Kvällens aktivitet

Spela innebandy med ett lego-får. Jag hejar på.


Inga glada miner

Idag är det inte några glada miner på Häggatan. När vi kom hem från mamma och pappa igår kväll vägrade Vinston sova. Typ hela natten. Han får till slut ligga mellan oss och stökar omkring en massa och vi får upp och byta blöja två gånger mitt i natten.

När han vill gå upp vid 7 är vi alla tre döda och jag och Andreas turas om att vara uppe på morgonen. Till slut kraschar även Vinston som annars alltid bara sover en gång om dagen. Nu sover han i vagnen och vi sitter i soffan och försöker bli pigga med hjälp av kaffe och pepparkakor. Konstigt vad grinig man blir utan sömn. :)


Bingo lotto

Tröttnade på att vara hemma och uggla i det deprimerande vädret. Så vi tog vårt pick och pack och stack till mor och far och blev bjudna på middag. Mysigt! Vinston har precis somnat och vi andra ska pröva våra chanser på Bingo lotto.


Mysig. Morgon. Med. Mini

Pappa Andreas har sovmorgon idag då han kom hem klockan 6 (5) i morses efter en tur till Casinot. Jag och Vinston myser i soffan, på youtube och leker med nya klubban. Snart är det frukost. Hungrig!


Man tager vad man haver...

...i godisskåpet när man lyckats käka upp resterna av lösgodiset från gårdagen under dagen... Gammal toffifee och polkagris från sommarens Grännabesök.


Liten kille - liten klubba

Pappas hockeyklubba hemma är otroligt poppis så idag när vi var på stan gick det inte att motstå denna lilla. Nästan lika uppskattad blev den. :)


Sköna lördag

Känner mig lite bättre och piggare tycker jag - skönt! Igår hade vi lite gäster på kvällen och hela dagen gick åt till att handla, städa lite, laga maten och fixa lite. Men när vi båda två (alla tre) var hemma gick det bra och det var riktigt roligt när man har gott om tid.

Fyra barn var det på kvällen och alla skulle nattas vilket gjorde att vi kunde sätta oss till bords - vrålhungriga -klockan halv nio. Men trevligt var det och barnen sov mestadels resten av kvällen.

I morse efter frukost åkte jag, Andreas och Vinston till stan och köpte äntligen en bakmaskin, typ kitchen aid, för presentkorten vi fick på bröllopet. Sedan åkte vi vidare till Knalleland för att möta upp Sofie med barnen och äta på mc Domalds och sen att se Johan laga mat i Knallerian med Gastronomi 11.

Nu hemma igen och lillen har slocknat så det tänker jag också passa på att göra. :)


Bra tips för en road unge :)

Mata fåglarna i Ramnaparken med gamla korvbröd.


Kvällsmat

Scrambled eggs med falukorv. Mums filibabba!


Trädgård klar

Har jag missat att säga att vår mur, stengång och gräsmatta nu är helt klar och jag är supernöjd!!! Det var verkligen värt varenda krona. I kväll kommer en elektriker som bara ska fästa upp lamporna i muren också! Ljung och andra planteringar utanför dörren och på muren blev pricken över i:t!


Dagiskillen

Jag är såå glad över att det verkar gå så bra på dagis. Igår lämnade Andreas Vinston en timme och idag två och det är inga problem alls. Han busar, leker och är glad och fröknarna var tydligen "förvånade" över hur bra det går. Idag har han ätit där för första gången och hade ätit upp sin portion.

Han är så glad och full av liv när han kommer hem så det verkar som att han trivs bra. Så skönt!

I morgon är det dags att sova där för första gången - undrar hur DET går!? :)

Jag ligger nerbäddad i sängen och passar på att vila när lilleman sover. Har varit och tagit TBV-prov på sjukhuset på morgonen och i eftermiddag ska vi gå till lekplatsen med Sofie, Melvin och Felix. Skönt att komma ut lite grann.


Liten mini

För ett år sedan...


