En mysig fredagslunch i solen

Oftast så är vi väldigt duktiga (tråkiga) och lagar vår lunchlåda dagen innan. Dels beror det ju på att vi ändå måste äta något på kvällen och då passar på att göra dubbla portioner. Dessutom så är man lite snål och så vet man dessutom exakt vad man stoppar i sig. Det funkar kanonbra och det är väldigt skönt att slippa springa iväg för att inhandla käk och punga ut med 70 spänn varje dag på mat.

Men idag så slog vi på stort och käkade lunch på Viskan. Emma, Annso och jag. Blev en kycklingsallad - jag ÄLSKAR deras kycklingsallad - och vi satt där vid ett bord medan solen strömmade in genom fönstret utanför och bara gjorde allt ljust och härligt. Maten var god som vanligt och vi hade en väldigt mysig pratstund och diskuterade allt och ingenting. Det var väldigt skönt att komma bort en stund så att man fick lite miljöombyte mitt på dagen och träffas lite vid sidan om allt jobb. =)

Idag efter jobbet har jag bokat in ett body pump-pass som ska bli skönt. Finns inget skönare än att gå till gymmet direkt efter jobbet en fredag eftermiddag. Köra ett svettigt pass och sen gå hem med gott samvete, mör i kroppen, utpumpad och sjunka ner i soffan och känna att helgen är här. Japp, så får det bli! Inte så långt kvar nu! =)

Löften är till för att hållas

En gemensam kompis till mig och en kollega hade igår bett min kollega att skriva under ett papper som kompisen författat där det stod nerpräntat ett antal löften som hon skulle uppnå i vår. Det var bland annat att skaffa en pojkvän, hitta en ny lägenhet, gå ner fem kilo och så ett par stycken till. Jag tyckte detta var en rätt kul idé. Hon ville alltså att en kompis skulle skriva unde rhennes löften så att hon skulle få lite mer press på sig. Jag kan själv tycka att detta verkar lite väl svårt att uppnå men skam den som ger sig.

Jag fick mig en tankeställare vad JAG skulle vilja ändra på hos mig själv. Jag aksnke också borde ha några mål med kommande år att sträva mot, varför inte? Okej, pojkvän har jag redan och honom vill jag absolut inte byta ut, en lägenhet har jag också som jag inte heller har lust att  mista. 5 kilo låter lite väl mycket men istället har jag funderat ut några andra saker jag ska sträva efter att uppnå.

* Komma bättre i tid (framförallt på morgonen till jobbet)
* Bli ännu lugnare och mindre stressad i humöret
* Fortsätta träna så ofta som jag gör nu och bli starkare och få bättre kondition...
* ...Men samtidigt lyssna på min kropp och inte ha dåligt samvete ifall jag inte hinner träna som jag planerat
* Umgås mer med mina vänner
* Blir ännu mer fokuserad, effektiv och noggrann på jobbet
* Inte tänka så mycket och oroa mig för saker och ting
* Leva mer i nuet och uppskatta det jag har
* Bli en bättre flickvän, dotter, syster, barnbarn, kompis och kollega

Så! =)

Att ta det som det kommer

Snön dalar ner utanför fönstret, konstigt, nyss regnade det men idag bryr jag mig inte så mycket. Jag känner mig glad. Trots att det inte är så mycket att göra på jobbet just nu så finns det mycket annat som glädjer mig nu. Det är härligt att känna så. Jag har tränat tre dagar i rad nu och känner mig starkare, energisk och mer nöjd med mig själv. Idag efter jobbet väntar en promenad och annars bara en lugn, skön kväll och sen är det ju fredag! =) Äntligen!

