En dag med Charlie och Charlotte

Har jag sagt att vi köpt en till bil. Det blev en liten röd Seat Ibiza och vilken frihet med två bilar. Underbart!! Det har jag utnyttjat kan jag säga. Igår kväll var jag och Vinston hos Maria L i Bollebygd tillsammans med Maria E. Hennes nya lägenhet var supermysig och jättefräsch och vi åt tacos och tjatade om allt mellan himmel och jord som vanligt. Viinston skötte sig riktigt bra dessutom så allt var jättekul.

I morse åkte vi till Charlotte och Charlie och fikade innan vi gick till "centrum" för att kika lite i affärer och slutligen luncha på La familia. Jättegott var det och det gick bra med småkillarna trots att Vinston var hungrig och åt lite grann. Nu har vi kommit hem och i kväll kommer mamma och hälsar på.

Ser fram emot helgen som verkar bli en mysig sådan med besök av Maria, Jörgen och Wille i morgon kväll och en tripp till mamma och pappa på lördag kväll. Underbara, mysiga höstkvällar.

Hem till Maria

Har nyss kommit tillbaka från dagens mammabarn-pass med Vinston. Killen sov även idag nääästan hela tiden. Vaknade tio minuter innan passet var klart så stretchningen blev si sådär men annars gick det toppen.

Nu har vi kommit hem efter ett stopp på Coop och jag har ätit lite lunch. I kväll ska vi till Maria Lunneryd och se hennes nya lägenhet. Det ska bli supermysigt! Får se om jag hinner (orkar) ta en promenad innan dess. Bakning står annars på schemat förutom mys och lek med Vinston så klart! =)


Tungan är ooootroligt spännande just nu...

Testing

Igår köpte jag iphone4...testar hur det går att uppdatera via den...

Kallare och kallare

Idag var det ju superkallt ute. Såg på termometern innan jag tog vår förmiddagspromenad att det var dags att klä på lillkillen lite mer. Skitsvårt det där med att veta om han fryser eller inte men jag tror oftast man klär på dem för mycket. Hur som helst var det en härlig promenad bland alla höstlöv och Vinston fortsatte sova en timma efter vi kommit hem ute i vagnen.

Passade då på att se över hans garderob och fick plocka undan en hel del och lägga fram större kläder på "användarhyllan" Nu har han mer 62-68 än 56-62 även om det så klart skiljer otroligt mycket på storlekarna. Som tur är har vi fått ärva en massa väldigt fina kläder av min fd. kollega Linda så grabben har väldigt mycket fint att välja på just nu eftersom det var mest kläder i den storleken han befinner sig i nu. 

Idag blir en lugn hemma-bara-vara-mysdag och i morgon är det åter dags för mammabarnpasset på Onyx. Undrar hur det ska gå med tanke på träningsverken jag har idag.

Härliga unge

Idag var det åter dags för mammabarn-träning på Onyx halv tio. Även idag gick planeringen vad gäller amma, byta blöja, klä på, klä på mig, packa väskan, frukost, få in allt i bilen, fint och vi var på plats en stund innan passet körde igång. Idag hade jag med mig insatsen till vagnen som Vinston kunde ligga i och lillkillen var vaken när vi kom dit men jag satt en stund bredvid honom och lagom till passet skulle börja sov han!! Underbart!

Dagens pass var minst lika jobbigt och eftersom han sussade sött hela tiden kunde jag koncentrera mig bättre. Vi använde redskap som matta, bräda, vikter, boll och pinne och när en timma hade gått var man skönt slut i hela kroppen. Grejen var bara att Vinston sov och verkade inte alls ha några planer på att vakna. Jag var kvar och stretchade lite extra men han sov och sov så jag gick ut och satte mig i receptionen men han fortsatte sova så jag fick helt enkelt gå och ställa mig på trampmaskinen med honom bredvid mig. En kvart körde jag innan jag tog med honom in i omklädningsrummet där han vaknade och jag kunde mata honom för att sedan åka hem. =)

Härliga unge som sköter sig så fint.

