Bättre och bättre



Det går bättre och bättre tycker jag och nu verkar Vinston nästan gilla sin vagn vilket är otroligt skönt. Nu kan han ligga i den och bara titta sig runt omkring utan att skrika. Idag har vi tagit en långpromenad i det fina sensommarvädret och det var härligt! Väntar så på det första leendet som bör komma vilken dag som helst.

Känns som att jag bara pratar om Vinston just nu och det gör jag ju. Men det händer inte så mycket annat i mitt liv just nu.


Söndag

Har haft en lugn och skön morgon/ förmiddag och fått städat och plockat lite grann. Nu ska vi till Sunhouse för att fixa en grej och jag ska passa på att få lite färg på kroppen. Senare kommer Charlotte och Simon med deras lille kille. Ska bli så roligt att få se honom.


Bästaste Vinston

Igår skötte sig vår lilla son helt exemplariskt hela dagen och det var så skönt. Var på BVC och vår lilla goding vägde nästan 5 kg, en riktg liten dunderklump. =) När vi gick därifrån somnade han med en gång så vi tog en promenad till babyproffsen och tillbaka. Sedan lite senare på efetrmiddagen lyckades han somna i sin spjälsäng där han inte sover men där jag bara brukar lägga ner honom för han ska ligga och se och höra sin babymobil snurra och spela. Härligt!

Klockan fem kom Andreas och hämtade oss och vi åkte till Knalleland och kikade en sväng. Lillkillen sov hela tiden vilket gjorde att hans pappa hann uppdatera sin garderob. ;)

Nu har vi vaknat och Vinston sitter i sin babysitter och är helt fashinerad av hans fleecefilt med massa prickar på. Den är vääääldigt spännande! Annars händer inte så mkt idag förutom vår dagliga promenad. Andreas ska antagligen på poker i kväll så vi får ha en myskväll bara jag och Vinston.


Daglig uppdatering

Här händer inte mkt mer än vad vi gjort de tidigare dagarna. ;) Amma, bära, byta blöja, äta, se på TV, mysa och så den dagliga promenaden. Idag somnade Vinston efter bara några meter och sov länge men jag hade tänkt gå förbi babyproffsen för att köpa napp och då började han skruva på sig så jag vände och det var tur för snart vaknade han och skrek på hemvägen. Men det var inget hysteriskt skrik och han tystande t.om. och slumrade till den sista biten hem. Skönt att inte lyfta ur honom ur vagnen när han gallskriker.

Eventuellt kommer mamma förbi en sväng snart, vi får se. Annars väntas Andreas om en timma ungefär. Känns skönt eftersom i måndags och tisdags var han hemma halv nio och då hinner man knappt se varandra innan det är dags att sova.

Nu vaknar lillen, dags att gå!

Så här långt, allt bra

Till skillnad från igår har den här dagen varit mkt lyckad så här långt och det känns så jäkla skönt. Vaknade innan Vinston och smög upp och hann både äta frukost, dricka kaffe, kolla nätet och klä på mig innan lillkillen meddelade att han var vaken och hungrig. Det gjorde susen och gjorde mig pigg, glad och lugn Med andra ord - en bra mamma.

Efter att Vinston ätit och vi myst och jag gjort i ordning lillen så provade vi vagnen igen. Han gnällde lite i början och spottade ut nappen men jag såg ändå att han även låg och kikade och såg nyfiken och nöjd ut så vi fortsatte och ett tu tre hade han somnat. Tror det var lite tack vare blåsten, vars ljud verkade ha en sövande effekt på grabben. Jag vågade mig dessutom in i mataffären där han tyvärr vaknade men lyckades ändå plocka ihop ingredienserna till en lasagne som gjordes när Vinston satt i sin baby sitter. Härligt!

Nu sover killen som en groda på mitt bröst och jag ska passa på att fixa en försäkring till honom. Sen väntar vi bara till Andreas kommer hesm så vi kan mysa alla tre.

