Nikon d3000

Det går inte att åka på en resa till Karibien senare i höst utan att kunna ta schyssta bilder. Vår digitalkamera tar riktigt kassa bilder som allt för ofta är suddiga och där man har svårt att urskilja vad fotot föreställer. Därför har vi nu prioriterat att köpa oss en systemkamera som man förhoppningsvis kan ha i några år.

Vi gav oss in i kameradjungeln med betoning på djungel för, shit, vad mycket kameror, jämförelser, åsikter och tester det finns! Vi har frågat flera olika personer med olika erfarenheter och alla har sagt helt olika. Letar man tester på internet så visar dessa också olika. Med andra ord har det inte varit lätt att besluta sig för vilken det fick bli men nu har valet gjorts och kameran köptes på lunchen idag. En Nikon d3000 fick det bli, nu får man hem och prova. =)



Full rulle som barnvakt

Sitter i soffan med ett glas vin. A ligger bredvid och kollar på fotboll och regnet öser ner utanför fönstret - till och från. Rätt mysig tillvaro ändå. =) Igår efter jobbet var vi och hämtade Wille och åkte hem till oss med alla leksaker. Där var det high life redan från början och på 5 minuter hade vårt hem förvandlats till ett bombnedslag eftersom sängen tydligen var till för att hoppas i och därför slets täcken och kuddar ner på golvet. Stackars Andreas fick krypa runt på alla fyra med en leende Wille på ryggen som tyckte sin morbror passade mycket bättre som häst. En riktig rolig syn ska ni veta. Dem traskade runt runt i lägenheten och jag fick bita mig i tungan för att inte ligga dubbelvikt av skratt. =) Wille somnade dock rätt fort efter att vi ätit och sett på Ice age och han och Andreas fick dela på sängen medan jag tog soffan.

Halv 7 vaknade han i morse och eftersom vi igår lovat honom att på morgonen idag gå till leksaksaffären när den öppnade så var det ett ständigt tjat om att gå dit. 10.00 hängde vi på låset och Wille fick välja en bil. Han har ju verkligen ingen sen tidigare. =) Sen åkte vi till Bollebygd och fikade och klappade Tilda som var mottligt road, matade hästarna och åkte fyrhjuling mm. Det var nog en kul upplevelse för honom.

Nu har busungen överlämnats och vi ska äta lite innan vi ska till Tobbe och Lina en sväng för att kika in deras nya hus.

Tjing!






Jag tror jag döööör

Ni vet sådana där filmer när någon gör något riktigt pinsamt och när man själv vill gömma sig bakom en kudde för det är så pinsamt så man inte vill se...

Så, exakt så, känner jag när jag ser detta inlägget:

Herregud!


Konstigt

Igår kväll när jag gick och la mig var jag nästintill säker på att jag skulle få stanna hemma från jobbet idag. Kändes som att jag bara blev sämre och sämre under dagen igår. Men se vad lite sömn kan göra! När jag vaknade i morse kände jag mig förvånansvärt pigg och fräsch och det var inte svårt att avgöra om jag skulle stanna hemma eller bege mig till jobbet.

Så nu sitter man här så gott som frisk - konstigt men jag tackar och bockar! Hoppas, hoppas bara det håller i sig för klockan 4 idag ska vi ta hand om Wille.

Söndergråten!?

Jag har tagit mig igenom den här arbetsdagen - utan att gå hem. Det gick bra även om jag inte riktigt trodde det. Jag har varit med på eftermiddagsfikat klockan tre för att "tacka av" Jossan som jobbar sin sista dag idag. Hon fick en present och vi fick morotskaka. Mina ögon tårades av tårar som envist ville trilla ur mina röda, svullna ögon. Några trodde säkert att jag är en fruktansvärt blödig och sentimental männsika som tyckte det var jobbigt med avsked. Jag riktigt såg hur dem generat vände bort sina blickar och låtsades som ingenting men att dem samtidigt tänke "fan vad den tjejen lipar för allting aså".

Nu var det inte riktigt så. Nu var det så att den här tjejen är fruktansvärt förkyld och det är därför hennes näsa rinner och ögonen ser söndergråtna ut. Så! =)


Attans...