Helgen ser relativt lugn ut, tar det lite som det kommer. Föstår inte att det är JAG som säger/tänker/skriver så men det är min toppenpojkvän som på något märkligt sätt lyckas få mig att lugna ner mig några hekto. Tack! =) På lördag blir det födelsedagsmiddag på restaurang för Ulrika som fyllde 25 igår men annars så är det inga stora planer. Härligt! =)



Avis

Här sitter man i ett regn/slaskigt Sverige. Det är sådär kallt och ruggigt som det har varit ett bra tag nu. Att det är i slutet av februari är i alla fall en tröst vilket innebär att våren närmar sig och att det går mot ljusare tider även om det är svårt att förstå just idag. Jag har tyckt att det varit rätt mysigt egentligen att kunna stänga in sig inne, tända lite ljus krypa upp i soffan och bara mysa och titta på TV men nu börjar jag bli trött på det här. Nu längtar jag efter sol, värme och att bara kunna gå till jobbet i en tunn jacka.

Just nu sitter dessutom min familj på planet till Kanarieöarna för att vara där en vecka. Inte så lite avundsjuk när det känns så trist här hemma. Är ständigt behov av att det händer nya och spännande saker (även om jag blivit bättre och faktiskt KAN ta det lugnt ibland och tycka det är skönt) och just nu så känns det som att det bara är grå, trist vardag. Det beror på årstiden, jag vet, och det gäller väl att se till att göra saker man tycker om och mår bra av så man slipper fastna i tristessträsket men det är inte så lätt alltid. Har kommit igång med träningen vilket känns väldigt skönt men så är det ju dem där jäkla lungorna som strular. Jaja, man måste vara lite nere för att komma upp igen. =)

Överskattade semlor

Har precis fikat med varsin semla här på jobbet och jag har längtat hela dagen efter den årliga gräddbullen. Det är ju ändå något speciellt att få äta en sådan när det är självaste semledagen. Men jag hade för mig att dem smakade betydligt godare. Dels är själva bullen bara torr och kompakt och själva semlan består ju till 80% av bullen.mandelmassan gillar jag väldigt mycket mend et är alltid alldeles för lite av det och sen återstår ju bara florsockret och grädden vilket inte är någon hit i större mängder.

Nej semlan är verkligen överskattad. En helt egen dag har den fått och så handlar det bara om en torr, tråkig bulle med en massa grädde. Nä, tack och lova att vi slipper den nu på ett tag.

Idag känner jag mig riktigt duktig. igår kväll var det ett tufft, jobbigt spinningpass och idag på lunchen körde jag och Maria body pump som var väldigt skönt. Känns rikitgt skönt att bara kunna gå hem direkt efter jobbet med gott samvete. Ikväll kommer Tobbe, Lina Penn och Anna hem till oss på lite fika. Spontant och trevligt. Det blir inga semlor ikväll iaf. Dem har gjort sitt för i år. Tacka vet jag hallonpaj med vaniljvisp! =)


Helgen som varit

Måndag - igen! Usch och fy. Önskar jag hade en ledig dag till att ta igen mig på då jag känner mig allt annat än pigg och fräsch. Kom hem igår eftermiddag från Malmö och en bilresa på tre timmar är det sista man vill göra dagen efter när frukosten sitter i halsen och du är sådär jätteskakig. Inte sååå kul att tillbringa dagen i bilen tillsammans med A och hans föräldrar då. Men det är självförvållat så då får man skylla sig själv. Ingen annan som man kan skylla på när man är bakis. Det skulle vara dem som fyllde på vinglaset ett oändligt antal gånger i lördags kväll då. ;)

Känisfesten var iaf. trevlig och bjöd på både god mat, trevlig underhållning och trevliga och grymt snyggt utklädda människor. Där fanns allt från Doktor Alban, en smurf, Björn Borg, Prinsessan Madelene, Cleopatra osv.

Nu den kommande månaden blir det fokus på att leva sparsamt. Har bestämt oss för att ligga så lågt med utgifterna som möjligt kommande månad och göra minsta möjliga utsvävningar. Dessutom blir det lugnt med festandet och alkoholen och så full fokus på träning. Börjar veckan med ett spinningpass efter jobbet idag. Ska bli skönt att komma igång och svettas lite trots att det som känns mest lockande nu är sängen. =)

Jaja, så är det. Jag är trots allt 24 år och är tvungen att ta lite ansvar. Det går inte bara att lägga sig på hyllan och strunta i allt!


