Dessert

Frusen äggtoddy med vaniljsocker, kaffe, kakao och cognac.


Huvudrätt

Oxfilé med potatisgratäng, rödvinssky med sparris och rödvin.


Förrätt för de vuxna

Vitlöksgratinerad hummer med toast och champagne...


Nyårsrätt för de små

Korv med bröd och vatten ur glitter-sugrör.


Oj...

Ber om ursäkt att det blev som det blev med bilderna nedan. :)


Gott Nytt År!

Det har varit ett händelserikt år, på många sätt. Här kommer en liten sammanfattning.

STÖRSTA: Det största var definitivt vårt bröllop den 27 augusti. En magisk dag, bästa i mitt liv efter den då Vinston kom.

NYTT: Halva året har bestått av mammaledigheten som lett till nya bekantskaper och nya fina vänner.

JOBB: Jobbmässigt har jag fått en ny roll på jobbet vilket är en utmaning och som dessutom lett till mer kundkontakt och nya lärdomar om allt möjligt.

RESOR: Vinston gjorde sin första flygresa, i februari till Kanarieöarna, tillsammans med mina föräldrar och Andreas mamma - en underbar vecka på alla sätt. I juni åkte vi dessutom till Italien, också det en härlig resa.

HEMMA: Hemma har vi fått till både en helt ny altan och mur/stengång och just nu håller vi på med att renovera förrådet nere.

INSIKTER: Umgås med de som du mår bra av och som ger dig positiv energi.

Jag ser med spänning fram emot 2012. Ett nytt år med nya möjligheter. Nyårslöften ska jag inte säga att jag ska ha men nästa år ska jag försöka bli bättre på följande:
* Att tänka positivt.
* Att inte stressa upp mig.
* Att njuta av livet.
* Att vara mer tacksam för allt jag har.
* Sluta klaga.
* Kunna hålla fler bollar i luften samtidigt - utan att bli stressad.

Så, ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er! :)


Årets sista dag!

Nyårsafton idag. Alltid en märklig känsla när det är årets sista dag. Nya möjligheter på intåg liksom. Nytt och fräscht!

Ikväll kommer Anna, Daniel och Aprilia och lite god mat står på menyn. Härligt!


Konstnärstalanger :)

Vi har haft en riktig mysdag och trotsade regnet med att ta en promenad och besöka lekplatsen. Nu har Andreas åkt för att jobba em/kvällen på Sunhouse och jag och lilleman leker och busar. Inviger ritblock och pennor, visst blir det fint!? :)


Ut!

Nu åker julgransskrället ut!!! Vem sjutton kom på iden med julgran!? :)


Tisdag!?

Visst är det tisdag idag..!? Hmm, har inte riktigt koll när det vanliga veckomönstret bryts.

Igår var vi hos mina kusiner och drack glögg, fikade och hade julklappsleken. Mysigt!

Idag, jobb och sen tog jag och Vinston en sväng på stan och kollade rean. En pyamas och underkläder till mig och en ny vinterjacka till Vinston fick följa med oss hem.


Stopp

Åhh vad jag försöker njuta av att bara vara hemma hela lilla familjen. Vinston verkar älska att ha både mamma och pappa vid frukostbordet och att busa och leka med. Mys! Efter sovmorgon (!) fick Vinston vara hos sin farmor medan vi fyndade en bärbar DVD till Vinston på mellandagsrean och sen handlade en massa mat att fylla kylen med. Snart väntar en sväng till Simon och Charlie och sen vidare till lite glögg hos mina kusiner.

Åhh, vill inte gå till jobbet i morgon men tisdag och onsdag får det bli arbete och sen ledig till nästa onsdag för att sedan fortsätta ledigheten till måndagen efter Trettondagshelgen. Härligt! :)


Morgonmys


Världens sötaste små fötter

I ett par shepherd-tofflor från mormor och morfar. :)


Poppis apa

Den här söta lilla filuren som minst sagt vrider sig av skratt när man trycker på hans hand blev genast lillemans kompis. :)


Jul i vårt hus

Oj oj vad tiden rinner iväg. Vi hade en mysig gårdag som började med att Vinston öppnade sina klappar som han fått av oss och lekte med dem. Vid lunchtid åkte vi till kyrkogården och tände ljus och sen vidare till Andreas mormor för lite snabb lunch och Vinston fick sova. Därefter åkte vi vidare till Bollebygd där Vinston blev alldeles salig av att se alla klappar under granen.

