I-landsproblem no 1

Vi har kommit till ett vardagsproblem som kanske låter (och egentligen också är) helt banalt men ändå är högst irriterande. Kanske delvis för att det gör en så less och att man inser att det är löjligt att något så enkelt kan få en så frustrerad. I alla fall så handlar det om mat och lunchlådor. Inte för att skryta men vi är faktiskt riktigt duktiga jag och A, med att ställa oss på kvällarna och laga mat för att fylla lunchlådan till dagen efter. Vi har valt att försöka med detta för att kunna lägga de pengarna som vi sparar på något roligare.

Kruxet är att man lätt och snabbt hamnar i ett jäkla ekorrhjul. Samma rätter som varvas om vartannat. Inga nya influenser. Alltid samma kassler, laxfilé, köttfärs och köttbullar som ramlar ner i kundkorgen. Sen är det eviga tjatet, -vad ska vi äta idag? -Hmm, jag vet inte, vad tycker du? -Ähh, jag vet inte, är inte sugen på nå´t, vad vill du ha? Och så slutar det alltid med att man tar upp den där frusna köttfärsen för att göra den där förgrymmade köttfärssåsen, ihop med den vanliga tomatkrossen, championerna och den hackade gula löken. Ibland väljer man pastafjärilar före de trefärgade pastaskuvarna...eller kanske penne. Men det handlar inte om några större förändringar. Ibland läser man något recept men tanken på att göra det en vardag slås snabbt ner när man inser att hälften av ingredienserna behöver inhandlas. Det handlar ju om det där med tid och prioritering också.


Ledig dag men inte så roligt

Idag har jag inte varit på jobbet alls. Kanske låter jätteskönt att ha varit ledig, men jag lovar, jag hade mycket hellre jobbat kan jag säga. Har gjort en grej som inte alls var speciellt spännande men nödvändig så då blev det så att jag tog ut en semesterdag. Det positiva var dock att jag var hemma tidigare än jag trodde och dessutom så gjorde det inte så ont som jag befarat trots att det var obehagligt.

Så kortfattat kan jag säga att eftermiddagen har varit mysig. Har tillbringat den, lite trött och halvseg, i soffan med min älskling som var gullig och jobbade hemma och gjorde mig sällskap.

Har suttit och kollat igenom en massa bilder. Mycket semesterbilder fulla av sol, bad och skratt, och ett litet lyckorus börjar då bubbla i magen av längtan efter vår kommande semester. Knappt två månader kvar tills vi åker och det känns fantastiskt.


Egypten 2005


Kreta 2005


Spanien 2007


Spanien 2008


Thailand 2008/2009


Mallorca 2009

Låååång dag

NU ska jag snart gå hem från jobbet. Har varit en sådan där riktig megalång och jobbig dag full av jobb och knappt någon lunchrast. Lämning av två kataloger för tryck idag så det gäller att få det klart! Men det går bra och det BLIR fint så jag är glad! =)

Tjing

Söndag

Söndag eftermiddag! Har precis kommit hem efter ett väldigt hårt body pump-pass. Hela kroppen skakar men det är en så skön känsla när man känner att man pressat alla musklerna ordentligt. Nu väntar lite matlagning innan det är dags att ta hand om tvätt och så en film lite senare.

Kom hem strax innan klockan 4 i natt efter en kväll på casinot tillsammans med Tobbe och Andreas. Tycker det är ett så skönt ställe att befinna sig på och älskar atmosfären som nästan vibrerar av spänning, hopp och tyvärr kanske också en viss förtvivlan. Tyvärr blev det inte någon resa till Landvetter efteråt direkt men det var en kul kväll ändå. ;)

Stort grattis till syster min som precis ringde och meddelade att hon och fina Price Brownie knep två förstapris på en dressyrtävling i Kungsbacka idag. Bra jobbat tjejen! =)


Vill hem

Är fortfarande på jobbet, har fortfarande världens huvudvärk och vill fortfarande ut i det fina höstvädret.

Huvudvärk/magont

Du kan ha något småsår där, lite värk där och känna dig lite halvförkyld utan att ha allt för stora besvär. Men huvudvärk och ont i magen är det värsta som finns! Du fungerar inte normalt någonstans och det får jobbiga konsekvenser oavsett om det handlar om att utföra ett bra arbete på jobbet, ett givande träningspass eller en lyckad konversation.

