Pepparkakshus och andra grejer

Hej! Jag har fortfarande inte fått ordning på funktionen så att jag kan publicera bilder så deg blir lite tråkigt men... Onsdag kväll och båda barnen sover. Kvällarna är vanligtvis inte speciellt roliga men idag gick det rätt ok. Milia har fortfarande svårt att komma till ro och är gnällig och vill inte att jag lägger ner henne. Vi har misstänkt att hon kanske har ont av sitt navelbråck vilket både läkare och BVC har menat att hon inte har men efter att ha pratat med BVC idag igen så kunde hon visst tänka sig att Milia känner av ett obehag. Så tillsammans klurade vi på en lösning och det fick bli en cirkel i kartong som lindades med en linda för att bli mjuk för att sedan sättas fast mot naveln med hjälp av en annan linda för att hålla tillbaka bråcket. Kanske kan det ha hjälpt lite grann. Dessutom har vi köpt ersättning för att testa att ge det efter att jag matat henne på kvällen om det är så att hon helt enkelt behöver ha lite mer för att komma till ro. Men hon vägrade ta flaskan både igår och idag. I morgon kanske Andreas får prova istället och se om det kan hjälpa. Det är värt att prova alla tänkbara grejer som kan få henne lite mer tillfreds på kvällarna. Dagarna funkar fortfarande lika bra och det är ju tur. Idag har jag och Milia varit på mammaträff där deg var en dietist på besök vilket var intressant och sedan tog vi en promenad och hämtade lilleman. Vi har tillbringat eftermiddagen med att sätta ihop ett pepparkakshus vilket han sett fram emot. Och visst blev det ett även om det saknar en hel baksida och är lagat på en hel del ställen. Nöjd blev han i alla fall, lilleman, och har placerat ut alla sina små djur och dinosaurier runt omkring. :)

Hej!

Det var länge sedan jag skrev på bloggen och det beror på att bloggappen jag använder för att göra nya inlägg strular. Jag använder aldrig datorn för att göra inlägg så nu har jag loggat in på mobilen men på ett sätt som gör att jag inte kan uppdatera med några bilder. Får hoppas att allt snart funkar som vanligt igen.
 
Hur som helst mår vi fint. Det har varit en bra vecka och Vinston har varit hemma hela veckan då det går magsjuka på dagis...IGEN. Idag har vi varit på julmarknad och sedan haft besök av Simon och Charlie på eftermiddagen och kvällen. Idag hade killarna riktigt roligt tillsammans och det var kul att se. I vanliga fall brukar de vara lite blyga innan det lossnar precis när det är dags att skiljas åt. Idag lyckades vi också för första gången lägga barnen så att de båda sov vid 9-tiden. Lyxigt att få sitta vid tv:n en stund i "lugn och ro" även om det så klart är mysigt och kul när de är vakna. :) Hoppas ni har en mysig lördagkväll! d

Lite mera flyt

Jag somnar inte med huvudvärk idag, det har varit en riktigt bra dag däremot. Jag har träffat min "nya" mammagrupp vilket var trevligt och lilltjejen har sovit bra under dagen så efter dagis har jag och lilleman både hunnit äta mellanmål, baka chokladbollar, gjort ett armband, städat hans rum och gjort pannkakor. I morgon är det storhandling på schemat och kanske ett besök på en lekplats om vädret är ok. Sedan, fredagsmys!


Värsta dagen

Huvudvärk från helvetet, skrikig dotter, trotsig son, "krossad tå", tårar, misslyckat träningspass, besök från radiotjänst mitt i läggningen (hrm), stökigt hem, frusen mm. :)

Ibland har man bra dagar, ibland dåliga. Idag har inte varit någon bra dag men nu stänger jag ögonen och hoppas att morgondagen blir desto bättre. De säger ju att man måste ha dåliga dagar för att kunna uppskatta de bra så jag intalar mig det. :)

Men vi hade iaf en mysig stund på lekplatsen på väg hem från dagis, se bilden nedan.