Efter Kalle, glögg och mycket mat var det äntligen dags för tomten att visa sig med sin lykta i trädgården för att slutligen komma in och dela ut paket. Vinstons ögon var stora som tefat och det var så roligt att se. Oj så mycket fint det fanns i paketen. Tack tack än en gång alla ni!!!

Det var nog för många intryck på en och samma dag för somna vägrade lilleman att göra trots tre halvhjärtade försök. Vi fick bege oss hemåt istället vid halv tio men alla var rätt trötta ändå så det gjorde inte så mycket.

Idag åkte vi hemifrån vid 10 för att köra till Helsingborg och vara med på Mollys dop. Var hemma halv åtta igen - en dag i bilen sammanfattningsvis och det var inte bara Vinston som hade ont i kroppen. Fint dop var det iaf.

Nu ska här sovas!


God jul

Här har första klappen redan hittats under granen och öppnats. :)


Min man...

...kan slå in paket han med.


Sabba inte barnens jul!

Jag blev rätt berörd av den här texten som en polis skrivit. Det är en sann historia och griper tag i hjärtat. Ordentligt.
Du är polisen i texten...

Att kallas till ett lägenhetsbråk på julafton.
Trapphus med fyra lägenhetsdörrar. Bakom en dörr hörs barnskrik. En titt på brevinkastet säger att det är den lägenheten som grannarna ringt om. Namnet stämmer.

Du ringer på.

Mannen som öppnar ser inte direkt förvånad ut. Du och din kollega står där i era polisuniformer. Båtmössan på huvudet och de svarta handskarna på händerna. Tjänsteminen påkopplad.
Mannen tar ett steg tilbaka och med en berusad persons yviga gest vinkar han in er.

Ni kliver in i en liten hall. Ni kan se in i vardagsrummet och ser teven som visar något tecknat. Bredvid teven står en gran, klädd och fin med ljus som glimmar och guldstjärna i toppen. Bakom teven ser ni barnet som skriker. Det är en två-åring som tröstas av en femåring. Femåringen ser med stora ögon på er samtidigt som han försöker trösta lillebror som nu hulkar fram sin oro och besvikenhet.

Mannen sätter sig i soffan och slänger ut med armarna. På bordet framför honom står både vin och spritflaskor blandat med skålar med hemmagjord knäck och choklad. Under soffbordet ligger upprivet julpapper och färgglada omslagssnören huller om buller. En radiostyrd bil och en förpackning med ett tågset ligger öppnat framför en fåtölj.
I fönstren lyser adventsljusstakarna.

Du ser dig omkring. Ser en gång som leder bort mot ett kök. Du ber din kollega stanna kvar med mannen samtidigt som du går gången bort.
Köket är välstädat. Julpyntat med röda tomtar och röd julgardin. Adventsljus även här i fönstret.
Det luktar glögg.

Kvinnan ligger på golvet. Hennes panna är spräckt och blodet täcker hela spisen som hennes huvud har dunkats mot, upprepade gånger. En stark hand om hennes nacke och den hårda kraften då pannan med full fart slår i plattorna har fått henne att till slut bli medvetslös.
Du får upp din radio. Ambulans tillkallas. Du böjer dig ner. Får blod på dina uniformsbyxor. Dina handskklädda händer kontrollerar pulsen på den blodiga halsen. Hon lever. Pulsen är svag. Du är orolig för att röra henne, orolig att skada hennes nacke. Du känner dig osäker. Vad är rätt och vad är fel att göra?
Du hör hur det lilla barnet börjar att gråta inne från vardagsrummet igen. Femåringen som fortsätter att trösta. I skydd av teven och julgranen.

Vad har de sett, vad har de fått höra?

Det du just har läst har hänt i verkligheten.

