Det förvånar mig inte ett dugg...

...att lillkillen verkar ha fått samma intresse som far sin - bilar.




Mini-semester

Igår hade vi Anna och Aprilia på besök. Vi tog en lång promenad runt Volvo och Svensgärde och avslutade med fika. Mysigt! Tyvärr blev Vinston förkyld igår IGEN så natten har varit jobbig vilket gjorde att jag bestämde mig för att strunta i rytmiken och passa på att vila lite. Tråkigt för det är skoj men ibland måste man vara realistisk. I morse åkte Andreas till V-ås och kommer inte hem förrän på lördag em. Så jag och Vinston packar väskorna och åker till Jimmy i Göteborg i eftermiddag och stannar sedan i Bollebygd hos mamma och pappa till Andreas kommer hem. Det blir en liten mini-semester för oss med! Imorgon har jag bokat tid på två stycken brudklänningsbutiker som jag och mamma ska åks till. Hoppas verkligen det blir lyckade besök! På kvällen ska vi hem till moster på lite "tjejkväll" och Vinston får leka med lilla Alice. Skoj!

Den här lilla filuren...

...hittade jag såhär efter hans sovstund för en stund sedan...









Med en kopp thé

Sitter framför tv:n med en kopp thé under en stor filt. Själv. Vinston sover sött och Andreas har haft semester idag för att istället riva hela dagen på Sunhouse. Snart, snart är renoveringen klar. Skööönt det ska bli. Hr varit på mammafika hos Johanna och lille Arvid idag och tog en timmas promenad innan dess så att lillen skulle få sova och det funkade perfekt för sen var han go och glad och lekte jättemycket. Sen gick vi bara hem och åkte direkt till Knalleland där mamma var och så gick vi där en stund, fikade innan klockan blev sju och det var dax att åka hem. Jag hittade en jättefin vit scarf i spets, ett par örhängen och svarta strumpbyxor. Imorgon har vi inga planer än så länge, får se lite vad vi känner för.

Malmöbesök

Vi är i Malmö! Åkte igår eftermiddag, var framme på kvällen, åt god fisksoppa, gick och la mig rätt tidigt. Vinston tyckte det var sax att vakna och stiga upp 5.20 och efter några misslyckade omsomningsförsök och mat gav vi upp och gulliga Maggan gick upp och roade lillkillen tills han var trött igen och kunde somna om mellan mig och Andreas vid 7. Idag har vi varit på Eightmoods utförsäljning och spanat. Hittade lite kuddar, en pläd och balkongstolsdynor som redan ligger i bilen. Sjukt svårt att INTE hitta något fint. Efter det åkte vi hem, grillade korv ute, tog en promenad och har ätit nu ikväll igen. Tanken var att jag och Andreas skulle gått ut själva och käkat men han känner sig inte helt hundra. Har förmodligen åkt på det jag hade i början av veckan. :/ Imorgon ska vi jobba på utförsäljningen innan det är fax att åka tillbaka till Borås efter lunch. Hade gärna stannat här lite längre, älskar den här stan!

Underbara vår

Vilken energi man får av lite sol och vårväder! Vinston vaknade 7.10 och vi gick upp, åt frukost och lekte innan han började bli trött vid 9 då jag stoppade ner honom i vagnen och tog en promenad i det härliga vädret innan det var rytmik klockan 10.00. Efteråt var det kaffe och nybakta frallor som vanligt och när jag kom hem och vinston sov passade jag på att köra ett riktigt städryck. Härligt att kunna hänga ut täcken, kuddar och mattor på balkongräcket utan att det blir blött! Efter vi ätit lunch åkte vi snabbt ner till Gullkragen där jag hämtade provsmakningarna och när vi kom hem gick vi över till Sofie, Felix och Melvin och fick fika innan vi gick en promenad. Shit, låter som en stressig dag men det har det inte varit. Bara händelserik och full av energi. Precis då jag trivs som bäst. Nu har Vinston somnat (och antagligen Andreas med =)) men jag ska se till att det blir lite våfflor gjorda (våffeldagen imorgon ju) och sen är det dax för provsmakning. Spännande!!!

