Ledig!?

Åhh, typsikt att det ska vara massor att göra så här när man bara jobbar halvdag och dessutom behöver gå när man SKA också. Dessutom har jag måndagen så fullpackad så jag egentligen skulle önska att ta ledigt men misstänker att det inte går eftersom en ny kollektion ska lämnas för tryck då. =/

På måndag ska vi skriva på köpeavtalet för huset på förmiddagen. Jippie! Sedan ska vi till familjerätten och skriva på papper om bebisen strax innan tre och direkt därefter på första omgången av föräldrarutbildningen som håller på i två timmar. Därefter kommer vi garranterat vilja åka till huset. Det känns inte som att det fins så mycket tid däremellan att jobba på och för att inte känna sig så stressad och ha dåligt samvete för jobbets skull så hade det varit underbart med en helledig dag. Får försöka med detta...




Torsdag

I vår frys ligger nu 38 kanelbullar (två stackare blev uppätna igår kväll). Jag var riktigt nöjd med mig själv att jag fick ihop det. Plus en promenad i regnet. Trots det trista vädret var det skönt att få komma ut och andas lite härlig luft och ventilera dagens händelser med Andreas. Det är mycket som händer just nu! Men jag gillar det mesta iaf. =)

I eftermiddag väntar en promenix med Charlotte och i morgon är det Valborg och därför halvdag. Så klockan ett slutar jag och vi styr kosan till Malmö tillsammans med Andreas mamma. Ett välbehövligt och efterlängtat stopp sker i Ullared...det kommer inte bli något billigt besök när både hus och bebis väntar. ;)



Lycklig

Jag funderar på om det är våren, min älskling, bebisen i magen, mina vänner, huset, min familj, jobbet, gravidhormoner eller den kommande Valborgshelgen som gör att jag känner mig väldigt lycklig just nu...jag tror det är en kombination.


Bullbak!?

Idag har jag inga större planer efter jobbet, jätteskönt för det har varit någonting varje dag nu det senaste nu och även om det ofta är roliga saker så är det skönt att ha en oplanerad dag också. Jag har funderat på gymmet och jag har funderat på en promenad. Men jag har också tänkt att jag ska baka bullar någon dag nu lagom att ha att bjuda på (muta) nu när huset snart blir vårt och vi behöver lite hjälp. ;)

Därför lutar det nog åt en sväng förbi mataffären på vägen hem för ingredienser till bullarna, hem och sätta en deg, ta en promenad och sen bullbak. Då hinner man kanske med lite packning också...om jag orkar.


Maskerad!?

Just nu så lusläser jag allt jag kommer över som har med graviditet och bebisar att göra. Därför nappade jag på ett erbjudande om 4 nummer av en föräldrartidning för en billig peng. Det ingick också en premie i form av en overall som på bilden nedan.

Andreas tyckte bara att bebisen fick ha på sig den när den skulle på maskerad. Jag tyckte den var söt jag! =)


Dags att deklarera

Svenskarna är påhittiga när det gäller att göra avdrag i deklarationen.

Varje år blir listan av värstingavdrag allt längre.

Här är några exempel:

 

1. ”Vår vakthund behövs”

Mamman och dottern bodde ensligt och kände stor otrygghet. Därför yrkade de avdrag för den vakthund de skaffat sig som skydd.

Skatteverkets bedömning: avdraget godkändes inte. Hunden är en personlig kostnad.

 

2. ”Det är orättvist att vi ska betala själva för all mjölk”

Den stora familjen hade fler hungriga tonåringar som drack åtskilliga liter mjölk varje dag. Föräldrarna tyckte att det var orättvist att de skulle behöva betala fullt pris för all mjölk och yrkade på avdrag för mjölkinköp.

Skatteverkets bedömning: avdraget underkändes. Det var inte en kostnad för inkomstens förvärvande. Mjölken var alltså inte en förutsättning för att föräldrarna skulle kunna tjäna sina löner.

