sminktips och trender inom allt från dörrkransar till knästrumpor!?

Sen är det också så att allt, precis allt fokuserar på vilken årstid det är just för tillfället och det förstår man ju också till viss del. Klart att man inte vill  läsa om myggpreparat och baddräktstips i januari men sen får man ju dra en viss gräns. Det känns som att tipsen för hur du får "beachkroppen á la sommaren" bombaderas ut så fort man skålat färdigt i champagnen på nyårsafton. Likadant är det nu på hösten. Du har knappt hunnit inse att det är sommar innan pepparkaksrecepten och julklappstipsen börjar hagla över dig. Låter kanske som en riktig gnällig bitterfitta nu men så är det och jag är trött på att år efter år läsa samma gamla tips. Fram med lite nytt, fräsch, spännande och intressant!

A lot of things to do

Har haft tre helt hysteriska dagar på jobbet. Det har varit väldigt myckett göra, stressigt, rörigt och så men samtidigt väldigt roligt. I morse lämnades dock dokumentet som jag arbetat med hela veckan in för tryck och då kan man pusta ut...en stund.

Problemet med mig är att jag har svårt att hålla många bollar i luften samtidigt. Blir liksom att jag går in för en sak till 100% och då har jag svårt att fokusera på andra saker vilket inte är bra. Jag har svårt att tänka på allt annat som jag brukar lägga tid på att tänka på men å andra sidan kanske det bara är bra. Så att jag slipper tänka sönder allting som jag oftast annars gör. =)

Jaja, veckan har gått fort och imorgon är det redan fredag. Poff sa det så var det helg...igen. Lugnt och skönt är planerna och Charlotte kommer hem på besök på lördag så då blir det nog ett besök på dansgolvet ser det ut som. Annars blir det till att njuta av helgens lugn och lathet. låter skönt, eller!? ;)

Tjing!

Detta jäkla slussande fram och tillbaka

Lade precis på telefonluren efter att ha suttit i x antal minuter och mestadels väntat på att få prata med någon vettig person som kan lämna något vettigt svar. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, det går ju inte få någon ordning på någonting. Var och röntgade mina lungor för exakt en vecka sedan och först och främst så hade de två sjuksystrarna som röntgade mig ingen aning om hur jag skulle få svaret.

Jag: Okej, hur såg lungorna ut då?
Sjuksyster: Det vet vi inte. Det får en läkare reda ut.
Jag: Jaha, så ni kan inte utläsa någonting nu då?
Sjuksyster: Ähh, nej. Vi bara röntgar dig.
Jag: Så jag kan alltså inte få reda på någonting idag. Ingenting alls?
Sjuksyster: Ähh, nej
Jag: Men när och hur får jag reda på resultatet då?
Sjuksyster: "Kanske du ska ringa till din vårdcentral...eller så kommer det ett brev i posten...eller så kanske du ska ringa hit till sjukhuset...eller så kanske doktorn ringer upp dig, vi vet inte men testa du att ringa om en vecka eller så."
Jag: Jo...men VART?
Sjuksyster: Ja, jo, det var ju det. Vi vet inte.
Jag: Okej, då är det ju inte så lätt.
Sjuksyster: Ähh, nej, ring du till sjukhuset och kolla om en vecka eller så om du inte hört någonting.
Jag: Okej, jaja. Tack då!

Ja, så var konversationen för en vecka sedan. När jag då idag ringde till sjukhuset (till ett nummer som stod på lappen jag fått i posten med datumet till förra veckans röntgen) så fick jag efter mycket väntande i kö och om och men lämna mitt personnummer. Då kunde man inte utläsa någonting utan sa att jag fick vända mig till receptionen som sen skulle koppla mig till röntgenavdelningen. När jag sen väl får kontakt med receptionen följer samtalen så här undrar dem VILKEN röntgenavdelning och bla bla bla. Orkar inte dra hela vändan men jag får nog prata med 5 olika människor, vänta däremellan, få reda på att min dokor hette någonting som ingen av dem kunde uttala och INGEN av dessa sjkuksystrar (eller vad de nu var) hade en blekaste aning om vem jag skulle prata med eller hur jag skulle gå till väga. Till sist slutar det med att de ändå hänvisar mig till min vårdcentral och hoppas att någon dokor meddelat dessa om hur läget ligger till. Ja, jag säger då det. Förtroende för veliga människor och sjukvård är låg just nu, mycket låg.



