Har flytt fältet!

Sitter på en parkbänk i Stadsparken med en kaffe latte. Vinston ligger bredvid i sin vagn och sover. Vi har flytt fältet och dragit till stan för att strosa. Vi har nämligen tre mer eller mindre fräscha karlar hemma som förmodligen fortfarande sover. Andreas, Henka & Jörgen. Igår var det nämligen fax för Andreas svensexa och eftersom de klampade in i vårt sovrum redan 8.30 igår morse och inte levererade hem honom förrän 3.00 i natt är de nog allt annat än pigga. Jag fick ett par bilder mms:ade till mig igår från brorsan som var med och ja vad ska man säga...roligt hade dem nog. :) I eftermiddag kommer Katrin och Maria med man och barn hem till oss för att grilla. En del förberedelser väntar alltså idag som dammsugning, pannacotta, marinering av kött och annat fix men som sagt, grabbarna får vakna till liv först! :)

Packar väskorna

Nä, nu efter en vecka i Varberg/Åsa med nästan enbart regn har vi tröttnat. Nu sitter vi i bilen hem och det känns riktigt skönt. Hem till våra sköna sängar, hem till ett barnsäkert hus och hem till hemma helt enkelt. Försöker njuta av sista lediga veckan och av all tid med Vinston för snart är det dags för jobb...mycket jobb.

Ego

Vinstons pratstund med mobilen. Pussglad kille! ;)


Smackande

Tidsfördriv i bilen...


Åsa

I dag har vi bytt Varberg mot Åsa där mina föräldrar och syskon tillbringar veckoslutet och helgen. Vädret är emot oss men vi har haft dn mysig dag med promenad, grill, spel, kräftor musiklyssning mm. Har också följt nyhetssändningarna från Oslo och fy fasiken för vad som hänt. Man blir mörkrädd och livrädd på samma gång! Vi sover i Åsa i natt och hoppas på sol imorgon för att återigen åka till Varberg imorgon kväll.

Vbg

Imorgon åker vi till Varberg och stannar några dagar. Vi byter förvisso plats fredag till lördag då vi besöker mamma och pappa i Åsa tillsammans med mina syskon. Hoppas på sol och bad men vi får se om vädret tillåter. I övrigt väntar nog en date med Andreas då Maggan lovat passa Vinston. Skönt ska det bli att komma i väg lite grann trots att det där med packning inte är det roligaste jag vet. :)

Polkagrisar och remmalag

Helt mör i kroppen och seg i huvudet är jag efter en lång och lyckad dag i Gränna och på Visingsö. Halv nio i morses packade vi in oss i bilen och mötte upp Sofie och Johan med barnen för att sedan styra kosan mot Gränna. Väl på plats tog vi färjan över till vackra Visingsö. Där åt vi lunch på "Solbacken" precis vid sjön innan vi tog en riktig lång promenad för att bl.a. se de två kyrkorna från 1100- respektive 1600-talet. Det blev glasspaus också innan vi tog oss tillbaka till färjan och Gränna. Där kikade vi in i en polkagris of - så klart - och fick se när de gjorde polkagrisar. Har haft riktigt tur med vädret och det har varit en mysig dag men Vinston som alltid är go och glad har varit kinkig tre dagar i rad nu och det är jobbigt dels att inte veta vad det är för fel och dels att höra gnäll dagarna i ända. Spekulerar om sprutorna från i fredags, tänder eller magen men hoppas oavsett vad det är att vår lille solstråle snart kommer tillbaka.

Vinston 1 år

Igår den 16:e juli var det ett år sedan vår lilla solstråle kom till världen och under hela gårdagen kom gamla minnen tillbaka från dagen för exakt ett år sedan. En känslomässig dag med andra ord. Altanen blev klar i sista sekund och vädret var fint så det blev ett långbord på nya altanen och vi blev 20 personer. Grillat och tårta blev det och Vinston fick en massa fina presenter som han dessvärre inte var så intresserad av igår. =) Däremot har han under hela dagen idag lekt i sitt nya fina tält, kört omkring med en stor grävmaskin som han egentligen ska ha i sandlådan och lekt med alla de andra leksakerna - så mycket så han inte hade tid att sova mer än en gång idag. =)

Tack alla ni som var med och gjorde det till ett roligt kalas och tack än en gång för de fina presenterna.
