 

3. Kursavdrag för att stå ut med chefen

En man begärde avdrag för en psykologikurs han gått. Som förklaring angav han att han var tvungen att gå kursen för att kunna stå ut med chefen.

Skatteverkets bedömning: Avdraget underkänns. Kurser kan visserligen dras av i den mån de har med arbetet att göra och under förutsättning att arbetsgivaren själv inte betalar den. Sambandet mellan kursens innehåll och arbetet avser (tyvärr) inte jobbiga chefer, utan tar sikte på arbetsuppgifterna.

 

4."Porschen används för demonstrationer".

En man begärde avdrag för en fabriksny Porsche. Mannen var egen företagare och sålde polermedel till bilar. Han skrev att han knappt använde Porschen själv. Den användes mestadels till att demonstrera polermedlet på, vid olika mässor.

Skatteverkets bedömning: Avdraget underkändes. Det ansågs inte sannolikt att bilen enbart användes som ”poleryta”, utan för privat bruk.

 

6. "Ska jag få jobb måste jag se snygg ut."

Flera har de senaste åren begärt avdrag för näs- eller bröstoperationer med hänvisning till att arbetet kräver att de håller sig ”fräscha”.

Skatteverkets beslut: Avdraget underkändes. När det gäller det yttre och arbetet, är det endast skyddskläder som är avdragsgilla.


Morgonpigg!

Vet inte om det berodde på att jag var vrålhungrig, hade kramp i min fot, att ET hade morgongympa - eller möjligtvis en kombination. Men jag vaknade hur som helst 6.00 jättepigg och varken kunde eller kände för att somna om igen. Jag funderade länge på en promenad men vädret kändes inte så lockande så jag låg kvar och hann tänka igenom allt mellan himel och jord innan jag gick upp och storstädade badrummet. Det känns bra nu!

Dags för lite vårfärger!

Nu ser det ut som en riktig tjejblogg. =) Men ljusa, fina färger sägs ju göra en glad så vi kör på detta istället för det tidigare svarta, mörka.

De små fötterna i headern ska symbolisera bebisen som snart ska komma...men det tror jag att man förstår. =)

Lägg märke till att mönstret på sidorna ökar i styrka om man scrollar ner på sidan och att det längre ner finns lite rosa fjärilar. Som sagt - tjejblogg. =)

Dåliga saker med att vara gravid =)

- Ditt humör åker hit och dit som en vante

- Ibland känner du dig tjock, ful och världens tråkigaste

- Du orkar inte hänga med i samma tempo

- Du får inte dricka vin

- Du kan inte träna på samma sätt längre

- Du har ofta ont någonstans

- Människor möter inte längre din blick utan ser på din mage

- Du får höra kommentarer som "vad stor du blivit"

- Svullna fötter

Bra saker med att vara gravid =)

+ Att få känna barnets sparkar och rörelser

+ Människor på stan ser på din mage och ler

+ Du har en annan förståelse utifrån

+ Du slipper den röda veckan

+ Du får köpa söta bebissaker

+ Du behöver inte hålla in magen ;)

+ Du har inte samma träningsstress

+ Ingenting annat känns så viktigt. Under det sega mötet på jobbet känner du plöttsligt en spark och kan inte sluta småle

+ Att du inte behöver tänka på vad som är onyttigt att äta eller om du äter för mycket

+ Du får vila utan att känna dåligt samvete

+ Större bröst

+ Det är nu livet börjar - på rikigt

+ Du vet att du snart får träffa en människa som är hälften dig och hälften av den du älskar...


I väntan på en fika

Den här dagen har känts låååång. Det är varmt och skönt ute och vem vill sitta framför en dator och jobba när man hellre skulle vilja vara utomhus och njuta av våren!? Dessutom har jag börjat få ont i ryggen när jag sitter länge (som man gör på jobbet) och ET verkar ibland trycka på lungorna vilket gör att jag har svårt att ta djupa andetag stundtals. Jaja, jag ska inte klaga men just nu vill jag bara ut, det kryper i kroppen.

