Klocka - en identitet!!?

Jag ska köpa en klocka. Har sett ut en som jag vill ha och som jag tycker är jättesnygg. Tror att en klocka på många sätt visar lite vilken person du är och vem du vill vara. Dels har det ju att göra med utseendet på den. Rund, fyrkantig, silvrig, guldig, läderband, sportig, trendig, stilren, diskret, utstickande. Det finns mycket som avgör vilken person du är. Dessutom har ju givetvis märket också en stor betydelse tycker många. Det finns ju vissa som köper en klocka för 50 000:- eller mycket mer vilket bara avslöjar sig för de få som kan se det.

För mig är klocka ett smycke. Något som ska synas och förstärka din identitet. Den klocka jag har idag fick jag när jag fyllde 18 och har fyllt sin funktion. Visst. Men jag har länge funderat på en ny och förra året när jag fyllde år fick jag till och med pengar till en klocka. Tror ni det blev något köp? Icke. De där pengarna tyckte att de lämpade sig bättre till något annat. Men nu är det dags. Nu har jag bestämt mig. En silvrig, sportig klocka som med sina små stenar ändå ger en viss elegans. Visst låter det snyggt!? =) Här är den.


Afrodans på schemat

Efter en väldigt lugn, stillsam och träningsfri helg börjar det dåliga samvetet komma krypandes tillsammans med den där jäkla rastlösheten som då brukar infinna sig. Det liksom pirrar lite i benen sådär och kroppen skriker efter att få sig ett träningspass så den får känna sig lite utmattad efteråt. Damp påstår Andreas att det också kallas. =) Jaja, det får han väl tycka då! Men idag ska jag iaf. på Afrodans! Har gått på det några gånger nu och är frälst. Det är verkligen som att befinna sig på en stepp i Afrika, ingen större skillnad alls kan jag tänka mig. Man får köra ett koreografiskt program som bara består av ett gäng afrikanska rörelser och det handlar bara om att fokusera på sig själv och att släppa loss. Jag blev dessutom mycket förvånad att det var så otroligt jobbigt. Inte en paus på en hel timma och det handlar om att röra på kroppen exakt hela tiden. Jobbigt är det. Och svettigt men alldeles, alldeles underbart efteråt.

Börjar nästan känna att jag lovordar det för mycket nu. Kommer säkert känna mig noll motiverad precis innan passet och efter halva tiden vill jag bara lägga mig ner och dö. Men nu, nu känner jag mig sugen och peppad för ett svettigt danspass i afrika. Härligt! =)


Flashbacks till 90-talet

Söndag! Suckar, måndag, fredag och så söndag... Finns det några andra dagar, det känns inte så. Idag ska vi iaf. ut i skogen och grilla korv med Andreas förälfrar, syster och hennes man och barn. Det ska bli mysigt. Sånt gör man alldeles för sällan, eller hur!? Ska bli skönt att få komma ut i naturen och få lite frisk luft och särskilt när det är så fint och soligt väder ute. Inte dumt alls. =)

Hade en trevlig lördagskväll igår iaf. Maten gick att äta och sen gick vi igenom ett hundratals gamla 90-tals låtar och fick lite flash backs sådär. En massa gamla minnen som dyker upp, både bra och dåliga. Känns nästan som att man stod på dansgolvet i mellanstadiets matsal och spanade på den där snygga killen i pararellklassen som alla tjejer tyckte var så söt. Sprang i väg till kiosken och köpte lite godis och en dricka, flamsade runt med kompisarna, fnittrade lite och slank in på toaletten lite då och då för att bättra på det där sminket som man inte riktigt var så van vidän. Haha, det var en härlig tid men jag saknar den inte alls. Nu behöver ja inte längre oroa mig för den där matteläxan, eller hur jag  skulle lyckas få mamma att köpa den där snygga tröjan som jag sett, eller att hänga med de rätta kompisarna i klassen eller få vara ute så länge som jag ville. Jaja, var sak har sin tid. Så är det ju.