....att man går och blir sjuk! Det kom bara helt plötsligt för i morses när jag vaknade så var jag grymt förkyld och det stack både i ögonen och i näsan. Kände mig dessutom lite febrig men hoppades att det skulle bli bättre så småningom. Hade fel - jag känner mig verkligen inte bra men är ändå inte så dålig så jag är sugen på att krypa ner i sängen som annars vanligtvis är ett sjukdomstecken.

Min stackars syster som varit sjuk i en månad nu och åkt på körtelfeber lagom till skolstarten förra veckan ska iaf. till skolan för första gången idag. Spännande med första dagen på gymnasiet! =)

Barnvakt

I helgen ska jag och Andreas vara barnvakt. Wille kommer på fredag och stannar till söndag. Antagligen kommer vi att turas om en del med A föräldrar men tanken är att han iaf. ska sova hos oss mellan fredag och lördag och sen ska vi ha honom så mkt som möjligt på dagarna. Det ska bli mysigt att ha lillkillen hos sig och största problemet är nog bara vad man ska roa honom med i en lägenhet på 3:e våningen. Han är inte barnet som nöjer sig med att sitta stilla och rita fina teckningar utan här är det konstant turbofart. Det får bli en och annan tur till lekplatsen gissar jag så han får springa och leka av sig. Annars gissar jag att det blir mycket lek med bilar  och en och annan saga kanske.

Världens sötaste unge!




Trött på...

Osch, jag är lite trött på att leka hästägare nu. Trött på att traska en bit för att hämta bil, på att köra till stallet och samma procedur på tillbakavägen. Det tar så onödigt lång tid och jag känner mig hela tiden lite stressad. Känns som att jag aldrig är i stallet så länge som det egentligen krävs mest för att jag tycker det är mer än bra att vara hästvakt flera dagar i rad nu. Jag saknar min vanliga vardag som att hinna gå till gymmet, fika, ta en promenad, läsa, slappa, se på film och mysa. Det hinner jag nästan inte nu och det gör mig lite irriterad samtidigt som jag vet att det är jag själv som försatt mig i den situationen. Samt att det är slut för ett ta från och med imorgon för då kommer Fiestas ägare tillbaka.

Jag ska inte klaga för när jag väl kommit till stallet är det oftast mysigt och så men det där med att rida flera dagar i rad - det är inte min grej längre. Jag behöver mer stimulans i vardagen. Men nu är det bara ikväll ckså sen har jag resten av veckan att göra precis som jag vill. Då kan jag vara lite mer spontan igen - det som jag tränat på och kommit fram att jag mår bra av!

"Hur är livet?"

Igår när jag var på väg hem från jobbet råkade jag gå förbi någon som förmodligen precis ringde upp en vän. Det var svårt att inte höra vad ha sa eftersom jag gick om honom precis när han började samtalet med: "Hur är livet?". Han var tyst ett tag och lyssnade på vad den andra personen svarade innan han fortsatte samtalet.

Jag tyckte det var en sådan skön kommentar. "Hur är läget" har man ju hört, och "Hur är det" är ju också vanligt förekommande men "Hur är livet" var en, i alla fall för mig, ny variant och jag gillade det!

Helgen går så fort så fort

En extra dags helg hade inte suttit fel. När jobbveckan är över tänker man alltid att "å så skönt med helg och det och det och det ska jag göra" men alltid, alltid så hinns inte allt med och helgen försvinner i ett nafs.

Den här helgen gick ovanligt snabbt. I fredags var jag och red Fiesta innan vi hade en lugn kväll hemma jag och A. Lördagen bestod av handling för kvällens fest och sen försvann Andreas på golftävlingen han styrt upp tillsammans med en vän. Dem var ett gäng grabbar som spelade 18-hål och det var riktigt seriöst med "gröna kavajen" och prispall senare på kvällen och skumpa och allt. Jag hade en riktig lugn dag bestående av solning, promenad, städning och förberedelser inför kvällen.