Lördagskväll

Jag har precis tagit en lååång, skön dusch och sitter nu i morgonrocken i soffan och njuter av tystnaden. Det gäller att passa på för det är inte speciellt ofta man får lite egentid. Mina godingar ligger och sover i sängen och snart ska iaf. Andreas vakna så vi ska äta varma mackor och se på film. Har lyckats baka äppelrutor med kanel och en chokladkaka att äta i morgon då vi ska ner till Sunhouse med ett gäng och byta rör. Jag och Vinston står för fikat! =)

Idag är jag en lycklig tjej.


Mina godingar <3

Härliga regniga lördag

Idag hade vi INGENTING planerat på schemat när vi vaknade och det var en härlig känsla att vakna hela familjen och kunna ligga kvar i sängen och bara mysa och se på Nyhetsmorgon. Efter frukost åkte vi på spontanbesök till Daniel, Susanne och Eliott och fikade medan regnet öste ner. Nu har vi kommit hem, lagat och ätit mat och kikar lite på TV. I kväll blir det kanske en film och bara mys med mina grabbar. Härligt!

Igår var jag och Andreas och tränade på Onyx medan Maggan gick en sväng med lillkillen på stan. Kändes konstigt att få lite egentid men skönt är det att kroppen får börja jobba lite igen. 


Det där med bilar...

Jag gillar bilar. Faktiskt! Jag intresserar mig för vad det är som rullar på vägarna och tittar efter snygga, snabba, dyra vrålåk. Det är en härligt kittlande känsla att se och höra en riktigt fin bil. Men det stora men:et är att det är ett dyrt nöje, långt ifrån en investering. Jag är supernöjd med vår audi men nu, efter några månader som husägare utanför stan, inser jag också att det inte funkar med en bil. Man blir så väldigt låst när man är hemma mammaledig och inte kan ta sig någonstans förutom till fots. Därför kikade vi på lite bilar igår och idag ska vi provköra en Seat Ibiza och se vad vi tycker om den. Fortsättning följer!


Fredagsmys...





Jag vet att jag är lyckligt lottad som får ägna fredagsmorgonen åt mys med min lilla goding...det är bara min stora goding som fattas oss just nu men snart är det helg och då blir det mys för hela slanten! Vi längtar efter dig Andreas!

Tv-tittande liten kille

Anna och Penns lilla dotter var jättesöt och det var så kul att träffa den lilla familjen! Längtar tills vi kan gå ut och gå med våra barnvagnar. ;)

Idag har jag och Vinston tagit en långpromenad och lillkillen sov länge ute i vagnen efter att vi kommit tillbaka. Snart ska vi hämta Andreas på jobbet och åka och kika på lite grejer.

Vinston är helt fashinerad av TV:n och sitter gärna och tittar på vad som händer på skärmen, det ser rätt roligt ut...


En härlig och intensiv dag

I morses ställdes klockan på 8.00 och det är ju inte bara att ge sig iväg på en fem minuter direkt utan dels måste jag ha kläder på mig, äta och "göras i ordning" och dels ska lillen matas, bytas på, kläs på och allt ska försöka göras så smidigt som möjligt och han bör äta så sent som möjligt för att det ska dröja så långt som möjligt till han behöver äta nästa gång. Hur som helst så kom vi iväg hemifrån när jag planerat och var på Onyx i god tid.

