Blandade julkänslor =)

Det är en konstig känsla som infinner sig inombords idag. Det är dan före dopparedan, på jobbradion spelas jullåt efter jullåt. Utanför rusar folk med julklappar i påsarna och med vantar och rosiga kinder. Julstämningen är på topp och skulle morgondagen firas som vanligt med släkten med julbord och klappar hade jag nog varit förberedd som attan. Men sen är det ju så att detta inte blir en vanlig julafton. Halva morgondagen tillbringar vi på ett flygplan någonstans på andra sidan jordklotet. Julafton firas kanske vid poolen med klänning och bara ben. Så långt från mörker och snö man kan komma och jag får inte det att gå ihop riktigt i hjärnan. Det känns så väldans avlägset just nu.

Har iaf, fått i ordning på det mesta. Allt är så gott som packat, pengarna är växlade och resan till flygplatsen är planerad. Det som jag väntar på just nu är att dagen ska gå fort, fort så att det blir dags att ge sig av.

Önskar er nu en riktigt Gd Jul och Ett Gott Nytt År!


Nedräkning och antydan till resfeber

För närvarande så är det ca 36 timmar kvar till planet lyfter och jag börjar få resfeber. Japp, så är det. Har bara börjat packa lite grann och det känns som att jag har noll koll på pengar, packning, ev. köp innan osv. Är så mycket annat som ska ha avklarats innan det är dags att ge sig av så Thailand har fått ligga lite i bakhuvudet och gro sådär medan saker som ska ske innan har fått gå före. Jaja, jag tror att det kommer lossna så fort man har satt sig på planet och får lämna kalla Sverige bakom sig för en stund. Glömma allt vad här hemma heter ett tag och bara låta sig ha det härligt. Men just nu är jag grinig, rastlös och uppe i varv.

Jaja, får bli en sväng på lunchen och se om det är något som ska kompletteras!

Tjing! =)

Bling-blingmus

Brorsan ramlade in vid 3 i natt men han måste varit väldigt tyst och smidig för jag sov som en gris. =) I morse tog vi en promenad efter frukost vilket var skönt. Så fint och ljust ute ju. Sen bar det iväg på julbord. Trevligt att sitta och prata en stund med familjen och träffas så här innan Thailand (2 dagar kvar nu). Jag fick en blingblingmus som jag blev jätteglad för. Lite typiskt mig vilket mamma visste och inte kunde låta bli. Den funkar perfekt och ligger här bredvid datorn och lyser nu. =)

Sen har vi varit och hälsat på Ulrika, hundarna och en jättesöt liten kattunge som heter Marwin. Ojojoj, så söt. Det var roligt att träffa Ulrika igen, det var alldeles för länge sedan sist och jag hoppas vi kan ses oftare.

Nä, nu ska jag fortsätta pyssla här hemma lite.

Ciao


Min bling-blingmus =)


Vår julklapp är här...

Lördag idag, väldigt skönt. Ligger i soffan och myser och njuter av att det är helg och inte mycket på helgens schema. Igår efter jobbet var vi och hämtade vår julklapp, den nya bilen. =) Den är så fin och så blank och svart och luktar så är alldeles, alldeles nytt och fräscht. =) Det känns väldigt roligt och spännande hur man nu kan bli lycklig av en bil men så är det iaf och man vill liksom ut och köra och lära sig alla knappar och spakar som finns att utforska. =)

Bror min kommer hit om en stund och ska direkt vidare med sitt jobb för att slutligen sussa här på soffan i natt. Ska bli trevligt att träffa honom. För övrigt för det bli en lugn och skön lördagskväll tror jag. Laga lite god mat och gå en lång promenad...och så kanske ut och köra lite bil. =)

Imorgon väntar julbord med mamma, pappa, syster, bror och Andreas. Vi ska till Hoffsnäs utanför Borås och det ska bli väldans mysigt. Hoppas jag får i mig mer än vad jag fick på julfrukosten i morse med A släkt. Får nog lite motvilligt erkänna att det där med att fira lite med champagne och whiskey igår kväll efter bilhämtningen var lite väl onödigt. Hrm. =)


Glasögonorm

Det är sällan jag har mina glasögon på mig. I vanliga fall bär jag linser jämt, jämt men ibland får jag ett ryck och låter ögonen vila och låter glasögonen dammas av. Det måste vara en dag när jag tänkt hålla mig lugn och inte träna eftersom det är det jobbigaste som finns - dem är ju bara i vägen. Idag var en sådan dag som jag bestämde mig för att bli glasögonorm men nu ångrar jag mig. Har så ont i ögonen och huvudet nu så jag blir galen. Inbillar mig att det beror på att jag inte är van vid allt ljus som reflekteras från alla håll och att jag hela tiden har glasögonbågen i periferin vilket är oerhört irriterande.