Sexutvärdering

Kom nyss hem från en trevlig kväll på sexpartyt. Vi var sex stycken tjejer varav den ena tjejen som vi var hos även höll i partyt och det var skitskoj. Det är inte klokt vad mycket det finns, så mycket olika alternativ, storlekar, former, smaker, färger, hastigheter, ja oj. Blir helt matt bara av tanken på det. Är t.om. nästan lite sugen på att börja hålla sådana partyn själv. Jag menar, det är väl en jättebra grej att ha vid sidan om. Tjäna några extra kronor samtidigt som det är en rolig hobby och du får träffa lite nytt folk. Hmm, tåls att fundera på. Gick iaf. därifrån något fattigare. ;)

Imorgon ska vi till Varberg och vara lite sociala och det ska bli mysigt. =) Nä, nu är det dags att sova...Natti, natti!


Lördag

Idag är det  lördag och lördagar är bra dagar. Man är ledig och vet att även morgondagen är jobbfri. Har precis varit nere  och ätit frukost på stan och det var trevligt. Nu ska vi ner och gå på stan en sväng till och strosa lite. Bara njuta av att vara ledig och att inte direkt ha något bestämt. Ja, förutom ikväll då för då är det sexparty på schemat! ;)

Är lite tung i huvudet idag. Det blev lite god mat och gott vin igår och på det lite whiskey och baileys. Ojojoj, man är dessutom lite extra lättpåverkad en fredag tycker jag. Beror väl på att man jobbat hårt under veckan. För det har jag verkligen gjort denna veckan. Det  har varit en riktigt bra arbetsvecka och då känns det extra bra med helg. Så! =)

Sexparty - roligt eller onödigt!?

Jag har varit på sexparty en gång i mitt liv. Det var länge sedan och jag visste knappt vad en kondom eller ännu mindre vad en dildo var för något. Det kändes mer som att Elin, tjejen vi var hos bjöd in ett gäng nyfikna kompisar (läs tjejer i nedre tonåren) för att det var nytt, spännande och något annat än de vanliga filmkvällarna som då var helgens obligatoriska aktivitet. Som sagt, det VAR väldigt roligt, fashinerande och lärorikt! =) Man fick klämma, känna, lukta och smaka på alla möjliga sorters konstigheter och ögonen var nog stora som tefat på samtliga kompisar hemma hos Elin. Jag minns att hon bjöd på tacopaj och att vi fnissade och tramsade en hel del. Så klart.

Kul minne det där som dök upp i samband med att jag blev bjuden på sexparty som sker nu på lördag. Har inga förväntningar alls utan ser det som en kul grej istället för att gå på krogen eller att sitta hemma och se en film. Det är inte så att jag skrivit en lång inköpslista om bara väntar på att få bockas av på lördag kväll. Nej då. Det är bara ett väldigt trevligt sätt att träffas ett gäng tjejer och samtidigt få möjligheten att krydda aktiviteterna i sovrummet lite extra. =)



Vardagslyx

I eftermiddag är det dags för något som jag tycker är bland det bästa och mest lyxiga som finns - att gå till frisören! Det är alltid en extremt härlig känsla att få slå sig ner i frisörstolen efter en lång arbetsdag. Att få sitta där i ett par timmar och bli totalt ompysslad, bläddra i skvallertidningar och dricka kaffe. Finns det något skönare än när någon pysslar med ditt hår, tvättar, masserar, kammar och fixar!? Knappast!

Så idag ska jag till Carro och bli fin. Ska fortsätta att vara mörk men idag blir det något ljusare och kanske en mer höstigt, mörkbrun ton. Så har jag tänkt iaf. men man vet aldrig om hon har några andra planer eller förslag som hon lycka övertyga mig om eller ej. =) Det återstå att se...

Dagens ordspråk

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting.

- Nalle Puh

Jobb på flygplatsen!?

