De senaste dagarna

Badhus, dop, promenad, lekplatshäng, öppna förskolan, regn, storm, pumpafix, fikamys, städning, chokladmuffinsbak, lek, spökmaränger...


Mammalivet

Vardagen rullar på och Milia är lugnare på kvällarna. Antagligen för att jag utesluter all kost med mjölk i. Överlag trivs jag väldigt bra med att gå hemma mammaledig, bättre än vad jag minns att jag tyckte förra gången. Kanske för att man har vett på att uppskatta saker och ting på ett annat sätt nu,för att jag vet hur fort tiden går och för att jag känner mig lugnare, gladare och mer tillfreds själv denna gången. :)


Hej!


Fredag

Idag har vi tillbringat eftermiddagen hos min farmor och faster. Vi blev bjudna på jättegod lunch och lite senare, jättegod fika. Som alltid! Vinston har förmodligen fått i sig mer socker på en dag än någonsin, en jättemysig dag med andra ord. :)

Vi kom hem samtidigt som Andreas och då tog vi varsin vagn, satte på oss reflexerna och gick ut en sväng till en lekplats. Väl hemma blev det fredagsmys och nu sitter jag och matar Milia som har ont i magen igen och vägrar sova. Efter att ha uteslutit mjölk i en vecka och idag testat igen så verkar det ju helt enkelt vara det som är problemet eftersom hon inte varit ledsen de senaste kvällarna. Bra eller dåligt, nu vet vi iaf. antagligen vad vi kan göra för att hon ska må bra.



Pink pancakes

Vad gör man inte för att piffa till kvällsmaten lite? Jo, plockar fram den röda karamellfärgsflaskan och gör pannkakorna rosa. Det var populärt!

Idag har mamma varit här hemma medan jag åkte till stan för att klippa och slinga håret. Får erkänna att jag mest satt som på nålar men skönt att nu vara "fin" i håret iaf. Lilltjejen hade sovit i sin vagn hela tiden men det som gjorde mig lite orolig för att hon skulle vakna och vara hungrig var att hon inte riktigt var "fulltankad" när jag åkte hemifrån. Hon vaknade tidigare på morgonen och åt och var därför inte så värst intresserad av att äta precis innan jag åkte. Men det gick ju jättebra trots allt. När jag kom hem åt vi sushi och sedan har jag och barnen varit och handlat mat.

I morgon ska vi hem till min farmor och faster mitt på dagen och sedan vankas det fredagsmys. :)


Mysmorgon

Och så var det mer magsjuka på dagis och Vinston är hemma. Milia skrek inte en enda gång igår kväll, somnade vid elva-tiden, vaknade vid halv tre för att äta och sedan vid halv sju vilket resulterade i att det var en rätt pigg och glad mamma som vaknade i morse. Tänk vad lite sömn kan göra! :)

Vi tog det lugnt i morse och har sedan varit på BVC med lilltjejen som för övrigt nu väger över 5654 gram och är 58 cm lång. Därefter åkte vi till stan och mötte upp Anna, Aprilia och Molly för en fika. En mysig dag. I morgon ska jag till frisören och från början var tanken att mamma skulle gå på stan med lilltjejen men eftersom Vinston nu är hemma från dagis och inte är speciellt road av butiker så stannar de hemma och det blir första gången jag är iväg från Milia en längre stund. Tanken är att mata henne precis innan jag åker och sedan hoppas på att hon sover en bra stund i vagnen som hon brukar.




Spjälskydd

Jag gillar ugglor så blev glad när jag hittade det här söta tyget till Milias spjälskydd. Köpte också en liten bit rosa tyg som blev två små fickor på långsidan för exempelvis nappar. Eftersom sängen står intill vår och alltså saknar en långsida fick jag vika in den delen av spjälskyddet bakom så länge. Jag är jättenöjd!


Måndagskväll, inte söndagskväll som jag skrev nedan.


Söndagskväll

Det har varit fullt upp helgen som var. Andreas har varit iväg med några kompisar hela helgen och jag och barnen har fått roa oss på egen hand. Vinston har sovit över hos sin mormor och morfar en natt, jag har varit på tjejkväll med Milia, vi tillbringade lördagen i Bollebygd där snälla mormor hjälpte till att sy spjälskyddet som jag köpt tyg och vadd till. Igår hade jag och Sofie bestämt att vi skulle åka till djurparken med barnen men ösregnet gjorde att vi styrde om det till lek och fika hemma hos oss. Det gick bra det med.