Åhh, vilket problem va!? =) Nä då, jag ska inte klaga men visst, det hade det varit skönt att både slippa problemen med glasögon som alltid immar vid fel tillfälle och linser som man råkar tappa i handfatet gång på gång. =)




Bokproblem

Jag älskar att läsa. Det är något fantastiskt avkopplande att få luta sig tillbaka och låta sig drunkna i en riktigt bra bok. Låta tid och rum försvinna ett tag och drömma sig bort. Har nog läst alla möjliga slags böcker men får erkänna att riktiga chiclit böcker är favoriter. Sådana böcker som inte är speciellt djupa och som man faktiskt kan läsa utan att vara 100 % fokuserad hela tiden. Det är sådana riktiga tjejböcker som man ska sluka när man ligger på en sandstrand i Thailand med havet brusandes i bakgrunden.

Det här med att läsa går dock lite i omgångar, vissa perioder läser jag varje kväll medan jag ibland inte öppnar en bok på flera månader. Tyvärr har det varit så rätt mycket det senaste. Har hållt på med "Tusen strålande solar" hur länge som helst nu.

Men nu till Thailand behöver jag ett par riktigt bra böcker att plöja igenom och jag har letat efter den exemplariska semesterboken med stort B ett tag utan att hitta den. Enligt mig är det likadant med vin som med böcker - att man väljer efter utseendet. Om den inte ser bra/god ut letar jag snabbt vidare. Därför har jag varit och ryckt i en del böcker som ser spännande ut på omslaget men besviket ställt tillbaka den i hyllan eftersom den förklarande texten verkat ointressant. Så nu på lunchen tänker jag göra ytterligare ett försök att hitta ett par semesterförgyllare. =)

Ett år är lång men kort tid

igår hade vi en jättetrevlig kväll hos Maria i julens tema. Vet inte hur många ljus som var tända hemma hos Maria men mysigt var det. =) Vi skrev de lapparna jag nämnde i förra inlägget, rullade ihop dem och band dem med snören innan vi lade dem på ett hemligt gömställe hos Maria för att de ska tas fram om ett år. =)

När jag började fundera på hur jag trodde att mitt liv skulle se ut om exakt ett år så slog det mig hur fort ett år faktiskt går - det var inte länge sedan det var jul förra gången och vi låg magsjuka i min lilla etta hela julen. Men samtidigt så känns det otroligt längesedan och som att det har hänt oändligt mycket sedan dess. Därför får man en liten hisnande, läskig känsla av hur mycket som faktiskt kan ske under ett år. Vad gör jag om ett år? Hur mår jag om ett år? Hur ser livet ut? Blir det som jag tror att det blir eller absolut inte? Det är lite läskigt att tänka på faktiskt.

Jag fick iaf. skrivit ner lite vad jag tror kommer att ske under 2009 och vad jag tror som har hänt om ett år - både för mig själv och för tjejerna och det var roligt. Vi fick inte se vad någon annan skrev så därför ska det bli spännande att se nästa år hur rätt vi haft både om oss själva och varandra. =)

Lite läskigt att tänka på det där med livet, men jag tror iaf. att har man bara ett mål eller en bild av hur man vill att det ska bli eller se ut så har man betydligt bättre förutsättningar få det så. Vet man vad man vill så går det! Eller hur!? ;)

Julfika med mina tjejer

Ser fram emot ikväll. Då ska jag nämligen på lite julfika hos Maria L tillsammans med Maria E. Vi ska dricka glögg, äta pepparkakor och gröt och snacka skit. =) Vi brukar alltid ha en lite julfika varje jul och förr bytte vi julklappar också men det har vi slutat med....som tur är, det räcker gott och väl att bara träffas och umgås en stund med lite jultema. Ska bli riktigt mysigt att träffa dem innan jul och innan jag åker till Thailand. Jag har dessutom förberett ett litet pyssel jag tänkte vi sulle göra ikväll. Hoppas ingen av dem läser detta nu innan. =)