Nostalgi

Det är jättemysigt att vara hemma med lillen, missförstå mig inte men jag förstår inte hur jag ska få honom att sova mer än tio minuter och utan att jag ligger tätt, tätt intill. Det gör att det är väldigt krävande och jag har inte hunnit med någonting mer än bada Vinston och ringt försäkringskassan. Fick till en promenad också men som igår skrek han mestadels av tiden. Måste hitta en lösning på det problemet!!!

Nu har han dock somnat som en groda på min mage (nya favoritställningen) och jag har varit nostalgisk och läst gamla mail och kollat på gamla foton. Livet har förändrats kan man lugnt säga. Från partytjej med höga klackar och festklänningar varje helg till småbarnsmamma med mjölkfläckar på urtvättade tröjor. Jag säger då det... =)






Trööööööööött

Usch, känner mig inte direkt i min bästa form. Igår var jag och Vinston hemma själva nästan hela dagen och trots att regnet verkligen öste ner hade jag klaustrofobikänslor och drig på mig regnkläder och klädde vagnen med sitt regnöverdrag innan jag och Vinston traskade ut. Han har varit besvärlig just med att åka i vagnen de senaste gångerna och vill inte alls sova utan bara skriker och skriker och denna gången tyckte jag att jag hade planerat allt så ultimat som möjligt genom att amma honom precis innan, bytt blöja och dessutom visste jag att det var längesedan han sovit. Det började någorlunda bra då han gnällde men verkade som han snart skulle falla i sömn. Det gjorde han inte utan började snart gallskrika mer och mer. Jag stannade ideligen och tryckte i nappen som han spottade ut hela tiden, drog igång speldosan han har bredvid sig och pratade lugnande till honom - till ingen nytta. Han skrek och skrek och till slut blev jag så irriterad så jag struntade i att stanna och försöka trösta honom utan fortsatte bara gå med Vinston som skrek som en stucken gris. Men så - ett tu tre - så tystnade han och somnade och jag som du nästan var hemma kunde fortsätta en lite längre promenad. Svårt det där att veta vad man ska göra när han bara skriker i vagnen. Jag vill ju ut och gå mycket och vill att han ska gilla att ligga där i.

På kvällen åkte vi till Bollebygd och blev bortskämda på god mat som vanligt. När vi kom hem var jag totalt helt slut och kommer idag inte ens ihåg att jag lade huvudet på kudden. Det resulterade i att vi sov så länge som till 13.30, dock med en hel del mat- och byta blöjastunder. Sedan målade Andreas lite på carporten och jag försökte städa här hemma vilket inte gick vidare bra eftersom Vinston var hungrrig flera gånger samt krävde att nya saker hände ideligen. Suck! Halv sju kom Anna och Penn och vi grillade och åt och pratade en massa. Mycket barnsnack eftersom deras lill* prins/prinsessa är beräknad om tre veckor. Vinston har varit gnällig hela kvällen, antagligen pga. att han är övertrött men nu har han precis somnat i Andreas knä och det är dags att bära in honom i sängen och försöka att själv få lite sömn. Jag känner mig lite halvkvaddad och hoppas jag är piggare i morgon.


Min ögonsten

Grattis till Simon och Charlotte

Stort grattis till Simon och Charlotte som nu också fått sin prins. De blev föräldrar den 18:e augusti så nu har Vinston fått en kompis! =)

SOL

Jag och Vinston kom nyss hem från ett besök på SOL. Vi hade med oss en kaka så det blev fika och det var roligt att träffa alla arbetskamrater igen. Kändes konstigt att komma dit igen...men roligt. Var dock rätt skönt att få gå ut genom dörren när det var dags för de andra att gå tillbaka till datorerna och jobba igen. =) Vinston fick en söt tygelefant och en tax men eftersom han redan fått en sådan gick vi direkt till Kurragömma där presenterna köps och fick ett tillgodokvitto för att hitta någonting annat en annan dag.

Innan vi åkte till SOL var jag, Andreas, Vinston och Maggan på kyrkogården och hälsade på Vinstons farfars viloplats. Jag hoppas Claes var med oss där idag även om jag iofs. tror att han är med oss hela tiden. Vinston hade med sig en liten vit sten som han lade på minnesplatsen. Det kändes bra.

