Två bulor

Det är inte lätt att vara två och ett haft med myror i kroppen. Igår kom Vinston hem från dagis med en stor bula i bakhuvudet. Då var det förvisso ett barn på dagis som knuffat honom ner för en bänk.

Men idag åkte vi till den stora skoaffären Visko efter jobb/dagis och de hade en liten lekavdelning - ett bord med små stolar, gunghäst och en tv. Vinston sysselsatte sig rätt bra själv medan jag sprang runt och försökte titta på skor både till honom och till mig. Ett tu tre så hör jag ett illvrål som jag kände igen alldeles för väl och på golvet i lekhörnan ligger Vinston och kramar stolen han ramlat från och rakt in i bordet. En gigantisk blå bula i tinningen lyser ilsket och stackarn skriker som bara den.

Kanske inte så konstigt att han hade svårt att somna ikväll - en bula i bakhuvudet och en på högersidan.


Välkommen till oss!

Om två veckor flyttar den här lilla söta krabaten hem till oss. :)


Helgen

Restaurangbesök, skratt, vänner, tv, mys, snowracer, skridskor, middag, lek, bakning, kakkalas, träning och filmtittande. 💜

Så kan vår helg sammanfattas! Nu laddar vi för denna veckan. Det började med ett biblioteks- och fikabesök med Anna och Aprilia idag efter jobb/dagis.


Tänkvärt!


Bra slut på veckan

Ikväll mötte jag och Andreas upp Katrin och Magnus och Maria och Erik på La Copita för att äta en bit mat. Utan barn! Därefter gick vi vidare för att se Johan Glans. Herregud! En och en halv timmes konstant skrattkramp. Bra föreställning, bra kväll! :)


Måla, lego, tågbana, film och bilar

Nu har vi snart lekt med varenda grej här hemma. Inklusive byggt en koja under trappan där man kan lysa med ficklampa och äta äppelbitar. Både jag och lilleman klättrar nästan på väggarna eftersom vi inte ens stuckit ut näsan utanför dörren pga. kylan.

Men imorgon blir det dagis och jobb och redan ikväll får vi finbesök av Anna, Daniel och Aprilia. Det blir hämtmat och lek för de små. :)


Krassliga

I natt hade Vinston feber igen och hostade så att han vaknade igår kväll. Annars är han pigg och glad på dagarna. Alltså, vab även idag. Men jag mår inte heller helt hundra utan känner halsont och feberkänsla så det passar rätt bra att vara hemma, ta det lugnt och friskna till. Hoppas det blir dagis och jobb i morgon men vi får se.

Hoppas ni har en fin dag!


Sjukstuga

Det blev till att vabba idag. Men vi var iaf på 2,5 års kontrollen i morse och det gick bra. För övrigt gör vi inte så mycket här hemma mer än att se på film, måla, leka med lego och mysa.


Ingen vanlig dag

Idag fyller mannen i mitt liv år. En av de två männen alltså. ;) Vinston hade feber i natt och jag trodde vi skulle få ställa in allt kalas men när han vaknade var han pigg och busig som vanligt. Vi hade egentligen en date i pulkabacken med några vänner inplanerat men ställde in det eftersom vi inte visste hur dålig han var och oavsett skulle han ju inte vara ute i kylan. Så istället blev det en kort sväng för att handla ett par grejer och sedan lite förberedelser för kalaset. Ryggbiff med potatisgratäng och rödvinssås. Min man han kan! Det var väldigt gott och sedan åt vi en marängtårta med hallon.

Nu har gästerna åkt hem och Vinston somnat och jag tänker göra detsamma. Får se hur denna natten blir om lilleman kan gå till dagis eller ej. Han kändes lite varm ikväll igen.


Vackert vinterland

Igår efter jobbet åkte jag och lilleman till stan. Jag drar mig numera för att åka till stan för det slutar alltid med att Vinston klättrar på klädstänger och går in för att springa runt så mycket som möjligt i butikerna. Men hur som helst så var vi tvugna att uträtta ett par ärenden. De två första butikerna rattade jag igenom snabbt som attan och Vinston satt kvar trots att han frågade om han fick gå ur vagnen och springa.
 
Sen var vi på Din Sko och jag tror att de flesta skorna på barnavdelningen provades. Inklusive rödprickiga Mimmi pigg-stövlar och oreange foppatofflor i storlek 35. En svettig mamma fick till sist med sig honom ut ur butiken efter att han pratat och visat upp både halsduk och reflexer för butiksbiträdena.
 
Jag gav rätt snabbt upp letandet och begav mig till Andreas jobb så att grabbarna kunde åka hem tillsammans så jag fick fixat ärendet jag hade. Puh!
 
Bilden är från ett annat stadsbesök.
 

Januari är januari

Livet är härligt, javisst! Men januari är ingen rolig månad, så är det. Julens mysiga tid är förbi och tiden fram till våren känns oändlig. Och väldigt efterlängtad.