Hela den här och förra veckan har jag haft så sjukt mycket att göra på jobbet och det sätter sina spår även om jag ständigt blir påmind om att inte stressa. Idag har jag en tung, jobbig huvudvärk som inte direkt underlättar arbetet.

Det som då hjälper är en promenad i höstvädret. Hoppas på att få till en lång sådan ikväll.

Hur gick det här till..?

Jag som inte ens dricker öl...så vidare det inte finns något annat vill säga.



Höstmys

Den här veckan känns det verkligen som att hösten har kommit - på riktigt. Jag har verkligen försökt utnyttja det till max, eller iaf. så mycket som jag kan göra när man arbetar heltid, och mer därtill. Har varit på gymmet efter jobbet vilket för mig är ett sätt att må bra och dessutom otroligt skönt när regnet öser ner och det blåser för fullt. Därefter har kvällarna bestått av att tända en massa ljus, laga mat och sjunka ner i soffan i morgonrocken och bara njuta av att vila ögonen på tv:n utan att behöva tänka en massa. För mig är det fullständig avkoppling och jag känner mig otroligt mycket "lugnare" nu när hösten börjat än vad jag gör på sommaren. Och därför på bättre humör och mer tllfreds med tillvaron.

På sommaren känner jag oftast lite stress över att man ska hitta på och göra en massa saker och flänga hit och dit. Nu kan man få krypa in i sin lilla bubbla (utan att bli asocial givetvis) och bara få njuta av livet. Me like!



Bildbevis

Här är lite bilder från fredagens kick off.


Hela gänget vid Rya Åsar


Min grupp gör vår lagflagga


En gruppövning i det gröna


Bad i badtunna - underbart!


Supergod mat, här förrätt bestående av ruccola, blåmögelost, balsamvinäger och honung

Fullspäckad helg

Shit, den här helgen har varit full fart hela tiden - jag gillar det. Kick offen i fredags var otroligt lyckad och jag hade jätteskoj hela dagen. Vi åkte upp till Rya Åsar där vi blev indelade i lag och fick göra uppgifter längs med vår vandring. Vi drack öl och läde känna varandra bättre och vädret kunde definitivt inte varit bättre. Efter en eftermiddag i skogen med bland annat stopp för att få medhavd irish coffe (kaffe på termos, sprutgrädde och en flaska whiskey) och hålla våra presentationer jag tidigare berättat om, så om vi fram till vår slutpunkt. Ett nytt konferansställe i Borås med badtunna och bastu. Där badade vi, drack vin och hade det trevligt innan det var dags för god mat. Vi blev kvar där tills klockan var nästan ett innan det var dags att ta sig hem. En riktigt rolig och lyckad dag tror jag att de flesta kunde hålla med mig om. =)

På lördag morgon var det dags för ett besök på djurparken tillsammans med Wille och Jörgen. De flesta andra Boråsare hade tänkt samma sak så vi var definitivt inte ensamma med det var väldigt trevligt i vilket fall och det var kul att se att Wille hade roligt trots att han var mer fashinerad av lekplatsen och en grävskopa än djuren. =)

På kvällen var vi ute och åt på Köket restaurang med Jörgen, Anna och Penn innan vi fortsatte till Bara och sen Grand. Trevligt!

Här är lite bilder från djurparken med nya kameran:


I väntan på att få komma in...


Wille in action


Jörgen, Wille och geten =)


Aporna var klart roligast


Det finaste jag har...


Coola djur

Dags för andra halvlek...

...så löd rubriken i inbjudningen vi fick från jobbet till vår kick off som går av stapeln imorgon. Vi ska bryta efter lunch för att ägna eftermiddagen och kvällen åt något roligare. =) Det enda vi vet är att vi helst ska klä oss i gul/svart (toppen, med tanke på hur mkt gult jag har i min garderob), ha med bikini för badtunne- och bastubad samt att vi ska äta, dricka vin och avsluta med en barrunda om vi känner oss manade. Som vanligt när man arbetar på en byrå, så är det alltid någon som varit lite "fyndig" och tänkt ut något som ska föreställa kul...


