Italien - här kommer vi!

Har gått och lagt mig i sängen i Malmö och känner mig helt slut. En tuff vecka och lite sämre sömn har gjort att jag känner att jag just nu är i stort behov av många timmars sömn. Imorgon är det dags att gå upp tidigt för att ta sig till Köpenhamn där vi flyger till Rom. En vecka ska vi tillbringa i Terracina. Väskorna är packade - till max och mer därtill - mycket pga. Vinstons barnmat, blöjor och diverse attiraljer. :) Hoppas verkligen att det går bra på flyget med lillgrabben och att det i övrigt blir en härlig, avkopplande och skojig resa. Ciao ciao

Titta!

Jag är kär, kolla vilka underbart vackra bilder. Blir stormförälskad, vilken känsla, viket ljus, vilken MILJÖ!








Bilderna kommer från min nya favvosida stylemepretty.com

Hungig som tusan

Sitter på jobbet och är verkligen hur hungrig som helst. Vi äter alltid frukost tillsammans på jobbet klockan 9.00 och jag äter aldrig någonting hemma innan jag åker. Jätteskönt att slippa fixa med det hemma och jättemysigt att äta tillsammans här men jag är van vid att äta tidigare med Vinston när jag är hemma med honom och jag åt nog inte så bra i går kväll så då tar det ut sin rätt.

Igår blev det jobb och sen myskväll med Vinston...Lagade mat, tvättade, gjorde efterrätt för ikväll och städade badrummet när han somnat. Ikväll kommer Anna, Daniel och Aprilia hem till oss på lite grill- och vinkväll. Vi ska diskutera lite om bröllopet då de är toastmaster och toastmadame. =) Roligt!

Bollebygd

Idag har jag och Vinston tillbringat större delen av dagen i Bollebygd. Efter en tidig lunch hemma åkte vi till Nedergårdens café i Bgd där vi mötte upp Maria Lunneryd för en riktig långlunch på två timmar. Har aldrig varit där innan men det var jättemysigt! Nytt och fräscht byggt i ett gammalt stall. De hade dessutom en barnhörna där Vinston kunde leka. Efter lunchen åkte vi hem till mamma och pappa och tillbringade eftermiddagen där. Vinston lekte en massa med mina gamla leksaker och kröp och gick upp för trappan gång på gång (med någon bakom så klart). Väääldigt spännande. =) Sedan kom min farmor och faster på besök och det blev fika.

Åkte hem sedan och har varit och storhandlat själv. Blev lite uppladdning för resan så jag kom hem med 22 barnmatsburkar, haha. Nu har vi däckat i soffan, jag och Andreas, i varsin ända, med varsin dator - precis som vanligt med andra ord. ;)


Snodde bilden från systers blogg. Vinston och Elin - sååå söta!

Hänger på Öppna förskolan

Idag har det varit babyrytmik på Öppna förskolan och igår avslutning på samma ställe med rytmik, fiskedamm och jordgubbstårta. Väldigt mysigt alltihopa och särskilt föreställningen idag var verkligen jättebra. Alla barnen satt som ljus och var helt fashinerade av "showen". Till och med Vinston satt stilla och jag slapp att springa och hämta honom hela tiden. Det känns trist att det inte kommer bli några fler rytmikstunder för min del. Det drar igång först efter sommaren och då är ju Andreas hemma.

I eftermiddag har jag och vinston varit i Knalleland med Charlotte och Charlie. Fikade och shoppade lite, det blev lite underkläder och två par byxor. Ett par vita och ett par svarta från Stokkage som var jättesköna. Är jätteglad för jag behövde verkligen båda två och båda var på REA:n. =)

Imorgon ska vi ta en lunch med Maria Lunneryd på Nedergården i Bollebygd och sen hem till mamma och pappa. kanske blir att träffa farmor och min faster också.

Nedan är bilder från avslutningen i måndags som Maria tog.

  
Jag, Vinston och Maria och Ingrid


Amanda och Ella


Min grabb som envisas med att krypa fram till Hanna med gitarren


Duktiga Hanna med Vinston och Ella på väg fram


Vinston och Ella gungar



Hotellfrukost

Hej svejs, har precis komit tillbaka från en riktigt blöt promenad. Hade bestämt med Maria i mammagruppen att träna nu ikväll egentligen men passet blev flyttat vilket gjorde att all energi som jag hade bunkrat upp under dagen i kroppen behövde utnyttjas. Därför blev det en riktig power walk med hög musik i lurarna och regnkläder. Skönt var det iaf.