Vi ska få varsitt blad där det finns färdiga ämnen som "Jobb/Plugg", "Boende", "Kärleksliv", "Övrigt" och "Nyårslöfte". Här ska man fylla i hur man tror år 2009 kommer att bli för en själv. På baksidan ska man fylla i hur man tror att de två andras liv kommer att utveckla sig under det kommande året. Ingen ska visa varandra vad de skrivit utan vi ska förvara dessa och ta fram om ett år och se hur mycket som stämmer överens med det man trodde då. Spännande va!? ;)

Så här ser det ut...


Ett riktigt hundjobb

Denna veckan har vi en hund på kontoret, Rocky heter han och är en Soft Coated Wheaten Terrier. Han är jättefin och ska vara här hela veckan eftersom hans husse som är kund till byrån är på semester. Därför får vår VD Tina ta hand om honom och det verkar som att hon är måttligt road av det. Men vad gör man inte för sina kunder. =)

Tror att dem är lite rädda för att det ska hända något här eftersom förra året var han bara valp och då bet han sönder Jossans matburkar och kissade på hennes skrivbordsben. Hon var måttligt road. Speciellt när det var heltäckningsmatta. =) Men jag tycker bara det är mysigt med en hund som springer omkring här och viftar lite på svansen när man pratar med honom. Hade gärna kunnat tänka mig att ha en hund här jämt...men vi får väl se om jag är lika positivt inställd den dagen jag hittar en våt fläck i min väska eller så... ;)


Projekt pussel

Den här helgen har gårr i latmaskens, lugnets och vilans tecken. =) Tagit det väldigt lugnt, varit ute och gått, ätit gott, gymmat och pusslat. Var och köpte ett pussel på 1000 bitar i eftermiddag och satte igång. Pusslade mycket med pappa när jag var liten. Det blev lite som ett julprojekt att få ihop allting och vi kunde sitta i timmar och vrida och vända för att få alla bitarna på rätt plats. Så idag påbörjades ett projekt och det v ar riktigt roligt förutom att det gör väligt ont i knäna när man ligger där på golvet och funderar. Man glömmer liksom av tiden lite och en nästan förtrollande tyst, koncentrerad stämning infinner sig. Vi lyckades iaf. få ihop alla kantbitarna ikväll så nu har vi en ram att utgå ifrån men det är väldans massa kvar innan det ens går att se att det ska likna en bild. Spännande, spännande! =)






Växande räkor i munnen

Sitter i soffan och ser på en barngala på 4:an. Väldigt intressant men det gör att räkorna och vitlöksbrödet växer i munnen när någon berättar att hon inte ätit på tre dagar och när någon annan berättar om våldtäkter, misshandel och könstympning. Hemskt och det gör att man får sig en tankeställare om hur olika livet är och hur små ens egna problem kan framstå i jämförelse med någon annans på andra sidan jordklotet. Här sitter man varm och trygg i en skön soffa. Äter räkor, dricker vin och har det allmänt bra. Skuldkänslor och skam är känslor som dyker upp.

Annars har det varit en väldigt lugn dag. Var uppe en sväng hos Maria L på lite glögg och pepparkakor. Var väldigt mysigt i hennes trivsamma lägenhet fullt av ljus och julpynt. Imorgon finns inga som helst planer än så länge och det känns skönt. Kanske en lånpromenad kan bli av. Den som lever får se. =) Tjing!

Skomakare - en guldgruva i lågkonjukturen?!

Tidigare i veckan lämnade jag in ett par stövlar hos skomakeren som behövde klackas om. Dem är inköpta tidigare i höstas och var inte speciellt billiga men går (småspringer) man fram och tillbaka till jobbet varje dag på gatsten där klackarna envist kilar sig fast så är dem snart trasiga och behöver få sig en uppfräschad klack. Som sagt, jag lämnade in dem tidigare i veckan och när jag stod där i kön och väntade på att det skulle bli min tur så funderade jag på om det var lönsamt eller ej att vara skomakare i dagens läge. Inte för att jag funderar på att byta jobb eller är sugen på att banka skosulor dagarna i ända utan jag funderade mer på hur folk resonerar så här i lågkonjukturen?