Andreas (Danny i Grease), Emma (Sandy i Grease), Maria (Marilyn Monroe), Jörgen (Jack Sparrow)

Tankar

Nu är det alldeles, alldeles snart helg. Sitter bara här och småpysslar lite, är klar med veckans uppgifter och det känns så skönt. Väntar bara att klockan ska gå så att jag kan få sluta. Åker direkt till Malmö...tror jag!? Åhh, jag älskar fredagar och denna vecka har ändå gått rätt fort.

Just nu tänker jag på en massa saker. Jag undrar hur det gick för en kompis hos läkaren idag. Sen undrar jag hur en annan kompis har det i Thailand (underbart förmodligen). Undrar hur det löser sig med jobb för en annan vän. Jag undrar om min mormor får ordning på min klänning som hon skulle sy och så undar jag hur en annan kompis tänker ibland. Funderar på vad min chef tycker om det jag gör. Undrar när lågkonjunkturen vänder. Hoppas att mina syskon mår bra. Reflekterar över livet, dess mening. Elaka och vänliga människor.

Det är mycket tankar som cirkulerar en en liten flickas huvud ibland. Jag vill sudda ut mycket av tankarna. Låta den onödiga energin gå till något som är mer värdefullt än att grubbla på vissa saker. Det bästa man kan göra är att engagera sig i saker för att tvingas fokusera på något annat men ibland är det lättare sagt än gjort. Så är det i alla fall men nu ska jag ta och avsluta det sista för att ta mig hem.

Trevlig helg på er.

Utstyrsel nästan klar

Imorgon åker vi till Malmö för att på lördag gå på "kändisfest". Som sagt ska vi vara utklädda till Sandy och Danny i Grease och den blonda, lockiga peruken har kommit med posten, svarta, glansiga tights är införskaffade, svart båtringad topp är köpt, röda läppstiftet ligger i väskan och skorna är framlagda. Allt jag saknar är ett svart och guldigt skärp och så gärna en liten kuvertväska för att slippa ta med min stora. Hmm. Får se om det hinns med att fixa.

Nu har jag tränat tre dagar den här veckan och det känns riktigt bra med lungorna och fantastiskt skönt att ha kommit igång igen. Ikväll blir det ev. en promenad men annars ska vi hem till Andreas föräldrar. Sen är det bara fredagen kvar tills det är helg. Nerresan till Malmö imorgon ser jag inte fram emot men det ska bli kul att komma till Malmö. Jag gillar den staden!

Så så är det, nu ska jag jobba vidare!


Ömsesidig konversation...eller!?

Ibland händer det att man pratar med folk. Så klart. Med sina vänner, med arbetskamraterna. Med expediten i affären, med receptionisten på gymmet. Ja, det finns olika tillfällen med olika människor och givetvis innebär det också olika samtalsämnen och olika konversationer.

Jag har den åsikten och vill gärna försöka uppnå det så mycket som möjligt - att pratar man med en vän, eller någon som står en närmare än vad tanten i kassan gör så har man en ömsesidig konversation. Detta innebär att man ger och tar. Du frågar och du berättar. Du bryr dig och intresserar dig (även om det ibland kanske inte är jätteintressant) och du berättar det du vill berätta. En ultimat pratstund, enligt mig är när båda personerna (om det är två) pratar ungefär lika mycket och i alla fall att samtalet rör båda partner. Jag känner och vet om ett flertal personer som enbart är intresserade av att tala om sig själv. Deras problem, deras barn, deras träning, deras vardag, deras liv och detta blir fruktansvärt tråkigt till slut. Man känner sig själv betydelselös och ointressant och det blir oerhört tröttsamt i längden.