Bilder från idag nedan...








Jag blir lycklig av

Jag är lycklig när jag sitter vid matbordet och hela familjen är samlad och vi ägnar tid åt varandra.
Jag är lycklig när jag får blöta, goa pussar av Vinston och hela hans lilla ansikte lyser upp i ett smile.
Jag är lycklig när jag ligger på stranden och känner solens strålar värma.
Jag är lycklig när jag vaknar upp pigg och utvilad och känner att det är en underbar morgon och någonting roligt kommer att ske.
Jag är lycklig när jag och min kille pratar om djupa, intressanta saker.
Jag är lycklig när jag träffar mina bästa vänner och känner mig avslappnad att bara vara. Att prata om allt mellan himmel och jord utan att känna begränsningar.
Jag är lycklig när jag skrattar åt töntiga saker tillsammans med min älskling en god vän
Jag är lycklig när jag får skapa och känna att jag är kreativ och att det blir ett bra resultat.
Jag är lycklig när jag gör bra ifrån mig på jobbet och får beröm.
Jag är lycklig när min kille överraskar mig med något som han vet att jag älskar och att han lagt ner tid på att försöka glädja mig. 
Jag är lycklig när vi pysslar, renoverar, fixar med huset.
Jag är lycklig när jag ser Vinston utvecklas.
Jag är lycklig när jag äter en frukost en sommrig, solig morgon ute.
Jag är lycklig efter att ha sett en givande, tänkvärd och rolig/vacker/bra film eller program.
Jag är lycklig när jag/vi är hemma hos mamma och pappa med mina syskon på middag och vi skrattar och pratar.
Jag är lycklig av att gå på stan.
Jag är lycklig när jag känner att jag utvecklas som människa och får lära mig nya saker.
Jag är lycklig när jag planerar roliga saker - helst tillsammans med någon annan.
Jag är lycklig när jag får ägna en hel kväll med min kille på t.ex. en restaurang.
Jag är lycklig när jag umgås med härliga människor och vi pratar om roliga eller intressanta saker.
Jag är lycklig när jag känner att människor i min närhet lyssnar på vad jag har att säga och respekterar mig.
Jag är lycklig när jag får ligga nära, nära min kille och somna in bredvid honom.
Jag är lycklig när jag klarat en stor prövning.
Jag är lycklig av att vara mamma.
Jag är lycklig när jag reser och får se mig runt om i världen.
Jag är lycklig när jag klarar av en "svår" fråga på MIG.
Jag är lycklig när jag tittar på bilderna från när Vinston föddes.
Jag är lycklig när jag hör fågelkvitter.
Jag är lycklig när jag tränar hårt och känner pulsen stiga. Efter ett riktigt hårt träningspass när kroppen är helt mör.

Mest av allt - jag är lycklig när jag känner att jag är älskad, omtyckt, respekterad och prioriterad.

Vad blir DU lycklig av? Det är bra att tänka efter ibland.


"Första" bilden på mig och Andreas för 4 år sedan...

På väg tillbaka...

Idag har jag känt mig bättre och nu på kvällskvisten känner jag att jag kan tänka på mat utan att få kväljningar - alltid ett gott tecken. Andreas har varit hemma med lillkillen även idag och jag har sovit, vilat och tagit en liten, liten promenad tillsammans med killarna. Utöver dte har det inte hänt så mycket. Just nu surfar jag på saker som brudklänning, accessoarer, tärnklänning, brudvals, kläder till Vinston, brudskor mm. mm. Sååå kul men sååå svårt.

Det har stått lite still med själva bröllopsförberedelserna...om man nu inte räknar en hel del surfande som jag tycker gör att tankarna klarnar lite granna åtminstonde. Eller inte. Det beror på hur man ser det. Det sista har vi annars bokat tårtleverentör och valt tre stycken olika varianter av fyllningar som vi ska provsmaka på torsdag, utsett toastmaster och toastmadame, bokat "musik". Att hitta min drömklänning står nu överst på to-do-listan och det känns som det svåraste och ett väldigt viktigt beslut. Jag tror jag vet exakt vilken modell jag vill ha nu iaf. men vart är den? Det blir nog en sväng till Splendor och Brides & Beaties med mamma denna eller nästa vecka.