Uppgift: Vi vill veta mer om vad ni har för intressen,
böjelser eller unikitet. I fem minuter ska du berätta om
något som du är bra på utöver din roll på SOL.
Kanske att du är grym på att laga kåldolmar eller vet
exakt hur man gör när man tillverkar brännvin eller så
har du gedigen kunskap om SAAB V4 årsmodell 74.
Bjud på dig själv och överraska gärna.

Tja...jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att jag har fått råångest och en ordentlig tankeställare på vad jag tycker om och är bra på. =)

Kvällen kommer med andra ord ägnas åt att fundera...

Totalt handikappad!?

Handikappad...och otroligt irriterad blir man när servern strular vilket resulterar i att alla program kraschar, internet slutar fungera och mailen läggar av. Som tur är hade jag sparat nyss så inget gick förlorat men under de minuterna när "allt låg nere" så blir man fullkomligt handikappad. Jag kände hur stressen kom krypande eftersom jag har sjukt mycket att hinna med men jag fick snällt sitta och vänta tills det ville fungera igen. Passade på att städa skrivbordet vilket behövdes kan man lugnt säga.

Så, nu ska jag jobba vidare.

Blir ridning på schemat idag. Har bara ridit en gång i veckan nu det sista och det känns betydligt bättre. Två gånger i veckan blir för mycket då jag har svårt att hinna med annat jag vill göra och blir därför ofokuserad och stressad i stallet istället för att njuta.

Laddar!

Då drar vi på ett body pump-pass. Heja, heja. Hoppas det hjälper mot huvudvärken. =)


Lyxhustru i Hollywood

Igår såg jag premiären av "Svenska Hollywoodfruar". Jag hade sett fram emot att få krypa upp i soffan och ägna en timma åt att se dessa makalösa, plastikopererade ytligheter och programmet gjorde mig inte besviken. Det var otroligt fashinerande att följa deras vardag och jag gillade bäst Anna Anka, gift med Paul Anka. Att se hennes vardag som bestod av att vara andra delen av hennes man och där det krävdes att hon var heeelt perfekt oavsett om det gällde hennes utseende eller hans krav och önskemål.

På sätt och vis var allt rätt tragiskt men å andra sidan är det upp till dem om de vill ha det eller ej. Jag förstår bara inte hur man kan välja att ha ett liv som enbart består av ytlighet, skvaller och falskhet. Pengar och lyx, ja tack. Men det finns ju en gräns...


Försöker med kaffe...och vatten

Är det lite halsont jag känner när jag sväljer. Jag försöker förtränga det och dricker tredje koppen kaffe för dagen. Det känns varmt och lent när jag sväljer. Mmm. Känns annars helt ok med måndag, visst har man kommit in i vardagen efter sommar och semester nu!? Det är lite som en trygghetskänsla det där med vardag och rutiner.

Hade tänkt träna idag men avvaktar lite med att boka pass tills jag känner om halsontet blir värre eller ger med sig. Det är ju inte bra att träna när man känner sig krasslig säger dem. Vatten ska också vara bra tydligen så det får bli att hinka i sig det med så blir nog allt finfint!

Sista golfrundan

Rubriken lät väl kanske lite väl drastisk och hemsk och så är väl inte riktigt fallet även om jag kanske, pga. resultatet, känner att det skulle kunna vara sanning. =) Det jag syftade på var att jag idag antagligen spelade sista golfrundan för året iaf. Det blev en riktig heldag på Hulta tillsammans med Andreas, pappa och Andreas far och vi hade en väldans tur med vädret vilket var skönt. Det skiftade dock så pass i temperaturen när solen var framme och när den var bakom moln så tröjorna åkte av och på så mycket så att jag till slut, oerhört klantigt, råkade tappa både min och Andreas tröja.