Besök hos mormor och morfar

Det märks att Vinston gillar att besöka mormor och morfar. Det händer ju så mycket där. Det är moster Elin, morbror Jimmy, katten Kattis, hunden Tilda, hönorna, tuppen, alla hästarna och så kommer ofta besök som gammelmormor eller gammelfarmor.

Dessutom finns gunghäst och massor av leksaker och roliga icke-leksaker inomhus och hans egna skottkärra med krattor och spadar utomhus. Lattjo lajbans med andra ord! :)


På dagis

Fick den här bilden från Andreas i morse. Det verkar gå bra på dagis. Idag var dem vara där mellan 8.30-10.00 och Andreas åkte därifrån i en halvtimma. Tiderna ökas för varje dag.

Här är han med kompisen Ella!

Efter dagis idag åkte vi till Bollebygd och lämnade lilleman så han fick ha det lite roligt hos mormor, morfar och alla djuren medan mamma och pappa försökte vila och bli friska så fort det bara går.


Dopdag

Idag för ett år sedan döptes Vinston Claes Werner Tyren i Brämhults kyrka. Det var en spännande dag och jag hade planerat i veckor gällande allt vad gällde mat, tårta, dukning och städning. Med en liten krabat på armen utan rutiner var det inte det allra enklaste men som tur är fick vi massor av hjälp av både Mamma, Maggan och Maria. I efterhand hade jag nog aldrig haft det hemma men det var mysigt och vi åt sallad och sedan tårta med två små fötter på. :) Vinston skötte sig jättebra hela dagen och log bara åt alla gäster i kyrkan när prästen höll upp honom.

Tänk vad mycket som hänt på ett år - och vad stor han har blivit sedan dess. :)



Den där sjukvården

Jag är hemma - på grund av platsbrist! Jag är så besviken och ledsen över hur de på sjukhuset hanterat allt och det är hemskt att man i ena stunden ska känna sug livrädd för de är så allvarliga och vill lägga in en åtminstonde över helgen. Och i andra stunden så ska man få dåligt samvete för att man tar upp plats. Den har iaf skickat hem mig - utan att ha fått svar på provsvar eller någonting. Jag står med på läkarens telefonlista i morgon eftermiddag och kommer förhoppningsvis få reda på lite mer. Jag är iaf sjukskriven kommande vecka.

Inte lätt här hemma när Andreas har feber. Maggan har varit här sen i fredags och vi hade aldrig klarat det annars med en pigg lilleman.


På sjukhuset

Har inte riktigt fattat det än men jag ligger inlagd på sjukhuset - med hjärnhinneinflammation. Vaknade natten till igår morse med en fruktansvärd huvudvärk som strålade ner i nacken och av att jag frös så jag fick hämta en tjock filt. På morgonen tog jag febern och det hade jag och jag meddelade jobbet att jag inte kunde jobba.

Huvudvärken var så intensiv och hemsk så jag ville inte gå ur sängen och på eftermiddagen ringde vi Sjukvårdsupplysningen som ville att jag skulle ringa 112. En ambulans kom och jag fick följa med dem till sjukhuset. Väl där fick jag göra olika provtagningar, huvudröntgen mm. Jag var dock övertygad att jag skulle kunna åka hem. Andreas var med hela tiden och det kändes skönt. När sista provtagningarna kom visade det sig att jag har hjärnhinneinflammation men vilken variant är fortfarande oklart. Vi hoppas på den som är orsakad av virus. Det jag vet nu är att jag får stanna över helgen åtminstone och läkaren kommer vid 10-tiden sen så då kanske jag får reda på mer.

Har iaf sovit rätt bra i natt och känner mig mycket piggare idag. Huvudvärken är bättre - skönt.