Om en knapp halvtimme ska jag träffa Mariorna för en fika på Viskan. Hoppas vi kan sitta ute men det kanske inte är lika varmt ute längre...vi får väl se.

Härliga helg

Den här helgen har känts oerhört lång och det känns väl så när man hunnit med mycket.

I fredags tränade jag en snabbis innan det blev fredagsmys i soffan med god mat och "Så ska det låta". På lördag morgon var det dags att gå upp tidigt för att åka till Bollebygd. Andreas åkte vidare till golfbanan för att spela tävling medan jag hopapde av hos mamma och pappa för att följa med Elin och mamma på hästtävling i Varberg. Det var kul och det gick jättebra så då var det extra roligt. En tredjeplats i första klassen och en delad tredjeplats i andra klassen. Väl hemma åkte jag till golfbanan där Andreas och Simon precis kommit i mål och där åt vi lunch innan jag och Andreas stannade till hos mamma och pappa och drack kaffe på en solig altan. En snabb dusch i Borås hann det bli innan vi åkte vidare till Charlotte och Simon där vi grillade och hade en kul spelkväll. Gissa vilket lag som vann, tjejernas, elelr killarnas!? ;)

Gårdagen tillbringade vi på Skene järn där vi köpte både gasolgrill och parkettgolv till sovrummet. En snabb sväng till Mc Donalds innan vi njöt av en solig fika hos Anna och Penn. Härligt! Därefter mötte jag upp Maria på Hemmkväll där vi hyrde film och lite godis och därefetr såg filmen hemma hos henne. Sönt med lite tjejsnack mellan varven. Efter det åkte jag och Andreas till nya huste för att se hur det såg ut utan en meter snö i trädgården. ;)

Inte konstigt att jag stupade i säng efetr en sådan härligt intensiv helg!



Elin och Brownie i ett soligt Varberg

Tre månader kvar!!!

Idag, den 26:e april är det exakt tre månader kvar tills ET beräknas komma till världen. Det innebär också att vi går in i den 28:e veckan och det är 12 veckor kvar.

Så här är läget nu: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.

Att läsa de raderna gör mig varm i kroppen, 5 cm små fötter... =)

Helgen som väntar

Nu är det nedräkning kan jag säga. Nedräkning tills klockan blir fem och det är dags att gå hem och därmed ta helg. Jag är inte alls sugen på att sitta på kontoret resten av dagen utan vill uuut. Idag väntar en sväng till gymmet för att sedan gå hem och tvätta (tvättid fredag kväll). Sen hoppas jag på en luuuugn, lugn myskväll med något gott att äta och bra på TV:n.

Imorgon ska Andreas spela golftävling tidigt på morgonen i Bollebygd och jag åker antingen med Elin och mamma till Varberg på hästtävling eller umgås med Charlotte. På kvällen ska vi hem till Chralotte och Simon. Kul, kul!


Andreas tillsammans med en vän på golfbanan, underbart ljus i den här bilden

Vaknade härligt

Våren är härlig. Något av det jag gillar bäst är att det finns mer saker att göra, att dygnet liksom blir längre, och man hamnar inte alltid i soffan framför TV:n hela kvällen med den konstanta frågan: "Vad ska vi äta idag?". Igår tog jag och Charlotte en snabb fika efter jobbet på Espresso house innan jag gick hem, slängde ihop en paj och tog en skön promenad med Andreas. Efter det hamnade vi faktiskt en stund i soffan och åt men det är ändå skönt att tiden räcker till lite mer nu när det inte är kolsvart klockan fem.