När killarna väl kom hem, rätt trötta efter dagens tävlande, så hade vi lite grillning hos Andreas föräldrar där vi fixat och gjort i ordning. Kvällen fortsatte till Grand en liten stund men eftersom de flesta var väldigt trötta blev det inte så lång stund vi var där utan gick hem långt innan det stängde. Trevligt att komma ut en stund på dansgolvet iaf.

Söndagen var jag otroligt seg - trots endast några cider på lördags kvällen...mystiskt. Vi städade iaf. efter festen och jag var och red Fiesta en stund innan det blev fotbollskväll. Jag som sett fram emot en film men den kanske det får bli ikväll istället. =)

Fiesta

Då var man hästvakt i några dagar igen då! Fiestas ägare har semester igen och kommer tillbaka på onsdag därför ska jag ta hand om och rida henne några dagar nu. Det är roligare när man får några dagar i följd att vara i stallet och lägga upp ridningen på det sättet som man själv vill. Nästan som att ha sin egen häst - igen.

Igår kom jag till stallet rätt sent och ville inte vara där hela kvällen så det blev ingen jättelång tur. Skrittade i princip bara och det var skönt att komma ut lite i skogen. Fiesta var jätteseg i början men det skulle jag aldrig klagat på för när vi väl vände och skulle tillbaka mot stallet igen kom en annan häst ut från en annan väg och skulle åt samma håll. Hon som red verkade inte särskilt trevlig och kollade inte ens på oss. Sen började hon helt utan förvarning att trava. Så gör man inte när man har en annan okänd häst precis bakom sig. Stackars Fiesta blev helt tokig så klart och ville ju hinna ifatt sin nyfunne kompis. Hästar är flockdjur och vill vara tillsammans så börjar en häst att springa så är det självklart att den andra hästen villd det med.

Jag hade ett jäkla sjå att försöka få henen att lugna sig men hon bara småstegrade och studsade på stället. Laddad som en kanonkula och jag kunde inte bestämma mig om det var bäst att sitta kvar eftersom man oftast har mer kontroll på det sättet eller om det kanske var bäst att hoppa av ifall jag oturligt nog skulle falla av och eftersom marken var stenig och inte speciellt trevlig att landa på om det så skulle vara.

Den otrevliga tjejen märkte ingenting utan fortsatte att trava och under hela hemvägen så kom vi aldrig ikapp dem - hur gärna än Fiesta ville. Stackars häst studsade mer eller mindre hela vägen hem och var alldeles svettig när vi väl kom till stallet.

Idag blir det också en sväng till stallet efter jobbet men idag tänkte jag rida i paddocken. Hade velat testa att hoppa lite grann men vi får se hur det blir. =)


Bild på Fiesta i paddocken men här är det hennes matte som sitter på ryggen


Tänk om man hade några hundra tusen över sådär

Suck och stön. Det finns så mycket som lockar i butikerna nu. Det bara ramlar in en massa snygga höstnyheter som stövlar, jeans, underkläder, jackor mm mm. Jag vill ha dem allihopa och nackdelen med hösten är att allt kostar skjortan! Ett linne eller en sommarklänning kostar inte många kronor men när man ska ekipera sig för hösten krävs en mindre förmögenhet.




Rapport från klättringen

I går var det dags att prova på klättra som jag nämnde i förra inlägget. Klockan 17.00 skulle vi befinna oss i Tosseryd där fem till väntade på att få klättra. Två instruktörer ledde ut oss långt in i skogen där de satt upp rep på två olika ställen. En klippvägg som var völdigt kuperad och "klippig" medan den andra mest såg ut som en vägg. Hjälp, var min första reaktion. Hur ska vi ta oss upp de 15 metrarna som klättringen innebar? Vi delade in oss i två grupper vilket innebar att jag och A fick klättra med en annan kille som var lite yngre. Jag provade först och jag var stolt att jag kom ända upp trots att det tog sin lilla tid. =) Det läskigaste var när man skulle gå ner och då fick lita sig 90° rakt bak och stöta ifrån benen från klippväggen för att "studsa" ner till marken igen medan instrukören hela tiden lossnade på linan bit för bit.