I morses mötte vi upp Anna, Daniel och Aprilia på Scandic och åt hotellfrukost. Kändes riktigt lyxigt trots att vi kom något för sent för att få de riktiga godbitarna. Det var inte sista gången vi gör det. Sedan tog vi alla en promenad runt stan. töver det har vi fixat lite i trädgården, planterat två vinbärsbuskar och så. Vinston har åkt på en förkylning och stackaren har inte varit helt okej idag. Hoppas verkligen det ger med sig snart. Imorgon är det ju bara en vecka kvar till vi åker till Italien.

Denna vecka har mycket inplanerat. Vi börjar med en avslutning på Öppna förskolan imorgon...om nu lillprinsen är tillräckligt frisk.

 

Solglasögon inhandlade lagom till den kommande resan - tror dock inte att de kommer sitta kvar så länge =)


Snart helg

Känns oförskämt bra att bara gå in och jobba två dagar för att sedan ta helg. Väldigt skönt att arbeta just torsdag och fredag får jag säga för det är liksom helgkänsla när jag kommer till jobbet och det för mig känns som en måndag. Nu räknar jag ner för att snart få åka hem till min stora prins och min lilla prins och pussa på dem och njuta av att helgen väntar.

Det blir nog till att äta något gott i kväll och kanske ett glas vin! För övrigt blir det nog en del jobb i trädgården i helgen.

Trevlig helg på er!


En bild från ett Lisebergsbesök med jobbet för två år sedan (märks det att jag sitter på jobbet och ersätter att Vinston-bilder mot gamla jobb-bilder? =))

Konstiga drömmar

I natt liksom natten till i tisdags drömde jag "mardrömmar" om bröllopet. De skillde sig åt men handlade båda mestadels om brudklänningen som i båda fallen var allt annat än lyckad. Första drömmen var jag jättemissnöjd med frisyren, var superstressad, alla satt redan i kyrkan när Andreas kom på att han inte fixat några kläder utan fick ta några ur garderoben. =) Jag målade naglarna orangea i sista minuten och spillde givetvis nagellacket över hela klänningen. Har ni sett sista delen av solsidan när de gifter sig så var det något i stil med detta. Bara att skratta åt när det bara var en dröm men jag vaknade upp svettig kan jag lova.

I natt handlade drömmen om att jag gick omkring på bröllopet i en klänning som var katastrof, utan underkjol och den slutade vid anklarna som gjorde att släpet hängde jättekonstigt ner mot marken. Undrar om dessa drömmar beror på en undermedveten oro om hur min klänning, som bör dyka upp snart, kommer att se ut. Jaja, det kan bara bli bättre än hur dessa drömmar såg ut.


@ work

Sitter på jobbet och förstår inte vart tiden tar vägen. En dag går så jäkla fort. Har ett roligt projekt som jag håller på med bland annat - en folder för Marketplace Borås. Känner mig lite mer kreativ än vad jag gjorde för ett par veckor sedan och det är skönt. Då känner man sig mer nöjd med sig själv och det gillar jag.

Vet inte riktigt vad som händer efter jobbet, känner för att komma ut och röra lite på mig iaf. Måndag, tisdag, onsdag, lördag och söndag består ju inte av så mycket stillasittande så torsdag och fredag när jag BARA sitter på en kontorsstol gör att det kryper i kroppen efter en hel dag. Längtar efter mina grabbar men det är inte långt kvar av arbetsdagen.

Se till att skaffa er en bra dag!


En gravid Emma för ett år sedan i Milano

Ett besök på djurparken...igen

Mitt huvud känns som det ska sprängas när som helst och det har känts så större delen av dagen men blivit värre och värre trots två alvedon. Det var samma sak igår och det är verkligen inte speciellt roligt för det medför att jag känner mig fruktansvärt trött, låg och orkeslös. Hoppas verkligen det är bättre för det känns inte som någon hit att jobba i det här tillståndet.