Vi var kanske sju mammor på mammabarn-träningen och jag tror Vinston var yngst och den äldsta sex månader. Det var en betydligt tuffare träning än vad jag trott och det blev en jobbig timma. Inte minst för att man hela tiden skulle ha koll på grabben som till en början sov på en filt bredvid och mot slutet var ledsen och gjorde att jag fick trösta i stället för att stretcha. Men överlag skötta han sig jättebra och det var riktigt roligt att få känna musklerna jobba igen. Det var tränings om fokuserade på i princip hela kroppen och flåset kom även upp en del så när passet var slut var jag skakig i kroppen och helt slut. Definitivt något jag vill fortsätta med och Vinston verkade gilla det efter som det är en massa spännande lampor i roliga färger i taket att ligga och titta på. =)

Efter det åkte vi hem för att äta och fixa lite saker innan vi tog oss ner till stan för att möta upp Charlotte och Charlie.Vi gick en sväng på stan och lunchade sedan på Tant Grön. Vinston bara sov och sov och när vi väl skiljdes åt och jag och Vinston gick förbi Andreas jobb så hade lillen sovit jättelänge och det var fyra timmar sedan han åt. Därför blev det att åka hem snabbt för att mata en ilsken liten grabb som nu precis somnat.

I kväll ska vi träffa Anna och Penn och deras lilla docka som såg världen för mindre än en vecka sedan. Ska bli sååå kul att få träffa dem. Vinston kommer vara en jätte bredvid lilltjejen. =)

Disciplin vs inspiration

Jag har säkert nämnt det tidigare men jag prenumererar på ett veckomail från lifevision.se, en så kallad "veckans anders". Det dimper ner ett mail en gång i veckan där han skriver något inspirerande. Ibland slänger jag mailet utan att läsa det pga. tidsbrist eller att jag inte har lust men idag öppnade jag det och har funderat på innehållet hela dagen.

I mailet stod det om att Anders hade blivit tillfrågad av en VD på ett företag att vara med vid ett par anställningsintervjuer för att hjälpa till att avgöra vem som hade rätt personlighet och mentalitet för arbetet. Anders hade då frågat VD:n vad denne önskade hos den han skulle anställa och han hade efter en stunds funderande svarat, disciplin. Anders menade att detta är en egenskap som han aldrig skulle vilja besitta vilket fick VD:n att rynka på ögonbrynen. Anders menade då att en människa som är disciplinerad gör saker som denne måste men bara därför. Den gör inte det för att den älskar och brinner för uppgiften. Anders menade att han hellre jobbar med människor som är så inspirerade av det de gör att de bara gör det de ska göra utan motstånd. Snarare än med människor som försöker visa sig på styva linan även med sådant som inte är ”deras grej” och som de då får jobba med sin disciplin för att övervinna sitt inre motstånd mot.

Intressant tycker jag för visst är det så!

Mammabarn

I morgon ska jag och Vinston vara med på ett pass på Onyx som heter mammabarn. Under en timma kör man ett core-inspirerat pass som inriktar sig på att stabilisera och träna upp kroppen efter förlossningen och för att göra den starkare för "mammalivet". Det ska bli skitskoj att se vad det innebär och hur Vinston kommer att fungera. Har inga alls förväntningar på att han kommer skötta sig perfekt och frågan är om något barn kommer göra det. Oddsen är inte speciellt stora för att alla bebisar är tysta och glada under den timmen menar jag. vad jag förstått så ska bebisen ligga på en filt bredvid men också ingå i en del av träningen men mer utvärdering av passet kommer efteråt. Det ska iaf. bli underbart att få ta på sig träningskläderna igen och komma ut på någonting.

Efter det ska jag och lillkillen möta upp Charlotte och Charlie på stan och förhoppningsvis gå en sväng och så luncha. Håller tummarna för att allt går bra!


Vårt charmtroll

Festförberedelser

Idag är det fest! Det är nämligen dags för den årliga golftvlingen som Andreas och Ebbe dragit ihop. Därför är ett gäng killar nu och spelar golf och sen är det lite käk på kvällen och då är även respektive välkomna. I år är vi hemma hos oss så Andreas mamma har varit här och passat Vinston medan jag storstädat hela huset och rensat fläskfilé. Om en stund kommer Lina hit och gör mig sällskap och vi ska göra pastasallad och förbereda lite till. Är det inte typiskt att grabbarna har kul och spelar golf medan vi tjejer får städa, fixa och dona. ;) Skulle vara i behova av att vila lite inför kvällen som lilleman gör just nu men det hinns inte med idag. Kul med lite fest ska det bli iaf.