Vinston och jag i Knalleland

Njuter av att äta frukost i vardagsrummet farmför datorn utan tv:n på, inget ljud alls för tillfället eftersom Andreas och Vinston ligger kvar och sover i sängen. Hade hoppats hinna sy upp ett par gardiner innan de vaknar igen men vi får se. Det är mkt som man vill passa på att göra medan lillkillen sover. =) Idag var en bra dag efetr en mindre bra. Vinston sov lite längre stunder och vid fyra-tiden skjutsade vi Andreas till jobbet och hade tänkt gå på stan och strosa en stund om inte Vinston var gnällig. Vinston somnade med en gång i bilen vilket var kanon men regnet började vräka ner när vi kom ut på motorvägen vilket gjorde att vi åkte till Knalleland i stället. Där gick jag och Vinston runt och kikade lite och han sov hela tiden. Han verkar gilla att sova när det är mycket ljud runt omkring samt att det hela tiden rör på sig också. Det var som balsam för själen att få en stund utanför huset och jag njöt av varje sekund. När jag märkte att han började skruva lite på sig så åkte vi hem och lyckades precis komma innanför dörren innan han vaknade och var hungrig. Lite senare var vi och hämtade Andreas igen och jag passade på att sola solarium en stund vilket också var skönt. Försökte så gott jag kunde drömma mig bort till en strand i Thailand och lyckades rätt bra.

Idag ska vi tre ner till Andreas mammas hus som ska fotas för försäljning men annars blir det nog  relativt lugnt. Ska försöka mig på en promenad med vagnen igen för dte blev totalt misslyckat i förrgår då jag fick vända efter bara några minuter för Vinston skrek så varenda granne i området måste ha hört oss. =) Man testar lite hela tiden och märker mer och mer vad som fungerar och vad som inte gör det.


Mina grabbar...

Kaos =)

Förstår inte vart tiden tar vägen och vad den egentligen ägnas åt. Idag är första dagen som Andreas jobbat på sitt vanliga jobb och alltså första riktiga dagen för mig och Vinston på "mammaledigheten". Det innebär också att det är vardag igen efter semestern och dags att komma in i lite rutiner. Vinston har varit väldigt gnällig hela dagen och inte velat somna mer än tio minuter lite här och där. Extremt jobbigt att inte få tid ens till att plocka undan lunchen. Nu har han dock somnat och därför passar jag på att gå in på nätet en sväng.

I fredags åkte vi till Varberg och där var det dags för kräftskiva hos Jörgen och Maria tillsammans med tre andra par. Det var trevligt trots att det blev på tok för sent för en trött småbarnsmamma som man numera är... Dagen efter var bara myspys hela dagen och vi var ute och gick och åt tacos på kvällen och hade filmmys. Igår fyllde jag år och vi vaknade upp i Varberg, åt frukost och åkte sedan hemmåt. Sedan gick hela eftermiddagen åt till att förbereda lite för kvällens kalas då lite släkt kom och åt tårta. När väl alla kommit var Vinston konstant hungrig och lite ledsen under hela besöket så tyvärr blev det inget jättelyckat kalas men så är det. =) 

Imorgon kommer mormor hem och ska hjälpa mig att sy upp lite gardiner. Tur, för jag vet inte huuur jag skulle hinna med eller lyckas att göra det själv just nu. Ja, jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur mycket tid en liten bebis kunde ta men mysigt är det i alla fall.

Mycket fikor blir det...

Idag ringde Jimmy och Elin och undrade om de fick komma förbi då de varit på stan och shoppat. Jättekul, så de kom förbi och fikade och vi satt och pratade en lång stund om allt mellan himmel och jord. Kvalitetssyskontid!! Det var inte igår som vi tre var ensamma (bortsett från lille Vinston då) och det var såå mysigt. Innan dess så var jag, Andreas och lillkillen ute på en regnig promenix och när vi kom tillbaka hade vi varit ute i nästan två timmar. Vinston sov hela tiden och tycktes trivas i den friska luften och i vagnen. Skönt!

