Inskolning - dag 1

Klockan 10.00 var jag och Vinston på plats utanför Ängsgården. Vi har pratat mycket om "nya dagiset" det sista och då också om lekplatsen på gården som har en postbil och polisbil. Därför blev det också lite svårt att ta honom från gården in till dagiset. Väl inne var det två andra barn på plats. Det är bara tre barn som börjar denna veckan och desto fler som kommer nästa. Lugn start med andra ord - både på gott och ont. Vi stannade en timma och Vinston fick bekanta sig med alla leksaker och den fröken som var med. Ena barnet känner han sedan tidigare då han också gick på Lilla Björn och det är många av de som kommer gå där sedan som han känner. Det känns väldigt tryggt! Vi avslutade med en fika hos Maria, Erik och Ella , som när som helst ska få ett syskon, innan vi åkte hem och åt lunch. Bilden är från semestern.


Stockholm inbokat

För snart ett år sedan har vi varit gifta ett år och eftersom vår inbokade bröllopsresa till Budapest i vintras var tvungen att bokas av pga. att jag fick hjärnhinneinflamation så har vi nu bestämt oss för hur vi ska göra. Vi tar tåget till Stockholm fredagen den 24:e augusti och kommer hem på söndagen. Dagen efter är vår bröllopsdag så det känns passande. Vi bokade tågbiljetter och hotell igår och det blev Nordic Light Hotel. Smidig resa, hotellet precis vid stationen. Lite shopping, gå ut och äta och bara vara. Tillsammans! Ska bli härligt.


Första arbetsdagen

Så var man tillbaka då. I arbetslunken. Fast bara nästan för i morgon och på fredag är jag ledig på grund av inskolningen av Vinston och det var verkligen mjukstart att vara tillbaka på jobbet idag. Allt drar igång på riktigt först nästa vecka så det blir en lugn och skön vecka jobbmässigt det här. Efter jobbet hämtade jag lilleman men blev kvar en bra stund på lite kaffe och prat. Tack mamma och pappa för hjälpen idag och tack för att ni är ni. <3


Barnfria

Kom nyss hem från Bollebygd efter att ha lämnat lilleman hos mamma och pappa. De ska passa honom i morgon när vi jobbar eftersom inskolningen börjar först på tisdag. Känns konstigt att inte ha honom hemma. Konstigt men skönt också så klart. Jag har fastnat i soffan. Helt slut! Hade tänkt passa på att fixa en massa som att vika massa tvätt, sortera, plocka undan, duscha osv. Men kommer inte upp. Känns tråkigt att man känner sig utmattad efter fyra veckors semester men det kanske är just lite jobb jag behöver. Känner mig inte riktigt på topp. Denna bilden såg jag precis att syster lagt upp på sin Instagram. :)


Piggelin

Efter fyra veckors semester har nu vår lille grabb skruvat om tiden ordentligt. Otroligt skönt på morgonen då han vaknat mellan 9 och 10 nästan varje dag. Men det har sina nackdelar. Han vill inte somna innan samma tid på kvällen och oftast tar det också en bra stund innan han ger med sig. Vi har testat alla olika längder av sömnpass mitt på dagen för att se om det påverkar, men icke. Det spelar ingen roll om han sover 2 timmar, 40 minuter eller inget alls. Han somnar inte förrän närmare 10 i alla fall. Självklart är det vårt fel som låtit honom rucka på tiderna från början men så blir det inte riktigt som det brukar med någonting på semestern. NU har han iaf. precis somnat och jag tänker stoppa i mig lite lösgodis, packa upp lite kläder och ta en lång dusch. Sedan checkar jag ut för idag. God natt!


En klump i magen

Har ont i magen av att semestern börjar närma sig sitt slut. Har precis kommit till Borås igen. Känns konstigt och tråkigt att ledigheten är över. Försöker hitta positivt tänkande men det går inget vidare just nu.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_5013de20ddf2b35af00002e2.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_5013de31ddf2b31b9400047f.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_5013de3fe087c362c000006d.jpg" class="image">


Kärt återseende - Liseberg!

Styr kosan mot Varberg igen efter Lisebergsbesök. Avslutade med ett restaurangbesök på Avenyn.