Tjing


Lycklig!

Har precis duschat och Vinston ligger i sitt babygym, väldigt spännande! =) I kväll ska vi hem till Andreas mamma på middag och det ska bli mysigt. I morgon kväll är det lite fest här hemma som gäller. Grabbarna spelar en årlig golftävling på dagen och sen blir det mat på kvällen här och respektive får komma. Blir nog kul, hoppas vinston funkar fint också.

Vår lilla goding har skött sig så bra de senaste dagarna, idag är jag en mycket lycklig mamma.

Världens bästa Vinston

Är så kass på att uppdatera och nu var det på tok för länge sedan. Jag och Vinston har tillbringat helgen i Bollebygd och blivit ompysslade av familjen medan Andreas befunnit sig på Gotland med sitt jobb.

I fredags kom mamma och mötte upp oss utanför min frisör och hon tog med sig Vinston på stan medan jag blev fin i håret. Jag hade tänkt tusentals tankar om hur det skulle gå och vågade aldrig hoppas att det skulle gå så bra som det gick. Tros att jag försökte koppla av med veckotidningar och en kopp kaffe så gick blickarna ideligen mot skyltfönstret och jag lyssnade efter bebisskrik. Men vår fina Vinston sov så gott i vagnen medan hans mormor gick och shoppade på stan och sedan hade han vaknat men då bara legat och kollat på allt som fanns att titta på. Två timmar och kvart senare kom de och hämtade upp mig och min lillkille sov sött igen. Vi gick till Tant grön och åt en god lunch innan vi gick en sväng till på stan. jag införskaffade mig både en ny marinblå kappa och ett par höga stövlar utan klack (praktiska morsan) ;). Efter det åkte jag och Vinston hem för att snabbt röja undan innan Louise kom på en fika. Mysigt! Sedan åkte jag och lillkillen till Bollebygd och såg på idol och åt tacos.

På lördagen tog jag, Vinston och mamma en långpromenad och hälsade på Jonshedes bl.a. På eftermiddagen blev det middag med farmor och faster och på kvällen såg vi på en film och bara myste. Söndagen tillbringade jag med Charlotte och Charlie och vi tog både en promenad, fikade och åt lunch! Var sedan kvar i Bollebygd tills kvällen eftersom Andreas kom hem sent. En riktigt mysig och härlig helg!

Idag har Vinston varit hos doktorn på en 2-månadskontroll och han fick MVG, härligt! =) 5574 gram och 58,5 cm lång är vår kille nu. Nu ligger han och sover och jag passar på att knåoa ihop lite dopkort som måste ut illa kvickt!

Vårt älskade lilla charmtroll


Kaffepaus

Sitter och njuter av en kopp kaffe medan Vinston sover i sin säng. Skönt att det funkar! I morgon har jag ett välbehövligt besök hos frisören då jag ska klippa och slinga. Brukar dra på besöken någorlunda pg.a kostnaden och inte minst för att det är desto roligare om det är ett tydligt resultat. Hur som helst så är det ju inte det allra enklaste med en liten men snälla mamma kommer dit och tar med Vinston på en promenad under tiden. Blir spännande att se hur det går. =)

Andreas åker iväg med jobbet tidigt i morgon och kommer inte hem förrän på söndag så jag och lillkillen packar väskorna och tar in på hotell "Andersgården". Våldgästar mamma och pappa med andra ord. Det är ett helt projekt att åka iväg ett par dagar. Många väskor och attiraljer som ska med men det ska bli mysigt att ha en helg tillsammans med dem. =)


Ressugen

Vet inte om det beror på att jag hade gjort myckett för en sol-, bad- och avkopplande semester nu men jag tycker jag läser, ser och hör om resor överallt just nu. Bästa reklamen på TV är ju dessutom den om resor till Egypten där en ande frågar en pappa och hans son som ligge rpå varsinn badmadrass i en pool om de vill ha tre önskningar men de svarar att allt är bra. Haha, tycker den är grym. Hur som helst så är det mycket reklam om resor på TV och det är vackra bilder i härliga miljöer vilket gör att det suger till i magen. Åhh vad härligt en semesterresa hade varit nu. Är i behov av sol, värme, avkoppling och god mat. 

