Söt efterrätt

Kolla vilken söt (och god) liten lemon sorbet jag valde till efterrätt på restaurangen idag. :)


Halva arbetsveckan har passerat

Jag och Vinston sitter i soffan och tittar på hans nya favorit, Dora utforskaren. Men åhh, vilket härligt väder det var ute! Vinston och de andra barnen var ute på gården när jag hämtade och när vi kom hem så stannade vi ute en bra stund. Vad solen gör mycket!

Jag är fortfarande inte bra men fixar att gå till jobbet iaf. Ikväll ska jag ut med Mammagruppen och äta på Cyrano. Ska bli mysigt att träffa allihop igen.


Inte bra

Det snörvlas och det hostas på jobbet och var och varannan är hemma sjuk eller vabbar för både det ena och det andra. Trots en hel del handsprit om dagarna så är det ju ett under att vi klarat oss rätt bra. Peppar peppar. Men ikväll känner jag mig kass. Har hostat lite lätt i ett par dagar men idag är det värre och under eftermiddagen har huvudvärk smugit sig på mer och mer och när jag hostar har jag ont i hela kroppen. Efter maten kände jag mig så dålig så jag fick gå och lägga mig en stund. Hoppas att tidig läggdags och lite sömn gör susen så att jag är på benen i morgon.


Lyckat besök!


Vi gör ett nytt försök med att åka till badhuset!


Besök

I eftermiddag har vi min fina bror och fina pappa här på besök. Mysigt! Annars blir det inte många knop gjorda idag. I morse åkte vi till Ulricehamn för att bada i badhuset tillsammans med några vänner men när vi hade fem minuter kvar kräks Vinston i bilen och eftersom vi inte visste om det var magsjuka eller åksjuka var det bara att sanera baksätet och barnet så gott det gick och köra hem igen. :( Men som tur är verkar det ha varit åksjuka för han har ätit och varit som vanligt resten av dagen.


Mysmorgon


Framför tv:n med en katt i knät

Trött efter en tuff men väldigt bra och rolig vecka. Vinston sover och Saga ligger i mitt knä medan jag ser en film och käkar lakritsnappar. Andreas är ute med jobbet.

Så skönt att bara softa och ta det lugnt när man är skönt trött i kroppen och i skallen. Idag hade festkommitten som jag är med i på jobbet redovisning om årets tema. Det gick jättebra och blev lyckat! Vi kommer ha finskt tema med Finnkampen som deltävlingar under ett antal tillfällen under året. Vi hade gjort en film som redovisade temat på ett kul sätt samtidigt som vi alla fyra var utklädda till muminfamiljen. Jag har alltså tillbringat alla kvällar denna veckan med att sy fyra mumindräkter. Kul! :)


En måndagkväll

Och så är första dagen på denna veckan gjord. En vecka som verkar bli rätt stressig och hektisk. Har inte känt mig riktigt stressad på jobbet på länge men idag kände jag av det. Och i kombination med att jag är med i årets festkommitté på jobbet där vi ska redovisa årets tema på fredag känner jag att det kommer att bli en rätt tuff vecka. Innan fredag ska en massa saker fixas inför vår redovisning. Men det löser sig säkert.

Idag var jag hemma på lunchen för att kolla till Saga och göra henne sällskap en stund så att inte dagen blev så lång för henne. Det kändes så elakt i morse att lämna henne men så är det ju. I vår är ju tanken att hon ska få vara utomhus också och då kommer dagarna inte bli så tråkiga som de förmodligen är nu. En kattlucka i källaren är tanken så att hon kan gå in och ut som hon vill. Vi hoppas att det kommer att funka iaf.

Hoppas ni har en fin kväll!


Lugn helg

Vi har en lugn helg här hemma. Jag skulle egentligen åkt till Göteborg igår efter att vi hämtat Saga och träffat två vänner. Vi skulle gått ut och ätit middag och så skulle jag sovit där för att träffa min bror på söndagen. Men vi ställde in Gbg-besöket eftersom en av tjejerna var sjuk. Tråkigt men det känns bra att ha varit hemma med Saga och låta henne bekanta sig med oss och huset. Hon verkar rätt cool men ibland blir hon lite ynklig och ropar antagligen efter sin mamma och sina syskon. Natten var dock ingen hit för hon sov i vår säng hela natten och blev busig till och från och då skulle hon jaga våra fötter eller pussas i ansiktet. Inte såå roligt när man ligger och sover. :)

Idag har vi varit ute på morgonen och åkt Snow racer och nu kommer vi få lite fikabesök av våra vänner. Annars är det mycket mys som gäller.