En utav många, många inspirationsbilder...älskar den här buketten

2 små tänder

Vinston har också varit dålig de senaste dagarna och vi visste inte riktigt vad det berodde på. Det kan vara en släng av det jag har men eftersom det dök upp en liten, liten tand i underkäken igår och lika liten tand bredvid idag så är det också troligt att det har berott på att han nu fått sina första tänder. =) Stora killen! 

VAB

Har känt mig lite halvkass de senaste dagarna och i morse kändes det som att jag blivit överkörd av en ångvält. Kravlade mig upp när Vinston vaknade och Andreas åkte till jobbet. Men huvudvärken kom krypande, illamåendet var ett faktum och benen kändes som de skulle vika sig så när Vinston visade tecken på trötthet somnade jag också och när han vaknade strax innan 12.00 kände jag att jag knappt skulle orka ur sängen.

Andreas kom hem och har varit föräldraledig med Vinston idag och jag har legat i sängen hela dagen och sovit, sovit, vilat och sovit igen. Nu känner jag mig lite bättre och tänkte vara uppe en stund till, ta en dusch för att sen gå och lägga mig igen. Som det ser ut nu är Andreas hemma imorgon med. Hoppas jag snart är på benen igen!


Övertrött

Har äntligen fått lillillen att sova. Det blev lite tokigt tidigare idag. Han sov sitt första sovpass på förmiddagen som vanligt, åt rätt bra lunch och sen åkte vi till stan för att gå till Thai silk med Andreas, Tobbe och Maggan som jobbade och slet och så Lina som dök upp lite senare. Där blev han som förståeligt trött efter en stund och jag tog en sväng på stan för att han skulle somna. Det gjorde han...men bara i fem minuter vilket gjorde att när jag väl kom hem och skulle lägga honom var han riktigt övertrött och skrek som en galning som han verkligen inte brukar göra. Provade med en smörgås och gröt men det gick inte ner någonting nästan så vi fortsatte sovförsöken som bara blev värre och värre. Tillslut fick han en flaska med ersättning och kunde somna i sin säng. Puh. Han bör väl vakna någon gång under kvällen men jag hoppas han kommer någorlunda i säng sen iaf.

Om en stund kommer Andreas hem efter en hel dags jobb på Sunhouse och då har han Maggan med sig. Det bli en myskväll hemma och jag vill se körslaget eftersom en fd. klasskamrat och kompis, Mikael Bengtsson, är med i team Casper frn Göteborg. Ska bli kul att se honom.

I morgon är det jobb som gäller för Andreas i vanlig ordning och jag och Vinston planerar ett besök på Borås ridhus där syster tävlar med lilla Fantazie. Passar väldigt lägligt och det ser jag verkligen fram emot.


Föräldraledighet

Nu är det klart när jag ska börja jobba och hur resten av föräldrarledigheten ser ut. Jag börjar arbeta den 5:e maj och kommer därefter jobba torsdag och fredag fram till semestern som varar i fyra veckor antingen 27-30 eller 28-31. Andreas arbetar måndag, tisdag, onsdag och efter semestern är han hemma med vår buskille och jag arbetar 100%. Vi planerar att börja skola in honom på dagis oktober/november. Åhh, vad det känns skönt att ha det klart nu och jag tror det blir jättebra för alla.


Tänker positivt

Tänk vad lite som gör att man kan känna sig glad och vad lite som gör att man kan känna sig ledsen. Igår och i förrgår kände jag mig nere och deppig och även om jag vet att jag blir väldigt påverkad när jag inte får sova så har jag ändå svårt att tänka positivt i de lägena och hittar bara saker att vara ledsen och deppig för. Typiskt mig.

I natt fick vi dock sova riktigt bra och Vinston verkar inte ha feber längre så nu känner jag mig mer som en människa igen och har njutit av en riktig VÅRpromenad. För idag känns det verkligen som vår i luften och det gör väl vem som helst lycklig!