Vi har försökt planera in en hel del roliga saker de här månaderna fram till våren som givetvis lättar upp men vardagen känns ändå som ett ekorrhjul. Väckarklockan ringer, man går upp, lämnar på dagis, åker till jobbet, jobbar, hämtar på dagis, åker hem, går och lägger sig. Typ. :)


Always remember

Always remember to give a smile at life, because life woke you up this morning for a reason.

Tillbaka till det normala igen

Tidigt i fredags morse åkte Andreas till Sälen med några kompisar och jag och Vinston har haft späckat schema sedan dess. I går var vi på en lekplats med Andreas mamma och Vinstons kusiner för att sedan fika. Och i lördags vaknade vi ju hos mamma och pappa, fikade hos farmor, var på Leos och åt sedan pizza med lite vänner.

Ikväll kom Andreas hem och ordningen är återställd. Jag sover så himla dåligt när han är iväg och vaknar ALLTID mitt i natten, ligger och lyssnar på konstiga ljud, blir rädd och kan inte sova. Så i natt hoppas jag att jag äntligen får ordentligt med sömn i kroppen igen! :)

Hoppas ni har haft en bra start på veckan! :)


Hektiskt schema :)

I natt sov vi hos mamma och pappa och i morse åkte vi till farmor och Mona-Lis och fikadeinnan vi åkte tillbaka till mamma och pappa och åt lunch. Sedan direkt till Leos där vi mötte upp några vänner. Kanske inte konstigt att lilleman somnade i bilen hem sedan. Nu ska vi snart över till Sofie och barnen för att göra egen pizza. Mysig dag!


Vi är hos mamma och pappa och har det mysigt!


Det där med sömn

Under de två och en halv veckor som vi hade julledigt så sov Vinston mitt på dagen kanske bara tre gånger. Alla andra dagar var han vaken hela dagen. Han vaknade rätt sent på morgonen och var därför inte speciellt trött eller grinig någon gång under dagen utan somnade snabbt och i bra tid på kvällen sedan. Perfekt!

Nu när han börjat dagis igen där alla barnen sover så har han gjort det också. Detta resulterar i att han är superpigg på kvällen, kommer sent i säng och är jättesvår att få väckt på morgonen. När han väl vaknar är han jätteledsen och grinig och det har varit lite jobbigt att lämna honom på morgnarna nu igen. Minns att det var jobbigt den perioden när han började sova en gång per dag istället för två så det är väl inte så konstigt att det är samma sak nu.




Jan. 09, 2013

Varför tänker man alltid varje morgon när alarmet på mobilen ringer: "VARFÖR gick jag inte och la mig tidigare igår...zzzzzz?????" Och sedan kommer man aldrig i säng i vettig tid på kvällen ändå.

God natt!


Ut med julen

Ut med granen, bort med alla tomtar och packa ihop julstjärnor. Konstigt att jobbet med att ta fram allt ENBART kändes roligt och förväntansfullt. När jobbet med att ta bort alltihop är så himla trist. :)

Men nu är det borta!




Blandade känslor

I morgon är det dags för jobb igen. Det innebär att de här lediga 2,5 veckorna har passerat. Lite sorgligt för vi har haft mysigt och hittat på mycket roligt. Men samtidigt skönt att komma in i vanliga rutiner igen.

Hur som helst, blandade känslor!

Idag cyklade(!) vi till en lekplats på förmiddagen och efter lunch åkte vi hem till Tobbe, Lina och Elias på fika. Nu hade jag tänkt rensa undan den där julen som för bara några dagar sedan kändes så himla myyyysig. Men som helt plötsligt bara känns väldigt långt borta. Men så hamnade jag i tv-soffan istället. Jaja, det finns en dag i morgon också. ;)


Så himla bra

Badhuset i Skövde var en hit. Vinston hade ett konstant smile hela tiden och var som ett riktigt vattendjur. Värme i luften och i vattnet samt den tropiska miljön var toppen.

Därefter åkte vi till hotellet och gick till restaurangen där det slutade med att vi alla åt tacobuffe. Det smakade bra efter en eftermiddag i badet för på något konstigt vis blir man hungrig av att bada. Gjorde ett försök att lägga Vinston i vagnen efter att vi ätit men det slutade med att vi alla satt i lekrummet istället. Vinston lekte och vi andra satt och gäspade. :) Nu har vi iaf. lagt oss och i morgon blir det ett besök i relaxavdelningen på hotellet och så frukostbuffe så klart! Bra ställe även Billingehus.


