Folkets park

Efter lunch idag åkte jag och Vinston in till Malmö för att fika hemma hos en kompis till mig och hennes dotter. Vi har inte setts sedan jag var höggravid så hon har inte träffat Vinston och jag har inte sett hennes lilla Astrid så det var verkligen på tiden. Vi åt rabarberpaj och lekte inne innan vi gick ut och gick till Folkets park som låg precis bredvid där dem bodde. Har aldrig varit där tidigare men blev väldigt imponerad. I det soliga vädret idag var det mängder av folk som både fikade och åt på gräsmattorna och på uteserveringar. Dessutom fick vi se både jättesköldpaddor, shetlandsponnyer och grisar innan vi lekte på en gigantisk lekplats. I slutet av promenaden genom parken fanns flera karuseller och Vinston pratade lyriskt om Djurpark OCH Liseberg. Perfekt för en liten kille med andra ord. :)

Efter det att jag och Vinston kom tillbaka till Andreas, Maggan, Molly och Wille har vi ätit Tacos och landat i soffan med lite godis. :)


Jag säger då det

Vi hade AW på jobbet idag och vi i festkommitten fortsatte med vårt finska tema. I bestod bland annat schemat av elektriskstöt-tävling, spritvagn rullad av mumintroll, tequilarace med mintushot i "korvglas", dukning av bord när byggfläkt sätts igång, pirogätning och Lapin Kulta. Jag är glad för två saker. Dels att jag är gravid och dels för att jag är arrangör för fy fasiken för korvshottarna.


En thaikväll

Ikväll åkte vi hem till Maria och Erik tillsammans med Katrin och Magnus. Och så alla barnen förstås. Vi köpte thaimat och åt, pratade, drack kaffe och barnen lekte fint. Skönt med kvällar som är sådär lagom planerade och enkla.

I morgon har jag AW med jobbet och på fredag efter lunch drar vi till Malmö för att passa Vinstons kusiner över helgen. Ska också passa på att träffa en vän som bor där som jag inte sett på väldigt länge.

Sov så gott!


Kvällsprojekt!

Hittar man ingen snygg mössa i affären så är det vara att inhandla tyg och ta fram symaskinen. Hoppas dock den passar men det återstår att se i morgon när "modellen" vaknar. :)


Halvvägs

Idag går jag in i v.20 och därmed har alltså ungefär halva tiden gått. Vad mycket snabbare tiden går denna gången. :)


Helgen som var

Blockethämtning, trädgårdslek, biltvätt, fika i solen, räkor, inget vitt vin, glass, sol, vår, djurparksbesök med fina vänner, korvgrillning, vill-inte-att-helgen-ska-ta-slut-känsla.


Älskar lördagsmorgnar!

Nyhetsmorgon, mys, gosig katt, liten kille på bra humör och hela helgen framför oss. ❤


Lillasyster eller lillebror

Den här lilla krabaten får vi träffa i september. Vinston ska bli storebror. :)


På spa

Älskar morgonrock, hotellakan, god mat, spamys, lugn och ro, Brämhults juice, äggröra, fin utsikt, fina vänner och att slippa diska.

Tack mamma och pappa för att ni tar hand om vår guldklimp.


Fin text

Tycker det här är en av de finaste låtarna som spelas på radion just nu (se videon längst ner i inlägget). Älskar texten som handlar om att man inte ska ta allt för givet utan ta hand om det man har.
 
Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
Cause my heart breaks a little when I hear your name

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

My pride, my ego, my needs, and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to clean up the mess I made, ohh…
And it haunts me every time I close my eyes

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

Although it hurts
I'll be the first to say that I was wrong
Oh, I know I'm probably much too late
To try and apologize for my mistakes
But I just want you to know

I hope he buys you flowers
I hope he holds your hand
Give you all his hours
When he has the chance
Take you to every party
Cause I remember how much you loved to dance
Do all the things I should have done
When I was your man
Do all the things I should have done
When I was your man

Det närmar sig helg...