 

I morse kände jag mig så trött trots att jag fått sova hela natten som jag numera alltid får göra sedan en månad tillbaka då Vinston druckit välling på kvällen. Så när lillkillen började gnugga sig i ögonen runt halv tio-tiden gick vi och la oss och sov. Jätteskönt men det hjälpte inte jättemycket. Efter lunch åkte vi till djurparken med Anna och Aprilia. Gick runt parken och stannade vid savannen för att dricka kaffe som smakade väldigt gott i den kalla blåste. Fy faskiken vilket väder det har varit. Som tur var hann vi nästan undan regnet som kom i slutet. Vinston och Aprilia var söta som vanligt och pratade med varandra och höll varandras händer när de satt i varsinn vagn medan vi körde så nära vi kunde.

 

Ska försöka fixa lite bröllopplanering ikväll så länge jag orkar innan sängen kallar. I morgon är det dax för jobb igen. Blandade känslor som vanligt men snart är det ju helg dessutom.

 

 
För två veckor sedan kunde man sitta ute/inne i bara blöjan...det gick knappast idag.


Mys

Fy fasiken vad trött jag är. Vet inte om tröttheten från i lördags sitter kvar även om det inte var varken speciellt sent eller mycket. Hur som helst har jag känt mig sådär trött, seg och frusen hela dagen. Förmiddagen bestod av lite plock och fix hemma och sen efter lunch var det dags för mammafika hos Maria och Ella. Nu håller Andreas på att lägga Vinston och jag hoppas sedan på en lugn myskväll. Äntligen är macen reparerad och hämtad så kanske blir det lite jobb med den.

Möhippa!!!

Jag hade inte misstänkt NÅGONTING och blev så paff som jag kunde bli när två snygga pinglor ringde på dörren strax innan klockan ett i lördags. Jag, Andreas, Vinston, Maggan, Maria, Jörgen och Wille var hemma och jag trodde det skulle bli en sväng till djurparken efter lunchen som höll på att lagas men så blev det inte.

Mariorna gav mig en lapp när jag öppnade dörren där det stod lite grejer jag skulle packa ner i en väska och jag fick fem minuter på mig. Efter det följde jag med dem till bilen och fick en ögonbindel på mig så jag inte skulle veta vart de skulle ta mig. Jag hade inte en aning om vart vi åkte men ut ur bilen kom jag och de ledde mig en bra bit (kändes det som). Helt plöttsligt fick jag stanna och ta av mig bindeln och där på filtar på gräsmattan vid Almenäs sitter Anna, Lina, Elin och Therese med jordgubbar, godis, chips och bubbel. Åhh, vilken härlig överraskning! Väl där fick jag en påse med kläder som jag skulle byta om till på toaletten - skitsnyggt! =) Mönstrad klänning, oranga strumpbyxor, illgröna skor, en lila, blå, silvrig kavaj och så blå handskar och en prinsesskrona på det!

Sedan fick jag dra lappar med uppdrag ur en burk och "pinsama" frågor som skulle besvaras. Ett uppdrag var att få åka en åktur i en av de alla amerikanarna som höll till på gräsmattan då det var någon form av bilutställning.

När vi var klara fortsatte vi i två bilar till Göteborg och jag visste fortfarande inte vad som skulle hittas på härnäst men vi kom till någon form av musikstudio där jag fick sjunga in en låt som brändes på skiva. Väldigt roligt och pinsamt på samma gång! =) Vi åt också sallad där innan vi åkte vidare till Gökboet där vi körde 5-kamp med laserdome efteråt. SKITSKOJ var det - precis lika roligt som jag trott att det skulle vara. Vi duschade och gjorde oss i ordning. Jag fick ha samma utstyrsel med undantag från strumpbyxorna som skulle bytas ut till cerise eftersom jag varit tvungen att ha de orangea under mina shorts på 5-kampen.

Sedan åkte vi tillbaka till Borås och åt gott på Babbels innan några av oss gick en sväng till Vinci där vi dansade lite och där min skiva också spelades upp. Hrm.

Tack snälla, fina Maria, Maria, Elin, Maria, Anna, Lina och Therese för att ni var med och för att ni gjorde det till en väldigt rolig dag!!!