Efter varsitt försök fick vi byta klippvägg och denna lyckades jag mycket bättre med. Vi fick testa mer och prova lite olika vägar innan vi till slut samlades hela gruppen och en ny, ännu svårare "väg" sattes upp. Denna testade dock aldrig jag men Andreas och några av de andra killarna (det var bara jag som var tjej) gjorde det och alla klarade det riktigt snyggt!

Detta är definitivt något jag skulle vilja testa igen ochd et är en härlig känsla man har när man lyckas och kan se ner 15 meter på marken för att sedan svingas ner dit igen.

Tack älskling för presenten!

Prova på klättring

Idag ska jag och A göra något som jag velat göra länge, länge. Har nämligen fashinerats av klättring och tycker det hade varit grymt skoj att testa på. Detta fick jag alltså i födelsedagspresent av min kära sambo. Det ligger i Tosseryd utanför Borås och man får låna skor, sele, hjälm och hela kittet. Tycker det ska bli väldigt spänannde och har fått tipset att man ska använda benen så mycket som möjligt och låta dessa jobba - inte fingrarna och armarna som man kanske annars gärna vill.

Utvärding kommer imorgon.


"Där är det tryggt..."

Jag hittade en väldigt klok text som som är väl värt att tänka på...

"De flesta månniskor sitter uppkrupna i sitt livsträd längst
inne på en gren med armarna runt stammen. Där är det tryggt.
Där kan inget hända. Ute på grenarna är det läskigt,
det gungar & man kan ramla ner. Men, det är där frukterna sitter."


Jan Cederquist

Grus!

Tisdag morgon och solen skiner faktiskt lite utanför fönstret och det ser ut att bli en fin dag. Har dock inte sovit så bra i natt och jag har grus i ögonen. Det är jobbigt, det känns liksom som att man då inte har bästa förutsättningarna att få ut så mycket glädje av dagen som möjligt. Har svårt att koncentrera mig på jobbuppgifterna. Fy, det är inte tillåtet. Fullt fokus är ett måste!

Idag efter jobbet ska jag till frisören och det ska bli lika skönt som vanligt. Sen ska jag träffa Maria eller ev. båda Mariorna och ta en promenad. Ska bli skönt att komma ut i friska luften lite.

Tänker på min stackars syster som skulle börjat gymnasiet idag men som ligger hemma sjuk. Krya på dig sis! =)

Bilder från lördagen


Ulrika & Elin i väntan på fest


Emma & Anna tillsammans med söta Alice och söta Wille


Gullungar ser på Björnbröder

Tusen tack!

Jag är så glad att få ha en så fantastisk pojkvän, familj, släkt och vänner. Hela min födelsedag i lördags bestod nämligen av en massa överraskningar. Vi började med att köra gokart tillsammans med mamma, pappa, syster och Andreas syster. Riktigt, riktigt roligt var det. Därefter åkte vi hem till Andreas föräldrar och grillade goda hamburgare och hade en trevlig stund. Roligast av allt var att min familj äntligen fick träffa Maria och Wille som var lika gullig som vanligt.

Efter att ha suttit ute och ätit var man lite frusen och då kom en väldigt, väldigt uppskattande ansiktsbehandling på Ciluett spa. Underbart att få krypa in i en stor morgonrock och bli lyxigt behandlad. Sen fick jag duscha och göra mig fin tills dess att Andreas hämtade mig. Det var en annan stackars tjej i omklädningsrummet som var på möhippa och fått en påse med kläder som hon skulle ta på sig. Nätstrumpbyxor och en outfit i lack. Stackarn hade inte fått några duschgrejor eller smink med sig så vi hade riktigt trevligt där en stund då hon fick låna alla mina saker. =)

När Andreas väl hämtat mig åkte vi hem till oss och där hade dem gjort så fint och ställt fram mat och vin. Sedan droppade det in folk efter folk hela kvällen och vår lilla lägenhet blev snabbt fylld. Riktigt roligt att all släkt kom och det blev en riktigt rolig kväll.