Helt slut och hungriga som vargar kom vi hem till en lägenhet som behövde städas, tvätt som skulle tvättas och mat som skulle lagas. Men nu när det är gjort så sitter man här i soffan, rätt mör och go i kroppen ändå, och med lungor fyllda av frisk luft. =)

Huslängtan

Igår kväll var vi och besökte Anna och Daniel för att fika, se på Idol och framförallt, för att kika in deras nya hus. Det var väldigt fint och hemtrevligt och kändes så...vuxet med ett helt hus liksom. Ett stort, mysigt kök och tvättstuga och bastu och hela kitet. =) Gissa om jag blev ordentligt sugen på att också flytta till hus!? Nu trivs jag jättebra i lägenheten men visst hade det varit underbart att slippa alla trappor, få en egen infart för bilen och en diskmaskin!

Det börjar klia i fingrarna att få ta tag i ett husprojekt och att få fundera, skissa, inreda, planera, köpa och fixa och dona. Ja, vi får väl se!


Myrorna kryper...

Solen skiner och jag sitter på kontoret med myror i kroppen. Ögonen turas om med blicka ut genom fönstret och att följa sekundvisarens allt för långsamma väg mot 17.00. Jag vill uuuut. Ut för att ta del av sensommaren och ut för att nu blir det inte mycket mer gjort arbetsmässigt idag. Om en knapp halvtimma ska jag möta upp Maria för att ta en härlig promenad och därefter ska jag och A hem till Anna och Penn och se deras nya hus.

Hoppas att vädret håller i sig i helgen. Det hade varit så skönt!


Godisförbud!?

Lyssnar på Rix FM på jobbet idag - för en gångs skull. Oftast är det nämligen P3 som hörs på kontoret eftersom man då slipper jobbiga reklaminslag men idag var det som sagt någon som skruvat på inställningarna. Vad jag ville komma till så pratar tjejen/kvinnan i radiostudion om hur hon ska gå ner i vikt och vad jag kan minnas från tiden då jag lysnade på Rix varje dag, så var detta snack det ända hon babblade om då med. Nu har hon infört något slags godisförbud fram till jul och hon får flera desperata tanter som anhängare och som hon ringer upp och de pratar om hur de ska peppa varandra och hur de ska tänka och inte tänka och hur de ska göra och inte göra.

Det är en jättebra tanke. Har man några kilo extra så är det ju självklart toppen om man undviker socker och annat onyttigt men jag tror samtidigt att när man trissar upp och förbjuder så blir det lite motsatt effekt och kan tvärtom göra att det blir ännu värre. När du föstorar upp det här "förbudet" och går in för det till 110 så gör det också att det är det enda som kretsar i huvudet. Det blir då oftast inget bra resultat i slutändan.

Jag har inte alltid tänkt så men nu har jag den åsikten och tron att du inte ska tänka eller fundera så mycket på vad du får och vad du inte får äta. För då blir du heller inte sugen på något "förbjudet". Jag tror mer på att man ska försöka röra så mycket som möjligt på sig och träna för att kroppen ska hållas igång. Gör du det så är det oftast inga problem och du kan äta utan att behöva lägga allt för mycket fokus och energi på vad du får och inte får.

Vi människor fungerar i de flesta fall så att vi vill trotsa förbud så därför tror jag att vi ska undvika det i den mån det går.


Kändislik

Gjorde ett litet avbrott från jobbandet och hittade en kul sida. Där lade man upp ett foto på sig själv och fick sedan fram ett gäng kändisar som man liknande. Tja, inte så tokigt ändå:

Kate Hudson 83%
Ashley Olsen 72%
Calista Flockhart 72%
Stacey Keibler 71%
Melissa Joan Hart 70%
Jenna Elfman 70%
Cameron Diaz 68%
Naomi Watts 68%





090909

September! Kan inte förstå vart sommaren tog vägen. När man var yngre och gick i skolan så kändes sommarlovet (sommaren) som en hel evighet. Ja nästan som att det sträckte sig över ett helt halvår. Det var så mycket man hann med att göra och livet bestod av bad, lekar, sol, picnic och kalas - dagarna i ända. Nu är jag inte speciellt bitter och har ingen höstdeprission så här långt - men vart tog sommaren vägen? Vad hände med de ljumna kvällarna, alla grillkvällar, besök på stranden, utflykter och golfrundor som man såg fram emot i våras? Ja, helt plöttsligt så var den så kallade sommaren över och jag kan inte påstå att dessa aktiviteter har kunnat flöda direkt. Mycket på grund av det trista vädret.

