Dags att gå hem...

Okej då har hela arbetsdagen gått och det är dags att gå hem. Typiskt att det alltid är tokmycket in i det sista. =) Dags att gå hem och packa färdigt så att allt är på sin plats för flyget går klockan 7.00 imorgon bitti vilket innebär att väckarklockan får sig en chock. =)

Nu är det nära...

Nu är det verkligen nära, den här veckan har gått otroligt fort. Poff så var det fredag och snart dags att åka. Äntligen lyser solen utanför fönstret också och jag känner mig glad och förväntansfull... Ser verkligen fram emot att testa på den här typen av resa och jag hoppas och tror att det kan bli ett minne för livet. Ska försöka att koppla av och njuta av varenda minut och ta in all sol och värme innuti mig så att det räcker resten av vintern och våren.

Ingenting är packat ännu men igår gick jag igenom garderoben och har lagt fram lite grann som har potential att få följa med. Troligen får en del tvingas stanna hemma.

Lovar att ta en massa bilder och hoppas att det blir några bra med den nya kameran. Hoppas på ett minne för livet!


Mammas bonde söker Idol halv 8 hos Lyxfällan

Det är inte klokt vad mycket serier och program det går just nu...och tyvärr så är det ju så att ser man ett avsnitt så är man fast. Tydligen har jag inget riktigt liv...eller så har jag på tok för mycket fritid. Jag är på jobbet mellan 8 och 5 och går ofatst och tränar efteråt eller hittar på något annat. Men sen hamnar man oftast i tv-soffan och då blir det så att man följer program efter program. En del är bra, en del är mindre bra. Men oavsett så följs dem.

Just nu är det främst Desperate Housewives, Bonde söker fru, Mammas pojkar, Lyxfällan, Idol och Ensam mamma söker (har precis slutat). Men är jag tillräckligt uttråkad har det även blivit Ullared, Paradise Hotel och andra idiotprogram.

Kan konstateras att jag skulle behöva någonting vettigare att fokusera på...ett hus t.ex. =)

Biblioteket - en skön plats

Igår kväll besökte jag biblioteket för att försöka hitta ett par böcker som ska få följa med i resväskan på lördag. Det var en ren chansning eftersom jag tycker det är onödigt att köpa böcker som man ändå bara läser en gång. Jag har som sagt inte varit på biblioteket på väldigt länge med jag ska fösöka besöka det oftare. Det är en sådan skön, lugn och harmonisk stämning så när man går därifrån så tickar hjärtat lite lugnare och fotsegen är inte fullt så hetsiga. Hittade iaf. tre böcker till mig själv och passade på att rycka två till Andreas också. Så nu är läsningen på resan fixad!



Bland annat den här boken av Mia Törnblom ligger nu och väntar på att bli läst.
Har hennes två andra böcker så det ska bli spännande att se hur denna är.

PU-samtal, nyttig jobbspost!?

På fredag är det dags för det årliga PU samtalet som går ut på att man sätter sig ner med en av delägarna som har hand om personal- och lönefrågor och diskuterar sin roll på arbetet. Visst är det bra, nyttigt och förhoppningsvis givande. Men liiite läskigt är det också. Frågor att besvara är t.ex:

  • Vad är dina styrkor som du ser det? Vad är dina svagheter?
  • Personlig positionering. (analys, strategi, kreativitet, affärsnytta, varumärken, sälj, grafisk form etc.)
  • Har vi god stämning?
  • Trivs du i din roll?
Mm. mm. Det svåraste är positioneringen där alla orden inom parantesen ovan har en linje där man ska pricka i vad man tycker att man själv platsar. Jaja, bara till att bita i det sura äpplet och försöka vara så ärlig man kan.

TVÅ OCH EN HALV DAGAR KVAR

OJ vad trött jag var igår. Kändes som att dagen bara svischade iväg. Dagen på jobbet gick fort eftersom jag hade tusen småsaker att fixa och sen blev det att snabbt ta sig till gymmet för att få en bra plats på body pump-passet. Du måste nästan vara där en kvart innan för att få en plats som du vill ha. Kommer du fem minuter innan passet börjar så får du garanterat stå i mitten längst fram, mitt emot instruktören. Inte så speciellt kul. Jag gillar att stå i mitten men länst bak eller i alla fall inte för långt fram. Igår var iaf. ett riktigt skönt pass och jag kände att jag faktiskt gjorde det bästa jag kunde. Skönt sådana dagar. =)

