Love is in the air... ❤


Fina kompisar

Har precis kommit hem från en jättemysig middag hos mina föräldrar tillsammans med mina kusiner. Kalkonmiddag med ostkaka till efterrätt. Behöver jag säga att jag rullade hem?

Min yngsta kusin Alice är bara 1,5 år äldre än Vinston och dem har så himla roligt ihop. Verkligen söta små kompisar. En lyckad kväll på alla sätt!


Tänkvärt.


Sista dagarna...

...på 2012. Igår kväll var vi hos våra grannar och åt god middag. Vinston somnade till sist efter en hel del försök och vi vuxna kunde sitta ner i lugn och ro och prata i ett par timmar. Skönt!

Idag är jag och Vinston själva för Andreas jobbar och ikväll ska vi på släktträff till mina föräldrar.

I morgon eftermiddag åker vi till Andreas systers sommarhus i Varberg och tillbringar även nyårsafton där tillsammans med Anna, Daniel och lilla Aprilia. Det ska bli mysigt!


En av Vinstons julklappar

Lilleman har vägrat att ta på sig denna "läskiga" julklapp men den såg nog inte så läskig ut bär jag hade den på mig så efter det gick det bra. Söt dräkt va!? :)


Leos och shopping

Vi hängde på låset till Leos lekland idag tillsammans med några vänner. Det var inte så mycket folk så det gick att härja rätt vilt där inne. Skönt för barnen att få springa och leka ordentligt. :)

Efter att vi kom hem och ätit lunch åkte jag till Knalleland och fick shoppat lite grann. Fyndade bland annat en jättefin klänning på rean, en topp och lite underkläder.

Nu laddar vi för att snart gå över till våra grannar på lite middag. Skönt att slippa ta bilen för en gång skull. Vi behöver bara gå genom deras trädgård så är vi på plats. :)


Lediga

Vi fortsätter vår ledighet och idag på förmiddagen åkte jag iväg och slängde alla julklappspapper och var sedan och tränade. Kändes skönt att röra på sig lite och komma bort från köttbullarna och knäcken ett tag. Nu är Andreas i väg resten av em. och kvällen för att jobba på Sunhouse.

Igår var vi hos min mormor på Annandags-middag. Mysigt! Bilden nedan visar min bror, min farmor, Vinston och min mormor igår. <3


Poppis

Poppis julklapp både hos små och stora barn. :)


Dumt rastlös

Jag hade sett fram emot en juldag i pyamas och mys efter en rätt hektisk december och mycket förberedelser för julafton. Tror det är något fel på den här familjen för klockan elva var vi alla här trötta på lugn och ro och försökte hitta på saker som vi kunde hitta på eller projekt vi skulle kunna ta oss an.

Till sist tog vi iaf en promenad och åkte sedan till Elgiganten och Media Markt en kort sväng och kollade rean. Nu har vi landat i soffan och kollar en film och resten av kvällen fortsätter nog på liknande sätt. :)


Dagens dukning

Granris, pepparkakor med kristyr och silverpärlor, julgranskulor, röda äpplen, snören och ljuslyktor...


God jul!

God jul allesammans! Jag hoppas att ni har haft en fin julafton.

Vi har haft en härlig dag på alla sätt och jag kommer sova som en prinsessa i natt. Tack till mamma, pappa, Jimmy, Elin, Alex, svärmor Maggan, farmor och faster för att ni kom, för julklapparna och för en väldigt mysig dag. <3


Julfin! :)


Nu är det nära...

Vi myser och pysslar för fullt. Jag har precis kommit in från en mysig promenad med Vinston som sov i vagnen. Vi har också hunnit med julklappsbyte med Vinstons vän Charlie och en sväng på stan för att köpa lite grejer som saknades för morgondagen.

Resten av dagen blir det bakning, strykning, pyssel och mys. <3


Tada!!!


God jul



Tänkvärt

Läste inläggen från min blogg för ett år sedan och såg detta inlägget. Så tänkvärt att det tåls att upprepas.
 