Nu går vi med stormsteg mot hösten och vintern, en annan årstid fylld av andra aktiviteter. Nu hoppas jag på mysiga hemmakvällar med tända ljus och långa filmer. Cafébesök med kära vänner, diskussioner och spelkvällar, goda middagar och sköna promenader bland höstlöv. I vår återstår det att se hur det blev med det.


Beroende

Solen skiner - för en gångs skull. Väldigt skönt eftersom jag ska rida Fiesta idag. Har inte bestämt om det blir en liten uteritt eller om vi håller oss till paddocken men det får vi se. Sedan blir det Idol-premiär som jag sett fram emot. Gissar att det kommer att bli som vanligt - att man fastnar och mer eller mindre blir beroende av att följa programmet. Ungefär som choklad, sol och mascara. Men det gör inte så mycket. Brukar för det mesta vara hemma vid den tiden ändå. =)


Frustration!

Jag hatar när man inte begriper sig på saker och ting och man inte vet hur det fungerar. Nu har jag en ny sak som jag måste lära mig på jobbet som handlar om rent tekniska grejer som inte riktigt står högst upp på min favvolista. Det handlar om att koppla samman excellfiler med Indesigndokument för att få in den informationen på ett smidigare sätt än att "klippa och klistra". Problemet är att ingen annan på jobbet vet hur det fungerar så jag kan inte få hjälp på traven därifrån.

Nu har jag ringt en tjej som har utvecklat detta programmet och hon ska komma hit efter lunch och förhoppningsvis lära mig ett och annat. Håller tummarna för att det går vägen. =)



Skogspromenad i gamla kvarter...

Igår var det en väldigt lugn och stilla dag. Jag gjorde inte mycket men fick iaf. handlat upp mat för veckan samt tagit en promenad i mina gamla kvarter på Tullen. Tycker om "skogsvägen" som Ulrika introcerat mig i en gång i tiden så igår fick jag ett ryck och åkte till min gamla lägenhet och tog en dryg timmas skogspromenad - helt för mig själv där. Det var fantastiskt skönt väder och jag lämnade ipoden, som annars alltid är given, och lyssnade på naturen runt omkring mig istället. Klockan 20.00 skulle jag hämta Andreas vid tåget och hade lagat mat men tåget var försenat en timma så allt blev lite senare än tänkt. Skönt att ha honom hemma igen!

Idag blir det afrodans efter jobbet. För övrigt finns inte mycket planer för veckan och jag känner att jag skulle vilja planera in lite saker i höst att se fram emot för att slippa den grå vardagen.

Girls night out

Söndag förmiddag och jag sitter i soffan i morgonrocken och har precis ätit sen frukost. Är så glad att jag inte har huvudvärk och är bakis idag utan mår helt okej. Pigg till och med. =) Hade en otroligt rolig kväll med tjejerna igår och det var så roligt att få dansa tills det kändes som fötterna blödde. Riktigt, riktigt bra musik var det igår med vilket gjorde det mycket roligare.

Maria L kom till mig strax innan 8 och vi kollade fotbollen (hör och häpna), drack lite vin och drinkar och satt och tjatade om allt och inget tills nästa Maria dök upp och gjorde oss sällskap. En massa bra låtar och gamla minnen hann vi med innan vi upptäckte att klockan var över tolv och det var på tiden att vi drog oss ner mot Grand.

Ingen lång kö som tur var och det var lagom mycket folk på hela stället kändes det som. Vi drog in på dansgolvet med en gång och stod där i princip resten av tiden. Så jätte, jättebra musik var det länge sedan jag hörde en hel kväll och det var svårt att inte vilja dansa.

Till sist var det iaf. dax att gå hem och krypa till kojs. Nu längtar jag otroligt mycket efter A och vill att han ska vara här NU. Han kommer dock lite senare ikväll och det ska bli så mysigt och skönt att få ha sin älskling hemma igen.


Testar nya kameran innan det är dags att göra i ordning sig


Fina Maria...


...och en annan fin Maria


2 fina Marior


En hel del skratt


Testade självutlösaren...det gick väl sådär ;)

Det går fort när man har roligt!?