Underbara, underbara fredag. Idag vaknade jag sådär härligt precis innan klockan ringde. Jag la mig tätt, tätt intill Andreas som kramade om mig och där låg jag och lyssnade på hans djupa andetag och kände lilla ET vakna till liv i min mage. Fåglarna kvittrade utanför och vetskapen om att det var fredag och snart helg gjorde inte saken sämre. Den känslan ska jag behålla resten av dagen...

Jag känner mig stolt...

Det är mycket som snurrar runt i huvudet så här när det är tre månader kvar tills bebisen bör komma. Det är mycket tankar, funderingar, längtan, oro - men framförallt spännning. Vissa stunder tycker jag det är jobbigt med magen som växer, att det är läskigt att inte ha kontroll och att det känns jobbigt att se sig själv förändras - både kroppsligt och mentalt.

Men vissa dagar så känner jag mig vacker med gravidmagen och stolt över att få möjligheten att bli mamma - med världens underbaraste dessutom. Stolt över att få dela detta fantastiska med någon jag älskar väldigt mycket. Stolt över att allt gått vägen så här långt. Stolt över att känna att vårt barn växer och växer och snart kommer att göra oss sällskap i livet.



Sittandes...

När vi var i Milano så hade alla med sig kamera och nu lägger vi upp bilderna i en gemensam mapp. Annso la upp sina bilder igår och när jag ser igenom hennes album så ser det verkligen ut som jag passar på att vila heeela tiden. Det finns i princip inte ett enda kort där jag står upp, jag sitter (och ligger) bara på alla möjliga sorters ställen. Men har man en bebis i magen så har man. =)











Big foot

De senaste dagarna har mina fötter varit riktigt svullna framåt eftermiddagen och kvällen. Har ju haft ont i fötterna ett bra tag men upplever inte att det gör ondare bara för att dem är svullna. Däremot ser det lite läskigt ut och blir lite trångt i skorna. Känner mig som en riktig klumpeduns. =) Googlade lite om det på nätet och det verkar vara väldigt vanligt och beror på blodomloppet som ökar i kroppen. Fick tips om stödstrumpor, dricka mer vatten och lägga fötterna i högläge så det kanske inte behöver fortsätta så här. Nu vilar jag barfota fötter på en upp och nervänd plastback som står under mitt skrivbord. Det känns rätt bra! =)

Byggplanering och ET

Det känns som att jag hade kunnat sova ett helt dygn. Har fortfarande inte kommit i kapp mig själv men idag känns det iaf lite bättre, än så länge. Igår hade jag tänkt vila och så komma i säng tidigt men huset blir vårt om mindre än två veckor så då går dete inte att ligga på latsidan. Har fortfarande dåligt samvete för att det inte har börjats packa någonting ännu.

Hur som helst så åkte vi till Beijers och Georg Andersson igår efter jobbet och kollade golv. Har bestämt oss för en svart parkett i sovrummet som kommer bryta av fint från de blivande vita väggarna men det är inte det lättaste med tanke på att det vi vill ha är på tok för dyrt. Därför tog vi även en sväng till Dalsjöfors för att hälsa på Andreas kompis och hans tjej som byggt hus och lagt in svart golv som var jättefint och som är ett billigare alternativ. Vi får se hur det löser sig. Kul med bygg- och inredningsplanering iaf. =)

Lilla ET börjar bli både stark och stor nu och vi är i vecka 27. Det sparkas mer och mer och hårdare och hårdare och magen växer så det knakar.


Drömgolvet...


Lördagen i Milano

Fortsättning:

Lördag
Idag delade vi upp oss och jag, Annso och Sami höll ihop. Vi började med att vara på Zona Tortuna även denna dag men bara ett par timmar tills vi tröttnade och tog tunnelbanan in till Doumen (kyrkan) och där alla butiker låg. Det var väldigt fashinerande att se stadens mittpunkt - både butikerna, alla fina bilar och vackra människor och vi höll på att vrida huvudet ur led vart vi än gick. Här finns alla kända, dyra märken så som Dolce Gabbana, Vercace, Gucci osv. Vi åt en god lunch i samma kvarter - stenugnsbakad pizza - och fortsatte lite till innan vi åkte hem till vårt hotellrum och vilade upp oss lite grann. Mycket välbehövligt.