Tänkvärt

Har haft besök av två killar som pratat om annonsering för en tidning idag. Den ena var en vanlig säljare och den andra killen var egentligen bara med för att efter mötet ge säljkillen konstruktiv kritik hur han skötte vårt möte säljmässigt. "Lärmomästaren" heter Stefan Sebö och har bland annat gett ut två böcker om personlig utveckling. Han arbetar också med förläsningar. Jag fick en liten mini-bok med citat - välkända som egenskrivna och jag gillar sådana inspirerande citat och har bläddrat lite i boken nu. Blir ni, liksom jag, inspirerade av att läsa saker som:

"Även i lexikon kommer arbete före framgång"
Okänd

"Det kostar att ligga på topp, men det kostar ändå mer att ligga i botten"
Robert Hunter

"Ingenting är omöjligt, bara olika svårt"
Okänd

"Chanser i livet får man inte - dem tar man"
Okänd

"Attityd och personlighet är minst lika viktigt som kunskap och erfarenhet"
Stefan Sebö

"Jag åker inte dit pucken är, jag åker dit den kommer"
Wayne Gretzky

"Vänlighet är svårt att ge bort, för den ges oftast tillbaka"
Mark Ortman

"Vi kan inte ändra på vår historia, men vi kan påverka vår framtid"
Okänd

"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något"
Okänd

"Fyll inte bara livet med år, fyll även åren med liv"
Okänd

"Sök inte efter alla fel, sök efter en bättre lösning"
Stefan Sebö

"Den som saknar mål kan inte veta när han är framme"
Bertil Martinsson




Mini+ryggsäck=sant

Min lilla mini måste ju ha en ryggsäck när han ska börja dagis. Den här passar honom som handen i handsken och jag beställde den från Ebay idag. =)


Min goding <3

Min lila lintott började tjoa och busa från sin säng när jag sminkade mig i morse. De senaste dagarna har han och Andreas sovit länge på morgonen och jag har inte fått träffa honom innan jag går till jobbet så jag tolkar det som ett friskhetstecken att han är vaken, pigg och glad. Yes!

När jag öppnade dörren och tassar in i hans rum och ser den här lilla varma godingen som står där i pyamas och med nappen i munnen så slår hjärtat dubbla slag. Att lyfta upp honom när han är så där gosig och rufsig i håret och när han trycker sig nära mig i några sekunder så smälter jag ordentligt.

Sedan la jag ner honom i vår säng bredvid en lika rufsig, nästan lika mysig ;) pappa och tog mig sen ut i regnet och satte mig i en kall bil - inte speciellt upplyftande.

Det blev Lilla Björn för Vinstons del idag och jag sitter och tänker på dem just nu. Undrar vad han gör och hur det går. Håller alla tummar jag har för att det går finfint!


Godis

För att klara av eftermiddagen var jag tvungen att gå ut efter lunchen och köpa lite godis. Brukar aldrig ske mitt i veckan sådär men är man sjuk så är man. Tycker faktiskt lite synd om mig själv när jag sitter och fryser under en stickad pläd och känner att jag hade gjort vad som helst för en säng. Med en massa täcken. Blir inte bättre av att veta att Andtreas och lilleman ligger hemma och sussar nu...

Vinston verkade tack och lov bättre idag sa Andreas. Det är huvudsaken.


Sjukstuga - igen!

Hur kan man tänka positivt när den här jäkla sjukdomen vägrar ge med sig. Jag har hostat i 2,5 vecka nu och har ju varit okej den senaste veckan men inte helt frisk. Igår började jag känna mig sämre igen och frös så jag hade gåshud över hela kroppen under mitt duntäcke. Huvudet dunkar och det flimrar för ögonen. Det värsta är att det gör sådär ont i huden när man klär på sig ni vet. Sååå trött på det här. Jag och Andreas såg en film i sängen i går kväll och låg och hostade i kapp och varje gång så måste man dra en kudde eller täcket över munnen för vi är rädda att väcka Vinston som inte heller är bra.

I lördags kväll hade han feber och söndagen verkade han iaf. inte varm men okej. Igår var han inte heller helt hundra utan somnade i vår säng efter det att han sovit 2 timmar i sin vagn efter lunch. Han var ledsen och ynklig. Maggan passade honom medan jag och A var på föräldrarmöte i går kväll på hans dagis och sen fick vi ge honom alvedon så han kunde somna gott. I morse fick jag ringa Lilla björn, hans dagis och säga att han inte kommer.