Igår var jag och hämtade min älskling på flygplatsen. Det var sent på kvällen och för en gångs skull var jag faktiskt i tid. Ordentligt i tid dessutom. =) Därför hade jag tid att gå och strosa lite på flygplatsen och se mig omkring. Det var inte speciellt mycket folk utan de som var där var framförallt affärsmän med kostym med businessväskan vid sidan. Det fanns också en del annat folk som liksom jag vankade fram och tillbaka i väntan på att just den som de väntade på skulle komma ner för rulltrapporna. När jag gick där i min tystnad och kikade mig omkring lade jag också märke till stämningen, den unika atmosfären som bara finns på en flygplats. En blandning av spänning, förväntan och en viss glädje.

Det gjorde att jag mindes tillbaka när jag var yngre och faktiskt önskade att få arbeta på en flygplats när jag blev äldre. Jag hade redan då fashinerats av den spännande känslan som cirkulerar där och tänkte att visst vore det ett riktigt drömjobb att arbeta i en miljö som bestod av denna känsla. Sedan hade det inte så stor betydelse exakt vad jag gjorde där utan det var helt klart den speciella atmosfären jag ville åt.

Ja, stämningen på sin arbetsplats är otroligt viktigt och det är otroligt avgörande för om man trivs eller ej. Jämför själv känslan mellan att vakna på morgonen och gå till en arbetsplats med en stämning som känns negativ, trött, bitter och ovänlig. Eller att öppna dörren till en arbetsplats som känns välkomnande, positiv, energisk, glad och hjälpsam. Nu trivs jag jättebra på mitt jobb och den har bara känslan av det sistnämnda men det är viktigt att man stannar upp och reflekterar, känner efter och kanske hjälper till att göra något åt det om det inte känns bra. För det är ju faktiskt så att vi människor bidrar till stämningen. Ett leende, en hjälpasam hand eller några uppskattande ord kan göra en otrolig skillnad, tänk på det!

   

Sommardrömmar

Idag är det ett riktigt ruskigt höstväder. En sådan där dag då det aldrig tycks bli dag. Konstant mörker och typiskt höst med regn på tvären och blåsande. Med andra ord en sådan dag då en mysdag uppkrupen i soffan under en filt med en varm kopp thé och en bra film hade varit otroligt uppskattande. Hade man hat den möjligheten så skulle en sådan här dag kunna bli riktigt mysig. Har förvisso tur att ha ett inomhusjobb men men. Tycker faktiskt hösten är rätt så mysig men jag kan ju inte direkt förneka att längtan till sol, värme och bad i Thailand lockar rätt mycket just nu. Får dessutom en riktig flashback till när den här bilden nedan togs i Åsa i somras. Visst ser det härligt ut!? =)


Fars dag - också ett jäkla kommersiellt trams

Inta alls så att jag inte unnar min pappa lite presenter och omtanke. Det är han värd. Absolut. Det är inte det men Fars dag liksom Mors dag är bara ett påhitt för butikerna att få lite mer cash i kassan. Känns inte äkta på något sätt. Bara ett jäkla måste! Ingen kan ju liksom INTE ge sin pappa någon present en sådan här dag när media förstorar upp det så och det skyltas här och var i butikerna. Och så är det dem där ständiga kalsongerna och slipsarna som ska ges,

Det är väl bättre att när man känner för det - visa sin pappa sin uppskattning. Ringa honom en vanlig måndag och ge lite uppmuntrande ord, ge honom en kram eller klapp på axeln när man ses, eller varför inte en helt oplanerad liten present nä inga förväntingar finns. Jag tror han hade uppskattat det betydligt mycket mer än en dag där det är OBLIGAORISKT med en present. Jaja, det är väl bara att ise - att den här dagen inte kommer att rinna ut i sanden direkt och att det bara är att fortsätta följa med strömmen och stressköpa någonting dagen innan. Kanske ändrar man uppfattning den dagen man själv blir förälder...kanske men ähh. Jag är mycket mer för att visa saker när man minst anar det. Oavsett om det gäller pappa eller inte. Säga något snällt och upplyftande, visa någon sin kärlek och omtanke genom att göra en tjänst, ställa upp på någonting som man vet uppskattas eller att ge en liten present sådär utan förvarning.  

Idag ska jag iaf. på Fars dag middag och uppvakta min pappa.