Nä nu är det dags att grilla korv!


Sliten och inte sugen på rödvin direkt

Har precis gjort klart pannacottan. Ska ha Tobbe och Lina hemma på lite middag ikväll. Ska äta en kycklingrätt med soltorkade tomater, cashewnötter, kycklinh och chiligrädde och så pannacotta med hallon till efterrätt. Ska bli gott och trevligt men jag får ju erkänna att tanken på vin till maten känns inte så lockande just nu...

Hade en väldigt trevlig AW igår. Vi drack lite vin innan vi begav oss till restaurangen för att käk lite. Det blev mer vin, lite champagne, lite cider, kaffe och baileys och klockan 10 tänkte jag att nu är det nog snart dags att ta sig hemmåt men icke. Det slutade med att jag följde med till Vimmel och dansade lite, drack ett par drinkar och en shot, dansade lite till. Snackade en massa och hade en väldigt rolig kväll med mina nya arbetskamrater. Men så mår man ju som man förtjänar idag...eller jag mår nog oförskämt bra med tanke på mängen alkohol man fick i sig. Men jaja, så är et ibland. Lite som att spela roulett.

Nu är det dags att ta en dusch och börja förbereda maten!

Tjing!

After work

Äntligen fredag, slutar aldrig att förundras över hur fort dagarna går. Vips så är det helg igen och knappt hinner man blinka förrän det är dags att dra sig upptidigt på måndagsmorgonen för att pallra sig iväg till jobbet för en ny vecka. Har motvilligt accepterat att det faktiskt är så det ser ut. Tiden kommer knappast att gå långsammare. Bara att se till att fånga dagen - carpe diem så gott det går liksom.

Idag är det dags för att lära känna mina nya arbetskamrater på ett annat plan. Nämligen planerat för After work ikväll. Vi börjar vid 5 med att dricka något glas vin på kontoret innan det är dags att bege sig till Bara för att käka lite mat. Får se hur kvällen blir men det ska bli väldigt trevligt och det enda jag kommer tänka på är att ta det lugnt, ta det lugnt. Inte bra att göra bort sig det första man gör och man vet ju med erfarenhet hur tokigt det kan gå när lite vin och drinkar är med i spelet. Men det ska nog gå bra. Trevligt som sagt. Får se hur mn mår imorgon då. Usch. Jaja.

Kreativ presentation!?

Har precis kommit hem efter en ovanligt händelserik och kreativ dag. Vi har nämligen haft en kick off på jobbet. Bröt det vanliga arbetet klockan 12 och hade därefter en eftermiddag fylld med aktiviteter som varsin tvåminuters lång egopresentation, en genomgång av företagets bakgrund och mål. Vi skulle också, två och två, ha med oss ett exempel på en framgångsrik eller ovanlig reklamkampanj. Snacka om att det förväntades sspruta av uppfinnerikedom och idéer.

En timma innan det var dags för den där egopresntationen hade jag fortfarande inte en aning om hur den skulle gå till. Hallå, man jobbar ju med ett gäng reklambyråare, det förväntas liksom mer än att bara resa sig upp och dra en trudelutt om sitt liv i snabbspolning. Jag hade velat fram och tillbaka i flera dagar, bestämt mig, ångraat mig, ändrat mig och bestämt mig igen. Men som sagt, allt kändes otoligt löjligt eller olämpligt en timma innan det var dags.

Till slut löste det sig ändå, som från en klar himmel kom jag att tänka på ett mail jag fått tidigare i veckan som handlade om en massa onödiga och orelevanta frågor som man skulle svara på och därefter vidarebefordra till sina vänner för att förhoppningsvis få svar. Jag valde några av dessa, lade till några till, lade in dem i ett InDesigndokument. Skrev mina svar - fast en stil som såg handskriven ut - och skrev ut lika många ex som antalet personer som skulle lyssna. Sen drog jag, utifrån pappret en snabb och rätt rolig presentation om mig. Rolig eller ej får stå för lyssnarana men det blev rätt så kul ändå. Jag är nöjd.