Jag vet inte om jag är ensam om att tycka så, men börjar man prata med någon och frågar hur det är osv. och att personen svarar på det utan någon följdfråga. Istället börjar den berätta om saker som rör sig själv och frågar jag ingenting så dör konversationen ut. Jag är inte intresserad av att få tjata om hur jag har det och så vidare men det blir en rätt så tråkig konversation om den enbart handlar om att den ena personen frågar frågor som den andra svarar på.

Det är tröttsamt!

Var är den alerta motivationen?

Jag är trött. Det känns som att luften gick ur mig lite efter att jag stressat fram ett arbete som skulle lämnas klockan två och sen när jag väl kunde andas ut så var det som att all kraft och energi försvann. Poff sa det och så var allt borta. Nu sitter jag här, ögonlocken vill ramla ihop, händerna vill inte arbeta, hjärnan vill ta ledigt och sängen känns otroligt lockande. Då är det så typiskt att jag bokat in spinning med Maria klockan 6. Har inte spunnit på hur länge som helst och funderar på hur mina lungor klarar av det.

Jaja, det gäller att bita ihop, plocka fram den där motivationen som finns någonstans innuti mig och pallra sig dit. Det kan ju faktiskt bli riktigt roligt (läs svettigt) och det är ju trots allt alltid så skönt efteråt när man tagit sig i kragen och så kan sjunka ner i soffan med gott samvete. Trött och utmattad men skönt avslappnad och sådär mystrött som man bara kan bli efter ett bra pass. Japp, nu kör vi!

Pinsamheter

Varje dag så har vi både frukost, lunch och eftermiddagsfika på vårt jobb. Det är skönt att få ett litet break där man får tid att rensa tankarna genom att bläddra i en tidning eller snacka lite annat än jobb. Det blir en hel del snack och intressanta diskussioner. Nu är det så att flertalet på byrån är tjejer i 30-40 års åldern som har familj vilket också leder till mycket snack om kids, dagis, barnkalas och så vidare. Med andra ord inget som känns direkt aktuellt för min del.

Vet inte varför vi kom in på något helt annat idag men det var en något roligare samtalsdiskussion vi hade på dagens frukost. Josefin bor i ett fint hus med man och två små barn. Sådär idyliskt som det låter. Kan ni tänka er hur det var då hennes mamma var barnvakt hemma hos dem och fick för sig att städa Josefins underklädeslåda efter att hon sett hur rörigt det var. Hon kunde inte annat än att lägga märke till det eftersom TV:n i sovrummet var monterad i garderoben och det var på denna TV:n som barnen kollade på.

I alla fall så hittade mormodern en lila dildo i lådan och vem som helst hade ju rört om i underklädesröran igen, struntat i att städa och låtsats som ingenting. Men inte denna tanten inte. Hon hade hämtat en diskhandduk och snyggt virat in den lila dildon i och lagt den prydligt bredvid trosorna och sockarna som nu låg vikta och fina. Att hon sen låtsades som ingenting när hon senare träffade Josefin gjorde bara saken ännu mer rolig.

Ja, det finnsen del skojiga saker som händer ändå. =)

Full fokus på jobb

Idag har jag varit riktigt flitig. Har ett väldans roligt jobb för tillfället och då vill man inte slita sig utan jobbar på för att få det så bra som möjligt. Ska dock snart dra mig härifrån och gå till gymmet för att köra lite grann. Ska bli skönt, jag är stel och mör i kroppen efter skridskoåkande. Is gör ont märkte jag, väldigt ont. =)

Har haft en mysig, lugn och skön helg där lite städning och tvättning har fått flika in för att spä på den där duktighetskänslan som är skön att känna. Skridskor, promenader, filmtittande och middagsbjudning har också hunnits med.

Nu hinns det inte med att skriva mer, beger mig för ifag. =)

Tjing!

Fredag den 13:e börjar ju bra...