Kanske är det så att man hellre lämnar in ett par utslitna skor på lagning och ger dem en chans till istället för att slänga dem som man kanske hade gjort i vanliga fall!? Eller är det så att man inte anser sig ha råd att gå till skomakaren (det kostar ändå 205:- för att få ett par klackar lagade) utan går i söndriga skor. Eller är det helt enkelt så att skor prioriteras och läggs pengar på som vanligt. Tja, jag vet faktiskt inte, jag kanske ska fråga skomakaren när jag går och hämtar minastövlar på lunchen. =)


Oplanerad helg - kors i taket!

Igår hade vi lite glöggmys hemma. Blev väldigt improviserat men Tobbe, Penn, Anna, Ebbe och Sune kom hem en vända, drack lite glögg och hjälpte till att rensa frysen på kakor. =) Bra! Blev väldigt mysigt, det där med spontana saker blir oftast väldigt bra. Jag är väldigt, väldigt dålig på det i vanliga fall. Har oftast stenkoll på hur resten av veckan kommer att se ut - i minsta detalj - redan innan måndagen börjat. Har trivts med att ha det så och har varit tvungen att ha det så innan när jag hade häst för att kunna sy ihop allt som skulle hinnas med. Ridning, läxor, vänner och så vidare. Men egentligen behöver jag inte fortsätta på det viset längre...ju. Jag har inga större måsten nu för tiden och ofta blir det också så att om man planerar för mycket så blir allt som måsten som ska bockas av från en lista. Det innebär att man inte hinner njuta av livet utan att allt blir jobbiga ting att klara av trots att det bara handlar om en mysig fika eller en fest.

Vi kom överens om att denna helgen skulle vi inte boka in någonting, Ta det lite mer som det kommer och bara göra det som vi KÄNNER för. Inte stolpa upp allting så att det känns som att man rusar från det ena till det andra med andan i halsen. Nä, denna helgen har vi INGA som helst planer än så länge och det känns faktiskt...skönt. Tro det eller ej men jag kanske är på väg att bli en sådan där spontan tjej. Japp! =)

Filmtips - An American crime

Vill bara tipsa om en bra och väldigt berörande film vi såg igår kväll - An American crime.

"Sommaren 1965 lämnade ett par cirkusarbetande föräldrar sina två unga döttrar i god tro hos den ensamstående hemmafrun Gertrude Baniszewski i Indianapolis som lovat att ta god hand om dem under sommaren för 20 dollar i veckan. De hade aldrig i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig vilka vidrigt ondskefulla dåd som skulle drabba deras döttrar i familjens källare när dörren stängts bakom dem. Baserad på en sann historia."

Det var lite likt boken "Om en pojke" och blev ännu mer gripande eftersom det är baserat på en sann historia. Vissa stunder skar det i kroppen och det gjorde ont i hjärtat att se vad som hände. Så är ni på humör för att se en skakande och rörande film så se den. Ps. Kanske inte en dag när du är på känsligt humör. =)


En julgran i himlen

Det här med att åka iväg till Thailand över jul ska självklart bli otroligt skönt. Jag har tidigare bara tyckt att det ska bli underbart skönt att lämna allt vad julmat, julmusik, nyårsångest och vad allt sånt heter. Men jag får faktiskt erkänna att nu när julen närmar sig, när julpyntet hängs upp, när julklappsinköp diskuteras och så vidae, så känns det liiite ledsamt att missa själva julafton. Jag har ställt fram lite tomtar hemma, hängt upp några stjärnor i fönstrena och försöker tända så mycket ljus jag hinner med men en sak ska vi inte ta in - en julgran. Det har alltid varit något magiskt med julgranar. När vi var små så tog mamma och pappa allti in granen sent påkvällen dagen innan julafton och klädde den efetr vi somnat så att när vi vaknade på morgonen så rusade vi till granen som var så vacker med alla sina ljus och glänsande kulor. För att inte tala om alla julklappar under. Som sagt, det är något magiskt med julgranar och det kommer vi inte få uppleva i år - första året det får plats med en. jag har t.om. sett ut exakt vart nästa års julgran kommer att stå.