Utanför Doumen


Originell bil


Mycket butiker- mycket folk


En typisk italiensk parkering

På kvällen tog vi en taxi till en väldigt speciell restaurang och tyvärr gick jag hungrig därifrån för maten var inte alls i min smak. Synd men annars var det trevligt. Vi gick sedan vidare till "Circle" som var någon form av nattklubb/bar och ägnade den senare delen av kvällen där innan det blev dags att åka hem.


En mycket speciell restaurang...


...men tyvärr ingen god mat




Hela gänget

Flyget vi skulle ta på söndag kväll var inställt och det var inte lätt att hitta något alternativ att ta sig hemåt direkt. Italienarna var snabba med att höja hotellpriserna och vi visste ju inte hur länge det skulle vara flygförbud. Därför hade vi tur att få tag i två Italienare som körde oss till Sverige i en minibuss. Så klockan 7.30 på söndag morgon åkte vi från Milano och framför oss väntade en 22 timmars lång och rätt jobbig hemresa. Allt gick dock bra även om den ena körde som en bildåre och den andra verkade ha fått körkortet i ett Corn Flakespaket... =)

Fredagen i Milano

Fortsättning från förra inlägget:

Fredag
Idag var det dags för själva möbelmässan som egentligen var huvudanledningen att vi åkte till Milano och som är ett dragplåster för många i samma bransch och för många, många företag. Det var helt klart en upplevelse att gå på den enormt stora mässan och se alla trender men det var så oerhört stort och mycket så det var också svårt att ta in alla intryck på bara några få timmar.

Trender som man kunde urskilja var bland annat att vardagsrummet mer och mer flyttar ut - dvs. att mer fokus och pengar läggs på snygga utemöbler som mer och mer börjar likna möbler som används inne. Växter inbyggda i alla sorters möbler var också något som syntes mycket och gällande kök så är det t.ex. mycket 60-tal, mycket vitt (mindre högblankt), betong och glas som används. Dessutom kan man konstatera att "recycle" är i stort fokus nu - att det fokuseras mycket på att kunna återanvända redan använda produkter till något nytt. Miljötänk med andra ord!


Kökstrender - mycket betong


Utemöbler - inne eller ute?


Alla möjliga sorters färger, former och material - här en röd soffa i sammet med två stora rosor som ryggstöd

Efter mässan och lunch där åkte vi vidare till Rossana Orlandi på Via Bandello - där unga lovande designers från alla världens hörn ställer ut i en otrolig miljö. Det är den gamla damen Rossana Orlandi som är mor till det här stället och den gamla gumman var själv på plats när vi var där.


På Rossana Orlandis utegård - en bil vadderad och klädd i lappteknik - recycle


Fashinerande konst också hos Rossana Orlandi


Också här från Rossanas uteplats


Rossana själv till vänster

På kvällen gick vi till Zona Tortuna, ett tidigare rufft arbetarområde som numera innhåller utställare som visar upp sina designverk i fräcka, slitna miljöer. Därefter åt vi middag på en restaurang i samma område och avslutade på en bar innan klockan var långt över läggdags igen. Ännu en oerhört intensiv dag och det har nog aldrig varit så skönt att få krypa ner i sängen. Hade vi använt stegräknare hade den nog kraschat för länge sedan. =)


Slumområdet Zona Tortuna


Middag - Tina, Christer och jag




Vilken resa... Dagbok

Jag kan inte påstå att den här resan gjort susen för kroppen direkt men det har varit dagar fyllda av nya intryck och upplevelser - och dessutom en känsla av Italien. Att resan fick ett lite snöppligt slut var inget som kunde göras något åt men nu är vi tillbaka igen - hela och välbehållna.