Idag har vi varit på öppna förskolan där Vinston klädde ut sig både till trollkarl, pirat, riddare och Robin Hodd, väldigt poppis! I morgon vankas det dagis igen då det inte längre går någon magsjuka.

Förra veckan var katastrofal vad gäller kvällarna. Milia har skrikit i stort sett flera timmar varje kväll/natt. Därför testar jag nu att utesluta en massa samt köra en helt mjölkfri kost. Dessutom har jag fått fänkålste av mamma som ska kunna hjälpa mot hennes magont om jag dricker det. Vi får se om det kan ge något resultat.




Oct. 16, 2013

En tur till Maxi för att handla följt av trolldegsbak, knäckebrödsbak och chokladkakebak fick bli dagens aktivitet. Jag skulle egentligen till Gbg för att träffa en vän som också fått barn nyligen men vi håller Vinston hemma från dagis denna veckan eftersom det går magsjuka där. Och tanken på en lunch mitt i Gbg med en liten som ska ammas och en lite större som inte kommer vilja sitta still på lunchen kändes inte som en bra kombination. Särskilt inte om man ska försöka föra en konversation samtidigt med min kompis. Så vi styrde om de planerna lite. När Andreas kom hem åkte vi allihopa en sväng till vattentornet i stan som Gick under namnet riddarborg idag med en inlåst drake. Ett besök där och en sväng till lekplatsen var toppen!


I väntan på tomten

Här hemma snackas det mycket om önskelistor just nu av en viss liten kille. Det bläddras frekvent i LEGO- och playmobilbroschyrer och vi försöker säga att det är bäst att han äter bra och att han är en snäll kille för annars kommer inte tomten och då blir det inga julklappar. Högst av allt på listan står en riddarborg från playmobil.

Min och Vinstons konversation tidigare idag när han hjälpte mig med en sak:
"Du är snäll du Vinston"
"Mamma, får jag fråga en sak?"
"Jaa"
"Varför har jag ingen riddarborg? Jag ÄR ju snäll!"



Systeryster

Idag fyller min fina, goa och charmiga syster 20 år. Herregud, min lilla lillasyster. :) Hipp hipp hurra! Igår var vi på mysigt kalas och fick firat henne.

Idag sov hela familjen länge och fick sedan besök av Simon och Charlie. Vi grillade hamburgare och gick/cyklade sedan till en lekplats. Vi fortsatte sedan promenaden till Anna och Daniel och åt god paj.


Uppladdning för 20-års kalas


En tjejdag med kungen

Igår hade jag en så himla mysig dag så jag somnade med en skön känsla i kroppen. :) Jag och Milia mötte upp Anna och Molly på stan och gick och kikade och uträttade ett par ärenden innan det blev dags att äta lunch. Det gjorde vi tillsammans med Andreas och Daniel på nyöppnade "The company". Vi hade råkat pricka in samma dag som kungen gjorde besök och kunde lätt studera honom där han stod och lyssnade på ett tal tre meter från vårt bord. Spännande lunch helt klart...och god. Efter jag hämtat Vinston på dagis tog vi det lugnt en stund hemma innan han fick vara hos sin farmor en stund medan jag åkte på möhippa för en kollega. Jag visste inte riktigt hur det skulle funka med Milia eftersom hon skrikit hela onsdagskvällen och en bra bit in på natten men det gick finfint. En supermysig dag helt enkelt! :)


Från negativ till positiv

Milia har nu vaknat toktidigt två morgnar i rad och är pigg, vaken, lite orolig och vägrar somna om. Och efter att ha vaknat tidigare på natten en, två eller tre gånger för amning och ibland blöjbyte och lite vaggning till söms igen får jag erkänna att jag inte är supersugen på att avsluta sömnen klockan 4.40 eller 5.40 som i morse. Jag ligger halvt vid medvetande bredvid henne och stoppar i nappen x antal gånger, försöker buffa henne till söms med andra armen men till slut har klockan blivit så pass mycket så att det är dags att gå upp och väcka storebror. Zzzzzzz

