Löjligt optimistisk... Gott Nytt År

Står i källaren i morgonrock och kör fram och tillbaka med barnvagnen för att få Vinston att sova...det går inte så bra. Ska åka härifrån om en dryg timma och det är massor med saker som ska fixas. Hur som helst känner jag mig glad och pirrig för det nya året som väntar. Känns som en nystart och jag känner på mig att 2011 blir ett fantastiskt år. Om inte annat får vi se till att det blir det, eller hur!? Nu sover min prins, dags att bli effektiv! Ett riktigt gott slut och gott nytt önskar jag er!

Egentid = otroligt viktigt

Idag har Andreas tagit ledigt eftersom han dels ska vara med och skriva papper på banken om att Maggans hus är sålt och dessutom för att jobba på Sunhouse större delen av dagen då det är högtryck där nu så här innan nyår. Så imorse sov vi alla till Vinston vaknade vid 10.00 och då åkte jag och tränade en timma medan killarna lekte här hemma. När jag kom hem så var det dags för Andreas att åka till banken och så ser man inte honom förrän i kväll. Nu har Vinston somnat och när han vaknar är det dags för lunch innan vi ska till Knalleland en sväng.

I natt sov han mycket bättre än vad han gjort tidigare i veckan. Dock i vår säng efter många försök att få honom att stanna i spjälsängen där han vaknade första gången klockan 1.00. Hoppas verkligen den där förkylningen är på väg att försvinna nu.

Känns iaf. väldigt skönt att ha fått komma iväg, om så bara för en timma, och få lite egentid. Det är väldigt uppskattat och viktigt för att man ska orka. =)

Dagisbesök nr 2

Idag har vi haft en lugn dag hemma jag och Vinston. Att han är förkyld och sover dåligt på nätterna gör att han gärna sover länge på morgonen. Jätteskönt egentligen men han vänder ju på dygnet. Nu ligger han långt efter hur han vanligtvis äter och sover vilket resulterar i att han förmoligen kommer komma i säng sent i kväll. =/

Idag har vi iaf. tagit en promenad till Ängsgården för att spana in det dagiset. För ett par veckor sedan var vi på besök på Bodagården och idag gick jag förbi Ängsgården och passade på att sticka in huvudet. Pratade med ett par tjejer som jobbade där men eftersom det inte var så mycket barn där just nu i mellandagarna var dte inte någar fler som jobbade och de kunde därför inte visa mig runt. Tycker dte är svårt det här med dagis men det blir säkert bra hur dte än blir och dessutom är dte ju inte säkert att vi får det vi väljer i vilket fall.

Nu leker och myser vi lite och väntar på att Andreas ska komma hem. han är och handlar mat för Nyår tillsammans med Daniel. Det blir nyårsfirande i Varberg i år tillsammans med Anna, Daniel och Aprilia och Charlotte, Simon och Charlie och killarna har tagit på sig att bestämma och fixa menyn. Toppen!


Det finaste jag har... <3

Wiwi Aronsson

Åter igen en jobbig natt men nu har vi varit på apoteket, Vinston och jag, och köpt refill till nässugen och fler näsdroppar så jag hoppas han ska kunna sova lite bättre i natt. Vi har också varit och handlat lite på Coop och tagit en skön promenad. Det var ett tag sedan jag var ute och gick pga. fullt upp, kyla och så att Vinston varit dålig så nu var det underbart att få lite frisk luft och det tror jag lillkillen också tyckte. Han sover fortfarande i sin vagn som står inne och jag har fått tid till att göra lite grejer som att skruva upp en tavla, montera fotona från fotografen i ramar, packa upp lite grejer och tvätta. Sköööönt! Nu får jag nog se till att väcka vår lille grabb så inte sömnrytmen blir helt åt helsike.

Förresten här är de fotona vi beställde från Wiwi Aronsson. Det blev svindyrt men väldigt fint. (Alla i svart vitt och storlekarna 15x15 på det första och sista här under, och 24x30 på det i mitten.)

Önskar er en trevlig kväll! 