Snart fredag igen och ännu en vecka avklarad. Jag har känt mig trött den här veckan. Trött och lättretad och när klockan har ringt varje morgon har det känts som ett stort skämt. Men snart är helgen här och ännu bättre - en övernattning på spa väntar. För efter lite födelsedagsfika hos mamma och pappa på lördag fm. där Vinston ska vara lördag till söndag, bär det av till Falkenberg spa. Tillsammans med Lina och Tobbe ska vi strosa omkring i morgonrockar, bada och äta gott. Och bäst av allt - frukostbuffen dagen därpå! :)


Småbarnsdieten

Hittade denna texten på FB där en PT hade publicerat den. Tyckte dte var lite kul. =)
 
LCHF och GI-metoden är numera helt ute!!! Nu har det kommit en ny bantningsmetod.

Har du provat ALLT – utan resultat? Prova detta:

De allra flesta 2-åringar är smala. I samarbete med barnläkare, radiologer, dietister och utslitna föräldrar har denna geniala dieten forskats fram:

Frukost:
1 kokt ägg, 1 smörgås med sylt. Ät två små bitar av ägget och smöra ut resten på golvet. Ta en bit av mackan och kleta därefter in sylten ordentligt i ansiktet och på kläderna.

Lunch:
4 färgkritor (valfri färg), en handfull chips och tre munfulla av ett glas mjölk. (Häll ut resten på golvet.)

Middag:
1 kex, 2 mynt och dammråtta som du hittar under soffan.

Kvällsmat:
Gör i ordning en ostsmörgås som du kastar på golvet. Drick 4 fulla munnar av ditt badvatten.

Dieten blir mer effektiv med anpassad motion till. Tex:

- Lägg dig på golvet i ett köpcenter och vrid kroppen runt samtidigt som du skriker för full hals för att öka lungkapaciteten. När mannen från Securitas kastar ut dig, gör du starkt motstånd.

- Spring överallt och hoppa emellanåt.

- Ramla ofta och regelbundet. Att resa sig upp stärker musklerna.

- Kom ihåg lungorna, och skrik samtidigt med övningarna.

- Be om en samarbetspartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Var inte nöjd med ett ombyte, kräv att få byta kläder minst tre gånger.

Prova småbarnsdieten du också! Lycka till!

Fullt utrustad

Knäskydd, armbågsskydd, hjälm och blöja. :)


Långhelg

Den här helgen har innehållit exakt lika många timmar som alla andra helger men känns mycket längre eftersom vi verkligen gjort mycket.

I fredags var vi och hämtade vår nya bil. Sålde audin för tre veckor sedan och har nu hittat en ny som förhoppningsvis kommer skjutsa oss i några år. :) En ny Kia Sorento.

Igår hann vi med både en fika hos Peter, Therese och Ludwig, Ikea, fika hemma hos mamma och pappa och sedan mötte vi upp Anna, Daniel och Aprilia på restaurang. Vi åt huvudrätt där och drog sedan hem till oss för efterrätt och lite godis. Mysig dag!

Idag kom A mamma hit en sväng och jag och Andreas åkte en liten sväng till Knalleland där vi bland annat köpte en sparkcykel till Vinston. På eftermiddagen har vi varit ute i trädgården och fixat lite. Jag kommer stupa i säng ikväll efter en rolig och händelserik helg!


Hej hopp

Idag var dagis stängt och de kunde inte ha valt en bättre dag för solen strålade och när man kom ut ur skuggan kändes det faktiskt som vår. Vi tillbringade hela förmiddagen i djurparken tillsammans med Maria och Ella och träffade dessutom Susanne och Anton. Efter lunch sedan släppte vi ut Saga som var ute i flera timmar och utforskade varenda millimeter av altanen och gräsmattan runt omkring. Det var första gången hon var ute en längre stund och det syntes att hon njöt. :) Jag och Vinston försökte få bort snön från altanen och sopade rent. Längtar till utemöblerna ska fram och blommor planteras.

Påskhelgen har för övrigt varit bra. Vi tillbringade en stor del av den i Halmstad och igår var vi hos mamma och pappa och åt kalkon. Känns lite trist att gå till jobbet igen i morgon för ledighet och lite vår har gett mersmak men så är det ju. :)

God natt!


RSS 2.0