Imorgon kommer först Linda, en fd. kollega på fika på morgonen, sen BVC och därefter kommer Charlotte in och hälsar på. Det blir mycket fikor men det är väl så här i början. Trevligt är det iaf.

God natt!


Lek en tidig morgon

Somnade inte förrän klockan tre i natt och sen vaknade lillkillen nästa gång klockan 6.00. När han hade ätit klart ville han inte alls somna om utan ville upp och se en massa. Så det var bara att dra på sig morgonrocken och bära runt på honom. Två gånger fick han ligga i sin spjälsäng och titta och lyssna på de små djuren som hänger ovanför sängen. Jäääättespännande! Babygymmet, babysittern, byte av blöja och ett himla växlande mellan att bäras på axeln och i famnen hann vi med och så mat på det innan han äntligen somnade klockan 8.00.

Trots att jag bara sovit i sammanlagt 4 timmar i natt känner jag mig rätt pigg och snart ska den lilla familjen ta en promenad. I eftermiddag jobbar Andreas igen och jag ska försöka börja städa lite grann - om nu lillkillen tillåter det vill säga.


Stadsbesök

Försöker ge mig på ett snabbt inlägg för Vinston ligger här bredvid och suger på nappen och är tyst så länge den inte ramlar ut - och det gör den i princip hela tiden. =) Idag har vi försökt oss på ett litet besök på stan och det gick fint för han somnade rätt snart och sov sött medan jag besökte lite affärer. Det var när jag satte in honom i bilen som han vaknade och kom på att han var vrålhungrig. Eftersom vi inte besökt verkstaden ännu för att ta bort airbagen fram så han kan sitta där så var det en genomsvettig Emma som körde de ca 7 minutrarna hem med en gallskrikande Vinston i baksätet. Var helt skakig när vi väl kom hem och stackars Vinston var illröd i ansiktet. Nu har han iaf. fått mat och jag med och jag passar på att kika in på nätet lite. Andreas jobbar och kommer inte förrän efter åtta någon gång.

Igår kom Mariorna på besök och hade med sig jättefina presenter i form av ett par ljusa jeans och en collagetröja till lillkillen. Vi fikade lite och pratade om allt mellan himmel och jord och först sov Vinston och sen vaknade han och var gnällig så tyvärr visade han sig inte från sin bästa sida men så är det ibland. I natt har han sovit bättre vilket gör att jag är lite piggare och känne rmig mer uppåt.

Kom på att jag fyller år på söndag. Har egentligen ingen åldersnoja men nu tror jag att jag förstår vad andra menar med att de gärna kan hoppa över födelsedagen. ;) Jaja, någon form av kalas blir det på kvällen iaf.


Tog precis detta fotot på min lillkille...

Ingen bra dag

Regnet öser ner och idag är det ingen bra dag på något plan. Vinston har varit jobbig i natt vilket resulterade i att vi inte klev ur sängen förrän klockan ett = dåligt samvete, hungrig som tusan och trött. Sen envisades han med att vara vaken till klockan 19.00 och det enda som hjälpte någorlunda var att han bars på min eller Andreas axel eller mat. Dessutom kände jag mig riktigt, riktigt trött och fick som tur var vila en liten stund vid fyra-tiden. Nu sover han - dock något oroligt - och jag passar på att kolla datorn lite. Öppnade altandörren precis och andades några andetag för att få lite luft - det är helt sjukt. Hoppas på en bättre natt och en bättre dag i morgon.

Igår hade vi dock en trevlig dag. Jag, Andreas och Vinston åkte till Charlotte och Simon och killarna åkte för att spela golf medan vi handlade mat, solade och tog en kort promenad med vagnen innan killarna kom tillbaka och vi grillade. Hade hoppats på att få äta tillsammans alla fyra men icke. =) Lika bra att vänja sig vid att våra middagar inte kommer att se ut som förr med tanke på at det kan komma en liten bebis vilken dag som helst för dem med.