Men så en kväll, när jag gick från gymmet och lyfte blicken för att se mot himmelen så sitter det en julgran längst, länst upp på lyftkranen som står på bygget mitt emot vårt hus. Längst där uppe, massor av meter rakt upp i luften står en gran med ljus och lyser upp himmlen. Man kan se den från vårt vardagsrumsfönster och från arbetsrummet - och framförallt så ser man den varje morgon och efetrmiddag när man går fram och tillbaka från jobbet. När man ser den stå där och lysa så får man en varm, behaglig känsla som sprider sig i kroppen. Vi har nästan, nästan en julgran. =)


Lyx med VAB

Ibland är det ju så att folk här på jobbet och andra i ens omgivning är sjuka. Så klart, så är det ju ibland och det är aldrig roligt att vara sjuk men när man inte är jättesjuk, eller mår sådär väldans dåligt så kan det vara rätt så mysigt att ligga nerbäddad i sängen, tycka lite synd om sig själv och få tillåta sig en riktigt lugn och mysig dag. Men så är det ju så att man har oftast varken ork, lust eller samvete att göra någonting som skulle behövas pysslas med. Som att passa på att storstäda, tvätta eller något annat sånt där nyttigt som kommer på efterkälken i den annars stressiga vardagen.

Men så i morse meddelade två olika arbetskamrater att de vabbar idag! Det gör folk här rätt så ofta, inte så konstigt eftersom det är en sådan perid nu då barn är sjuka och så klart att man måste vara hemma och ta hand om dem då. Men tänk er så lyxigt, att få en hel dag hemma där man pysslar om sjuklingen. Kanske spelar lite spel, lagar varm choklad och passar på att få göra allting som man inte annars hinner med. Det måste kännas hur lyxigt som helst att få lite "tid över" när man själv är kärnfrisk.

Nu var det ju det här med att vara nöjd med det man själv har. Kom på att det här inlägget nämligen talade lite tvärt emot vad mitt förra gjorde. =) Men men, den tiden med vab kommer säkert också tids nog. Var sak har sin tid! =)

Grönare gräs, kanske inte alltid så grönt

Det finns för- och nackdelar med allting här i livet. Det är ofta som vi människor vill tro att gräset är grönare på andra sidan. Ett gammalt men bra uttryck. Har vi det på ett visst sätt så vill vi gärna tro att dess motsats är bättre. Bor man i lägenhet suktar man efter hus, är man blond tror man det är roligare att vara brunett, har man köttbullar med sig i lunchlådan tycker man att arbetskamratens lasagen ser betydligt godare ut. Så är det och så kommer det nog också alltid att vara och det man inte får glömma är att försöka se allt positivt, vara glad för det man har och om inte annat,  göra någonting åt det - OM det går.

Hur som helst så tror jag att vi ofta lägger väldigt mycket onödig energi på att önska att någonting vore på ett annat sätt, tro att det som någon annan har hade gjort en lyckligare och så vidare. Men i själva verket så är det nog faktiskt så att när man väl sätter sig in i hur situationen skulle vara om man hade det på det sättet som man kanske önskar ibland så finns det nackdelar med det med.  Det kanske till och med visar sig att ett hus inte alls skulle göra en lyckligare. Att det är betydligt mer praktiskt att bo i lägenhet. Ingen trädgård att sköta, inga väggar att måla om och så vidare. Det kanske faktiskt är så när det väl kommer till kritan att man hade fått världens magknip efter att ha ätit den där lasagnen som såg så god ut. Det jag försöker säga är att varför inte försöka vara nöjd med det man har, försöka se allting från en positivare sida, försöka vara glad för den som just du är och försöka känna sig nöjd med situationen som du befinner dig i just nu - och är du inte det så se till att förändra det IDAG!

Bildbevis från julfesten

Måndag igen, igår gick jag och la mig innan 8...hahaha, trodde det skulle hjälpa mot en helt sjukt trött söndag. Känner mig iofs. piggare idag men en solsemester om 2 veckor och en dag kommer sitta kanonbra! Längtar efter sol, värme, bad och att bara vara. Ojoj.

Julfesten i fredags var trevlig. God mat och alla var goa och glada - sådär som man ska vara på en julfest efter lite glögg, vin, champagne, snaps och annat! ;) Men det var ändå relativt lugnt. Har varit med om värre... Mycket roliga spel, pyssel, rim, lekar och bordsplaceringar så dte kom nya små överraskningar hela tiden. Här nedan kommer lite bildbevis! =)

Ikväll ska jag fika med Mariorna innan det blir en sväng på gymmet.