Jag skulle vilja vädja till alla er som är föräldrar. Se till att hålla sams i jul. Julen är en väldigt speciell tid för barnen. Det är större än allt annat. Låt julen få vara en glädjens tid, en tid då barnen får vara barn och där de får bli överraskade och få minnen. Bra minnen.
Många vuxna dricker, och en del klarar inte av alkoholen. Då blir det bråk.
Ge då fan i att dricka, om du är en sån som inte kan.
Julen är tiden då skilda vuxna skall försöka umgås ”för barnens skull”. Kan ni inte det utan måste tjafsa och bråka. Umgås inte då. Fira på vart sitt håll.

Jag har varit polis i över 20 år och jag har väl jobbat 9-10 julaftnar. Jag blir lika förbannad varje gång som jag måste åka och ta hand om berusade vuxna som inte kan hålla sams. Och detta inte allt för sällan inför barn.
Vad är det för jävla sätt att hålla på så där och förstöra julen för barnen, brukar jag säga. Och riskerar på så vis att bli av med jobbet eftersom jag som polis inte får uttrycka mig så. Men jag tar risken.
Tänk nu på det här. Och jag menar allvar.

Skärp er – för barnen skull!

Vart är julkänslan?

Jag kan inte säga att jag har någon direkt julkänsla. Tror och hoppas att efter arbetsdagen i morgon kanske den kan infinna sig. Jag jobbar och mina grabbar är hemma och sedan jobbar Andreas ett par timmar på kvällen på Sunhouse. Därefter blir det nog ett glas vin och lite klappar som ska slås in. :)


Vinstons pyssel

Nu är Vinston ledig i ett par veckor. Med sig hem idag hade han dessa grejerna.


Underbart mjuka paket

Tänkvärda ord från Anders Haglund (lifevision.se)

Kommer du ihåg när du var liten? När det som nu började närma sig jul och hur exalterad man var över allt som tomten skulle komma med? Nog skulle det bli något trots den lilla rädslan för att man inte varit snäll nog. För man hade kommit undan med en hel del hyss året innan så det skulle nog gå det här året med. Så det viktiga var att man hade skrivit sin önskelista. Eller åtminstone med tindrande ögon pekat på något i en affär så att föräldrarna var övertygade om just den presenten skulle göra oss lyckliga.

Hur är det nu för tiden? Går du fortfarande och önskar dig saker? Är du som de allra flesta så är det inte bara inför jul som man går in i sin egen lilla värld och tänker på vad man skulle vilja ha. När du då tänker på det du vill ha skapa, åstadkomma, bli av med eller få möjlighet till är det mest mjuka eller hårda paket du önskar dig?

Eftersom jag inte tänker på den normala definitionen, dvs. leksaker i förhållande till kläder kanske jag behöver förklara mig lite. Vad är det egentligen vi vill ha när vi önskar oss något? Är det verkligen en ny bil, ett större hus, magrutor, en själsfrände, resor, klockor, väskor, tv-spel, dator och vad än annat som står på önskelistan?

Tror inte vi behöver syna den där fantastiska mentala önskemaskinen som vi alla har begåvats med i sömmarna speciellt mycket för att upptäcka att den är väldigt indirekt. Att vi önskar oss det som vi tror ska leda till det vi egentligen vill ha, men som om vi ska vara ärliga väldigt sällan gör det. För det vi egentligen vill ha, och rätta mig gärna om du har en annan åsikt här, är känslor som glädje, trygghet, kärlek, tillfredsställelse etc.

Det kan verkar självklart, men enligt mig är det väldigt få som tänker på det. Skulle tro att det är därför som vi önskar oss pengar istället för den känsla av trygghet som vi vill att det ska ge. Vänner istället för en förmåga att vara en sann vän. Resor istället för en expanderad förmåga till att vara närvarande där vi är.

För mig är alltså hårda paket allt vi kan ta på. De mjuka är det som kommer från insidan av oss. Denna distinktion är skälet till att jag anser att framgång inte handlar om att du får vad du vill ha, utan att du börjar vilja ha vad som är värt att få. Det bästa av allt är att det mesta av det som är värt att ha är sådant som du redan har i överflöd.

Du är född med en otrolig förmåga att extrahera tillfredsställelse ur vilka situationer som helst. När vi är på rätt humör har vi minst lika roligt när vi inte kommer in på ”rätt” klubb som om vi hade gjort det. Då skrattar vi gatan fram i vänners goda sällskap åt humorn i att få vända i dörren pga fel klädsel eller liknande.  När vi tror att klubben i sig skulle gjort oss glada tar vi det som en stor skymf och kan må dåligt i dagar åt avvisningen.