Sedan hann jag knappt hem för att byta om och möta upp Mariorna för en väldigt skön kvällspromenad. Regnet hängde i luften men vi hade tur och det vara bara en sådan riktigt frisk och skön höstkvällspromenad. (Senare när jag komit hem hörde man hur regnet vräkte ner.) Kom hem och åt god lax som min älskling lagat och försökte mig på att uppdatera min ipod inför resan. Det gick INTE speciellt bra. Trodde att jag lyckades få in en inställning som bara uppdaterade med nya låtar och INTE synkroniserade som den annars gör. Men det gick som sagt inte så bra. Jag hade 21 nya låtar com jag ville lägga till mina 150 andra låtar men det slutade med att bara de nya 21 låtarna fanns på ipoden efteråt. Stor suck eftersom det var lättare sagt än gjort att hitta de låtar jag tidigare fört in. Blir ett projekt ikväll känner jag eftersom bra låtar på semestern är ett måste!

Ikväll blir det jättefokus på att tvätta en jäkla masa tvätt. Mindre roligt men ack så behövligt. Mellan maskinerna tuggar på tänkte jag bege mig till biblioteketet som trots allt ligger granne med oss men som jag inte besökt på väldigt länge. Hoppas kunna hitta ett par bra böcker att kunna mala igenom under vår resa.

På lunchen ska vi besöka Forex och växla till oss lite dollar. 6,84 står den i nu...bra så! Dessutom får apoteket ett besök eftersom handsprit, solkräm, aftersun och magtabletter ska inhandlas. Väldans massor det är att fixa men så är det.


När vi var i Thailand förra året fanns handsprit och rumsnyckeln ständigt till hands...så blir det även på denna resan. Psykologiskt. =)

Lunch med en vän

Idag blir det en sen lunch på viskan med söta Emma. Emma jobbade på SOL tidigare men var tvungen att sluta när det varslades. Det var väldigt tråkigt eftersom det är en riktigt gullig och snäll tjej som är lika gammal som mig och som har blivit en bra kompis. Nu får vi ses vid sidan av jobbet istället vilket tyvärr inte blivit så ofta. Men idag får vi iaf. till en lunch och det ska bli roligt att höra allt som hänt det senaste. Jag vet att det är en hundvalp på gång. Spännande! =)

Ikväll ser jag fram emot en promenix med Maria E. och förhoppningsvis också Maria L. Ska bli kul att träffa tjejerna innan jag åker. Sen dröjer det ett tag innan vi ses igen.

4 dagar (3 och en halv) kvar tills resan. Resfebern stegras... =)

Afro...

Snart dags för ett afrodans-pass på gymmet. Det var ett bra tag sedan något sådant dansades och grejen är att jag inte alltid är sugen på det. Det är lite speciellt med allt flummande, skakande på rumpan och vickande på höfterna och ibland känner jag helt enkelt inte för det utan håller hellre till på löpbandet. Men idag känns det som att det är en bra idé så jag hoppas att det också blir ett bra och svettigt pass. =)

091116

Har svårt att fokusera, koncentrera mig och utför mitt jobb till hundra procent. I mitt huvud kretsar en massa andra tankar. Kanske mest sådana som rör sol, värme och kryssning som jag kommer få uppleva snart. Idag är det bara fem dagar kvar tills vi åker. Det är ingenting! Jag kommer knappt hinna ta ett djupt andetag tills det är fredag kväll
och allt bör vara färdigpackat och klart. =)

Jaja. Jag såg Paradise Hotel igår. Det var inte riktigt tänkt men nu blev det så. Herregud, det slår alla program vad gäller urblåst och puckat. Men det är väl det som säljer och som lockar tv-tittare. =)


Helgmys i grått väder

Gårdagen gick i princip åt till att städa, handla mat och laga mat. Men nu är det iaf nystädat och fint och maten blev bra. Igår kväll mötte vi upp mamma, pappa och syster på Katrinedals bowling. Där gick en timma otroligt fort och vips så var det färdigbowlat. Mycket folk och hög musik och det var riktigt roligt. Sedan åkte vi hem till oss där vi förberett lite middag så det blev ost- och skinkpaj med bröd och sallad. Därefter landade vi i soffan framför Die Hard 4.0 som var så lång så jag somnade i soffan. Men det var en rolig kväll och mysigt att umgås med familjen.

Idag tog vi sovmorgon och har varit rikitg sega med frukost, disk och tv-tittande. Vädret är inte speciellt spännande så det känns inte så lockande att gå ut. Jag måste dock inhandla lite ingredienser till en kaka som ska bakas och dessutom så blir det en sväng till gymmet i eftermiddag för att köra ett yoga-pass. Ikväll kommer Anna och Penn hem på lite fika så det är därför kakan ska bakas. Morotskaka blir det. Mums. 

Massor på jobbet...