Tack, tack alla som gjorde det till en toppendag! (Bilder kommer)

Minus trettio

Kom precis på att jag vet en tjej som fyller 25 imorgon... =) Pirrar lite grann i magen när jag tänker på det. Har det att göra med att jag numera bli "minus 30" istället för "plus 20" eller kan det ha att göra med att jag absolut inte vet hur min födelsedag kommer att se ut. Det vet däremot mamma och Andreas... =)

Premiär för step styrka

Jobbar och sliter, ja här är faktiskt lite att göra för tillfället. =) Men snart är det dags för hemgång och helg och jag gör en mellanlandning på gymmet för att testa "step styrka" som Jossan på jobbet lovordat så. Har dessutom fått med mig Maria, Andreas syster som är på besök och det ska bli riktigt roligt.

Jag har testat vanlig step en gång i tiden och då kan jag ha varit sisådär 17-18 år. Det var ingen hit! Step innebär att man ska "studsa" upp och ner för en bräda i ett antal kordinationsövningar och jag koncentrerade mig så stenhårt på att hänga med så att jag efter passet inte kände mig ett dugg ansträngd. Det var bara hjärnan som fått arbeta och det är ju inte riktigt meningen.

Jossan lovade mig dock att det här är enkla kordinationsövningar och det hoppas jag verkligen. Eftersom det alltid är en spegel längst fram i salen så ser man allas rörelser och jag HATAR att vara den som snurrar åt höger när alla så tjusigt snurrar till vänster. Eller som sticker upp som en nyfiken näbbmus när alla hukar sig i en enda gemensam rörelse.

Jaja, vi får väl se... =)


En liten linslus

Kunde inte låta bli att le när jag såg den här bilden i en arikel på afonbladet.se.

Paret i bakgrunden på kortet var på semester och ville ta en bild på sig själva med självutlösare. Ekorren sprang snabbt dit och ställde sig och kom med på bilden. En riktig liten linslus skulle jag vilja säga, eller var det bara så att han undrade om kameran var en ny kompis kanske..!?


Bild från aftonbladet.se

Onyx

Jag har tränat på Studio aktiv i flera år och trivts bra men nu är det dags för förändring och lite ny motivation! Förra veckan löste jag nämligen medlemskap på Onyx och idag var jag på första passet. Body pump på lunchen. Det kändes riktigt bra och roligt och jag är helt övertygad om att man behöver lite förändring även i träningsvardagen för att känna att det känns roligt. Jag tycker det ska bli spännande att testa lite nya pass på ett nytt ställe. Ja, det ser jag verkligen fram emot. Kul också att det är flera från jobbet som tränar där och man kan sporra varandra.

Photoshop - en briljant uppfinning

Photoshop är en av de bästa uppfinningarna i världen enligt mig. Det är ett program med oändliga möjligheter och där man aldrig blir fullärd. Här är lite lekbevis av en och samma bild i olika versioner:


Rosa


Målat glas


Strukturpenna


Textur

Reklamkampanj

Visst är den här kampanjen för Cesars hundmat underbar!? Handlar om och förstärker uttrycket: "sådan husse, sådan hund". =)










En kväll med mina Marior

Ikväll kommer mina fina Marior hem på lite mat. Känns så konstigt att inte ha träffat dem på heeela sommaren och jag längtar tills ikväll. På det sättet är det rätt så skönt att vardagen och alla rutiner kommer tillbaka när man börjar jobba igen. Då har man tid till att bland annat träffa sina vänner lite mer frekvent. På sommaren är ju alla på lite olika platser och flyger och far. =)

Igår var sista dagen på min "hästvaktsvecka". Jag har ju som tidigare sagt tagit hand om Fiesta en vecka nu när hennes ägare haft semester och det har varit väldigt roligt att få vara hos henne varje dag även om det såklart tagit en del tid. Hur som helst så avslutade jag veckan med att rida lektion för en duktig instruktör som heter Jenny. Fiesta skötte sig riktigt bra och det är en så härlig känsla när man känner att man hittar knapparna.