Har t.om suttit ute på vår soffa på en fårskinnspläd en stund och låtit solen värma ansiktet. DET var en underbar känsla.

Nej, nu tänker vi positivt och njuter av våren, av härliga, underbara mammaledigheten, av kära vänner, av varandra, av bröllopsplanering och av livet helt enkelt.



Härliga, underbara busunge - mammas och pappas stolthet

Sjuk IGEN

Vår prins är dålig igen! Stackars liten, det gör så ont att se honom krasslig. Det började redan igår eftermiddag då han var gnällig och åt inte så bra. Somnade tidigt och sen hade vi en riktig katastrofnatt med många uppvaknanden och skrik. Gav honom Alvedon och efter det blev det lite bättre. Idag var det dax för 8 månaderskontroll på BVC och det var bara att kravla sig upp och ta sig dit...som en zombie. Allt var finfint, han har dock skjutit iväg på längden och stannat av lite på vikten. Inte så konstigt med den energin han har men vi ska försöka få i lite mer fett i maten. Efter kontrollen skulle vi egentligen mött upp Louise i stan men hon kom hem till oss istället eftersom jag inte ville ut och åka med sjuklingen. Goa, glada, gulliga Louise som varit ute länge till havs och som det var alldeles för länge sedan jag såg. Men vi hade en jättemysig dag med massor av bröllopsprat och annat. Vinston har gått på Alvedon hela dagen och verkar inte bara så varm. Han är dock gnällig och ser trött ut men jag hoppas han kan få sova lite i natt så han vaknar upp mer utvilad. Kanske är det tänder på g...

En heldag hemma - då händer det här

Idag har vi ingenting bokat jag och Vinston och just idag känns det rätt så skönt. Vi har lekt, busat, myst, läst, sjungt sånger, kollat på Lollo & Bearnie på Youtube, sovit och ätit. Snart ska vi ut och gå i det fina vädret.

Kolla på Lollo & Bearnie...

 

  
...läsa bok


...försöka ta kameran


...är så HÄR roligt!


Underhållande!

Mammafika hos Maria och Ingrid idag, trevligt som alltid och sen åkte vi direkt till Sunhouse för att möta upp Andreas som åkte hem med Vinnie medan jag jobbade. Nu har vi precis käkat och sett "En unge i minuten". Behöver jag säga att när programmet var över så var jag helt slut i kroppen av utmattning och tårar av alla känslor rann ner för kinderna. Tydligen var jag mer underhållande att se på än själva programmet enligt Andreas. :) Vackert var det i alla fall.

Pyssel och fix

Idag har vi haft en pysseldag. Började med att åka ner till Sunhouse och solade innan vi åkte hem och satte upp balkonglådorna, sänkte Vinstons spjälsäng till lägsta nivån, städade och åt lunch. Maggan åkte med oss hem och lekte med Vinston så vi fick lite gjort. =) Nu sover mina grabbar och jag passar på att kika runt lite på nätet. Snart är det dags för handling och sen ikväll kommer Tobbe och Lina hit på mat och ser Melodifestivalen. Jag hejar på "The monkikers"!!

Mysdag

Har haft en riktigt mysig heldag på stan med Anna och Aprilia. Har gått i de flesta affärer, lunchat på Tant Grön, gick en sväng till och när vi väl skildes åt tog jag och Vinston vägen förbi Sol och hälsade på mina kollegor. Fick shoppat en jeansjacka och två pyamasar till lillkillen idag!. Nu sover Vinnie och vi väntar på att Andreas ska komma hem så ska vi åka till mamma och pappa. Mysdag hela dagen - det gör mig glad!

Världens gulligaste kille

När Andreas kom hem med presenten till Vinston igår sa han skämtsamt att så, nu har du fått de som du önskade dig för jag hade uttryckt en önskan om gåvagnen tidigare. Ja, svarade jag, nu är det bara balkonglådor till balkongen kvar sa jag och skrattade. Gullig och omtänksam som han är hade han haft ett fasligt sjå efter jobbet innan han slutligen kom hem med jättefina sådana också. Nu ligger du på plus igen älskling!


Äntligen...