...eller inte kanske. Inga problem att komma upp i morse, var faktiskt på jobbet tidigare än på länge men jag hade stängt av macen igår när jag gick hem - det hör till ovanligheterna och det är så ma ska göra tydligen - men det gjorde också att jag var osäker på lösenordet och skrev in fel tre gånger. Så nu kommer jag varken åt servern elelr mailen utan bara nätet och kan därför inte jobba med någonting alls.

Har ringt helpdesk men det är fler som har problem fredagen den 13:e så jag får tåmodigt sitta här och vänta på min tur. Suck. Jag VILL komma igång och jobba, jag har en del som ska göras klart idag. Åhhh, hoppas inte den här dagen fortsätter i samma tema - oflyt.

I dag efetr jobbet ska vi hem till mamma och pappa och träffa dem och äta lite grann. Det ska bli mysigt och en alldeles lagom aktivitet efter en hård arbetsvecka. =)

Resten av helgen ser lugn och skön ut. Inga större planer så långt. Imorgon är det alal hjärtans dag och då blir det nog en mysig hemmakväll i soffan med god mat och melodifestival. Hade tänkt gå ut och äta först men dels skulle man nog bokat bord för ett bra tag sedan om man läser Boråstidningen idag och dels så får vi nog hålla lite i plånboken. =)

Torka håret och skaka rumpan

Igår, äntligen, var jag på första gympasset på länge och det kändes rätt bra. Hade full fokus på att andas rätt - med magen och afrodans var perfekt att börja med eftersom det inte är såå "flåsigt" trots att det är grymt jobbigt. Jag och Maria var i alla fall där och avslutade med en skön bastu och lite skvaller efteråt. Underbart lyxigt!

Det är roligt med afrodans. Man ska absolut inte se sig i spegeln och helst inte titta på någon annan heller om man inte vill dö av gapflabb. =) Det handlar inte om någon egentlig kordination (som de flesta andra pass gör) utan att släppa loss totalt och helst skall håret släppas ut. Rörelserna kommer från Afrika och har dansats i evigheter och när den passade musiken med trummor och bonka-bonka hörs i bakgrunden så kan man nästan känna sig som en liten dansande negerflicka runt en lägereld.

Passet gås igenom rörelse efetr rörelse för att sedan sättas ihop i ett program. Det kan vara lite svårt att hänga med ibland men oftast hittar man rätt snabbt igen. Det är mycket armar som flaxar hit och dit och mycket slängande med huvudet. Den roligaste rörelsen måste vara när man tar ett steg åt sidan med ena foten, skakar på huvudet samtidigt som händerna hålls i öronhöjd en bit från huvudet och rörs i en cirkulerande rörelse, ungefär som när man torkar håret. Därefter förflyttar man sig till mitten igen, tar armarna neråt, skakar lite på rumpan och rör på armarna i samma takt, ungefär som när Kalle Anka torkar rumpan med en handduk. Sedan förflyttar man sig ett steg åt andra sidan och kör hårtorkar-proceduren en gång till. Samtidigt som man gör detta så ska man låta påett speciellt sätt. Svårt att förklara men det låter ungefär som när det blåser väldigt mycket. Ja, herregud, låter helt sjukt säkert men det är väldigt roligt och det är framförallt en timme där du får släppa loss totalt och bara gå in i dig själv, tänka sig in i afrikas hetta, med hårdstampad jord under fötterna. Härligt värre. =)


Ny favvolåt

Visst är musik underbart!? Visst kan det förändra ens sinnesstämning till allt från ledsen till glad, rädd till lugn. Jag tror musik har en väldigt betydande roll i våra liv och att man ska vara så öppen som möjligt för alla olika sorter. Just nu älskar jag denna låt väldigt, väldigt mycket. Två underbara röster på ett fantastiskt veckert språk...härligt! =)

http://www.youtube.com/watch?v=BCKtNXh6cc4

Ny mobil

Det var inte så länge sedan jag köpte ny mobil men jag kunde inte motstå den här i butiken. Den har både kamera och vibrerar. Wow, jag är överlycklig, det måste vara det allra senaste. Tycker iaf. att jag gjorde ett riktigt klipp trots att jag måste köpa en ny väska eftersom den tar lite större plats än vad min förra gjorde. Jaja, det får det vara värt.