Är du med på vad jag menar? Det är inget fel på att få en ny kappa, ett par skor, en ny leksak och annat som du behöver eller tycker skulle vara kul att ha, men om vi får för oss att det är det som ska leda till det vi egentligen vill ha så är vi ute och cyklar. Så varför inte ta och vara mer direkt i ditt önskande den här helgen? För om din förmåga till villkorslös kärlek ökar blir livet bättre oavsett vilka du har i det. Om din förmåga att ge dig hän det som du för tillfället ska göra ökar blir livet bättre oavsett vad som ska göras. Börja från rätt håll med att önska dig underbart mjuka paket och din förmåga att uppskatta de hårda kommer att öka exponentiellt. Det är vad jag kallar äkta julstämning…

Ingenting

INGENTING på schemat efter jobbet. Underbart! Jag ska hämta Vinnie och sen ska vi bara mysa i massor. Jag ska förhoppningsvis fixa de få julklapparna som är kvar på lunchen och sen behövs det bara städas av lite lätt innan helgen samt köpas korv och köttfärs till köttbullarna vi ska ha med oss på julafton. Utöver det ska jag bara fokusera på att vara med min lilla familj och vila upp oss alla.

God jul önskar vi er alla!

Den här lilla tomten - med bus i blicken - önskar er en riktigt God jul!


Dan före dan före dan före dopparedan!

Ser fram emot lite ledighet nu. Är så himla mycket runt omkring så snart spricker jag. Hoppas lite jul och ledighet kan hjälpa.

Fick iaf löst en hel del julklappsbekymmer på lunchen så efter en tur på lunchen i morgon igen hoppas jag vara klar.

Mysig mammafika här igår iaf trots att bara hälften av mammorna kunde komma. Barnen har blivit så himla stora så det är svårt att tänka att de bara var 2-3 månader när vi träffades första gången. :) Sötnosar!

Blir tidig läggdags ikväll, behöver all sömn jag kan få.


Snygging

I fredags var vi hos frisören med Vinston för första gången. Innan dess har jag varit och filat med saxen tre gånger tror jag för att kapa det allra värsta men nu hade håret vuxit som bara den så det var dax att lillkillen fick en riktig frisyr.

Att sitta i pappas knä gjorde att det gick riktigt bra att sitta still.


Julklappsletande

Hej på er, ledsen för tråkig uppdatering. Har varit så mycket i helgen och efter så jag har helt enkelt inte haft tid. Helgen i Varberg var mysig trots att Andreas blev dålig och låg till sängs hela söndagen. Igår jobbade jag till dem för att sen hem och mysa med lillprinsen och lite annat fix. Blev en film på kvällen också. I eftermiddag kommer mammagruppen hem på lite fika. Ska bli mysigt att ses och så får barnen leka lite. =) Resterande delen av veckan är det full fokus på julklappsshopping då jag har en hel del kvar att köpa. Tur att man jobba i stan så att man kan smita ut mitt på lunchen - utan barn, barnvagn och annat stressande. Idag tänker jag äta fort som bara den och sen blir det ut för att leta... Har jag berättat hur julen ser ut förresten? På Julafton åker vi förbi Andreas mormor på väg till Bollebygd och äter lite lunch och sen vidare till mamma och pappa tillsammans med Andreas mamma för att fira med hela min familj inkl. mormor, farmor och min faster. På juldagen är det dags för dop i Helsingborg så det blir lite flängande fram och tillbaka. Annandagen blir det ev. fika med mer släkt. Snön utanför hjälper iaf. till lite med julstämningen även om det, som alltid, är svårt att förstå att dte faktiskt är julafton på lördag.

Jul i Varberg

Vi åkte till Varberg i morse och firar jul med Andreas syster med familj. Har precis ätit julmat och nu väntar lite kaffe och cheesecake. Mysigt!


Jippie!!!