En ljusglimt i höst

En resa i höst är bokad! Och inte vilken resa som helst - en riktig drömresa. Något som jag definitivt hade tänkt att vi skulle vänta med men som nu är bokad och klar och som kommer bli alldeles alldeles underbart! Morgonen den 21:e november lämnar vi kalla Sverige och flyger till Miami via Paris. Där ska vi sova en natt innan en veckas kryssning påbörjas dagen därpå. Rutten kallas "Västra karibien" vilket innebär att vi besöker Labadee (Haiti), Ocho Rios (Jamaica), George Town (Grand Cayman), Cozumel (Mexico) innan vi slutligen kommer tillbaka till Florida igen.

Båten har alla faciliteter som går att tänka sig så som surfpool, bubbelpool, klättervägg, basket, wolleyboll, shopping, underhållning, gym, biograf mm. så man lär inte bli uttråkad. Båten går dessutom i land i de ovan nämnda ställena vilket gör att man också har möjligheter att göra utflykter på land.

Jag längtar!


Halvvaken

Visst är det hemsk när man vaknar och det känns som att man inte sovit en blund och att man knappt lagt huvudet på kudden!? Så kändes det både i morse och igår - förstod inte hur jag skulle orka ta mig upp. Usch och fy, det är bara att kravla sig upp och tvätta bort gruset i ögonen. Så!

Att jag inte riktigt hade vaknat när jag kom till jobbet märktes genom att jag skulle öppna ett indesigndokument och råkade på något märkligt sätt radera det ut i cyberrymden. Puts väck så var det borta - gick inte ens att ta ut från papperskorgen.

"Du får antingen ringa killen som har hand om servern eller göra om dokumentet" sa Sami som var nära till skratt. Eftersom det kostar en del att "ta tillbaka" dokumentet genom att ringa serverkillen och eftersom dokumentet inte var allt för krångligt att göra om på nytt blev det till att göra om! Suck! Vilket dumhuvud jag är!


Ett väldigt vackert bröllop

Det har varit en helt fantastisk helg! Går det vara annat än glad när det handlar om bröllop?

Charlotte kom hem till mig i fredags och vi åt räkor och drack vin medan vi badade fotbad och hade ansiktsmask. Supersnygga var vi - verkligen. Att vi pratade en massa behöver jag knappast tillägga - det mesta handlade om bröllopet som skulle ske dagen därpå. Klockan 10.00 på lördagen infann vi hos frisören som gjorde Charlottes hår och smink. Frisören var väldigt gullig och hjälpte även mig med mitt. Efter att vi fått på Charlote hennes klänning och allt annat var på plats så körde jag den fina bruden till kyrkan där Simon väntade utanför. Därefter följde en väldigt vacker vigsel följt av en rolig bröllopsfest i Gesebols bygdegård. Det var fullt med spex, tal och skojigheter och tiden bara rann iväg. Tack Charlotte för att jag fick möjligheten att vara med så nära hela dagen.

Vi sov över hos mamma och pappa som också var med på bröllopet och igår spelade jag, Andreas och pappa golf innan vi blev bjudna på god middag och åkte hem för att jag skulle hinna till Fiesta och rida innan det blev för sent.

Jag har svårt att sluta tänka på hur rolig och fantastisk fin lördagen var och får nästan en tår i ögonvrån när jag tänker tillbaka. =) Bilder kommer!

Ibland ska man ha tur

Jippie! Chefen kom precis förbi och sa att vi äter lite glass och sen får vi gå hem. =) Kunde det bli bättre när vädret är så fantastiskt!? Jag som hade lite svårt att veta hur jag skulle hinna till stallet innan jag får besök ikväll - nu ordnade det sig galant ju!

Förgyllande ögonblick - stora som små

Eftersom vi under våra tre veckors semester bodde i familjernas stugor, inte gjorde några större utsvävningar eller utflykter och dessutom mer eller mindre hade konstant regn så känner jag och A att en veckas semester i november skulle vara oerhört välbehövlig och efterlängtad. Att få ha något att längta till när hösten sätts igång. Det tror jag faktiskt är jätteviktigt och även om det inte behöver vara så pass stora saker som en resa så försöker jag hela tiden ha små saker utspridda som man ser fram emot. Det hjälper till i den annars ibland tråkiga och rätt rutinmässiga vardagen. Det handlar som sagt inte om så stora saker. Det kan vara en middag, ett biobesök, ett besök hos frisören (nödvändigt dock), en kväll hos familjen - eller ja, vad som helst som man anser förgylla tillvaron.