Torsdag
I torsdags morse tidigt, tidigt åkte vi med flyg till Milano med ett byte i Munchen. Jag var lte rädd för hur flygningarna skulle gå med magen men det gick fint och tog inte speciellt lång tid. Väl i Italien åkte vi snabbt till hotellet innan vi fortsatte till ett nytt designområde och spanade in coola prylar och miljöer. Dagen (liksom resterande delen av vistelsen) ägnades i princip av att gå och gå och gå och mina fötter och kropp värkte redan när halva dagen hade gått. Utan att "mellanlanda" på hotellet så tog vi oss till en bar där vi också åt lite mat. Vi gick sedan vidare till en annan bar innan vi (äntligen) åkte hemåt. De andra fortsatte dock till en bar bredvid hotellet men jag var mer intresserad av sängen och tror jag somnade innan jag lagt huvudet på kudden. Jag delade rum med Annso vilket kändes jättebra.


Jag, Sami och Annso utanför en del av designområdet


Ett smakprov från en av utställningarna


Ett smakprov från en av utställningarna - en grafisk vägg


Jag och Annso bland uteserveringarna på kvällen



En weekend i Mailano väntar...

I morgon får jag nog ställa mer än en väckarklocka... Klockan 04.45 imorgon bitti ska jag nämligen vara på SOL, med resväska och allt, för sedan väntar en långhelg i Milano. Vi är sex stycken från jobbet som åker och ska vara tillbaka i Borås igen sent på söndag kväll. Det är den stora årliga möbelmässan som lockar men vi ska även besöka en hel del coola ställen, museum, shopping och byggnader så det lär bli en helg med en hel del upplevelser.

Jag har dock riktig resfeber och det beror främst på lilla ET i magen. Jag är rädd för att inte orka med och rädd för att må dåligt där nere men jag försöker intala mig själv att det kommer gå bra. Jag får helt enkelt lyssna på kroppen och låta den bestämma tempot.

Katrin Zytomierska

Då och då läser jag Katrin Zytomierskas blogg, ni vet hon som var i hop med Alex Schulman förut och som nu är tillsammans med Bingo Rimér och dessutom väntar hans barn. Hon har väldigt speciella åsikter och skriver så roligt så jag kan inte låta bli att gå in och kika där emellanåt. Det här fick mig att börja skratta högt här på jobbet eftersom det är liknande tankar som svävar i mitt huvud idag:

"Eftersom den närmaste toan från köket är den lilla "gästtoan" i hallen så tog jag den. Det är bara det att jag är så jävla fet nu så jag kommer inte in i den. Eller jag kommer in, men jag kan inte vända mig om för när jag gjorde det och skulle sätta mig på sitsen så satte jag mig på pappershållaren och slet upp halva röven. "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" skrek jag och genast kom Bingo rusande."Vad hände, älskling?", frågade han. "Jag slet upp röven för jag är så jävla fet så jag inte ens får plats i toan utan att sätta mig på pappershållaren", grinade jag. Och då kunde inte Bingo hålla sig för skratt. "Nej nej nej, du är så fin. Det är pappershållarens fel att den sitter på fel ställe", sa han och så rusade han iväg för att hämta desfisireningsmedel och halosansalva och plåster. Så nu sitter jag här och kvider. Det svider och sticker på min vänstra skinka."

Familjen

Igår kväll åkte jag och Andreas en sväng till Bollebygd för att umgås lite och gratulera pappa i förskott eftersom han fyller år på torsdag. Han fick en jättesnygg, vårfin, skjorta som passade honom perfekt! =) Kul! Dessutom var mormor där och alla syskon var hemma...härligt! Åt god sallad och satt och pratade om allt och inget tills vi upptäckte att klockan var över tio. =)

Vecka 26

Igår gick jag in i vecka 26 och idag är det dags att besöka barnmorskan för att lyssna på hjärtljud, ta blodprov, vägning och mäta magen. =) Så här ligger det till just nu:

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Vilken härlig perfekt helg

Det känns som att jag gick till jobbet med lätta steg idag, helgen har varit riktig härlig, händelserik och lång - precis som den ska vara.