Besök från Malmö

Har jobbat nu torsdag och fredag och det kändes lite bättre än förra veckan. Har haft mycket att gra så det har gått fort och jag känner att jag har kommit in i allt lite mer. Dessuto har det inte riktigt känts lika tungt att lämna Vinston på morgonen. Igår efter jobbet kom Maggan, Wille, Maria och Jörgen och vi grillade och såg på Hämden som för övrigt var väldigt gripande. Idag har vi tagit en promenad och efter lunch väntar ett besök på djurparken. Inget kul väder idag bara. Känner mig trött och frusen.

I morgon ska jag, Andreas och Vinston till Bollebygd. Andreas och pappa ska spela golf och jag och Vinston ska kolla när syster och Fantazie tävlar på ridklubben.


Jordgubbar...mums!

Ett kallt land

Varje vår när solen kommer, när träden börjar blomma, fåglarna kvittra och allt är så vackert ute så man tappar andan så får man alltid känslan av att det är det här man har väntat på hela vintern. Ordet "vårkänslor" ÄR verkligen någonting som får det att bubbla inom en av glädje. Idag är veerkligen en sådan dag. Jag känner mig verkligen så lycklig jag kan bli och jag försöker verkligen att suga in och bevara den där känslan för jag vet att den så klart försvinner...för en stund iaf.

Vid sådana här tillfällen förstår jag inte riktigt varför jag bor kvar i ett land som Sverige som visserligen är otroligt vackert alla årstider men som enligt mig har en alldeles för lång vinter. En årstid då många känner sig ordentligt nere och deppiga. Min och Andreas dröm är att när vi blir lite äldre så ska vi ha ett hus i ett varmare land där vi kan vistas några månader. Tills dess så hoppas jag på att kunna resa så mycket som möjligt!

Mitt liv

Jaha, när vädret är kalas blir det inte mycket skrivet här. Har haft en härlig helg med min goa familj och härliga vänner. I lördags åkte vi till varberg över dagen och träffade Maria och Wille som var uppe över helgen. På eftermiddagen åkte vi hem för att på kvällen åka hem till Tobbe och Lina där det vankades grill. Anna, Daniel och Aprilia var också med och vi satt ute större delen av kvällen. Jättemysigt!

På söndagen tillbringade vi dagen med att greja i trädgården och fika med våra kära grannar.

Idag har varit en underbar dag och Vinnie har varit på sitt allra bästa humör. Vi tog det lugnt på fm och jag fixade lite samtal och annat fix hemma och sen var det dax att besöka BVC där allt var frid och fröjd. Vinston väger nu 9340 gram och är 74,8 cm lång. Sedan var vi över hos Sofie, Melvin och Felix och fick fika och satt ute på en filt länge, länge.

Nu har jag och Andreas ätit omelett och vitlöksbröd och jag känner att ögonen börjar kännas som de är fyllda av grus. I morgon har jag bokat tid för att färja ögonfransarna. Härligt inför sommaren.

Bilder nedan från morgonen på balkongen:










Första dagarna på jobbet

Igår var min första jobbdag och usch och fy vad det kändes jobbigt att lämna min prins hemma. Det kändes ärligt talat som att jag lämnade halva mig hemma... Jobbet kändes ringrostigt men så klart kul att träffa alla igen. Jag åkte hem snabbt för att passa på att mysa en stund innan det åter igen var dags att åka iväg. Oturligt nog hade det bestämts middag på Babbels med tjejerna i mammagruppen just samma kväll och det ville jag verkligen inte missa trots att jag inte ville lämna Vinston ännu mer.

Vi hade dock en riktig SUPERKVÄLL som blev senare än jag trott. Vad glad jag är att alla tjejer verkligen är underbara och gör en glad. Omtänksamma, roliga, snälla - allihopa.

Det kändes lite lättare att lämna hemmet i morses - förmodligen för att Vinston vaknade medan jag fortfarande var hemma och jag kunde lyfta upp honom och krama och pussa honom en massa.

Nu längtar jag hem så klart men försöker samtidigt komma in i jobbet igen och få igång den kreativa delen av hjärnan som legat i dvala. Det är verkligen så som många säger när man kommer tillbaka från mammaledigheten. Man känner sig värdelös, oduglig och allmänt iq badboll. Jag hoppas och tror att den känslan ger med sig...snart.