Försöker insupa så mycket av julen som möjligt...

Igår kväll hade jag en kväll helt för mig själv och det hör inte till vanligheterna nu för tiden. Jag tog en promenad till Knalleland, inköpte lite kul pyssel, tog en promenad hem och sen sattes det igång. Vämde lite glögg, laddade datorn med julmusik och sen tillbringade jag resten av kvällen vid köksbordet och gjorde julkort. Var riktigt mysigt faktiskt. Julkänslan infann sig på direkten.

Idag blir det fortsättning på jultemat. Idag är det nämligen dags för julfest med jobbet. Vi ska hem till en kollega och ha julfesten där. Laga lite mat ihop, dricka glögg och ha det roligt. Hoppas jag. Gissar att en del lekar och annat pyssel har förberetts för här har nämligen tisslats och tasslats en hel del. =) Spännande, spännande. =)

Pysselpysslig

Idag är det torsdag vilket innebär att det är helg snart igen. Ikväll har jag bjudit hem Maria på lite kvällsfika och sen hade jag hoppats att hon ville hjälpa till att äta upp alla pepparkakor som jag bakade förra helgen. =) Tyvärr är hon sjuk, min stackars gumma och det ser tyvärr inte ut som det blir någon fika. Tråkigt. Framförallt att hon är sjuk men också för att jag sett fram emot en fika med lite skvaller och mys så här en vinterkväll inomhus. Saknar henne, men huvudsaken är att hon blir frisk.

Annars funderar jag på att vara lite pysslig ikväll. Har planer på att göra egna julkort och skicka med snigelpost i år och sen funderar jag på att baka biscottiskorpor att ha med till mamma och pappa på lördag kväll när vi är bjudna på middag. Är på pysselhumör. Sådär pysselpysslig så att man bara vill knepa och knåpa och få fram lite kreativitet som ibland faktiskt kan visa upp. Ja vi får väl se hur det blir. =)

Morgonens händelse

Jag har alltid varit rätt morgonpigg. Har mer eller mindre varit tvungen till det eftersom man vuxit upp med hästar som ska tas hand om varje morgon. Men i takt med att jag bytte hästen mot pojkvän =) så har jag numera enormt svårt att kliva upp på morgonen. Sängen är så varm och skön och tanken på att dra benen över sängkanten känns allt annat än lockande. Snoozandet är numera ett faktum och vi snackar inte om ett par gånger. Nej då, det är inte ovanligt att jag kan snooza i en timma innan jag bestämmer mig för att nu får det fan vara nog.

I morse hände en sak som jag kanske bör ta efter varje morgon för att inte förlora mitt jobb. (Kan nämligen tänka mig att det inte är så populärt att jag oftast numera börjar arbetsdagen efter 8.) Hrm. Denna morgonen skulle nämligen min bil få sin framruta lagad (äntligen!) och vi skulle vara där tidigt, mycket, mycket tidigare än vad jag vanligtvis går upp. Därför var det så klart extra svårt att kliva upp och efter ett antal snoozande med mobilen ramlar denna på något sätt ner BAKOM sängen, alltså precis ovanför mitt huvud. Antagligen är jag inte så pass medveten så nästa gång det ringer så ligger den stackars saten under sängen vibrerandes och skrikandes och jag hinner tänka på våra stackars grannar under oss som måste undra vad som försigår en trappa upp. Upp flyger vi yrvakna, fumlar efter lampknappen. Jag flyger ner på golvet och försöker bli så platt som möjligt för att försöka få tag i den lilla rosa studsande saken. Till slut - efter att den stegrande väckningssignalen förmodligen nått max för länge sedan - lyckas jag få fatt i den och kan svettigt stänga av alarmet. Snacka om att vara klarvaken. Förmodligen våra grannar under också.


Vilken prinsessa är du?