I fredags förvandlades vårt kök till pokerrum och x antal grabbar drack öl och spelade kort för fullt. Charlotte gjorde mig sällskap med pizza och godis i soffan. Det var två gravida, trötta tjejer som satt där och njöt av att det var helg. =)

Dagen efter var det dags för överraskning för Andreas och vid elva-tiden åkte vi iväg med packade väskor. Vi plockade upp Charlotte och Simon vilket Andreas inte visste någonting om innan vi styrde kosan mot Göteborg. Åkte först till Backaplan för att kolla sängar till Charlotte och Simon innan vi slutligen parkerade bilen på Riverton hotells parkering. Checkade in snabbt innan vi tog en lunch på stan och strosade lite i butiker...tillsammans med resten av Göteborg tyvärr. =/ En välbehövlig stund i bubbelpoolen och bastun på hotellet fick bli fortsättning på vår dag innan vi gjorde oss i ordning och åt lite snacks på rummet. Därefter gick vi till resturang Mediterraneo som tyvärr inte kan rekommenderas vilket var trist. Kvällen avslutades på Casinot vilket var riktigt roligt och lyckat. Vi hade tur och hamnade alla fyra runt Caribbean stud där vi faktsikt hade tur och hade vunnit en peng allihopa när vi till sist gick hem till hotellet igen.

Gårdagen började med frukostbuffé (det bästa med att sova på hotell) innan vi åkte hem till Borås igen. Det var på tok för fint väder för att ha en lägenhet och sitta inomhus så vi tillbringade eftermiddagen med att fixa lite med Andreas mammas hus och en promenad i vårsolen. Härligt, härligt!

Fredag och poker/film/godiskväll

Fredag, underbara fredag och vädret kan ju inte bli mycket bättre dessutom. Snart dags för vårskor och vårjacka på riktigt känns det som. Hade tänkt gå till gymmet efetr jobbet men känner nog att en promenad i vårvädret känns betydligt mer lockande. I kväll är det tydligen dags för poker hemma hos oss för Andreas och några vänner till honom inklusive Simon vilket gör att Charlotte följer med och vi tillbringar kvällen med att se en bra film och knapra godis. Gott! =)

Imorgon är det överraskningar på gång... =)

Babytankar

Jag sitter här och njuter på jobbet med en kopp thé. Bebisen i magen har tydligen gympapass just nu och sparkarna och knuffarna blir hårdare och hårdare för varje dag. Nu har den varit lite rörligare det sista vilket är skönt. Då vet man att den lever! =) Om man inte har varit gravid kan man aldrig förstå känslan av att känna ett liv innuti sig. En mäktig, märklig, underbar känsla.

Idag när jag kom till jobbet fanns en stor kasse vid min plats och det var gulliga, snälla Linda som lekt jultomte. Hennes två barn är inga bebisar längre så därför ville hon att jag skulle få lite grejer. Babygym, speldosor, lekfilt, böcker i tyg, skallror och allt möjligt fanns där. Känns konstigt att dessa kommer användas om några månader. =)

Överraskningar på g

Jag tyckte att jag och min älskling förtjänade något roligt i helgen så nu är en överraskning på gång på lördag som bara jag vet. ;) kan inte säga så mycket mer men jag hoppas och tror att det ska bli skönt att få tänka på lite annat även om det bara är över ett dygn...




Vår i Borås

Fy fasen vad trött jag är på jobbet nu. Grrr. Ingen har koll på någonting och ingen vill HA koll på någonting heller för den delen. Så KÄNNS det just nu iaf. Rörigt värre i min hjärna med andra ord.