Idag klev jag ur sängen irriterad och kände själv att jag inte skulle vara något trevligt sällskap och ville helst dra ett täcke över huvudet och vara i fred. Andreas lämnade Vinston på dagis idag som tur var och jag gick och la mig en stund och vilade och fasade för dagen. Men så efter ett BVC-besök med alltid lika positiva Eva, lite kaffe, lite lunch, en härlig promenad för att hämta lilleman på dagis, en positiv och sprallig sådan dessutom, ett samtal med en vän, lite lösta "problem", en snäll man som både bakade scones och storhandlade så vändes liksom dagen till att bli en riktigt bra sådan. ❤


En månad

Tänk vad mycket någon så liten kan förändra. Och tänk vad mycket man kan älska någon så liten. Redan. För en månad sedan och en dag fanns du inte. Bara en stor mage och massor av förväntan, spänning och nyfikenhet. På vem som fanns där inne i magen. Och så var det du. Vad spännande det ska bli att få se och följa dina framsteg lilla Milia. ❤


Mysdag

Idag hade jag tänkt att vi skulle gått till öppna förskolan här i Brämhult. Men Vinston ville inte och det stämde inte så bra med Milias sömn just idag så jag la ner tanken. Istället åt vi frukost i lugn och ro och åkte sedan till Leos. Egentligen vill jag inte ta med lillan till ett sådant smittoställe men dels låg hon nerbäddad i vagnen i princip hela tiden och dels så är det ju knappt något folk där en måndagförmiddag. Det funkade bra och Vinston röjde runt som en tok och jag hängde med så gott jag kunde.

Nu på eftermiddagen försöker jag röja i min garderob mellan amning, tvätt, mellanmålsfix och mys med båda mina godingar. Gravidkläder ska packas undan, vinterkläder fram, sommarkläder bort och en hel del ska till återvinningen. Ett hästjobb känns det som just nu eftersom man blir avbruten hela tiden men skönt när det väl blir gjort. Om det nu blir det. ;)


Regn och rusk

Grått och regnigt idag - en riktig höstdag med andra ord och vad passar väl bättre än att tvätta en massa tvätt och att mysa en massa. Ikväll kommer fina vänner hit på lite mat, höstmyskänslorna är på topp trots att sömnbristen är ett faktum. Lillan skrek igårkväll och i natt också även om det var lite bättre än i torsdags. Får se hur kvällen blir.


Lekplatshäng

Kom på att vi har varit på lekplats 4 av 5 dagar den här veckan. Måndag, onsdag, torsdag och fredag. Både med och utan sällskap och olika lekplatser varje gång så det blir ju liksom inte långtråkigt och lilleman älskar det. I Brämhult kryllar det av lekplatser och det är ju tipp topp men det hade varit bättre om kommunen lagt de pengarna på något annat - som fler dagis eller något annat behövligt.

Hur som, Milia har kommit på att man kan skrika ett par timmar varje kväll och igår var det extremt. Hon skrek i princip konstant mellan klockan fem och halv elva igår kväll och allt var kaos så idag känner jag mig lite mör och i stort behov av fredagsmys och helg. :)



Poliskonstapel Vinston

"Kom hit älskling!" sa jag till Vinston igår. "Jag är ingen älskling, jag är poliskonstapel Vinston" svarar han malligt iförd en poliströja. Min gullunge! :)

(Bilden nedan är från i somras)


Milia Anna Astrid Tyrén

Nu är det bestämt, lilltjejen har fått ett namn. Milia Anna Astrid Tyrén blev det och både Anna och Astrid kommer från äldre släktingar till både mig och Andreas.


Mammalivet

Nu börjar vi komma in i nya livet. Tanken är att Vinston ska gå på dagis tis-tors mellan 9.00-14.00 men hittills har det inte riktigt blivit så. Både förra och förr förra veckan var han sjuk så det blev bara dagis en dag båda veckorna. Igår var han på dagis men i morse vaknade jag av ett sms från dagis där de skrev att det gick magsjuka på förskolan och de var snälla och meddelade mig eftersom vi har en liten hemma. Därför lät jag Vinston vara hemma idag också och dagens planer som bestod av ett besök på jobbet följt av en sväng på stan med Anna och Molly fick bli ett besök hemma hos Anna istället och en sväng till lekplatsen med alla barnen. Mysigt det med så klart.

Igår hade vi en mysig dag med mamma. Vi åkte till Visko och Skroten i Skene och både jag och Vinston köpte skor för hösten och vintern. Dessutom köpte jag tyg på Skroten som ska bli ett spjälskydd till lillan. En fika på ett mysigt café i Kinna fick avsluta vår lilla shoppingtur.

Hoppas ni har en mysig dag!


RSS 2.0