Kunde inte låta bli att göra det här testet för att få reda på vilken disneyprinsessa jag var! =)

Askungen:

[ ] En av dina föräldrar är döda

[X ] Du gör många sysslor hemma

[X] Du älskar att klä upp dig

[X] Du älskar djur

[ ] Du väntar på din drömprins Har redan hittat honom =)

[ ] Din mamma är väldigt sträng

[] Du har systrar som är avundsjuka på dig Inte vad jag vet =)

[] Ibland vågar du inte säga vad du egentligen tycker

[] Du har glömt skor hos en kompis någon gång Nej men på gymmet =)

[ ] Du är blond Inte längre

TOTAL: 3


Belle:

[] Du har kysst någon som dina kompisar inte gillar

[ X] Du har gått vilse i skogen Japp, Haha=)

[X] Du älskar att läsa

[X] Du är inte det minsta blyg och säger alltid vad du tycker Säger först, tänker sen ibland. =)

[] En av dina familjemedlemmar är ganska konstig

[] Du har jobbat frivilligt någon gång

[X] Du har en vild fantasi Oerhört=)

[] Du älskar att ta hand om människor som behöver hjälp

[] Killar har tyckt om dig bara för att du är söt

[X] Du har tackat nej till minst en person som har velat gå på dejt med dig

TOTAL: 5


Jasmine:

[ ] Din pappa är väldigt rik

[X] Du är väldigt smart Absolut ;)

[X] Du har varit tillsammans med någon som är olik dig

[X] Du är unik och annorlunda jämfört med alla andra Alla är unika på sitt sätt, eller hur!?

[] Du skulle aldrig gifta dig med en person bara för att personen var rik

[X] Du har många mål i ditt liv

[ ] Du har inte så många vänner

[X] Du är självständig När jag vill

[ X] Du är förmögen Räknas kärlek, goa vänner och en härlig familj? =)

[ ] Dina föräldrar försöker kontrollera ditt liv Nej men på gymmet =)

TOTAL: 6


Ariel;

[X] Dina föräldrar förväntar sig mycket av dig Klart dem gör =)

[] Du försöker följa reglerna, men det är inte ofta du klarar av det

[] Du är lite av en trubbelmakare

[ ] Du är yngst i din familj

[ ] Du har många systrar (2 eller fler)

[] Du samlar på nånting

[X] Du har/har haft långt hår

[X] Du har/har haft en fisk som husdjur Flipper, en kamphane =)

[X] Du är väldigt nyfiken av dig Klart man är=)

[X] Du är ganska lättlurad Haha

TOTAL: 5


Snövit;

[] Du vet att du är vacker

[X] Ibland verkar det som att din mamma avundas dig =)

[ ] Du har nästan blivit dödad

[ ] Du har minst 7 bra kompisar

[ X] Du har blivit matförgiftad Senapen på julbordet förra julen!? =)

[X] Du har/haft kort hår Vem faan föds med långt hår?

[X] Du kommer överens med nästan alla Allt går om man vill

[X] Alla dina kompisar är olika Som natt och dag men alla underbara på sitt sätt

[X] Du älskar att ha kul Nää, jag gillar att ha tråkigt...hallå!

[] Du är gladare när du inte är hemma

TOTAL: 6


Mulan;

[ ] Du är lite av en pojkflicka

[ ] Många önskar att du var lite tjejigare

[X] Du har låsats vara någon du inte är Klart man har gjort någon gång.

[X] Du har haft en fysisk fight med någon Säkert, med brorsan när man var liten. Många blåmärken där.

[] Du har rymt hemifrån

[ ] Dina föräldrar försöker planera ditt liv

[] Du har många killkompisar

[] Du ser ofta dig själv i dåliga situationer

[X] Du älskar din familj så mycket att du skulle göra vad som helst för att skydda dem

TOTAL: 3


Aurora (Törnrosa);

[X] Du bor/har bott med någon annan än dina föräldrar

[] Du dog nästan vid tidig ålder

[X] Du är vänlig, älskande och tankfull Klart jag är... =)

[X] Du har en fin sångröst Absolut...i duschen iaf. =)

[X] Du gillar att sova sent på helgerna Mmm

[X] Du är mycket ute Försöker

[ ] Du är adopterad Inte vad jag vet...=)

[X] Du är väldigt romantisk

[X] Rosa är en av dina favoritfärger

TOTAL: 7


Pocahontas;

[] Du älskar att utforska stora städer

[] Du är mer andlig än religös

[] Du har haft ett omöjligt förhållande

[] Någon i din familj är död

[] Dina föräldrar bryr sig mycket om dig

[ ] Någon du känner har varit med i något krig

[X] Du älskar naturen

[X] Du har/har haft svart hår =)

[X] Du skulle älska att flytta till en fin och exotisk plats En lyxvåning i Bahamas hade inte suttit fel...