I alla fall så håller vi just nu på att kika resa och besöker resebyråer. Andreas är helsäker på vart han vill att vi åker =) och jag vill också samma sak men är lite svårare att övertyga eftersom det är lite längre bort och dyrare än vad vi först pratat om. Å andra sidan är det tre månader kvar och satsar vi fullt ut på att spara så mycket som möjligt fram tills dess så kanske det inte är helt omöjligt ändå. Det är ju betydligt roligare att äta nudlar varje dag fram tills dess om man vet varför. =) Nä då, skämt åtsido, det är roliga problem vi snackar om.

Sugen

Äntligen ett jobb som trillade in - nämligen att göra en annons till GP för en kund som håller på med resor. Här trilskas jag med ord som "res två beta för en", "sensommarkampanj", "res till Västindiens mest prisvärda ö", "besök tre
exotiska öar och bada med sjölejon och jättesköld­paddor",  "...med boende på det fyrstjärniga all inclusive hotellet" osv. Tror ni man blir sugen?

Jag vill också resa. Bo på hotell, sola, bada, äta gott och läsa så att man får värk i armarna...


Frustration!

Vet ni hur frustrerande det är att sitta på ett kontor utan något som helst att göra när solen skiner från klarblå himmel!? Jättefrustrerande! Igår var chefen snäll och skickade hem mig halv tre med betalning så jag kunde njuta av solen sa hon och för att det inte fanns något att göra. Önskar så att hon kunde säga likadant idag. =)

Från och med igår så ska jag vara hästvakt en vecka. Fiestas ägare är bortrest och jag har lovat att ta hand om henne dessa kommande dagar. Det var ett bra tag sedan jag red nu vilket jag känner idag. =) Hur som helst så åkte jag till stallet igår kväll för en ridtustörre hit. Varmt och dammigt och när Fiesta till sist hostade några gånger tog jag ut henne i skogen en liten sväng istället. När jag åkte hem märkte jag att jag var helt svart i ansiktet av allt damm. =)

Hoppas på bättre tur med paddocken idag. Kan tyvärr bara en ridväg och det blir långtråkigt i längden. Hoppas på att få följa med någon av de andra tjejerna på en ridtur någon dag så jag får lära mig någon ny väg...men då gäller de att man är där samtidigt som någon annan.

Dumleklubbor i värmen

Jossan på mitt jobb är rolig. Hon kom förbi mig precis, lite bekymmrad. Hon och henens familj har ett fadderbarn i Etiopien. Jättefint tänkte jag när hon berättade hur de förberedde att skicka ner ett brev där hennes söner hade målat fina teckningar och pärlat den etiopiska flaggan på pärlplatta.

Sen kom problemet! Hon hade varit och köpt dumleklubbor att skicka med. 50 STYCKEN dessutom eftersom man måste skicka så pass många som räcker till många barn. Men sen kom hon på att det förmodligen inte är speciellt smart att skicka chokladklubborna till ett av världens varmaste länder och jag höll med. Det är väl säkert 40 grader där...minst. Kul för barnen att öppna en brun, kletig pinne. Hahaha. Hon skulle gå och köpa såda där vanliga klubbor istället som inte är i choklad.

Hennes barn lär iaf bli glada som får hem 50 dumleklubbor att kalasa på...


Fru Nyman

Pratade precis med Charlotte i telefonen. Frågade om hon var nervös med tanke på att det endast är tre dagar kvar till hon ska bli fru Nyman. Hallå, det är ju inte varje dag du går och gifter dig så klart man är nervös men hon svarar helt coollugnt.
- Nä, det är jag inte. Jag kanske hinner bli det på lördagsmorgonen men inte nu. Shit, hade jag varit i hennes kläder nu hade jag varit toknipprig. =)

Hur som helst så kommer hon att komma till mig på fredag kväll för att äta räkor, dricka vitt vin och möjligen ta ett fotbad och en ansiktsmask eller två. =) En riktig tjejkväll med andra ord så där dagen innan hennes stora dag. På lördag morgon ska jag följa med till frisören där vi förmodligen stannar tills det är dags att skjutsa henne till kyrkan. Åhhh, så spänannde, JAG är pirrig i alla fall.