Trött och irriterad

Varför är det bara så vissa dagar att man bara inte riktigt är på rätt humör. Trots att man inte vill vara ett sånt där jävla pain in the ass så går det liksom inte att skärpa till sig. Idag har varit en bra dag egentligen. Hade en jättemysig förmiddag i Alingsås och allt var frid och fröjd men sen när jag kom hem var det att luften gick ur mig totalt. Trött så in i helvete och känner att jag inte alls har lust att flyga runt med dammsugaren som jag faktiskt MÅSTE idag. Absolut inget ont mot Mariorna men nu är jag trött, irriterad och har bara lust att ligga i soffan och vila. Kanske, om jag städar riktigt snabbt och förbereder, så hinner jag unna mig det med innan de kommer senare ikväll. Ja, det gör jag nog.

Det är nog helt enkelt så att jag behöver ha hem min pojkvän, något saknas här. 

Shopping och tjejmiddag på programmet

Bond var sådär. Tyckte inte de var något speciellt, men kvällen var jättetrevlig och vi var och åt på Köket innan. Aldrig varit där tidigare men kanongott. Om en halvtimma ska jag hämta Maria för en tur till Alingsås. Måste hålla lite i pengarna har jag bestämt men en Fars dags present måste de ju bli och att strosa på stan och käka lunch är ju alltid trevligt.

Sen kommer Mariorna hem till mig ikväll. Har menyn färdig: Flygande Jacob med ris och fetaostsallad och så en chokladfondant med vaniljglass till efterrätt. Ska bli kul att pyssla och fixa lite i köket och jag gissar att jag måste ta ett litet städröj innan också. =) Jaja, dags att göra sig i ordning. Tjing!

Mariorna som Lisebergskaniner

Frank på Tele 2

Arbetar man med reklam och marknadsföring så blir man något skadad vad gäller sånt som rör det ämnet. Så är det ju oasett vilket yrke det handlar om. Jobbar man t.ex. i klädaffär så blir man pedant vad gäller att vika kläder, är man copywriter blir man oerhört petig när man ser särskrivningar och felstavade ord. Så är det ju. Nu har jag iaf. sett en reklamsatsning som är oerhört smart och riktigt rolig och annoslunda. Både filmen, annonser och sajten visar en kul nisch som sticker ut lite.

Det handlar om ett svart får som heter Fran. Reklamfilmen visar hans livshistoria (se själv i länken nedan) och små webbteasers på t.ex. expressens hemsida visar Frank i olika poser. Jättesöt.

Kolla in: http://www.tele2.se/frank-filmer.html

My name is Bond, James Bond...

Ikväll är det dags att se resultatet av årets James Bond-film. Hmm, har sett alla Bondfilmer minst en gång och tyckte framförallt att den förra, Casino Royale var jättebra. Så trots att kritikerna säger att årets Quantum of solace inte kan mäta sig med fjolårets så hoppas jag inte att tröttheten tar över. =) Emma på jobbet var på bion förra helgen och där var det en gubbe som somnade redan efter en halvtimme och satt och överröstade det förmodligen rätt höga ljudet (det är ju ändå action) med sitt snarkande. Haha, lustigt. Återstå att se vad man tycker men bio är alltid mysigt. Ska gå tillsammans med mamma, pappa och brorsan och innan dess ska vi försöka få i oss lite käk. Har planerat att gå en sväng till gymmet efter jobbet också. Det är trots allt 6 veckor och 4 dagar kvar till the beach i Thailand så. =)


Gräsänka

Gräsänka, tänkte börja skriva att det är sådan jag är från och med idag till och med måndag kväll men så kom jag att tänka på hur otroligt fult det lät. Gräsänka! haha. Slog upp det på Wikipedia och får då förklaringen:

Gräsänka
kallas en kvinna vars make är bortrest. Den manliga motsvarigheten är gräsänkling. Ordet gräsänka är känt redan på 1700-talet, och kommer från det lågtyska graswed(e)we som betyder förförd och övergiven flicka. Förledet syftar antagligen på ett "förförande i det fria". Därefter har ju ordet gräsänkling fått en lite annan innebörd, då betydelsen har gått från förförd och övergiven, till tillfälligt ensam.

Jag är alltså inte förförd och övergiven utan tillfälligt ensam då Andreas åker till Ö-vik och hälsar på Henka. Tråkigt att inte ha honom hemma på 5 hela dagar men det går fort och dagarna är så gott som fullbokade. Ikväll ska jag fika med Maria på Viskan. Ska bli riktigt myspysigt. =) Kommer dock sakna min älskling.