[] Du är väldigt äventyrlig

TOTAL: 3

Okej, jag är Törnrosa - inte fy skam ändå! =)


Dyr inspiration!?

På jobbet idag håller jag på med något som kan kallas för terapiarbete. Inget svårt, inget kunskapskrävande men rätt skönt ibland eftersom man slipper tänka så mycket eller anstränga sig något nämnvärt. Vi har bland annat ECO tapeter som kund och där finns massa olika kollektioner, dvs. olika teman för de olika kartböckerna som man kan bläddra i i tapetbutiken.

Det innebär att reklambyrån arrangerar alla olika foton som tas för respektive tapet. Dessa är otroligt snygga och idag håller jag på att lägga in alla bilder för respektive kollektion i olika dokument som sen sparas till pdf:er för att på så sätt få ner dokumentstorleken men att man ändå enkelt får en översikt över bilderna. På så sätt kan jag sitta här och dregla över alla läckra bilder. Det innebär också att man blir otroligt sugen på allt från tapeter till möbler, kuddar och tyger och inte kan låta bli att drömma sig bort till inredningstankar och sånt som jag tycker är roligt. =) Farligt eftersom jag planerat köpstopp nu innan Thailand. =) Förutom vad gäller bil då. För idag ska vi ringa till bilhandlarn och meddela att vi vill bli ägare till audin! Jippie! =) Nu gäller det bara att få sålt Noten.


Härmar syster min... ;)

OM MIG:
Namn: Emma, Jenny Karolina
Födelsedag: 15 augusti
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Mörkbrunt
Längd: 170
Högerhänt/vänsterhänt: Högerhänt, på gott och ont
Stjärntecken: Lejon
Skostorlek: 38/39
Är dina föräldrar skilda: Nej
Sport: Tja, nu är det bara en massa pass på gymmet. Golf blir det väl till våren
Helgdag: Lördag

Favoritårstid: Våren för dess förväntan, sommaren för all sol, hösten för allt mys och vintern för sin snö.

HAR DU NÅGONSIN?
Varit kär: Ja
Blivit dissad: Haha, jadå
Skolkat: Kanske någon gång
Sovit utomhus: Ett fåtal
Sett en död människa: Bara på TV ;)
Använt droger: Nej
Retats: Det har väl alla mer eller mindre!? Tyvärr
Pepsi/cola: Cola 
Kärlek/sex: För mig är kärlek sex och sex är kärlek
Jordgubbar/blåbär: Vad är det för fel med båda tillsammans. Kanske i en smoothie ;)
Kött/veg: Kyckling! =)
Tv/film: En bra film är väl aldrig fel!?
Gitarr/trummor: Gitarr
Kinesiskt/mexikanskt: Kinesiskt
Mtv/vh1:  Mtv

SENASTE DU?
Skrattade: För en stund sedan
Grät: Hmm, för några veckor sedan
Filmen du såg: Igår "Kärlek på menyn" - bra tjejfilm! =)
Tuggade tuggummi: Lördags
Drog ett skämt: Försöker vara rolig jämt och ständigt men inte alltid att det går hem =)
Sjöng en sång: Sjunger jämt =)

Ny vecka, nya möjligheter och en väldans massa beslutsångest

Måndag idag...igen. Hade hur svårt som helst att komma upp i morse. En sådan där morgon när man snoozar gång på gång och inte är medveten om att man borde gå upp. Sängen känns så där otroligt varm och skön och man inser liksom inte riktigt att klockan är på tok för mycket. 8.00 var klockan i morse när jag till slut insåg att det var morgon. =) 8.23 var jag på jobbet. Inte bra, får se till att skärpa mig.

Jaja, kan ha berott på att jag hade svårt att somna igår. Idag måste vi lämna besked om vi ska köpa bilen eller ej. Så otroligt svårt beslut. Har vridit och vändit på det fram och tillbaka men blir inte klokare för det. Så otroligt lockande men också så väldans massa pengar. Jaja, så är det.

Jobb och afrodans står på programmet idag! Nu ska jag jobba vidare...och fundera vidare.

RSS 2.0