Mot Bollebygd

Vi åker till mamma och pappa och drar i morgon till Liseberg med fina vänner! Bilder från senaste dagarna...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_500c14d6ddf2b32a61000000.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_500c14db9606ee2b8b000071.jpg" class="image">


Äntligen täckning

Vi lever lite i ett vakum just nu. Ingen tv, ingen radio och dålig täckning. Har pga. den dåliga täckningen därför inte kunnat blogga. Nu är jag och A på väg till Casinot för att pröva lyckan och äta lite gott. :) Världens goaste Vinston fyllde år i måndags och vi firade honom med kalas i tisdags. Annars händer inget speciellt förutom mycket jobb med stugan och någon promenad till Tre toppar. Lite bilder från de senaste dagarna...


Leverans

Levererar 2 stycken barn till Halmstad!


Om ni undrar...

...vad jag och Andreas tillbringat lördagskvällen med att göra? Jo, cyklat till Maggans gäststuga, där vi kommer bo, och skruvat ihop en säng. En påse Gott & Blandat och Polly gjorde oss sällskap. God natt!


Full rulle

Semester? Jag vet inte riktigt, det känns inte så. :) Just nu är vi dessutom barnvakt åt A systers barn i deras hus. Men idag fick vi iaf. till en sväng till stan där vi köpte lite presenter till en viss liten kille som fyller 2 på måndag. :) Har just verkligen insett att hans födelsedag alltid kommer att "hamna i kläm" eftersom den är mitt på semestern. Inte så lätt men vi gör bästa utav saken och har lite kalas hos Maria och Jörgen på tisdag för närmsta släkten. Firar honom givetvis själva också på måndag. :)


Kusinerna bus

Idag har jag, Maria, Wille, Vinston och Molly varit på Lekstugan (typ Leos lekland). Svettigt värre men roligt.


I Varberg

I torsdags packade vi in oss och typ 2 månaders packning i bilen och styrde kosanmot Varberg. Just nu befinner vi oss i Maria och Jörgens hus för att hjälpa till så mycket som möjligt med Andreas mammas hus. Idag har hon och Andreas ägnat hela dagen åt Ikea-besök, körning av en massa prylar och skräpslängning och helgen kommer förmodligen ägnas åt skruvning av Ikea-möbler och inflyttning. Ingen semester här inte. :)


Fler bilder...


Hemma - från 40-15 grader

Behöver jag säga att det var underbart att få gå och lägga sig i vår säng när vi kom hem sent, sent igår kväll. Krypa ner i nya lakan som varken var sandiga, fuktiga eller luktade surt. Men vi har haft en jättehärlig vecka. Varmt förstås men annars har vi haft så mysigt och Vinston har skött sig bra. Sömnen är det enda han hade kunnat vart bättre på, vi har kämpat både vid lunchtid och fått ge upp att få honom sövd en del av kvällarna när vi varit ute och ätit vilket resulterat i att vi alla fått turats om att springa runt och passa honom. Mellan varven av fantastisk mat och gott vin. Och glass. Tusen tack min fina mamma och min fina pappa, vi älskar er! Här kommer några bilder från mobilen.


Varmt och härligt

 Jag har lovat mig själv att inte klaga över värmen nu när vi är i Grekland så det tänker jag inte göra. Men här är varmt. Väldigt varmt. Jag har inte så ont av det men är orolig för lilleman. Vi njuter av sol, bad, dricka, skratt, utsikt, strand, fantastiskt god mat och av att vara tillsammans.
 
Jag fortsätter med att ha det härligt här, bilder kommer när vi kommit hem igen.
 
 

Dan före dan med stort D

Här har varit fullt upp sedan i fredags då vi gick på semester. I lördags var jag och A på 30-års fest vilket varväldigt trevligt. Igår blev det inte många knop gjorda och idag har jag och Vinston varit själva. Andreas var i Varberg så vi besökte Leos med Sofie, Melvin och Felix och nu ikväll har jag packat och fixat en massa saker. Borde sova för flera timmar sedan för att orka med morgondagen men...
 
I morgon em går planet till Korfu tillsammans med bästa mamma, pappa, syster och bror. Det ska bli underbart med garranterad sol och värme.
 
KKram

RSS 2.0