Nu är det bokat! En övernattning på Sankt Jörgen inklusive en 3-rätters middag på kvällen och sparitual den 6-7 januari. Vi fick det som presentkort när vi gifte oss och äntligen blir det av att vi utnyttjar det. Åhh vad vi ska ha det härligt! Längtar!!! =)

TACK alla ni, än en gång, som gav oss den fina presenten. Väldans välbehövligt just nu kan jag erkänna. =)




Och så här...

...blev det när fina slingmössan tagits av, färgen tvättats ur och saxen gjort sitt.


Här är jag nu!

Eller rättare sagt på Salong Cri och blir fin (förhoppningsvis). :) Välbehövlig klippning och nya slingor...och så en skvallertidning, kaffe och pepparkaka på det. Sämre kunde man ha det.

Tack snälla mamma som pysslar om lilleman!


Gäsp

I säng alldeles för sent - igen. Varje morgon när klockan ringer tänker jag att ikväll måste jag gå och lägga mig tidigt. Men set blir aldrig så. Idag jobbade jag till 18.00 och åkte sedan hem till mina grabbar. Lekte lite med Vinston och gjorde i ordning honom för läggdags. Han var dock inte lika sugen på att sova som vi trodde och tyckte att han skulle sova så det blev att kämpa i en och en halvtimma innan han till sist gav med sig. Lilleman sover för det mesta som en stock klockan 7.00 när vi går upp och får mer eller mindre ruskas för att vakna då så han behöver ju sömnen.

Efter det röjde jag upp lite här och sen gjorde jag och Andreas marsipankulor. Jul, jul!

Hoppas ni har haft en bra Lucia!


Så vackert! =)

Se detta klippet! Jag får tårar i ögonen. =)

Min tomte

Dagens lussebesök var oroligt poppis hos Vinston framförallt. Särskilt när både mormor och farmor följde med och såg hur han har det. Allt skulle visas, om och om igen och han ville så gärna att alla skulle komma till sångstundsrummet så vi kunde sjunga. Det var väldigt mysigt iaf och vi drack glögg och åt pepparkakor och lusekatter som de bakat på dagis.


Vinston & Andreas <3


Vinston & Jessie, hans fröken


Vinston & Delarah


En glad kille =)


En julgran har dem även på dagis


Min vy från tv-soffan

Mysigt, eller hur?


Sugen!?

Den här påsen innehållande uppskattningsvis 3-4 twistpåsar stod i vårt kök efter lunchen. Inte svårt alls att hålla händerna borta. Hej tjockis!


Julgran och pynt på plats!

Vi skulle inte haft någon gran i år. Vi tänkte om. Idag. Va fan, ingen jul utan gran. Så vi åkte och spontanköpte en gran utanför Coop i samband med storhandlingen. Nu står den där i vardagsrummet. Så fin med ljus, glitter och kulor. Jag blir lycklig av den och kommer i julstämning. Vinston brydde sig inte om den så som jag trodde. Däremot var han väldigt faschinerad av tomtarna jag ställt ut i huset medan han sov. Dessa skulle han stolt springa runt och peka på resten av dagen. :)

Nu är det dags för lite sömn. Tror det kommer att bli en mysig och händelserik vecka. Vi börjar med lussefirande på dagis imorgon eftermiddag. Åhh, vad jag ser fram emot det.


Underbara söndag!

En riktig slappardag och åhh så välbehövligt. Njuter i fulla drag av en glad och busig unge, muskulöses, lugn och ro och till och med lite läsande i en tidning.

I fredags kom Andreas syster med familj vi åt en god middag och drack vin till klockan var på tok för mycket. Mysigt! Gårdagen tillbringade jag och Jörgen med Wille och Vinston på Leos lekland medan de andra hade andra planer. Det var länge sedan vi var där så det var väldigt poppis hos lilleman. På kvällen åkte vi hem till Anna och Daniel och köpte thaimat. Väldigt mysigt med en spontankväll sådär. :)

Nu ska jag försöka få lilleman att sova.