Idag tänkte jag besöka biblioteket efter jobbet och leta nya spännande böcker. Gissar att hälften kommer handla om bebisar, graviditet och föräldrartips. ;)

Har lunchat ute för första gången i år idag också. Det blev en god och trevlig lunch på Viskan med Charlotte. Laxspett med fetaostgratinerade potatisar och någon kall sås stod på menyn och det var helt klart godkänt. Men det bästa var allt att få sitta ute med solglasögon och njuta av vårsolen. En idiot hoppade i Viskan med bara kalsonger och tog ett dopp...det är vår i Borås!

V 25

Har precis snopet gått hem från biblioteket...som inte längre var något bibliotek. Här bor man i princip granne med stället och har totalt missat att det flyttat för att ligga nere i stan i två år på grund av ombyggnad. In kommer jag och möts av en massa stängsel och en tom, mörk lokal. Konstmuseet som låg bredvid fick svara på frågan om vad som hänt och den lilla damen förklarade som sagt att det tillfället var förflyttat. Jag som hade försenade böcker att lämna tillbaka och var sugen på att finna några nya. Typiskt! Det får bli ett besök till det andra på någon lunch i veckan i stället.

går gick jag in i vecka 25 och jag har varit orolig för att det lilla pyret i magen känts oroväckande stilla de sista dagarna men just nu så knuffas det där inne så det känns tryggt, en underbar känsla. Just nu är den nästan 30 cm lång och väger runt 800 gram.

Magen v 25 =)


Måndag!?

Det har känts som en typisk måndag hela dagen. Bra att det inte stämmer om man tänker på att det är närmare helgen nu än om det hade varit måndag men dåligt om man tänker på att man missar en arbetsdag och att jobb ändå måste göras som att det vore fem arbetsdagar denna veckan.

Hur som helst tycker jag det känns rätt så skönt att vara tillbaka på jobbet. Trivs bra med rutiner i vardagen och det är inte alls fel att sitta här och jobba lite och prata med kollegorna. Låter heltokigt men så är det! Folk säger att jag kommer älska att gå hemma mammaledig sen och att jag aldrig kommer vilja arbeta igen...hmm, vi får väl se.


Påsken snart avklarad

Startade morgonen med att slänga in två maskiner tvätt och sedan en skön promenad med Maria. Häligt att vara uppe lite tidigare och njuta av morgnen trots att den gärna hade fått innehålla lite vårsol. =) Men nu sitter jag här och väntar på att den 6:e maskinen ska bli klar så jag kan gå ner och hänga upp det sista. Tror dessutom att det blir lite mockarutsbak. Är sugen på att pyssla lite och är ändå hemma själv så...

Påsken har varit bra annars. Skärtorsdagen tillbringades tillsammans med Daniel och Anna, räkor, omelett och vitlöksbröd. Åt så mycket så det var ingen av oss som orkade med äppelpajen som skulle varit till efterrätt. =) Fredag morgon åkte vi till Varberg och dagen gick åt till att laga mat och förbereda lite för sedan på efetrmiddagen kom mamma, pappa och Elin samt ett annat par. Vi hade en riktig påskmiddag och det blev en sen kväll. Härligt nog bjöd påskaftonen på sol och härligt vårväder så dagen tillbringades mestadels ute. På kvällen åt vi goda skaldjur och igår var det dags att åka hem. Även om Varberg är underbart och det är skönt med miljöombyte så var det skönt at komma hem till sitt och få en ledig dag hemma innan jobbet väntar i morgon.

Påskledigt

Snart dags att gå hem och ta påskledigt. Ska bli underbart skönt! I kväll kommer Anna och Penn på middag och i morgon bitti åker jag och Andreas till Varberg för att tillbringa påsken där med god mat, promenader och trevligt sällskap.

Glad påsk!


RSS 2.0