På slipsjakt!

Nu, när jag säger det här så är jag medveten om att solen kommer dyka upp som gubben ur lådan, men faktum är att det inte  känns så trist att jobba när vädret är som det är. Att sitta inne framför datorn med en kopp kaffe och lyssna på musik medan regnet ligger i luften känns rätt okej ändå. Tilläggas ska att jag inte har mycket att göra vilket gör att jag har kunnat pyssla med lite andra privata, och desto roligare saker. =)

Idag har jag och A gått på slipsjakt på lunchen. HELA lunchen! Det tog betydligt längre tid än vad jag trott. På bröllopet på lördag ska jag ha en klänning som bland annat innehåller en stark, himmelsblå färg som jag tycker hade varit fint att ta upp i slipsen.

- Såå noga är det väl inte, suckar Andreas efter att vi utan framgång letat på både MQ, Joel, KappAhl, Joy, H&M, Esprit, Anestens och tillslut går in i sista butiken. DÄR hittar vi den - en enfärgad snygg blå slips som stämmer perfekt överens med min outfit. Att det var halva priset gjorde ju inte det hela sämre. =)

Tillbaka till verkligheten - både på gott och ont

Ojojoj, att semestern alltid passerar lika fort. Tre veckor tycks verka rätt så lång tid men plötsligt så är det över på ett nafs. Hur som helst så kom vi tillbaka till Borås i fredags kväll/natt efter U2-konserten som sista anhalt. Det var faktiskt rätt så skönt att få dessa två dagar hemma i lugn och ro. Att få komma i ordning igen och få packat upp och tvättat allting känns jätteskönt och man är något mer förberedd för att börja arbeta imorgon igen.

EN dag på semestern har jag legat ute och solat - det var igår. Annars har vädret varit otroligt tråkigt och det är egentligen enda smolket i bägaren för trots det så är jag väldigt nöjd med dessa lediga veckor. Vi har hunnit med en hel del annat som man inte skulle gjort om man legat på stranden och lapat sol. Som säkert nämnts tidigare har vi tillbringat mycket tid med våra familjer denna sommaren och umgåtts med dem i deras respektive stugor. Det är ändå något speciellt med sommarstugor och jag gillar det. I onsdags lämnade vi Varberg för att bo hos mamma och pappa i Åsa fram till fredagen. Där hade vi ett par lugna och sköna dagar bestående av bokläsning, golf och spel, spel och spel. =) Jag och Elin försökte bilda en pakt och slå ut Andreas i Fia med knuff men den grabben lyckas ofta klara sig rätt så bra ändå. =)

Jag känner blandade känslor för att gå till jobbet imorgon. Ledsamt och trist att semestern och det "ljuva livet" med sovmorgonar, slappade och god mat är slut men samtidigt är det alltid skönt att falla tillbaka i gamla rutiner och det är inte slut på allt det roliga för det. Nästa helg är det Charlotte och Simons bröllop att se fram emot och helgen därpå fyller jag 25. Det gäller dessutom att hitta små, små ljusglimtar hela tiden. Man måste ta vara på varje dag och glädjas åt det lilla. Jag har tänkt mycket på semestern - mycket på hur man ska se allt från den positiva sidan istället och inte göra saker krångligare än vad de är. Jag har lovat mig själv att försöka arbeta mycket med det här nu för att helt enkelt känna mig mer nöjd med tillvaron och sänka kraven - både på mig själv och på livet.


Jag och Wille på kvällspromenad i Varberg


Jag och min älskling


Wille med morfar i kohagen


Andreas & syster vid Turning Torso, Malmö

Systerkärlek



Ett besök på Falsterbo hanns med


Jag i morgonrock strl XL på Vann spa =)


RSS 2.0