Inte läge just nu...

Jag är en frusen människa. Jag gillar att krypa upp i soffan under en filt med myskläder och varma tofflor och det bästa av allt är väl på vintern att krypa ner under ett varmt, skönt duntäcke. Eller? Tidigare i höstas bestämde jag mig för att införskaffa mig ett riktigt skönt och bra duntäcke. Yes, så fick det bli. 700 spänn kostade det och då var det ändå halva priset. Jag betalade lydigt och tänkte att jag fick se det som en investering och någonting jag kunde ha glädje av länge.

Så blev det inte riktigt - jag gav det fyra nätter men sen slängdes det in i garderoben. Jag trodde jag skulle dö så varmt var det. Jag vaknade sjöblöt flera gånger på nätterna men gav det som sagt ändå en chans. När jag sedan fick huvudvärk på dagarna och insåg att jag fick vätskebrist på grund av ett jäkla täcke så fick jag nog och tog tillbaka mitt lilarandiga täcke från Ellos, köpt någon gång på tidigt 90-tal.

Nu ligger det dyra, varma täcket i min garderob, knappt använt. Attans! Blocket har funnits i mina tankar, kanske är det någon (jäkligt) frusen stackare som vill köpa det men det är väl inte riktigt rätt läge just nu i den hä dunhysterin som de pratar om på nyheterna hela tiden. Kan tänka mig att folk ryggar tillbaka så fort någon nämner duntäcke för tillfället så jag får nog avvakta tills den värsta hysterin har lagt sig antar jag.

Mysmåndag

Jag har jobbat över, jag har varit på gymmet, jag har lagat ugnsbakad lax med ris, jag har ätit, jag har duschat och nu sitter jag uppkrupen i soffan i min kimono med en varm kopp thé Jag är ensam hemma för Andreas träffar några kompisar. Men varför är det inget vettigt på TVn?

Okej, måndagar har väl aldrig varit en hit vad gäller tvprogram men det finns ju ingenting. Såg "Halv åtta hos mig" tidigare och det är riktigt roligt. Det är oftast väldigt olika människor som träffas och det är roligt att se hur deras konversation blir när dem inte verkar ah någonting gemensamt över huvudtaget. Det är också roligt att se hur olika deras hem ser ut och det är nästan, bara nästan, så att jag själv blir sugen på att vara med.

Tänk att få hem tre okända personer och komonera en tre-rätters meny och bjuda på i ditt kök. Det kanske hade varit någonting ändå.!? =)


Ibland är bara allting alldeles, alldeles underbart...

...utan någon egentlig anledning. Idag känner jag mig glad, lätt om hjärtat och det viktigaste - jag kan andas någorlunda normalt igen. =) Det har varit rätt jobbigt det sista när jag inte vetat vad det var men nu vet jag att det inte är några allvarliga problem med mig eftersom i princip alla prover som går att ta har tagits. Det som hjälpte var en massage av massören som rättade till mina revben och andningsmuskulatur.

Har haft en väldigt mysig helg i Avesta. Kom upp i fredags kväll till Charlotte och Simon och vi bjöds på goda tacos och vin och hade mycket att prata om. Lördagen bestod av rundvandring, shopping, korvgrillning och melodifestival med god mat samt singstar (eller lips hette det visst). Söndagen åkte vi hem men gjorde ett par stopp i Västerås för att hälsa på Andreas vänner.

Idag ska jag testa att gå till gymmet igen efter ett par veckors uppehåll. Kanske delvis jag känner mig så uppåt. Skönt  är det i alla fall - att känna sig lycklig. =)

Mysstund i bilen

Helgen närmar sig...med stormsteg. Kom precis tillbaka från en lunch med min kära mamma. Det var väldans mysigt med lite egentid. =) Snart åker vi till Avesta och jag hoppas att väglaget är okej. Några timmar i bilen kan faktiskt bli riktigt mysigt om man har lite bra musik, bra resesällskap och gott om tid. Och allt det har jag. kanske inte gott om tid då eftersom vi ska äta när vi kommer upp och det tar ett tag att köra men det gäller att ta det försiktigt så vi kommer fram...och inte kör av vägen eller något annat dumt.