Snoriga näsor och sömnlösa nätter

Igår jobbade Andreas hela dagen och jag hade tänkt åka med Vinston till Bollebygd och umgås med familjen men var trött och Vinston var snuvig som tusan så vi stannade hemma. Det är mysigt att bara vara hemma men eftersom jag gör det sju dagar i veckan kan det bli lite mkt ibland. Särskilt när han är snuvig och därför gnällig och svår att somna. Mellan 11 och 17.30 sov han bara en timma och det kändes som att hela dagen hade gått åt till att försöka lägga en trött och gnällig Vinston så när Andreas kom hem tog jag på mig ytterkläderna, lämnade lillkillen till sin pappa och gick ut en rask promenad. Sparkade lite i snödrivorna för att få ur mig all frustration som faktiskt byggs upp av att känna sig så maktlös och dessutom höra så mycket skrikande en hel dag. Kom tillbaka något lugnare och så slapp det bli någon konflikt. =)

På kvällen hämtade vi pizza och såg på TV och tyvärr har natten varit hemsk eftersom Vinson sover så dåligt nu när han är snuvig och täppt i näsan. När klockan ringde 9.00 i morse och Andreas skulle gå upp kändes det som att jag inte fått någon blund alls och som tur var fick jag blunda lite medan Andreas tog med sig lillkillen ut när han åt frukost. Sedan har Andreas, pappa och Jimmy grejat med garaget i Andreas mammas hus för att det ska vara tmt vid försäljningen nu och jag och Vinston har varit hemma idag med. Har äntligen lyckats få honom att sova precis och när Andreas kommer hem om en stund ska jag åka till gymmet en sväng för att få komma iväg lite grann. Det är guld värt!

Tur att han är så söt och go så att man trots allt tycker det är värt allt tusen gånger om. =)


Andreas och Vinston på julafton


Vår ögonsten - det syns att han fortfarande har lite feber


Vinston och Elin leker

Och så var det över...

Förr i tiden så brukade jag alltid ha en obehaglig, ledsam klump i magen när julafton var över. Hatade juldagen för den innebar för mig att julen var slut, chokladkalendern var uppäten och spänningen inför alla julklapparna var över. Usch, jag tyckte dte var jättejobbigt. Nu är det inte riktigt så längre men visst är det tiden innan jul som är mysigast...sen är det liksom över.

Hur som helst hade vi en mysig julafton igår, full av god julmat, fina julklappar och trevligt sällskap. Vinston har fått så många fina saker, på bilden nedan har han en fin mössa och bok som han fått från Charlie. =)


God jul

Efter en helvetesnatt med en 39,7-graders febersjuk lillkille, samtal med Sjukvårdsupplysningen 2.30 och orolig nattsömn så sitter vi nu i bilen på väg till mamma och pappa. Till råga på allt fanns det inget vatten i kranen när vi vaknade men efter efterforskning visade det sig att vi inte är ensamma om det. Tur är att vattnet verkar funka i Bollebygd iaf. och jag tänker på alla stackars mmniskor som ska fira jul i Brämhult och runt omkring. Hoppas verkligen det löser sig så fort som möjligt. Nu är iaf bilen packad med julklappar, Vinston utan feber och uppklädd dagen till ära med tomteluva och allt och vi är på gott humör trots natten. Nu kan det bara bli en fortsatt mysig dag. God jul än en gång!

God jul

Efter en helvetesnatt med en 39,7-graders febersjuk lillkille, samtal med Sjukvårdsupplysningen 2.30 och orolig nattsömn så sitter vi nu i bilen på väg till mamma och pappa. Till råga på allt fanns det inget vatten i kranen när vi vaknade men efter efterforskning visade det sig att vi inte är ensamma om det. Tur är att vattnet verkar funka i Bollebygd iaf. och jag tänker på alla stackars mmniskor som ska fira jul i Brämhult och runt omkring. Hoppas verkligen det löser sig så fort som möjligt. Nu är iaf bilen packad med julklappar, Vinston utan feber och uppklädd dagen till ära med tomteluva och allt och vi är på gott humör trots natten. Nu kan det bara bli en fortsatt mysig dag. God jul än en gång!