Nä nu är det dags att ta en promenad innan solen går ner.

Kram kram


Planeringsfreak

Min pojkvän suckar ofta när jag börjar babbla om kommande veckas aktiviteter, eventuella aktiviteter och "skulle vilja göra-aktiviteter". Det är nog lite typiskt killar att ta dagen lite mer som den kommer. Se vad som händer liksom, go with the flow sådär. Jag vill ha superkoll! Har kommit fram till att jag delar upp det veckovis. När det är dags för ny vecka (måndag) så vill jag ha stenkoll på resten av veckans dagar, därav söndag är "the final". Därefter kan man pusta ut och ta nya tag för nästa vecka.

Så är mitt liv uppbyggt. Jag vill gärna ha kalendern så där lagom full så man känner sig duktigt aktiv och inte någon loser där bladen lyser vita av tristess och lathet. Älskar att få skriva in alla saker som kommer att hända. Möten, träningar, födelsedagar, viktiga saker man inte får glömma, shoppingturer och utgångar. ALLT!

Det kan dock skapa vissa problem som t.ex. i lördags. Pojkvännen hade sedan en lång tid tillbaka meddelat att han var tvungen att närvara vid en basketaktivitet hela kvällen och jag började redan förra måndagen (så klart) att höra mig för med olika kompisar om utgång. Det gick lite trögt pg.a. olika anledningar men efter mycket om och men hade jag lyckats få allt under kontroll genom att bjuda hem Maria på en fördrink och lovandes om en kul kväll på krogen. Puh!

Det blev dock inte riktigt som jag tänkt. Maria blev sjuk och på lördag morgon kände jag mig ensamast i världen och som en riktig sur bitterfitta. Grinig och lagom tråkig flickvän sådär. Dagen kändes förstörd vilket den också blev efter att paniken över att tvingas tillbringa lördagskvällen i ensamhet i lägenheten växte vilket resulterade i att min pojkvän fick utstå en hel del sura miner.

Efter en lång kvällspromenad, en bränd toast, lite godis och sex and the city bestämde jag mig dock för sista utvägen, att sammanstråla med brorsan och hans vänner på tråkigaste stället i stan. Så efter att ha bytt om, hällt i mig två drinkar och vimlat ner på stan, haft en konversation med brorsan (trevligt), spelat upp 100 spänn på black jack, dansat mina moves på dansgolvet och väl liggandes hemma i sängen igen kunde jag konstatera att varför all denna planeringshets när det ändå aldrig blir som man tänkt sig. Hur mycket viktig energi har inte gått åt under veckan för att planera helgen...när det ändå inte blev som man ville - eller hade tänkt sig. Måste coola ner, måste koppla av, måste bli lite mer killig sådär. Rycka på axlarna och ta det som det kommer. Ingen hets! Planeringsfreak, det är vad jag är.


Bloggträsket

Jaha, då har man fallit dit. Ner i bloggträsket som fler och fler tycks göra. Tänkte att det säkert inte intresserar någon endaste en vad som händer i mitt liv men å andra sidan så kan jag ju lika gärna svamla ner några rader ibland så de i min närhet slipper allt tjatter och babbel. =) Om det dessutom kan locka någon att läsa lite då och då så är det väl hemskans trevligt i så fall. =)

Nu håller jag på att avsluta dagens jobb på reklambyrån jag jobbar på och det är snart dags att gå hem. Tänkte ta en sväng till gymmet och svettas lite innan det är dags för kvällens Idol och nya serien på 4:an tänkte jag. Dock verkar det som att kvällens fotbollsmatch är mer populär för min pojkvän så det blir till att slåss om tv-kontrollen ikväll. =)

Får se vem som hinner först...ha en trevlig kväll.

Kramar

RSS 2.0