Ett leende...

Lilltjejens första smile kom för nästan en månad sedan men idag fångade jag det på bild för första gången.


Någon längtar efter tomten

Hmm. Det var ju inte riktigt tänkt att helgens inköp av tomtar skulle stå framme redan nu. Och kanske inte att alla skulle stå i lillemans fönster men...


Helgen som var

Däckbyte, godis, regn, bakning, ljus, vänner, bebisgos, kyrkogården, farsdagsfirande, middag, utförsäljningsbesök, riddare, morotskaka...


Tråkigaste tiden!?

Många pratar om att november är den tråkigaste månaden och många känner av höstdepp nu. Inte speciellt konstigt. När jag var yngre brukade jag ha en svacka på hösten där ingenting kändes roligt men de senaste åren har det varit bättre och detta året känns det som att inte riktigt hunnit reflektera alls över vilken årstid det är, typ. Vart tog liksom september och oktober vägen? Men när vi började prata om vad vi skulle göra i helgen och inte hittade NÅGONTING som kändes direkt lockande så insåg jag att...det är november.


Lillördag

Denna onsdagskväll spenderade vi hos familjen Hernqvist/Johansson och blev bjudna på både god mat och fika. Barnen lekte och stojade och var nog rätt så trötta allihopa när vi åkte hem vid läggdags.

I morgon ska jag till Göteborg för att träffa min vän Emma som också nyligen fått barn. Vinston får vara hos sin mormor och morfar vilket lär uppskattas betydligt mer än att shoppa med mamma. ;) I förrgår fick han en present från oss i form av en riddardräkt som var så populär så att han sover med allt i sängen, inte på sig men bredvid sig. :) Och nu längtar han efter att ha riddarutstyrseln på sig i morgon och sitta på sin "häst" Hägge som han har hos sin mormor och morfar. Vår lilla riddare.



Skrikiga kvällar

Kvällarna är inte roliga. Sedan jag slutade med mjölk i kosten så är de betydligt bättre men ofta så är det en hel del skrik och jag kan inte lägga ner lilltjejen förrän hon väl somnar i sin säng i vårt rum för "natten". Troligtvis har hon fortfarande kanske lite ont i magen ibland men jag tror att skriken mestadels handlar om att hon är övertrött och har svårt att komma till ro.

Dagarna går toppen, hon sover fortfarande väldigt mycket och mellan matningarna går det 3-4 timmar. Det är efter matningen som brukar ske någon gång mellan fem och sju på kvällen som problemet kommer. Jag har testat allt känns det som för att hon ska somna men det slutar nästan alltid med att hon är orolig och ledsen fram till att hon somnar "för natten". Det känns lite som en problemlösning det här med att lista ut något som funkar på kvällarna för man känner sig så maktlös när ingenting funkar. Bärande på alla möjliga olika sätt, amma, lägga henne i sin säng, tända, släcka, baby sittern, skötbordet, vagnen, nappen, inte nappen, en annan napp, bilbarnstolen... Ingenting funkar helt. Det blir till att fortsätta testa alla möjliga varianter, tids nog löser det sig.


Huvudfoting på lekplatsen


Till Göteborg

I morse åkte vi tåget till Göteborg tillsammans med Andreas mamma och syskonbarn. Vi var alltså tre vuxna och fyra barn som sedan tog oss till Mc Donalds för lunch innan vi gick in på Universeum. För Wille som är 7 var det en perfekt aktivitet men Vinston och Molly var fortfarande lite för små för att det ska vara värt besöket. Men det blev ändå en mysig utflykt trots att det tog på krafterna att ha koll på och lotsa runt fyra barn och två vagnar. :)

När vi kom hem hann vi knappt hem innan vi åkte hem till Katrin och Magnus för att äta jättegod mat och ha en väldigt trevlig kväll. Tack för det!


RSS 2.0