Å granen står så grön och grann i stugan

Klapparna är köpta och inslagna, maten handlad, huset julstädat och julen kan komma. Andreas har varit hemma sjuk hela veckan och idag har lillkillen också haft feber. Håller mina tummar så hårt att knogarna vitnar för att vi alla tre mår bra imorgon och kan åka till Bollebygd och fira jul som planerat. Idag har jag iaf varit och julhandlat och så har vi rullat köttbullar för fullt och myst framför tv:n alla tre. Spelade Bingolotto men hade ingen tur. Mysigt var det iaf. och nu är det dags att sova. En riktigt God Jul önskar jag er!

Sommar och sol - ja tack!

Nu är det klart! Den 6 februari åker vi på semester till Teneriffa en vecka och lämnar all snö, kyla och måsten hemma. En vecka ska ägnas åt att bara njuta av sol, värme, bad, god mat och allt annat vad det innebär. Mamma och pappa och Maggan ska med så det blir en riktig familjetrip och dessutom chans till lite barnvakt. Hotellet är Sunwinghotellet Fanabé, speciellt anpassat för familjer och de har t.om. en babypool i skuggan. Längtar så mycket och hela kroppen fylls av värme bara vid tanken. Jippie!




Hoppeli, hoppeli, hopp





Vi har precis installerat hoppgungat som vi fått låna av Maria och jörgen och det var klart uppskattat. Vinston har nyss kommit på hur kul det är att hoppa i knät och skrattar högt när han gör det så det här var ju ungefär samma sak och som sagt, jätteskoj!


Myslördag

Framme i Varberg! Brasan är tänd, julmaten håller på att lagas, Vinston sover ute i sin vagn. Härliga, härliga myslördag!

Fredagsmys hos oss

Har haft Fredagsmys i form av grillad kycling, Vitlöksbröd och rött vin. Såg "På spåret" och sedan filmen "The killers" som hade bra skådisar men inget mer... Vinston somnade en stund i soffan förut men har sedan varit vaken och somnade precis i sin säng igen. Nu börjar jag längta efter sängen och lite (välbehövlig) skönhetssömn... ;)

Dagisbesök mm.





Kass jag är på att uppdatera. Men jag förstår inte vart dagarna tar vägen...och inte minst timmarna på dagarna. Det är fullt upp bara med att aktivera Vinston och ge Vinston mat och allt annat som det innebär att vara mamma. man har tur om man hinner med att äta själv någon gång emellanåt. ;) Jag är nog mer stressad än vad jag borde eller skulle kunna vara. men jag trivs inte att ha en massa saker på att-göra-listan eller att ha jättestökigt omkring mig.

Igår var tanken att jag och Vinnie skulle besöka bror i hans nya lägenhet i Göteborg men det var ju snökaos så vi bestämde oss för att det var säkrast att stanna hemma. Vi tog dock en sväng till Knalleland för att fixa de sista julklapparna och vi var så gott som själva där. Förstår folk att de stannade inne för det var inte roligt att köra dit. På hemvägen körde jag fast! Precis utanför vår infart iofs. men där fick bilen stå till Andreas kom hem. Vinston skrek som en galning hela vägen från Knalleland dessutom så vi var lagom svettiga båda två när vi väl kommit in.

Idag har jag varit och besökt ett av de två dagisalternativen. Jag gillar inte dagis och jag bävar för dagen vi måste sätta in Vinston där men så är det ju. Sedan har vi handlat, slått in julklappar och Vinston har ätit mat. Började med proteiner i förrgår och det gick riktigt bra.

Imorgon åker vi till Varberg och firar jul tillsammans med Maria, Jörgen och Wille efetrsom de åker till thailand över jul och nyår. 


Om ni undrar...

Om jag är sliten som tusan, om jag är osäker på om det är måndag eller tisdag idag, om jag har lust att lägga mig ner på golvet bara, om jag har lust att strunta i julen, om jag vill glömma alla måsten, om jag vill ha någon som städar vårt hus.

Om ni undrar, så är svaren - JA JA JA

Tur att vi har världens sötaste lille kille som får en att le med sitt gurglande skratt och sina blöta kyssar över hela ansiktet.


Tomte på Lucia

Lucia idag men jag har muissat luciafirandet som går tidigt på morgonen på tv. Synd, för det är så himla vackert och stämningsfullt. Jag får njuta av min lilla jultomte istället. Vinston sitter i sin tomtedräkt i sin gåstol och jollrar för fullt och jag äter frukost. Andreas är krasslig idag och ligger i sängen. Idag ska vi hem till Johanna och Arvid i mammagruppen. Det är hennes tur att bjuda på fika. Mysigt!