Gissar att det här bara är en början nu när han ska börja dagis men det är så himla trist.

Jag hoppas min lille kille är bättre idag!




Finns det något godare än kanelbullar?

Inte nybakta i alla fall med maaassor med kanel. Mmm. Jag är sugen på att baka och äta kanelbullar så det är nog snart dags att spana in en matassistent (vad heter det) med hjälp av presentkorten vi fick i bröllopspresent. Längtar!

Stor kille!

Imorgon, måndagen den 17 oktober är det dags för vår lille store kille att börja skolas in på dagis. I morgon ska han och Andreas dit klockan 9.30 en timma och sedan är det inskolning i 2 veckor innan han börjar på riktigt den 1 november.

I damma veva går jag ner i tid och jobbar 80% i veckan. Härligt att få mer tid med min goding. :)


Dagens lekplatsbesök

Mysig helg, trots en lindrig form av sjukstuga. Lördagen tillbringade jag och Vinston på egen hand då Andreas åkte på svensexa på morgonen. En promenad och lekplatsbesök på förmiddagen, tupplur för både mig och lilleman efter lunch och så Leos lekland med Anna och Aprilia på eftermiddagen. Sedan åkte vi hem snabbt för att styla om, plocka upp Andreas och åka på Sofies 30 års kalas på Gastronomi 11. Vinston busade och var glad och somnade utan problem men när vi var och tittade till honom så kändes han jättevarm... Vi åkte hem sist halv tio så det blev inte sent men jag kände mig inte hundra och var orolig för Vinston så det kändes lagom. När vi kom hem hade lilleman 39,6 och var jätteledsen. Stackars liten. Efter en Alvedon sov han dock hela natten och var rätt pigg i dag.

Vi var och köpte lite lampor till muren på förmiddagen men har sedan sovit och tagit det lugnt alla tre. Förutom en liten promenad till lekplatsen då. :)


Så här ser vår trädgård ut!

Snyggt?! :)


I går kväll


Fy fasiken vad jag är bra!

Ja, så får man faktiskt säga för idag känner jag mig faktiskt bra. Vissa dagar är helt enkelt sådana där man känner sig produktiv, flitig och på hugget. Idag är en sådan dag. Jag har fått gjort massor med nytta på jobbet. Tagit tag i jobbiga saker, rett ut dem och fixat och donat. Bra, bra!

Nu tar jag mitt pick och pack och tar helg!

Tjing!!


Finns det något vackrare än kärlek?

Får ni ett leende liksom jag när jag ser dessa bilder från den fina sidan?

















Idag...

...jobbar jag på här för fullt med saker som behöver göras efter att ha varit sjuk och därmed borta i tre dagar. Inte bra. Sedan väntar hemgång, känns konstigt när det för mig känns som en tisdag, och något mysigt käk i kväll i TV-soffan. I morgon ska Andreas på svensexa på dagen och jag och Vinston ska umgås med Anna och Aprilia. =) På kvällen väntar 30-års kalas på Gastronomi 11 för Sofie. Söndagen får vi se vad som sker. Är sugen på att besöka Bomässan på Åhaga men med en liten 1-årig som helst av allt vill köättra på allting och definitivt inte sitta still i någon vagn är det INGEN bra idé. =)






Viste ni att jag sett ut så här en gång i tiden (3 år sedan). Snyggt, nja, kanske inte men efter det så visste jag hur det kändes att vara mörkhårig i alla fall. =)

äntligen!!!

Gissa hur glad jag är. Jätteglad. Igår påbörjades arbetet med stengång, trappa, mur och fixande av gräsmattan. Kosta vad det kosta vill. Det kommer bli fint, det kommer bli bra och jag kommer att komma hem och inte känna irritation när jag går mellan bilen och huset. Jippie!

