Tjejmys på Marstrand

Igår eftermiddag åkte alla tjejer från jobbet till Marstrand där en av tjejerna har hus. Vi fikade, gick runt ön, hade skaldjursfrossa på en solig balkong med världens utsikt, sov över och sedan frukost i solen. Behöver jag säga att det var tungt att sätta sig i bilen och åka till jobbet i morse!? :)


Mammamiddag på Babbel

Vissa veckor har lite fler aktiviteter inbokade i kalendern. Som denna t.ex. I går efter jobbet var vi på utvecklingssamtal på dagis och på kvällen träffade jag mina mammavänner för att äta gott på Babbels. Idag var det dags för Vinston att klippa sig efter dagis och vad han sett fram emot det. Han gillar verkligen att åka till Marina, leka med alla bilarna, klättra upp i stolen och där sitter han så stilla och fint och gör precis som Marina säger. Tack gode Gud för att vi inte har problem med att få honom klippt.

I morgon eftermiddag åker jag och tjejerna på jobbet till Marstrand och kalasar på skaldjur och sover över till på fredag. Ska bli väldigt mysigt!


I en bubbla

Det var väldigt länge sedan jag var förkyld eller sjuk överhuvudtaget så det är väl inte speciellt konstigt att jag nu har åkt dit. Det känns som att jag sitter i en bubbla. Lock för öronen, ögonen svider, näsan rinner och halsen värker.

Men annars är allt bra. Hade en mysig helg med lite vänner på besök i lördags då vi åt våfflor och hela gårdagen spenderade vi i Bollebygd med morsdagsfirande. :)


Morgonens dialog

Min och Vinstons pratstund på väg till dagis.
V: "Var är jobben mamma?"
E: "Det finns ju olika jobb. Pappa jobbar ju på FVB, du vet där du brukar sitta i soffan och äta kex och jag jobbar på Mecka som du inte varit på än."
V: "Var är Mecka?"
E: "Det ligger också i stan."
V: "Ja, och jag jobbar på dagis." Konstaterar han sedan nöjt och så är den diskussionen över.
 
 

En frisk sjukling!?

I natt vaknade vi av att Vinston kom in till vår säng, han hostade en massa och var brännhet. Natten har bestått av allt annat än sömn eftersom han vridit och vänt, andats högt och snabbt pga. febern och hostat ideligen. Stackarn. Men så vaknar han vid 7.00 när snickarna kommer hit, pigg och utan feber men det blev ju givetvis vab ändå.

Eftersom snickarna låter en hel del var det omöjligt att vara här hemma en hel del så vi åkte hem till Vinstons farmors lägenhet som var tom då hon jobbade och höll till där hela dagen. Knappt någon hosta alls och inte någon feber i sikte. Konstigt! Hoppas natten blir bra för honom så att det blir dagis i morgon men det återstår att se.

Det blev en sväng till pizzerian för att handla lunch och en överlycklig kille fick en klubba av pizzabagaren.


På date

I fredags hämtade mamma och pappa Vinston på dagis och han skulle sova där tills igår. Så därför kändes det konstigt att åka raka vägen hem efter jag slutade utan att hämta lilleman. Jag åkte hem och röjde upp lite hemma innan jag slappade ihop i en solstol på altanen i bikini. Så himla underbart! När Andreas också kom hem från sitt jobb så gjorde vi oss i ordning och åkte in till stan för att äta middag på Gastronomi elva. Visste att det skulle bli gott men var ändå positivt överraskad. När vi väl var hemma igen vid halv elva satt vi ute på altanen i den nästintill tropiska värmen och bara njöt.

På lördagen passade vi sedan på att fixa grejer här hemma och Andreas fortsatte med att riva i badrummet och tvättstugan innan mamma, pappa och Vinston kom och vi grillade. Idag har vädret inte alls varit lika bra men vi har ändå haft en mysig dag med fix hemma, cykeltur till lekplatsen och lite fika hos Sofie, Melvin och Felix. Den här årstiden känns det betydligt svårare att gå till jobbet! :)


På cykeltur med nya cykeln


Utanför vår dörr

Tyckte så himla mycket om hortensian som jag ställde utanför vår ytterdörr så jag köpte två till som planterades på varsin sida om stentrappan. Hoppas så att de får fortsätta vara fina.


Så här pigg var lilleman 21.00 igår.


Längtar mig bort

När vädret är så tråkigt som det är idag; grått och regnet droppar så känns sommaren väldigt långt borta. Mitten av maj, bullshit! Det kunde lika gärna vara mitten av mars. Servern på jobbet är nerstängd, likaså mailen och nätet fungerar bara om jag surfar via mobilen. Med andra ord finns det inte speciellt mycket att göra för tillfället och därför "råkade" jag komma in på Vings hemsida. Hmm, ingen bra idé när man längtar som en tok efter sol, värme, glass och bad. Min dröm är att komma iväg utomlands kring årsskiftet någon gång, det hade varit så underbart att ha att se fram emot och längta till och jag hade mer än gärna åkt tillbaka till Fanabe där vi var för drygt två år sedan när Vinston var bebis. Ja, drömma kan man ju. =)
 
 
 
 

Cooling

Just nu är det BARA pappa som får tvätta håret efter badet. Det resulterade i en ny frisyr. ;)


Snabbvisit

I torsdags påbörjade vi renoveringen av tvättstugan och badrummet i källaren. Ett efterlängtat projekt som nu äntligen ska bli av. Dessa rum är de enda i huset som inte gjorts någonting åt sedan huset byggdes 1981 så med andra ord, välbehövligt. Men efter att ha kunnat riva det vi kunde i torsdags åkte vi till Varberg igår fm och ska åka hemåt idag igen. På måndag påbörjar snickaren sitt jobb och i morgon är sista gången vi kan tvätta på uppskattningsvis fyra veckor så jag vet hur morgondagen kommer att spenderas redan nu. ;)


På lekplatsen


Åhh, sommarkänslor!

Vilken härlig dag! Först en bra dag på jobbet och efter det hämtade jag Vinston på dagis och mötte upp Anna och Aprilia i Annelundsparken. Vi lekte och fikade och njöt av sommarvärmen och solen. Efter att Andreas kom hem har vi ätit, badat en riktig smutsgris och sedan varit ute en stund till. Kan man vara annat än överlycklig i det här vädret? :)


Fullt upp

Middagar, kosläpp, ledighet, lekplatsbesök, cykeltur, blomsterinköp, födelsedagsfirande, bulor, grillpremiär, jobbaktivitet, sol, glass. Så kan man sammanfatta de senaste dagarna. I morgon går jag in i vecka 22 och dagarna rusar i väg. Jag tycker om maj månad och vill stoppa tiden.


Fina kompisar

I morse när jag skulle väcka Vinston var hans dörr öppen och jag möttes av den här synen...




Varm i hjärtat

Till den här synen vaknade jag upp till igår. Mina fina killar som sov sött och solen som lyste in under rullgardinens kant.


7 års olycka

Visst är det härligt att ha en katt! ;)


RSS 2.0