En händelserik helg!

Dålig uppdatering den här helgen, jag vet! Allt har gått i ett men nu ligger vi nerbäddade i sängen alla tre och det ska bli underbart och välbehövligt med lite sömn. Hur som helst så gick allt toppen i fredags. Jag åkte till Gbg strax efter fem och väl där åt vi tapas och spelade julklappsleken hemma hos Annso. Efter en positiv rapport hemifrån hängde jag även med de andra ut till Incontro en stund och det var grymt skoj att komma ut i folkvimlet en stund. Jag kom hem halv ett och då var Vinston vaken men hade inte varit ledsen en enda gång och hade ätit både mjölk ur flaskan flera gånger och en stor portion gröt. Gissa om det kändes skönt att allt funkade så himla bra!? På lördagen åkte jag och Vinston till mamma och pappa för att ha julmys. Vi lyssnade på julmusik, drack glögg, bakade pepparkakor och gjorde tre sorters kultiska. Så himla mysigt var det. Kom hem på kvällen och då åkte Andreas till stan för att äta julbord och gå ut på stan. Idag har vi varit i Andreas mammas hus och fixat och sen var tanken att gå på basket men eftersom vi båda var trötta åkte vi hem och såg på film istället. Kommer inte ihåg vad filmen hette men den var jättebra!

Julfest på g

I kväll är det julfest i Göteborg med SOL och tanken är att jag tar egen bil och åker in vid 5-tiden för att kunna åka hem tidigare än de andra senare i kväll. Vi ska hem till Ann Sophie på jobbet som bor i Vasastan och bryter alla traditioner vad julmat heter och kör på tapas från Manjana. Inte mig emot, jag föredrar tapas framför julmat. =)

Jag har pumpat mjölk som finns i kylskåpet till lillkillen och hoppas nu att allt går bra men det gör det säkert, Andreas och hans mamma ska ta hand om honom. Missförstå mig rätt när jag säger att det ska bli roligt att prata om annat än barnmat, blöjor och BVC-kurvor. ;)

Ovan känsla

Nu har snart Vinston sovit i vagnen utomhus i fyra timmar. Först tog vi en (otrolig jobbig) promenad till affären. ingen bra idé i den här snön men nu är det gjort och sedan har han sovit och sovit och sovit. Jag är van vid att han kanske sover runt 2 timmar i bästa fall och satte igång med att julpynta, koka morötter och majs och stavmixade dessa. Vattnade blommor, tog en kopp kaffe på stående fot och fick gjort riktigt mycket. När allt detta var klart så hade han fortfarand einte vaknat så jag satte mig vid datorn och vilken lyxig känsla det var när det är helt tyst och ingen att underhålla. Lunchen fick jag också i mig och nu funderar jag på att gå ut och rulla in den lille. Men han trivs uppenbarligen med lite frisk luft! =)

I eftermiddag ska han vara hos Maggan ett par timmar och jag ska vara med Andreas på Sunhouse för att lära mig jobba. I morgon kväll är det dags för julfest med SOL och efter mycket velande hit och dit så lutar det nu åt att jag tar egen bil och åker hem lite tidigare. Vill så hemskt gärna gå men eftersom det är i Göteborg och lite väl långt bort ifall det skulle vara något med vinston så vill jag inte vara med på hela grejen. Hoppas, hoppas att det blir så nu och att det funkar bra att "lämna" honom i morgon.

Starka minnen från 16 juli 2010...








Kaffesugen

Har satt på kaffe och tänt adventsljusen så nu väntar jag bara på Anna och Aprilia som ska dyka upp när som helst. Vinston sover ute i sin vagn - duktig grabb. Hade tänkt träna idag på Onyx eftersom det var evigheter sedan och jag nu är frisk men insåg i morse att det aldrig skulle funka. Vinston vaknade 7 och somnade igen 8 och då kröp jag ner bredvid honom under det varma, sköna täcket och somnade jag med. Underbart men har lite dåligt samvete för att latmasken var framme...igen. :)

Spå i händer

Tips på en kul sida...men det stämde INTE på mig. Ett gott skratt fick jag iaf. =)