I morgon kommer Mariorna på besök vilket jag har sett fram emot. Ska bli kul att de får träffa lillkillen och jag hoppas att han är på sitt bästa humör då. =)


Älskar den här bilden på Vinston som Elin tog förra helgen

Spontanbesök

För en stund sedan kom Vinstons mormor och gammelmormor på spontanbesök och hade med sig gott fika. Mamma ringde när vi åt frukost och de var i Borås och frågade om de fick hälsa på en stund. Vinston var på sitt bästa humör och visade hur han kunde ligga i sitt babygym och titta på leksakerna och sen var han vaken länge och låg bara i famnen och tittade. Skönt att han visade sig från sin bästa sida för igår kväll var han inte lika munter. Jag och Andreas hade dukat fram lite gott att äta och hade tänkt se Avatar. Det blev ingenting med det. Fick turas om att äta maten och lillkillen vägrade somna så det blev heller ingen film. Lika bra att vänja sig gissar jag. =)


Vinston i sitt gym


Premiärtur på stan

Sitter i soffan med en koppkaffe och har en liten nakenfis invirad i en handduk bredvid mig på soffan. Han ser ut att vara rätt nöjd med livet. Regnet öser ner och spotify är på med favoritlåtarna. Livet kunde vara sämre. Idag har jag, Andreas och Vinston varit på stan en sväng och det gick rätt bra. Var först på Andreas jobb och hälsade på, sen på Telia, Mac store och Sunhouse. Lillen kom på att han var hungrig på Telia vilket resulterade i att det inte blev någon ny mobil köpt idag som tanken var. =) Man blir lite stressad och känner sig rätt maktlös när han är ledsen och ingenting hjälper men vi lär oss hela tiden - dag för dag. Natten var riktigt jobbig och när vi väl klev upp ur sängen kände jag mig som en zombie. Borde passa på att sova eller iaf vila lite men det är mycket man vill göra när han väl sover. =)

Varför Vinston?

Det där med namn är fruktansvärt svårt. Vi ville ha ett namn som kändes bra oavsett om man är fem, tjugofem eller fyrtio år. Vi ville dessutom ha ett namn som inte skulle ge något fult smeknamn eller gå att rimma på något fult ord. Det var också viktigt att det inte var något jättevanligt namn och vi tyckte det var roligt om det lät lite internationellt och hade historia. Namnet Vinston läste jag i en tidning i början av graviditeten, det var TV-kocken Niklas Ekstedt som hade döpt sin son till det och jag gillade det och likaså Andreas. Därför låg det som ett favoritnamn tillsammans med Julius under hela graviditeten. När Vinston kom ut var han ingen Julius utan såg mer ut som en Vinston - så därför heter han just det!

Antal män med namnet i Sverige: 19
Namnet Winston/vinston är hämtad från platsens namn i Gloucestershire. Det som ursprungligen kommer från "Wynnstan", som betyder "glädje" och "sten". Tidigare kända bärare av detta namn är Winston Churchill, fd Brittisk Premiärminister under andra världskriget.

Lillen växer

Missförstå mig rätt när jag säger att varenda minut, ja sekund, när Vinston sover är skön och välbehövlig. Den lille kräver så otroligt mycket tid och eftersom man inte är utrustad med åtta armar går det inte att göra i princip någonting när han är vaken mer än att bära, amma och trösta. Nu ligger han bredvid mig i soffan och sussar sött men vaknar förmodligen rätt snart. Egentligen borde jag passa på att ta igen lite sömn men istället har jag hängt tvätt, plockat in i diskmaskinen, plockat undan lite, surfat lite, kokat- och druckit kaffe. Puh!

Idag har vi varit på BVC och lillkillen växer precis som han ska, väger efter 2½ vecka 4106 gram. Inte så konstigt för han är galen i mat. =) Lugnt och städat idag annars, trist att åka hem från härliga Varberg men hemma är ändå bäst. Har haft några sköna dagar i Varberg och igår stannade vi till i Bollebygd på hemvägen för att Andreas skulle spela golf och jag hälsade på Charlotte en stund och givetvis mamma och pappa också.


Kusinerna Wille och Vinston


Vinston och Willes mjukisdjur

RSS 2.0