I morse väcktes jag klockan 7.00 av buller och bröt. Två tappra killar hade redan påbörjat dagens arbete när jag sen öppnade dörren för att åka till jobbet. Åhh, lycka!


om föräldrarskap

Är barn bara mätta och torra tystnar de så småningom
Ähh, ja, efter hur länge då?

Man blir kreativ som förälder.
Absolut. Det finns många olika sätt man kan locka/lura/muta på. Oavsett om det gäller att få matat/bytt blöja eller stanna i matstolen/sätta sig ner i bilstolen. Man lär sig olika saker som funkar hela tiden.

Man orkar jättemycket mer än man tror.
Ja eller inte. Men visst, efter 2,5 timmas vaggande för att få lillen att sova har man inte slitit sitt hår i tussar iaf.

Man sover när barnet sover.
Ja, eller nja. Tvätten tvättar sig inte själv. Diskmaskinen plockar inte ur sig själv. Dammsugaren sköter inte jobbet själv. Maten lagar sig inte själv. Så är det.

Man får oanat med tålamod.
Mmm. Hela 10 minuter.

Man blir lite överbeskyddande.
Det blir man. Vågar knappt sova när den lilla bebisen sover för man är rädd att de ska sluta andas. Får stanna och titta efter på promenaden om bebisen fortfarande andas. (Inte nu längre så klart). Hytter med näven åt fartdårar, blänger åt rökare och går långa omvägar när man möter stora hundar.

Man älskar sitt barn gränslöst.
Japp! Får tårar i ögonen bara jag tänker på min lilla skatt. Att snusa bredvid när han sover och höra andetagen, se magen höjas och sänkas, se de små ögonen slutna och känna värmen tätt intill. Kärlek!


Grattis syster yster 18 år!!!

Idag fyller min fina, goa, glada lillasyster 18 år. Fy fasiken vad du är bra, vi ses i kväll Elin! =)

Puss och kram!














Back again

Jag har varit sjuk och därmed inte skött uppdateringen speciellt bra. Hrmm. Var småkrasslig hela föra veckan och i helgen men sen blev det värre så jag har varit hemma måndag till onsdag. Har dock haft jättemysigt med mina grabbar som ju också varit hemma. Har försökt blogga från mobilen vid ett flertal tillfällen men det har inte fungerat. Tyvärr.

Orkar inte dra allt som vi gjort men här kommer lite bilder från dagarna som gått...














Jag gjorde det

Jag gjorde som mamma sa, jag köpte parfymen. Oj så gott jag kommer att lukta i höst. =)

Den här veckan har jag inte mått prima och det var nära att jag stannade hemma idag. Igår gick jag och la mig så fort Vinston somnat eftersom mitt huvud dunkade, bröstet värkte och jag hostade konstant. Det går bättre än vad jag trodde och vetskapen om att det är fredag gör att det känns lite enklare. I kväll är vi bortbjudna till grannarna klockan 18.00 och det ska bli mysigt. Väldigt skönt att ha krypavstånd hem dessutom.

Helgen är rätt tom av aktiviteter förutom att vi är bortbjudna till Maria och erik i morgon kväll och att vi måste ta hand om våra utemöbler. Sen får vi se vad som händer mer.

Tjing!


Jag och Vinston från i våras då vi var på djurparken

Just nu

Killen som vägrar sova...


Clean!?

Just nu stå nya Clean parfymen på min önskelista. Jag sprang förbi Kicks igår på lunchen och såg att dem hade 20% rabatt på alla parfymer. Gick in och provsprayade just Clean skin som den heter. Den luktade underbart och satt resten av dagen - sådär lagom som en bra parfym ska göra. Håller på och funderar på om jag ska ge mig själv en sådan dä lyxig present mitt i veckan. Får fortsätta att fundera på om jag är värd det eller ej. =)


Youtube - bästa barnvakten

Jag och Vinston trotsade regenet igår eftermiddag när jag kom hem från jobbet och tog en liten promenad för att handla. Duktiga killen skötte sig riktigt bra för det är inte speciallt poppis att sitta i vagnen numera när man kan springa runt och busa. =) Världens längsta kö i kassan gjorde dock att han började vrida och skruva på sig så att hans mamma blev alldeles svettig och tvingades plocka fram mobilen för att med ena handen visa lite klipp på youtube och med den andra handen lägga upp varor på bandet och betala. Tänk er den synen framför er.