På café bakgården

Sitter på café bakgården med Charlotte och smågrabbarna. Julmusik spelas och vi fikar och pratar om livet. Det känns bra! :)

Bebisar på en rad

Idag har vi haft mammaträff och som vanligt brukar det ta tre timmar. Ingen vill liksom bryta upp och det är ju ett bevis på att vi har trevligt. Och visst har vi mysigt trots att det sällan går att "koppla av". Vinston är nästan alltid vaken och det är en rätt kass tid eftersom han vanligtvis sover då. Därför häller man i sig en kpp kaffe snabbt och får i sig en kaka eller två om man har tur. Sen handlar det om att försöka göra lillen nöjd medan man håller en konversation med de andra. Väldigt bra att få lite tips om hur de andra gör och vad som händer i deras liv.

Idag var alla bebisarna vakna samtidigt vid ett tillfälle och då åkte kamerorna fram. Ni förstår hur vi skrattade när ni ser bilden nedan. Vi lade dem i turordning och de låg bara där och flaxade med ben och armar och tyckte nog det var en rätt lustig situation de också. =)

Nu har Vinston somnat efter att ha ätit gröt och badat med mig i badkaret. Egentid - skönt!


Anton, Amanda, Vinston, Ella, Theo, Arvid och Ingrid

Shit vad fort det går...

Redan måndag igen och jag hann knappt fatta att det var fredag. I lördags tog vi en tripp ner till Varberg över dagen för att lämna tillbaks lite kläder Vinston lånat av Wille men som han nu växt ur. Vi fick låna liute nytt i strl. 74, oj vad lillkillen växer.

I går kom mamma och pappa till oss och Andreas och pappa körde bort saker från Andreas mammas hus som har sålts och mamma var hos mig och Vinston och passade honom lite så jag kunde städa och fixa lite. Uppskattat! Nu har jag precis gjort en beställning av kort hos fotografen vi var hos för ett par veckor sedan. Fick välja mellan 67 kort som hon plockat ut och alla de var i princip jättebra. SKITSVÅRT att välja ut tre som jag slutligen gjorde. Men det blir nog jättebra.

Nu ska vi snart äta lunch för att sedan ta oss till Katrin och Amanda som har denna veckas mammafika. Alltid trevligt!


Vinston bara några dagar gammal...


Liten kille i stor säng


Åhh så liten han var...

Med en dinglis över ansiktet...

Nu har vi kommit hem från en middag hos Andreas mamma och krupit ner i sängen alla tre. Vinston är som vanligt svår att söva men jag har köpt en sk. Dinglis till honom (en liten fyrkantig snuttefilt i plysch där det i mitten sitter ett godtagit). Denna har han nu över ansiktet och det verkar gå bättre. Nu sover han sött iaf. Idag har jag mått lite bättre och tog en sväng till stan. Inhandlade lite saker och passade på att besöka jobbet för att hämta en grej och eftersom det var mitt i lunchrummen blev jag kvar för lunch tillsammans med mina kollegor. Trevligt! Imorgon åker vi till Varberg över dagen om alla mår bra. God natt!

Lite nostalgi från maj månad...















 

 


Vinterpromenix och blöta pussar

Har precis kommit in från en promenad. även om det var svinkallt var det rätt skönt att komma ut och få lite frisk luft. Man blir knäpp av att bara sitta inomhus! Känner mig dock ännu sämre idag. Näsan rinner, ögonen rinner, halsen känns tjock och huvudet tungt. Hade gjort mycket för att ligga i sängen men se det går inte med en liten hemma. =) Fick dock sovit på förmiddagen när han gjorde det samma. Nu väntar vi på att Andreas ska komma hem men annars händer dte nog inte så mycket mer idag. I morgon är det babyrytmik - om jag inte blir ännu sämre.

Vinston har lärt sig att pussas och det är bara såååå sött...och blött. När man bär på honom så tar han tag om mitt ansikte med båda händerna och ger mig en blöt kyss mitt på munnen...eller hakan...eller näsan...eller vad han tycker känns bäst. Samtidigt som han säger mmmm. Precis som jag gör när jag pussar på honom. =) Det är så gulligt.


Vårt charmtroll...


RSS 2.0