...en natt utan att ha blivit väckt och behöva vända Vinston, stoppa i nappen, amma eller trösta en sisådär tio gånger! Förkylningen är mycket bättre så han vaknade bara en gång vid två då han hade vänt sig till mage och ville ha nappen. Nästa gång var klockan 7.00 då han fick komma upp i vår säng, få mat och somna igen. Snart ska vi till rytmiken så nu får jag väcka min lilla sömntuta. ;) Ha en bra dag!

Besök av Annika och Tilde

Idag var det meningen att Cicci, Josse och Annika skulle komma hem till oss med deras barn och vi skulle fika. Vi gick i samma klass i högstadiet så det skulle vara kul att träffas allihop. Det slutade med att bara Annika och hennes dotter Tilde kom eftersom de andra var sjuka. Det var iaf kul att träffas eftersom det var flera år sedan vi sågs och kul att få träffa lilla Tilde som är 15 månader.

Efter det kom Andreas hem på lunchen och hade med sig en present till lillkillen som han än så länge är lite liten för men ändå verkade vara glad över... ;)


Vinston och Tilde i poolen där...


majskrokarna var poppis.

Tilde gillade vår pool...


...och Vinston härmade Tilde och hängde också över kanten sådär tufft.


Så här rolig var presenten...


...som också gick bra att sitta i så här.

Liten och ynklig

Igår hade jag först en mysig mammafika hemma hos oss. Tyvärr var det bara Katrin och Maria som kunde komma men det var trevligt ändå. Ibland blir det svårt när det är många att följa med i alla diskussioner så tre stycken var perfekt. Därefter hämtade jag och Vinston Maria E för att fortsätta till Bollebygd, köpa present till Maria L, lämna Vinnie hos mamma och pappa som var glada barnvakter och sen fortsätta till Maria L. Där fick vi jättegod räkgryta och så ananaspaj till efterrätt och vad mysigt dte var att kunna sitta i lugn och ro och prata utan en lilleman som är överallt. =) Han är lite småkrasslig just nu och har varit det i några dagar men nu hoppas jag att det är på bättringsvägen. Det blir så svårt att sova på nätterna för honom.

Idag har jag och lillkillen varit och storhandlat och köpt blommor så fönstrena ser lite mer våriga ut. Sugen mna blir på sådant nu...och på att putsa fönstrena. Sen tog vi en promenad runt kyrkan i underbara solen men trots att den tittar fram nu känner jag mig lite låg för tillfället. Blir oftast det när jag har sovit dåligt som jag gjort nu några nätter när lillen varit dålig och det är jobbigt. Har försökt sova på dagarna när han sover mne kan inte koppla av riktigt. Det är många olika tankar som far i mitt huvud. Usch, har ingentting att gnälla på egentligen men ibland känne rman sig lite ynklig, liten och i behov av en stor, stor kram...


Världens bästa pappa med världens bästa Vinston <3


Underbara sol

Den här dagen har gått sjukt fort och jag förstår ingenting. Har knappt hunnit med något och poff så är det snart kväll. Som tur är så är det så mycket ljusare ute nu för tiden så det är en tröst. Förbaskat fint väder är det dessutom och jag har precis varit ute på en kort promenad för att andas lite frisk luft. Jag och Andreas ska ta en sväng till stan snart för att sola och ta en promenix medans Vinston får vara hos sin farmor. Kvällen blir lugn!

 


Trött & lycklig

Har haft bästaste dagen! Plockade upp först mormor och sen mamma vid 10-tiden och styrde kosan mot Kungsbacka där vi stack in på Freeport. Mamma uträttade ett snabbt ärende och sen tog vi en kaffe och Vinston fick lunch. Efter det åkte vi till Svahns festkläder och där provade jag några klänningar och det är en lika ljuvlig känsla varje gång att få kliva i dessa skapelser av siden, tyll, taft och allt vad det är. Det var framförallt en från Modeca som föll mig i smaken men vi hoppade in i bilen och åkte vidare mot Göteborg där vi tog en lunch och mötte upp brorsan min innan vi gick till Wedding square - jag och mina smakråd. :) Blev framförallt helt förälskad i en från Venus, en modell som jag inte tänkt mig men som jag trivdes riktigt bra i. Efter det behövde vi en kaffepaus med semla innan vi fortsatte till Johans festmode där de också hade en massa fina. En från Special day föll mig i smaken och jag kände till sist att det fick räcka och att jag om möjligt kände mig ännu mera osäker och full av intryck. Jag har gillat nästan alla av ca de 15-20 stycken som jag provat och det är ju bara en liten liten del av det utbud som finns. Som sagt har jag ändå tre favoriter efter dagen och nu ska jag sova och drömma om klänningar! Sov sött!