Youtube är för övrigt bästa grejen just nu. Och särskilt på ipaden. Han får alltid kolla på den en bra stund på morgonen och en bra stund på kvällen och då sitter han som ett ljus. Tyst och faschinerad. Oavsett om det är Teletubbies, hästar som gnäggar eller gamla Idoltalanger. =)


Mitt lilla busfrö

Ny header

Lite förändring är alltid bra!



Två och en halv vecka kvar tills det här...

Jag mår inte alls speciellt bra idag då jag har ont i halsen, ibröstet och hostar men jag ska inte skriva något trist, negativt inlägg idag iaf. =)

Kom på att det bara är 2,5 vecka kvar tills vi åker till Budapest. Åhh, vad det ska bli skönt. Och välbehövligt. Risken är väl att vi kommer sova, sova och sova de tre dagarna vi är borta. Haha. Nä då, lite massage, god mat och dryck och lite stadsvandring blir det också. Kul ska det bli iaf.









Obs! Inget inspirerande inlägg

Uscha, ingen bra dag idag heller. Va sjutton! Skärpning! Tänk positiv! Var glad. Var tacksam. Ord som jag försöker intala mig själv hjälper inte riktigt idag. Ibland är vissa dagar bara sådana. Dagar då man känner sig låg. Trött. Grinig. Idag är en sådan dag. Jag längtar efter min säng. Att få sova. Jag är trött på att vara trött.

Fick nyss höra att det är kanelbullens dag och en sådan kanske kan få mig på bättre humör. Om en knapp timma ska jag möta upp Maria för att ta en fika på stan. Det ska bli trevligt iaf.

Ja, jag är ledsen att jag inte kan ge er något roligt, positivt, glatt inlägg att läsa idag. Hoppas på att någon eller något kan få mig lite mer positiv eller så får jag helt enkelt hoppas på att jag vaknar på en bättre sida i morgon. =)

Nygift = nytt körkort, pass och kontokort


Fy tusan vad jag är trött

Är inte alls på humör för jobb idag. Känner mig trött och har lite ont i halsen och på väg att bli lite sjuk. Inte bra alls. Tur för mig att det är relativt lugnt på jobbet idag och att jag håller på med en rolig grej.

Idag efter jobbet ska Andreas jobba på Sunhouse och jag och lilleman får roa oss på egen hand. =) Förhoppningsvis hinner jag fortsätta med mitt bildspel från bröllopet som MÅSTE bli klart snart.



Äntligen sängen!

Nu har jag krupit ner i sängen efter en dag som känts som rätt lång. Gårdagen bestod av promenad, lite shopping, städning och sen att skjutsa Vinston till sin mormor och morfar för hans första riktiga natt borta.

Vi åkte tillbaka till stan sen - utan Vinston och gjorde oss i ordning i Maggans lägenhet där också Anna och Daniel kom för lite champagne innan vi gick vidare till La Copita och åt gott. En sväng till Bara och Vinci blev det också innan vi gick hem. Trevligt och gott! :)

I morse vaknade vi vid 9 och gick till Scandic där vi åt frukost - lyxig känsla! :) En sväng till Sunhouse för att sola blev det också innan vi åkte till Bollebygd för att hämta vår prins som skött sig sååå bra och sovit 12 timmar.

Lite lunch och prat hos mamma och pappa blev det innan vi åkte hem och städade förrådet. Har även hunnit med att städa städskåpet, lagat mat, tvättat och vikt tvätt och känner mig rätt duktig.

Laddad för en ny vecka med nya möjligheter!


På Vinci

Just nu!


RSS 2.0