Ikväll blir det en sväng hem till Andreas föräldar där vi ska passa på att träffa Wille som är på besök över helgen. Imorgon har vi inga planer alls på dagen men på kvällen ska vi möta upp mamma, pappa och Elin för att bowla lite innan de ska följa med oss hem på lite mat. Blir för övrigt en lugn och stilla helg med kanske lite packning och förberedelser för resan.

Har massor på jobbet att hinna klart med innan det är dags att ta helg så...dags att återgå till arbetssysslorna.

Skrivbordsbakgrund

Nu är det endast åtta och en halv dag kvar tills vi åker till Karibien. Yes! Därför har jag nu bytt skrivbordsbakgrund till den här lockande bilden nedan som får en att längta extra mycket efter turkosblått vatten, kritvit strand, sol och värme. =)



En förändring i vardagen =)

Är på jobbet, som vanligt en torsdag strax innan lunch. Den här veckan har gått fortare än fortast och jag FÖRSTÅR inte vart tiden tar vägen. Tycker allt bara rullar på. Jag går upp, går till jobbet, äter frukost, jobbar, äter lunch, jobbar lite till, går till gymmet, kommer hem, lagar mat, kollar på TV, duschar, sover. Precis så ser näst intill ALLA dagar ut i veckan. Jag VET att så ÄR vardagen och vissa dagar uppskattar jag verkligen det...vardagen, lugnet, tryggheten. Men ibland blir det lite för mycket, jobbar på min otålighet. =)

Idag kommer dock efetrmiddagen se annorlunda ut iaf. Direkt efter jobbet åker jag och A på en visning av ett hus i Sjömarken - för skojs skull. Därefter ska jag möta upp Andreas syster Maria på Onyx för att köra step styrka. Usch, garranterat det jobbigaste passet. Sedan ska vi fortsätta kvällen med att gå och se "Så Olika" av Helena Bergström som jag velat se länge. Hoppas den är bra.

Tjing!

Typiskt

Typiskt att när man glömmer sin färdiggjorda lunchlåda i kylskåpet hemma så vräker regnet ner på tvären och det blåser som bara den. Mitt lilla ihopfällbara paraply var inte mycket till hjälp när jag gick till jobbet i morse så jag förbereder mig på en allt annat än torr eftermiddag på kontoret. =/


Garderobsbesvär

Hur kommer det sig att vissa dagar så käns det som att hela garderoben är full av potentiella kläder och det är inga problem som helst att hitta något vettigt att ta på sig på morgonen. Medans andra dagar så känns alla plagg gamla, fula och tråkiga och du får riva ut alla kläder och prova det mesta innan du kanske till slut hittar något som är okej.

Jag hatar de dagar då det känns som att garderoben är tråkigare än tråkigast. Oftast hinner man dessutom att bli frustrerad och irriterad på köpet. Återigen ett ordentligt i-landsproblem men jag tror inte jag är ensam om att känna så. Tror dessutom inte heller att det spelar någon roll om du har lite eller mycket kläder - det är inte det som det handlar om.

En lyckad helg

Åhh, nu vill jag verkligen stanna tiden. Precis, precis nu. Knappt två veckor kvar till det är dags för vår resa. Alldeles lagom långt kvar för att dte varken ska kännas allt för långt borta eller på tok för nära. Dessutom har helgen varit en riktigt bra sådan vilket gör att en härligt skön känsla finns inom mig.

I fredags efter jobbet mötte jag upp Maria E på videomix för att hyra film och köpa godis för att sedan åka hem till Maria L där vi blev bjudna på goda tacos. Blev en massa tjat som vanligt men vi lyckades i alla fall hänga med i filmen någorlunda. =)

Lördagen går tokfort men efter en shoppingtur i Knalleland åkte vi hem till Andreas föräldrar för att äta lunch och busa med Wille som var på besök. Goaste ungen i stan! =) Senare blev det till att packa väskan och åka hem till mamma och pappa där vi bytte om, sminkade och fixade i ordning oss till Halloweenfesten Louise, Magnus, Josefine och Micke hade. Väldigt rolig och lyckad fest med god mat. Dessutom var alla riktigt fina och hade tagit det där med utklädnad på allvar.

Söndagen blev lugn (lite tung i huvudet) och jag, Andreas och pappa tog en promenad innan vi åt god fars dagsmiddag. Väl tillbaka i Borås igen hade vi en riktig myskväll med film. Älskar sådana.

Nu är det sista timmen kvar på jobbet inann det är dags att ta sig till gymmet för att träna lite grann.

Tjing!