Bättre kondition!

Nu har jag krupit till kojs och det ska bli underbart att få blunda och sova lite. En långpromenad i rask takt tidigare tog musten ur mig och jag insåg att konditionen måste bli betydligt bättre. Lillkillen sover sött i sin spjälsäng efter en lång tids vaggande och sjungande och nu hoppas jag han sover en bra stund som han faktiskt har gjort de senaste nätterna. Det gillar vi! :) Hoppas att morgondagen blir bra, det ska bli spännande! :)

Wihooo

Idag är jag på en sådant jädrans bra humör. Ni vet när man känner sig så lätt, så lätt inombords och riktigt spritter av glädje. Vårkänslor kanske eller så är det bara för att livet känns väldigt bra. Jag och Vinston har varit på rytmiken och så fikat efteråt och det var lika roligt som vanligt. Jag tycker såå mycket om mina nya mamma-kompisar och det känns så roligt att vi alla verkar prioritera att träffas varje måndag och torsdag. Idag var dessutom Anna och Aprilia på rytmiken och de små (Vinston och Aprilia) fick se varandra två dagar i rad eftersom vi var där på mysig fika igår.

Resterande delen av dagen blir lugn och eftersom vi har haft fullt upp hela veckan och ska iväg på brudklänningsjakt med mamma imorgon till Kungsbacka och Göteborg så njuter jag av en dag hemma med bara lillkillen, en massa bus och mys. En promenad blir det nog strax när det är dax för honom att sova också hade jag tänkt.

Njuuut av livet!!


Ögonen går i kors

Det har varit en lång och händelserik dag och jag sitter i soffan och har sett "Den hemliga miljonären". En tår eller två föll ner för kinden, tänk vilka liv vissa lever och tänk vilka människor som vill hjälpa. Det är rörande! Nu är jag så trött å ögonen går i kors och jag väntar på att Andreas ska komma hem så ska jag gå och lägga mig. 

Jag, Vinston och Andreas har gått på stan en sväng och shoppat lite till lillkillen. Blev ett par jeans, grå mysbyxor, strumpor, svarta muminbyxor och en svart/vit randig body med texten "I did 9 months inside". =)

God natt!

 

Fullt upp - det gillar vi!

I morse har vi varit på babysimmet och det gick finfint. Var sista gången idag och nu återstår ju frågan om vi ska fortsätta en omgång till med 8 tillfällen eller sluta. Jag tycker inte det är jäääätteroligt och dessutom är det rätt "svettigt" att själv få på kläder på oss båda, duscha, bada, duscha mig, dusha honom, klä på och allt vad det innebär men Vinnie verkar gilla det massor och det är ju en bra grej så det lutar väl åt att vi fortsätter lite till. Hoppas bara vi kan gå fler gånger än vad vi gått den här första gruppen. Vi har bara lyckats gå 4 av 8 ggr. pga. av Teneriffa och sjukdom. Jaja.

sedan fick vi hem Andreas på lunch och har nu varit ute och gått med Maria och hennes lilla Ella i mammagruppen. Jättemysigt och så gick vi en ny runda vilket var roligt.

Snart ska vi ner till stan en sväng och sen blir det bara lugn hemmakväll. <imorgon väntar en fika med Anna och Aprilia och så ska jag jobba på kvällen.


Förresten så fick jag ta fram saxen för någon vecka sedan. Kalufsen växer och gick ut sådär ocharmigt över öronen så nu är det fint igen. =)


RSS 2.0