Overallkampen

Hittade en så rolig text som stämmer så bra. Nu är inte Vinston riktigt så gammal som det här barnet verkar vara med tanke på övertalningsförmågan vad gäller leksaker och så men ändå. Jag skrattade så och det påminde om min morgon idag då jag som vanligt var sen och trädde på Vinnie alla kläder och när jag väl fått på mina egna kläder var han i ett annat rum och lekte med något annat och när jag skulle lyfta honom till bilen insåg jag att blöjan behövde bytas, snabbt upp till skötbordet, bytte blöja, bar ner honom, öppnade dörren och insåg att jag glömt väskan och lunchlådan - någonstans. Sprang runt och letade efter den och hade samtidigt pannik för jag visste att lilleman hade gått ut. När jag väl hittar väskan och lunchlådan (i lillemans rum) och kommer ut så står Vinston och rycker i sin pulka som han tydligen vill åka i så det var bara att milt slita honom ifrån den, tvinga ner honom i sin bilstol medan jag mutade honom med någon form av leksak som låg i bilen. Svettig mamma startar bilen och kör till dagis. Puh

Hur som helst, här kommer den texten jag tyckte var rolig:

• Mamman börjar locka barnet ut i hallen "komsi komsi".

• Lockrop övergår i mutrop.

• Mutrop övergår i "nu går mamma ut själv" rop.

• Barnet kommer motvilligt ut i hallen, påklädning börjar.

• Barnets ben befinner sig i overallen. Pjuh! Dags för armarna.

• Armarna på plats, men va falls! Nu har barnet på något märkligt vis tråcklat ut benen ur overallen??

• Barnet insisterar på att få ligga ner under påklädningen.

• Äntligen befinner sig alla kroppsdelar i overallen. Dags för sko... Nähä för nu ska barnet plötsligt springa in till sitt rum och snabbinventera alla leksaker.

• Efter ett antal minuter kommer barnet tillbaka och meddelar att även nallen, kattsparbössan och delar av tågbanan ska med ut och leka i snön.

• Barnet går med på förlikning och enkom en dinosaurie får följa med.

• Mössa och vantar påtages i löpande tillstånd.

Fredag

Fredag och fullkomligt storm inne. Det är sådana här dagar man verkligen uppskattar att man har ett jobb under tak. =) Snart dags att åka och hämta lillgrabben från dagis. I eftermiddag ska handla och fylla upp skåpen för i kväll kommer Andreas syster med familj så det blir lite middag och så i kväll och så sover de över. Resten av helgen finns inga stora planer utan den som lever får se.

Ingen träning eller ens promenader har förekommit på länge nu. Har dåligt samvete för att jag inte får till det (är för lat för att få tummen ur). Tröstar mig med att hissen i trapphuset till mitt kontor är sönder. I fem veckor dessutom och bara en vecka har gått än så länge. Med tanke på att vi sitter fyra våningar upp så flåsar man rätt så bra när man kommer upp, otränad som man är. Tydligen är det dagens nöje för hissgubbarna som iaf. stannade till i sitt jobb när jag kom upp för alla trapporna och konstaterade att jag i alla fall inte flåsade lika mycket som hon som hade kommit upp innan. Haha, kul iaktagelse. =)


Jag för typ hundra år sedan ;)

Så sant, så sant

Slösa inte din tid på en människa som inte slösar sin tid på dig. Slösa inte din kärlek på en människa som inte slösar kärlek på dig. Slösa inte dina tårar på människor som får dig och gråta om och om igen, utan att fälla en endaste tår för din skull! Le mot människor som får dig att le, lita på de som är värda att lita på. Slösa din tid på dem som uppskattar det och kom ihåg varje människa gör sin egen lycka genom att välja de människor till sin närhet som får en och lysa!

Hej

Sitter i soffan efter att ha nattat en unge som nästan somnade innan han druckit upp sin välling. Åhh, vad man kan bli lycklig av att lillen denna veckan ätit bra, sovit bra, varit glad, inte varit ledsen på dagis, har fått en fungerande mage igen och som är pigg och glad. Snälla, snälla låt det fortsätta så!!!

Numera äter han sedan en knapp vecka tillbaka en helt mjölkfri kost. Dvs bara soyaprodukter. Om det är så att han är mjölkallergisk eller bara behövde "vila" magen från mjölkprodukter ett tag vet vi inte men om en dryg vecka ska vi chocka med att ge honom gräddglass för att se vad som händer.

I övrigt har jag jobbat till fem idag och fick röjt undan riktigt mycket på jobbet så jag känner mig sådär glad och mallig för det.