Nu börjar det närma sig helg! Den här veckan har gått förbaskat fort och det är väl som de säger; "det går fort när man har roligt" för den här veckan har jag verkligen haft roligt på jobbet. Jag har fått kul uppdrag och jag har lyckats bra med dessa vilket ger mersmak och ett trappsteg uppåt för självförtroendet. Hoppas att helgen blir lika rolig så att tiden går fort tills dess att min älskling kommer hem igen på söndag kväll.

Mindre smart idé!

VEM är så idiotiskt korkad så att dem börjar hacka sönder asfalt klockan halv tolv på kvällen? VEM kommer på den knäppa idén? Vet dem inte att de flesta människor sover eller i alla fall FÖRSÖKER sova vid den tiden och att det är näst intill omöjligt när allt skakar så du kommer på dig själv med att hacka tänder? Jag förstår inte. Att man dessutom använder en stor jädra lastbil med gigantisk orange-blinkande lampa som gör att du får dra ner varenda persienn för att inte uppleva ett irriterande blinkande trots att du blundar. SUCK!

Hade inte min kära, söta syster sovit hos mig så hade jag bestämt gått ut i morgonrocken och skrikit åt dem att sluta upp med det där. Förmodligen måste någon annan gjort det eftersom blinkandet och skakandet gav med sig efter ett tag. Hur som helst så var det dags för lektion med Fiesta igår efter jobbet och Elin kom med bussen samtidigt som jag slutade så hon följde med och kollade vilket var skojigt. Fiesta skötte sig fint men var rätt pigg och "trippig". Det börjar dock hända lite saker med damen och hon har blivit mycket bättre och finare det sista. När jag och Elin till slut var hemma vid halv nio så gjorde vi goda smoothisar och mackor och såg lite på TV innan vi släckte.

Idag blir det fullt fokus på jobb innan Elin kommer från sin kurs och ska sova över en natt till. Toppen tycker jag som dels inte tycker det är speciellt spännande att sova ensam längre men framförallt tycker det är mysigt med lite systertid. =) Vi ska laga något gott att äta och krypa upp i soffan med godis och någon bra film. =)





Viktig tankeställare

Ibland så får man lite perspektiv på livet. Men ser allt ur ett annat perspektiv än vad man kanske annars gör i den stressiga varadagen. Det behöver kanske inte vara något särskilt som sker för att man ska få sig en tankeställare. Men det är nyttigt att få komma ner på jorden ibland och se på saker och ting med mindre blå ögon. Jag tror att vi människor ofta kör på i 110 utan att stanna upp och reflekera över saker och ting. Vi tar allt för mycket för givet och stör oss på småsaker utan att se allt lite mer vidöppet.

Sådan är i alla fall jag, vill att allt ska vara mest intill perfekt hela tiden. Men vad spelar det egentligen för någon roll? Det är ofta ingen annan som bryr sig mer än du själv. Det är viktigt att inse det...och att tänka realistiskt på saker och ting. Det försöker jag intala mig själv ofta...och då känns det oftast rätt okej. =)

Låttips

Visst är den här låten underbart skön!?



Ensam - på gott och ont

Från och med idag och fram till söndag är jag gräsänka. När jag kommer hem idag efter jobbet väntar några kvällar och nätter helt för mig själv. Det känns konstigt och ovant men kan å andra sidan vara nyttigt att vara ifrån den man älskar ett litet tag så att man kommer ihåg hur mycket man älskar, saknar och uppskattar varandra.

Fullt ös medvetslös

Har hur mkt som helst på jobbet nu - tänk vad det kan skifta. I morses var jag dessutom i Göteborg på ett kundbesök med en helt ny kund. Hemligt! =) Trivs med att ha mycket att göra på jobbet bara det inte blir för stressigt eller sena kvällar. Ikväll tänkte jag ta en promenad i det fina vädret och passa på att handla lite tacos till ikväll. Min älskling åker till Stockholm/Västerås imorgon och stannar till söndag kväll så det får bli lite myskväll innan han åker.

Tycker inte alls om att vara ensam så länge men ska passa på att umgås med min kära syster, rida lektion med Fiesta och träffa tjejerna på lördag bland annat så går tiden fort. =)

RSS 2.0