Jaja, ska iaf.bli väldans skönt med helg och att åka iväg lite.

Trevlig helg

Lite sociala stunder sådär

Just för tillfället är jag inne i en period då jag tycker det är mysigast att komma hem efter jobbet, krypa upp i soffan i myskläder och se på något bra tvprogram, mysa och bara ta det allmänt lugnt. Jag är trött på att flänga runt och vara här och där och ingenstans. Det har med all säkerhet att göra med den inte allt för inspirerande årstiden just nu men det gör automatiskt så att jag blir  mindre social. Trist men det känns som att fler sitter i samma båt.

Men igår blev det en lunch med Maria, goa Maria som varit iväg på resa och haft det skönt. =) Det var kul att träffas en stund trots att det inte blev så lång tid. I eftermiddag efter jobbet ska jag träffa den andra Maria och ta en fika på Viskan. Hon den tokan har beställt en spontanresa till Thailand och åker strax. Skönt för henne. =)

Sen imorgon bär det av till Avesta. Jag och Andreas testar vägarna dit med nya bilen och ska tillbringa en helg med Charlotte och Simon. Ska bli väldigt roligt att träffa dem igen och få se hur lägenheten, Avesta och kanske framförallt ringarna ser ut =)

Så, nu ska jag koncentrera mig på jobbet en stund...

Tjing!

Jag är besatt!

Okej, alla tjejer gillar väl att shoppa - mer eller mindre. I Thailand blev man en riktig shopaholic eftersom allt var så väldans billigt men här hemma är jag nog relativt ekonomisk och återhållsam. Dessutom är jag rätt kräsen och köper ingenting som är halvdant och är jag på dåligt humör och affären har speglar och ljus som gär att man förvanlas till en blek flodhäst så är det till min plånboks fördel men det gör heller inte att jag får med mig något nytt plagg hem.

Nu har jag hittat min grej. Tradera! Jag kan sitta i min morgonrock i soffan i lugn och ro och samtidigt slänga ett öga på TV:n då och då samtidigt som jag bläddrar mig igenom en massa ursnygga, läckra klänningar eller vad det nu är jag för stunden attraheras av. Min kärlek till nätauktion började av att jag var tvungen att hitta en peruk till en fest och googlandet slussade mig vidare till tradera. Igår fick jag en - äntligen. Efter att ha bjudit på fyra stycken tidigare utan vinnande resultat så fick jag äntligen en för en prisvärd summa.

Möjligheten till fynd är stor då det helt och hållet har med vem mer som är intresserad. Det ger mig en liten kick att se hur många dagar, timmar eller helst minuter som är kvar innan klubban slås och jag snabbt får dividera med mig själv vad som är ett rimligt bud. Ska jag lägga mig, elelr ska jag bjuda över?

Jag har också köpte en mysig(!?) ljusblå tröja och igår bjöd jag på en riktigt snygg, läcker klänning som jag bara inte kunde motstå. Jag leder fortfarande auktionen och nu är det bara, ska vi se...31 minuter kvar. Är det ingen som bjuder över så får jag den för 155 kronor (+44 kronor frakt) vilket är ett fynd för en helt sprillans ny dress. Hoppas, hoppas, för det står bara Emma på den. =)



Min peruk till festen som kommer göra mig blond igen för en kväll

En misslyckad kväll på sjukhuset

Igår var ingen direkt bra dag men jag skrattar mest åt det. Jag har ont i mina lungor igen vilket har inneburit en del telefonsamtal och slussande fram och tillbaka i förra veckan. Igår fick jag tid hos vårdcentralen och var där för att bli undersökt och hoppas få ett slut på det hela. Doktorn kunde inte säga vad det var men ville skicka mig till akuten för att ta fler prover. Jag hade lovat att ställa upp med en sak för Annso på jobbet och hade ingen möjlighet att vara där förrän vid halv 9 tiden i så fall men så fick det bli.