Halloweenfunderingar

Imorgon är det dags för Halloweenfest. Har haft månader på mig att fundera ut och planera hur vi ska klä oss imorgon och ändå har jag dragit på det. Jag tycker egentligen sådant är jätteskoj men det har liksom känts så långt borta så jag har helt enkelt inte tagit tag i det...förräns nu. Jag trodde dessutom inte att det skulle vara svårt att få tag i saker efter det att riktiga Halloween var över men hade fel. Har varit på flera ställen i stan på jakt efter lite skojigt - utan framgång så nu blir det en sväng till Knalleland imorgon för att se om vi har bättre lycka. Som tur är så kräver vi inte jättemycket atteraljer till det vi planerat men det går ju så klart inte utan.


Gäsp

En och en halv timma kvar till hemgång och NU kom tröttheten. Har tillbringat morgonen och förmiddagen I Göteborg på kundbesök och därefter varit på kontoret men nu börjar det klia i kroppen och lusten att gå härifrån för idag växer. Idag klockan 18.00 ska jag på Poweryoga för första gången på Onyx. Har yogat innan men det var väldigt länge sedan. Ska dock bli spännande att testa på det på nytt ställe och med ny intstruktör. Jag inbillar mig att ett sådant här pas skulle göra mig gott...psykiskt.

Imorgon ska jag träffa Mariorna och ha en myskväll. Ska bli mysigt att träffa dem igen. Sen är det snart dags att börja ladda för Halloweenfest på lördag. Inte riktigt med det klara med vad varken jag eller Andreas ska klä ut oss till men det blir till att fixa på lördag!

Trevlig kväll!

Världen är hemskt liten

Vi har många praktikanter på jobbet, eller det brukar bara vara en åt gången men de avlöser ständigt varandra. Oftast är det någon från gymnasiet men i tisdags kom en tjej som ska vara här i 4 månader och som pluggar en KY-utbildning för tillfället. Detta innebär att hon kan mer och därför kommer att kunna hjälpa till lite mer också. Jättebra!

Hon gick runt och presenterade sig och när hon kom fram till mig tittade hon konstigt innan hon lite försiktigt frågade  om jag kom från Bollebygd. Ja, jo det gör jag fick jag fram och började febrilt att tänka...

"Caroline heter jag, Caroline Liljedahl. Vi gick i samma klass i mellanstadiet." Förklarade hon och givetvis kände jag igen henne då. Vi gick i samma klass 4:an till 6:an då hon sedan flyttade till Mellerud. Vi brevväxlade ett tag innan vi tappade kontakten och därefter har vi inte setts eller hörts.

Jag blev jätteglad att hon ska vara här i 4 månader. Det är en jättegullig tjej och vi verkar ha mycket gemensamt. Kul!

Stress och kaos

Oh, herre min gud vilken otroligt rörig dag jag har haft. Som tur är går tiden fort när det är kaos, stress och allmänt upp-och nervänt. Poff sa det och så var klockan 16.00 och endast en timma kvar tills det är dags att gå hem. Eller det lär ju inte riktigt vara sant eftersom jag har massor med saker att hinna få klart innan jag får lämna stället. Hemskt det lät. =)

Hur som helt så blir det ett besök på gymmet. Känne ratt jag behöver köra slut kroppen på energi, har så otroligt svårt att somna på kvällarna och det beror nog på överskottsenergi...haha, eller inte. Sen blir det bara TV-mys. Härligt!


Det är det lilla som gör det...

Den här hösten alltså, det känns som att den verkligen är här nu...på riktigt. Och då menar jag allt vad som hör till - mörka morgonar, mörka kvällar, vantar, mössa, inga ledigheter att se fram emot, slentrian och mörker. Usch och fy. Jag försöker liva upp med tända ljus, mys, promenader och god mat men ibland känns det som man försöker förgäves.

Den där höstdeppigheten är mig i hälarna men jag har gett mig tusan på att inte hamna i bubblan i år. Skakar av mig alla negativa känslor och vänder blicken uppåt, framåt istället. Försöka kan man ju trots att det stundtals sker saker som får en att ramla ner på marken igen. Det gäller helt enkelt att hitta de små, små tingen i vardagen som faktiskt förgyller tillvaron - trots att dem inte alltid är så stora. Just nu ser jag fram emot Desperate Housewives som börjar om en halvtimma. Det är det lilla som gör det säger dem som vet.



Jag ska...

Okej, jag ska skärpa till mig. Hädanefter ska jag alltid tänka positivt, sluta fundera, lägga av med att grubbla och oroa mig. Fokusera på allt som är bra, sluta klaga, vara glad, förväntansfull, kärleksfull, förstående, avslappnad. Så!

RSS 2.0