 

 


Rubbe, lågis och lorum ipsum

Nu har jag snart jobbat på SOL i tre månader. Den 11:e november närmare bestämt. Det känns både som att jag har varit här hur länge som helst och att Fagerhult känns väldigt avlägset. Samtidigt känner jag mig fortfarande rätt grön i vissa situationer. Det tar ju självklart lite tid att komma in i arbetsgången och förstå hur allt ska gå till och hur det ska göras på rätt sätt. Det förstår jag och måste acceptera även om jag är alldeles för otålig och vill kunna allt till 100% med en gång. Har ju ändå rätt mkt erfarenhet och kunskap sen tidigare om programmen jag jobbar i och så men allt annat skiljer ju sig rätt mycket. Inte minst hur man pratar. Okej jag kommer från ett stort världsomspännande företag som sysslar med armaturer, belysning, lumen, luxdiagram, reflektorer och spridningsvinklar - ja ni hör ju hur otroligt sexigt det låter. Och så tror man att det bara är att hoppa över till en något flashigare reklambyrå och hänga med i snacket, tempot och allt annat hur lätt som helst. Jag kommer ihåg första veckan när man var extra angelägen om att göra sitt bästa. Förstå rätt från början och visa framfötterna sådär. Haha, då fick jag höra ord som rubbe, lågis och lorum ipsum. Hallå!

Jag kände hur paniken började växa och munnen kändes alldeles torr. Var det meningen att jag skulle FÖRSTÅ sådana här ord. Nu i efterhand kan jag ju tycka att det är den simplaste frågan i världen och att jag borde kunnat lista ut det rätt enkelt men när man är på helspänn på ett helt nytt jobb med nytt folk så blir det helt enkelt inte så lätt. Jaja, nu vet jag att rubbe = rubrik, lågis betyder en pdf i lågupplöst format och att lorum ipsum är ett annat ord för en påhittad text som man kan fylla en textruta i väntan med att rätt text ska läggas in. Så! =)

Idag är jag bra =)

Idag är en sådan dag som infaller allt för sällan. En sådan dag där allt flyter på av bara farten och man blir förundrad när man har allt på sin sida liksom. Jag är ofta van vid att få tillbaka skit om jag fuskar lite med något när jag är för lat. T.ex. om man ska göra en annons i jobbet och istället för att ta upp en gammal annons för att se rätt format så gissar man - av lathet - och då blir det alltid fel vilket resulterar att det tar dubbelt så lång tid och la la la la la. Ett straff för ens lathet liksom. Men idag är det inte så. Idag så kan jag erkänna att jag har mer flax än vad jag förtjänar. Ett flyt i arbetsgången liksom. Sånt måste man få ha ibland, bara man inte glömmer av att uppskatta det. För imorgon är jag säkert tillbaka där jag brukar vara i vanliga fall.

Att man ofta får dubbelarbete när man fuskar kanske är ett försök till lärdom från det övernaturliga. Eller!? Att jag för helvete ska lära mig någon gång att maska inte lönar sig. Tja, det kanske är på tiden att allt görs korrekt och ordentligt ifrån början. Att inte lita på att allt löser sig på bästa sätt som det gör idag. Tror jag får se till att skärpa mig. =)

Idag ska jag köra core på gymmet, hoppas jag har lite flyt där med och att jag får valuta för ansträngningen. =)

Tjing!

Trick or treat - vilket jäkla påhitt

Det här med Halloween. Jag VET att det är värre i USA och att det inte ens är någon idé att jämföra halloweenspektaklet här med det som amerikanarna har MEN det är ju bara kommersiell skit! Bara det där med trick or treat som gör att man tvingas köpa hem godis att mata ungarna med för att inte få huset nerkletat med ägg...hallå! Klart det är lite smågulligt att öppna dörren och se några små barn i skelettdräkt och med vampyrtänder stå där. Visst, men räcker det inte med påsk!? Framförallt förbannad blir man ju när man öppnar dörren och får dela med sig av lördagsgodiset till några killar, knappt värda att räkna som barn som inte ens har orkat anstränga sig för att klä ut sig. Jäkla snorungar! Egentligen hade man ju bara velat slänga igen dörren mitt i ansiktet på dem. Men så är det ju så att man hellre gör någonting annat dagen efter än att stå och tvätta bort äggäckelkletet från väggarna. Eller?


RSS 2.0