Aldrig mera linser

Idag den 13 juli har jag varit på Memira och gjort en ögonlaseroperation som kallas FS-lasek. Nu är jag alltså opererad och klar och det var obehagligare än jag trott vilket resulterade i att jag vackert (!?) sjönk ihop på golvet på väg från operationssalen till vilorummet. :) Har tillbringat em i sängen med nedrullad persienn, rinnande och svidande ögon och ögonlock som envist knipts ihop tills för ett par timmar sedan. Nu kan jag dock sitta i tv-soffan MED solglasögon UTAN linser och även om det är lite dimmigt och huvudvärken ett faktum är jag jätteglad. Det känns så skönt att det är över för även om det inte gjorde bättring eller varade speciellt jättelänge så har det varit en jobbig dag med en väldig anspänning. Imorgon väntar en av några efterkontroller och det är en massa droppande som ska göras i ögonen av olika flaskor och vid olika tillfällen. I natt och nästa natt ska dessutom ägo skydd tejpas på vilket ska förhindra omedvetet gnuggande i ögonen och att annat "skräp" kommer in i ögonen när man sover. Hoppas det känns lite bättre imorgon men det tror och hoppas jag. :) Sov gott!

Ja förresten...

...här kommer lite bildbevis på att vi faktiskt gör någonting på semestern... ;) Börjar nästan gråta när jag ser bilderna men försöker intala mig själv att det blir bra när det är klart.










Semester

Jag hoppas ni har det lika härligt och njuter lika mycket av sommar och sol som jag gör. Det är låg aktivitet på bloggen just nu och det beror på att jag vill prioritera allt annat som hör semestern till. Det kommer vara lite mindre inlägg nu men jag kommer tillbaka på riktigt efter semestern. Utvilad och pigg (hoppas jag).

För övrigt sliter vi mestadels med trädgården och kroppen värker skönt just för tillfället. Helgen tillbringade vi dock i Varberg där vi bla. hade överraskningfest för Maggan. Bröllopsplanerna går frammåt och idag köpte jag ett halsband som till den stora dagen. Dyrare än vad jag tänkt men säger det klick så... 

Vinston knatar på fler och fler steg för varje dag och han skiner i kapp med solen. Glad och busig mest hela tiden och med honom kan inte livet vara tråkigt direkt. Däremot väldigt intensivt. =)

Här kommer lite bilder:










Nedräkning

Endast två timmar återstår innan det är dags för att ta mitt pick och pack och bege mig hemmåt - för att ha semester i 4 veckor. För första gången känns det inte riktigt lika välbehövligt om jag ska vara ärlig eftersom jag har mjukstartat de senaste veckorna med att enbert jobba två dagar i veckan. Däremot ska det bli underbart att få vara hemma hela lilla familjen och bara njuta av sommaren och att få vara tillsammans.

I helgen kommer jag och Vinston att vara mycket själva eftersom Andreas kommer tillbringa helgen på Sunhouse med att måla, måla och måla. Jag föröker styra upp dessa dagar så att jag och Vinston får det mysigt och får se lite vad vi kommer att göra. Det blir till att träffa Sofie med barnen och så kommer förmodligen mamma in en sväng på söndag.



Längtar efter mitt busfrö


Kaos på torsdagskvällen igår

Som sagt åkte vi till stan igår för att käka och se september...

Det blev lite kaos-artat och inte riktigt som vi tänkt. =) Men så är det ju. Vi träffade Anna och Daniel klockan 19.00 i stan och försökte hitta ett bord på flera olika ställen. Men alla andra Boråsare ville ju också äta samtidigt. =) Till slut fick vi veta att vi skulle få ett bord på Färgeriet - när de gästerna som satt där hade gått. Vi väntade och väntade, gick runt och väntade ännu mer tills Vinston och Aprilia blev trötta och Andreas och Daniel fick gå upp till Andreas jobb och värma välling. Sedan försökte vi söva barnen, fick tag i bordet men Vinston vägrade sova och skrek som bara den. (Han har varit jättegnällig de två senaste dagarna och jag tror det är tänder.) Så jag gick och gick och gick medan de andra satt vid bordet och väntade. Till sist somnade han och jag kunde gå tillbaka.

Vi fick in maten strax efter nio och missade hela föreställningen. Sen när vi skulle åka hem så ville inte bommarna gå upp i parkeringshuset så ingen kom ut och det var allmänt kaos för Q-park som är ansvariga svarade inte när man försökte ringa till dem för att få hjälp. Till sist fick alla bilar backa undan så att jag och Andreas kom ut iaf (har månadskort vilket tydligen funkade). De andra fick till slut flytta undan en massa grejer och bryta av bommen för att komma ut. Jaja, det går ju skratta åt det i efterhand.=)

RSS 2.0