 
Bild lånad från Vings hemsida

Uppskattat besök

Världens bästa farmor har precis åkt härifrån och hon är verkligen så gullig och omtänksam. Hade med sig äppelpaj med vaniljvisp och lite bullar. Sen fick jag ett par bakdukar i present. Vi hade en riktig mysig liten fika och roligast av allt var att när Vinston låg i hennes knä lekte han charmtroll och log nästan hela tiden.

Idag har vi tagit en lång promenad i ett nytt område och det var verkligen skönt väder att vara ute och gå i. Så mysigt när lillkillen sköter sig och inte gnäller någonting i vagnen heller. Oj vad dte underlättar.

Idag är vi själva till halv nio jag och Vinston då Andreas kommer hem. Blir nog en promenix till lite senare och sen har jag ett projekt att spraymåla ett hästhuvud om Vinston somnar.

Lyckad dag på stan

Underbara, goa lilla Vinston ligger och sover i sin lilla säng och har skött sig exemplariskt både igår och idag. Det är sååå skönt! Idag var vi uppe tidigt för att skjutsa Andreas till jobbet och var där en stund innan vi tog vägen förbi SOL och hälsade på och sedan fortsatte till BM för en efterkontroll. När det var avklarat gick vi ett par timmar på stan och Vinston verkar gilla det lika mycket som sin mamma. Det blev ett par skor, en tröja, en dress och så ett par vantar till Vinston. Dessutom var jag och bytte en present så jag hade en badrumsmatta med mig hem dessutom. Skoj!

För en stund sedan hade vi besök av Eva på BVC som vägde honom och kollade så allt såg bra ut. Det gjorde det och grabben väger nu 5300 gram. Han har dessutom lett för första gången på riktigt idag och det gjorde mig helt varm i kroppen. =)

Nu väntar jag på att lillkillen ska vakna så vi kan hämta Andreas på jobbet!

Ser fram emot Idol som börjar i kväll.

Tjing!

Måndag!

Har precis badat Vinston och nu ligger han i en morgonrock och sover i soffan. I vanliga fall gillar han att bada men idag gallskrek han nästan hela tiden. Antagligen för han ville ha mat (igen). Tidigare idag var vi på promenad med Anna och det funkade rätt bra. Gick en timma och han var bara lite ledsen i slutet när han vaknade. Skönt annars att det funkar. Nu gäller det att ta vara på tiden så gott som möjligt medan han sussar. Vila skulle jag också behöva! =)

Lördagskväll på Häggatan

Det är sjukt att så mycket tid kan gå åt till "ingenting" mne så är det. Får verkligen prioritera vad gäller den lilla "egentid" jag får över och tyvärr har inte bloggen stått högst upp på listan. =) Igår hade jag och Vinston en jättemysig dag i Bollebygd med mamma. Vi åkte ut och jag, mamma och pappa åt en god laxsallad hemma och pratade lite. Sen åkte jag, mamma och Vinston till centrum och gick i lite affärer. En del folk som man kände så det var roligt. Tror det var en riktigt stolt mormor som körde vagnen bredvid mig och Vinston skötte sig exemplariskt. Efter det åkte jag och lillkillen hem till Borås igen och hade en myskväll (trots fotbollen på TV:n =)) med Andreas och hans mamma.

Idag har jag och Vinston varit själva hela dagen och snart bör Andreas dyka upp och då väntar en tur med vagnen för att ingandla lite lördagsmys. Ser fram emot det!

Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0