När jag kommer hem strax efter 8 efter en lååång dag på jobbet är det då bara att åka upp till sjukhuset och vänta....och vänta...och vänta. Det visade sig nämligen att det var hemskt mycket folk där just då och vi tvekade i hur vi skulle göra, om vi skulle sitta kvar och vänta eller åka upp en annan dag.

Jag bestämde mig för att vi skulle stanna ett tag och se och ett tu tre så ropade dem upp mitt namn och jag fick komma in i en sal där dem drog ett grön skynke runt mig och drog fram min arm för att ta blodprov. Det som jag verkligen ääälskar.

Syster (efter mycket fipplande): - Gör det ont
Jag: - Ja, vad händer? (det gör väldans ont och sticker ända ner i fingrarna)
Syster: - Hmm, jag vet inte. Det kommer inget blod... (rör runt och drar i min arm så det gör ännu ondare.
Jag: - Hur går det?
Syster: - Jo nu kommer det, vänta jag ska bara fylla ett till rör så är det klart.
Jag: Okej (biter ihop, kör in naglarna i handen och funderar på vart jag skulle kunna spy om det blir panik eftersom jag helt plötsligt känner mig både snurrig, kallsvettig och illamående på en och samma gång.
Syster: - Så, nu är det klart (trycker fast ett plåster)
Jag: - Okej, vad händer nu då?
Syster: - Nu ska proverna kollas upp och sen ska doktorn kolla på dig och sen får du vänta på att få reda på hur svaren ser ut. Men det kommer att ta lång tid. Det är 20 personer innan dig och du får sitta här till tidigast imorgon bitti...om det inte kommer in fler akutfall, då tar det ännu längre tid.
Jag: - Va? Men om jag väljer att komma upp en annan dag när det är mindre folk för att få reda på svaren då?
Syster: - Det kan du ju göra men då får vi ta om alla proverna. Varför vill du inte vänta ikväll då?
Jag: (tänker) vad fan tror hon? Jag har ett jobb att sköta och hur kul är det att sitta här med en massa sjuka människor en hel natt för att få reda på lite provsvar...

Hur som helst går jag iväg för att prata med Andreas om hur vi ska göra. Känner mig allt mer illamående, yr och skakig och bestämmer mig för att åka hem. Så vi åker hem, med ett stick i armen, lite mindre blod i kroppen och vetandes om att allt var förgäves. Roligare kvällsaktiviteter kan man ju ha. =)

Miljöombyte - bra för alla

Igår var ingen toppenvecka för mig. Jag kände mig allt annat än pigg, glad och frisk. Jag var sur och tvär och var ingen rolig människa att umgås med. I lördags morse åkte vi till Varberg tillsammans mad Andreas föräldrar och stannade till igår eftermiddag. Vi köpte och åt god mat, vi eldade i den öppna spisen, vi hade myskläder och fårskinnstofflor, vi gick långpromenader vid havet, vi lekte med Wille och hade en allmänt lugn, mysig och skön helg. Det var väldigt skönt att komma hemmifrån ett tag. Inte för att jag inte trivs hemma, tvärtom. Men ibland behöver man komma bort även om det bara handlar om en natt. Få vistas i en annan miljö och tänka på annat. Det tror jag är viktigt för alla och det är något man gör för sällan.

Så idag känner jag mig gladare, piggare och mer sugen på livet. Jag har dock fortfarande ont i lungorna och hade bara det velat ge med sig och jag hade kommit igång med träningen igen så hade allt varit frid och fröjd. Jag saknar att få röra på mig ordentligt, få känna sig andfådd, svettig och mör i kroppen. Jaja.

RSS 2.0