Andreas spelar innebandy ikväll och jag är sugen på pannkakor så det blir nog sådana ikväll.

Ting!


Min busunge!




Poppis med snö...

...när vi kom ut i pulkan i alla fall. Skrattade så han tjöt när vi gick en lite promenad. Trodde kanske att förra årets pulka var för liten men det gick finfint! :)


Snö

Tillbaka efter lunchen och känner mig sådär trött som man ibland kan göra efter att man har ätit. Känns bra då att jag slutar om 2 timmar. Gick fint att lämna lillkillen även i morses. Skönt! Tänk att det har kommit lite snö, första snön. Vinston blev helt paff när jag öppnade ytterdörren i morse och han som vanligtvis springer ut mot bilen står innanför dörren, pekar och babblar någonting. Vågade inte gå ut i det där konstiga vita så jag fick bära honom till bilen och bar honom från bilen till dagis. Förstår att det måste vara konstigt!


Sova

Hemma igen och nerbäddad i sängen efter en mycket trevlig och mysig middag på La Copita. Våra mammamiddagar är alltid fyllda av intressanta samtalsämnen och diskussioner. Kul! :)

Nu ska här sovas!


Mammamiddag i kväll

Om en timma är det dags för mig att ta mitt pick och pack och bege mig till dagis för att hämta lillkillen. Hoppas vid min gud att han har haft en bra dag där. Sen ska vi hem och i kväll är det dags att möta upp mammagruppen för en middag på La Copita. Känns otroligt lyxigt en måndag - särskilt när vi var på restaurang även i lördags. Men hur som helst ska det bli trevligt att träffa alla igen.

Resten av veckan ser ut att bli lite lugnare än förra - skönt!


Vinston & Amanada från mammagruppen - en bild från i våras.

Mysig dag!

Mysig dag i julens tecken! Även i dag har Andreas varit iväg så jag och Vinston åkte till Bollebygd och hälsade på mamma och pappa. Vi bakade pepparkakor, åt middag och hade en jättemysig dag helt enkelt. Vinston har dessutom ätit jättebra idag. Jippie!!! :) Imorgon får han gå till dagis och jag hoppas så att det går bra.

Nu har en mätt, go, glad, nybadad liten kille somnat och jag har fått hem en stor, trött men faktiskt nyduschad kille så nu blir det lite gröt till kvällsmat och en film hoppas jag.

Ny vecka, nya möjligheter!


En kväll på Georges

Hemma och nerbäddad i en varm och skön säng efter en riktigt mysig och trevlig kväll på George restaurang. Vi var 14 stycken som firade mormor som fyllt 70 i veckan och en blandning av god mat, vin, skratt, några tårar och go stämning gjorde att kvällen gick snabbt.

Stort grattis i efterskott mormor - som förmodligen är den yngsta 70-åring som gått i ett par skor. :)


En sväng till Knalleland

Jag och Vinston är ensamma idag. Andreas är med sin mamma i Varberg och river ur sommarstugan som ska rivas och ersättas med en ny. Vi har ätit mysfrukost, kollat Emil och dansat lite innan vi drog till Knalleland. Lilleman skötte sig bra men var trött så det blev ingen lång stund vi var där. Julstjärnor till köksfönstret, ljus, en mössa och lite annat smått och gott fick följa med hem iaf.

I det här vädret passar mys inomhus bäst!


Min lille Emil

Fyll av hyss! :)


Äntligen fredag...

...och pappa har kommit hem. Poppis! Nu kan fredagsmyset börja.

Ikväll blir det klyftpotatis med kyckling, fetaost, soltorkade tomater och ruccola. Mums!


Vab, vab och vab

Och så fortsätter vi med vårt vabbande. Idag har Andreas varit hemma med en febrig och lite hängig Vinston. Mat går knappt att få i honom dessutom. Imorgon är det min tur att vara hemma. Hej då jobbet, hej VAB.

Nu ska jag sova, misstänker att även denna natten kommer bli brist på sömn. Låter jag trött och frustrerad. Nja, trött är jag men maktlös är nog ett bättre ord än frustrerad. Mest av allt är jag ledsen och orolig över mitt lilla bustroll. :(


RSS 2.0