Mysmorgon


Nu är hon här, Saga.


Mycket fikor

Hej! Snart helg igen. Bara en jobbig begravning i morgon em. och sedan är det ledighet som gäller. Begravningar för alltid med sig en stor klump i magen, det är jobbiga saker men de får dig åtminstone att tänka efter lite. Du lever bara en gång. Ta tillvara på livet. Var tacksam för varje dag och för dem i din närhet.

I övrigt har den här veckan bestått av många fikor. I måndags kom Sofie och barnen hit efter jobb/dagis. I tisdags åkte jag och Vinston till Anna och Aprilia och idag var min mamma, mormor och syster här och fikade. :)

Just nu längtar vi efter lördag då det äntligen är dags för oss att åka och hämta Saga. Vår katt. Vinston berättar ideligen om hans katt som snart ska komma på dagis och han kommer nog bli en bra liten husse. :) Det ska bli spännande med en liten katt hemma.

God natt och sov så gott!


Spamys

Jag är kass på att skriva på bloggen nu. Det känns liksom inte som det händer så himla mycket i vardagen just nu så att det är värt att skriva någonting. :) Det är samma ekorrhjul liksom - jobb, hämtning, lek eller någon fika, middag och så läggdags.

Men denna helgen har vi varit iväg på skojigheter. Andreas fyllde år i januari och fick då av mig en "kidnappning i fredags klockan 14.00". Vi åkte till Falkenberg strandbad tillsammans med A syster och hennes man. Vilket ställe! Var grymt överraskad av allting och vi åt en god middag på fredagskvällen och satt uppe länge framför en öppen spis och bara pratade. På lördag efter frukosten hade vi tid för en sparitual som var jättemysig. När vi käkat lunch också var det dags att åka till Varberg där A mamma passade A systers barn och lite senare kom även mamma och pappa med Vinston och så åt vi gott allihopa på kvällen. Idag har vi varit otroligt sega efter vi kom hem vid lunchtid och har inte fått mycket gjort. Rätt skönt det med ibland.


Vitaminboostar

Yogurth med müsli och hallon och så apelsinklyftor. Det blir bra!


Längtar efter vår

Börjar bli lite rastlös av den här vintern nu. Det känns liksom som att man har tröttnat på allt som man kan göra inomhus. När jag och Vinston kommer hem efter jobb/dagis så är typ det enda vi gör titta på film, leka, laga mat och förbereda för att gå och lägga först Vinston och sedan en själv. Ingen av oss är speciellt sugna på att gå ut. Nä fy!

Jag vill ha sol, värme, ljus, grönt gräs, tunna kläder, lekplatshäng, picnic och cykelturer.


Underskattat!

Andreas mamma är snäll och passar lilleman ett par timmar idag. Andreas skjutsade dit honom förut och herregud vad underskattat det är att ligga i sängen och se på Nyhetsmorgon och bara vara hela förmiddagen. Jag tänker strunta i att det behövs röjas lite här hemma.


Nu tar vi helg

Natten till idag var en mardröm. Andreas åkte till Västerås igår em. för ett möte idag och det är samma visa varje gång jag ska sova själv. Jag somnar men sedan vaknar jag ALLTID vid ett-tiden och kan inte somna om. Jag gillar inte natten, inte mörkret och inte känslan av att vara ensam. Givetvis har jag Vinston i rummet intill men han kan inte ge sig på stora, starka tjuvar om de kommer. :) Skämt åsido. Men jag sov alltså knappt någonting mellan 1 och 5 och till råga på allt kom Vinston in vid 2-tiden och han låg bara och snurrade runt runt. Det går magsjuka på dagis så därför inbillade jag mig att han var på gång att få det för han gnydde så och verkade så orolig. Hur som helst, vi var båda som två vrak i morse och jag trodde aldrig jag skulle orka den här dagen. Men det gick! Fick till och med till en handling och maten stod på bordet när Andreas och hans vän Henka kom vid halv nio. :)

God natt!


RSS 2.0