Nu är det ju snart helg och sen har jag åter igen tre härliga dagar med Vinston. Imorgon åker vi förmodligen till Varberg och på kvällen är vi bjudna hem till Tobbe och Lina. Söndag tror jag det blir lite pyssel hemma.

Memira!?

Idag åkte jag och Vinnie till stan efter det att han käkat lunch. Vi mötte upp Andreas och gick till Peperoni och åt lunch. Gulligaste Vinston vinkade för fullt och tjoade högljutt till ett par som satt på andra sidan av lokalen. =) Sen gick vi till Guldsmedjan för att kika lite angående förlovnings/vigselring. Jag och Vinston fortsatte en sväng på stan som var riktigt kyligt idag. Usch vilket väder.

Sedan var det dags för mitt besök hos Memira - ögonlaserbehandling. Jga funderar nämligen starkt på att göra en ögonlaseroperation och idag undersökte dem om det var möjligt. De kollar då färmst hornhinnans kvalitet och synfel som påverkar om de kan genomföra en operation eller ej och vilken typ av operation man ska använda sig av. Som tur var så visade sig värdena från undersökningen att jag hade möjlighet att göra den operation där du redan kan se på tv samma kväll och köra bil dagen efter. Dem säger att det kommer göra lite ont i 2-4 timmar efter operationen men med en annan operationstyp kunde det vara mycket värre.

Jag har bokat en tid den 14 juli som är exakt tre månader efetr det att jag slutat amma vilket var ett krav men jag är inte helt säker på om jag ska göra det eller ej. Det är en stor kostnadsfråga och sedan inväntar jag svar från jobbet där jag har ställt frågan om bruttolönavdrag. Men visst hade det varit underbart att se klart och tydligt när man vaknar på morgonen, att slippa "grus" i ögonen när du råkat somna med linserna mitt på dagen, att få regn på glasögonen och helt enkelt slippa risken med att glömma linserna på resan. =)

Bilder från i fredags


















Helgen som var

Vår trädgård ser just för tillfället ut som ett bombnedslag. Jordhögen som blivit där vi h¨ller på att gräva täcker en stor del av gräsmattan på ena sidan av huset medan andra sidan av huset täcks av minst lika mycket jord och grästuvor som vi tippat av där efter vårt grävande. Mitt emellan ligger ett antal slipers - mer eller mindre ruttna och väntar på att antingen slängas eller läggas mot grannen med hjälp av armeringsjärn. Suck!

Hela lördagen gick åt till att greja i trädgården och så med ett avbrott för grill mitt på dagen. På kvällen åkte vill Anna och Daniel där vi blev bjudan på ännu mer grillat och hade en väldigt trevlig kväll tillsammans.

På söndagen gick jag och Vinston är morgonpromenad innan det blev en del pyssel här hemma, i trädgården. Jag och Andreas fick även hämtat min cykel till sist och nu står den här utanför. På kvällen hade vi tänkt se en film men det var två trötta människor som istället somnade tidigt.

Idag väntar mammaträff hos Katrin och Amanda. Det ser vi fram emot!


En vecka med en klump i magen

Usch, den här veckan har jag fasat för länge. På torsdag är det nämligen dags för mig att börja arbeta på SOL igen. Det lät bara negativt och det är det ju givetvis inte bara. Det ska bli roligt också att komma tillbaka och få använda hjärnan till någonting annat, prata och tänka på andra saker än barn och att få vara bara jag. Men mest av allt känner jag ångest för att få vara ifån min älskling så mycket, att missa dagarna med honom, att den här tiden som mammaledig som jag trodde skulle kännas som en evighet nästan är slut. Ja, nu är det ju inte så illa för jag kommer bara att arbeta torsdagar och fredagar vilket är alldeles lagom att börja med. Så kommer det vara fram till efter semestern då jag börjar arbeta 100%, iaf. tills dess Vinston börjar på dagis i november då jag förmodligen går ner till 80%. Jag är samtidigt glad att Andreas och Vinston kommer att få mer tid tillsammans och hitta på roliga saker. 

Sedan har vi ju faktiskt en resa att se fram emot som närmar sig md stormsteg. Den 30 maj åker vi till Terracina i Italien för att tillbringa en förhoppningsvis underbar vecka tillsammans med Maggan, Maria, Jörgen och Wille.


RSS 2.0