Bra dag

Vi tog en promenad i morse för att köpa lite lampor och kolla ny tvättmaskin och på eftermiddagen kom Maria hit med Alice och Ella på lite fika. Tror både Vinston och Ella kommer somna gott ikväll om man tittar på hur det såg ut här efter att de röjt runt i några timmar. ;)

Vi fick dessutom ett ryck och bokade ett hotell- och badpaket på Billingehus i Skövde imorgon till på lördag. I paketet ingår övernattning med frukostbuffe och inträde till Arena Skövde som tydligen ska vara ett stort badhus med tropisk värme. Med oss följer mamma och pappa. Ska bli jättemysigt! :)


Premiäråk

Vi köpte skridskor och hjälm till Vinston för pengar han fick i julklapp och idag åkte vi till ishallen. Kul!


Året som gått

Januari
Vi renoverade förrådet, hängde en del på Leos lekland och var på 30 års fest. Jag slet som ett djur på mitt förra jobb vilket jag i efterhand förstod inte var speciellt hälsosamt. I slutet av månaden fick vi reda på att företaget jag jobbade på blivit uppköpta av en annan reklambyrå. Jag började på nya stället fyra dagar senare. Jag och Andreas utnyttjade dessutom en av våra bröllopspresenter på Sankt Jörgen spa.
 
 
Februari
Jag började mitt nya jobb med en veckas magsjuka men kom sedan in i arbetet snabbt och stormtrivdes från första stund. Utöver det bestod denna månaden mest med fikor, pulkaåkning och middagar med fina vänner.
 
 
Mars
Vi avlöste badhotellet The Reef i Danmark första helgen i Mars med en långhelg i Sälen veckan därpå. Roliga resor båda två.
 
 
April
Barnpassning i Varberg, kalas, djurparksbesök, påskfirande och 30-års kalas. I övrigt väntade vi på våren!
 
 
Maj
Tjejkväll med jobbet i Varberg, första bussturen med lilleman ;),möhippa och svensexa, grill med mammagruppen och måla staket. En kul och händelserik månad.
 
 
Juni
Sista dagen för Vinston på Lilla Björn (hans förra dagis), var på ett roligt bröllop, hade sommarfest med jobbet, min syster tog studenten och brorsan fyllde 25. Vi var på Liseberg, firade midsommar med vänner, såg Loreen på stora torget och var på 30 års fest.
 
 
Juli
Andreas satte igång med att fixa hans mammas sommarhus ordentligt, vi åkte till Korfu med mamma och pappa och firade mammas 50 års dag. Vinston fyllde 2 år och vi hade kalas i Varberg. Vi var i Varberg och ägnade en stor de av semestern åt sommarhusfix. Vi var på Lisberg med vänner, hade skaldjurskväll, var på Casinot. Tyvärr vad vädret mestadels kasst.
 
 
Augusti
Vi skolade in på nya dagiset vilket till en början gick jättebra. Jag var på tjejhelg i Göteborg, hade kalas, var på möhippa. Vår första bröllopsdag firade vi i Stockholm på vår lilla bröllopsresa.
 
 
Sepember
Det började bli jobbigt på dagis tyckte Vinston och lämningen blev ett helvete under en dryg månad. Vi avslutade september med att åka till Mallorca med Andreas syster med familj i några dagar.
 
 
Oktober
Min bror var barnvakt för första gången och jag och Andreas går på bio för första gången på ca 3 år. =) Jag påbörjar renoveringen av vitrinskåpet och jag hjälper min mamma med lite marknasföringsmaterial som nybliven zonterapeut. Andreas är iväg på grabbhelg och jag och Vinston utnyttjar tiden med att träffa tjejerna och deras barn.
 
 
November
Vi drar till Malmö en helg, är på julmarknad, har magsjuka, påbörjar vårt beroende av tv-serien Prison Break, har tacokvällar och tänder ljus. Jag gillar den här tiden på året.
 
 
December
Vi bakar pepparkakshus, förberedder inför julen, är på första lussefirandet på dagis, har julfest med jobbet och är på julbord. Firar jul, träffar släkt, har ledigt och slutligen - firar Nyårsafton i Varberg med fina vänner. Bra månad!
 
 
Under 2012 har jag kommit fram till åtminstonne en viktig grej. Det är att du själv kan välja lyckan. Ju mer man tänker på det desto mer självklart är det. Visst är du påverkad av yttre faktorer som du kanske inte alltid kan påverka men det du kan påverka är hur du handskas med detta och att du kan välja att tänka positivt genom livet. Vissa dagar är givetvis inga bra dagar och hur man än försöker så går de inte att vända dessa till bra dag.
 
Men genom att välja att umgås med vänner som ger dig positiv energi och som får dig att skratta och må bra. Tänka "good enough" och vara nöjd med dig själv. Le. Göra saker som får dig att må bra. Inse att ingen är perfekt. Äta det du tycker är gott. Ständigt intressera dig för att lära dig nya saker. Skippa det dåliga samvetet. Kramas. Vara rak och ärlig. Genom att tänka och göra detta så tror jag att det på så sätt går att välja lyckan.
 
Jag ser med spänning fram emot 2013.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0