Jag blev rätt berörd av den här texten som en polis skrivit. Det är en sann historia och griper tag i hjärtat. Ordentligt. Du är polisen i texten...

Att kallas till ett lägenhetsbråk på julafton.
Trapphus med fyra lägenhetsdörrar. Bakom en dörr hörs barnskrik. En titt på brevinkastet säger att det är den lägenheten som grannarna ringt om. Namnet stämmer.

Du ringer på.

Mannen som öppnar ser inte direkt förvånad ut. Du och din kollega står där i era polisuniformer. Båtmössan på huvudet och de svarta handskarna på händerna. Tjänsteminen påkopplad.
Mannen tar ett steg tilbaka och med en berusad persons yviga gest vinkar han in er.

Ni kliver in i en liten hall. Ni kan se in i vardagsrummet och ser teven som visar något tecknat. Bredvid teven står en gran, klädd och fin med ljus som glimmar och guldstjärna i toppen. Bakom teven ser ni barnet som skriker. Det är en två-åring som tröstas av en femåring. Femåringen ser med stora ögon på er samtidigt som han försöker trösta lillebror som nu hulkar fram sin oro och besvikenhet.

Mannen sätter sig i soffan och slänger ut med armarna. På bordet framför honom står både vin och spritflaskor blandat med skålar med hemmagjord knäck och choklad. Under soffbordet ligger upprivet julpapper och färgglada omslagssnören huller om buller. En radiostyrd bil och en förpackning med ett tågset ligger öppnat framför en fåtölj.
I fönstren lyser adventsljusstakarna.

Du ser dig omkring. Ser en gång som leder bort mot ett kök. Du ber din kollega stanna kvar med mannen samtidigt som du går gången bort.
Köket är välstädat. Julpyntat med röda tomtar och röd julgardin. Adventsljus även här i fönstret.
Det luktar glögg.

Kvinnan ligger på golvet. Hennes panna är spräckt och blodet täcker hela spisen som hennes huvud har dunkats mot, upprepade gånger. En stark hand om hennes nacke och den hårda kraften då pannan med full fart slår i plattorna har fått henne att till slut bli medvetslös.
Du får upp din radio. Ambulans tillkallas. Du böjer dig ner. Får blod på dina uniformsbyxor. Dina handskklädda händer kontrollerar pulsen på den blodiga halsen. Hon lever. Pulsen är svag. Du är orolig för att röra henne, orolig att skada hennes nacke. Du känner dig osäker. Vad är rätt och vad är fel att göra?
Du hör hur det lilla barnet börjar att gråta inne från vardagsrummet igen. Femåringen som fortsätter att trösta. I skydd av teven och julgranen.

Vad har de sett, vad har de fått höra?

Det du just har läst har hänt i verkligheten.

Jag skulle vilja vädja till alla er som är föräldrar. Se till att hålla sams i jul. Julen är en väldigt speciell tid för barnen. Det är större än allt annat. Låt julen få vara en glädjens tid, en tid då barnen får vara barn och där de får bli överraskade och få minnen. Bra minnen.
Många vuxna dricker, och en del klarar inte av alkoholen. Då blir det bråk.
Ge då fan i att dricka, om du är en sån som inte kan.
Julen är tiden då skilda vuxna skall försöka umgås ”för barnens skull”. Kan ni inte det utan måste tjafsa och bråka. Umgås inte då. Fira på vart sitt håll.

Jag har varit polis i över 20 år och jag har väl jobbat 9-10 julaftnar. Jag blir lika förbannad varje gång som jag måste åka och ta hand om berusade vuxna som inte kan hålla sams. Och detta inte allt för sällan inför barn.
Vad är det för jävla sätt att hålla på så där och förstöra julen för barnen, brukar jag säga. Och riskerar på så vis att bli av med jobbet eftersom jag som polis inte får uttrycka mig så. Men jag tar risken.
Tänk nu på det här. Och jag menar allvar.

Skärp er – för barnen skull!

Julavslutningskänslor

Sitter på jobbet. Gamla utskrifter slängs, smutsiga kaffemuggar bärs till köket och smutsiga tangentbord görs rent. En "Mr muscle-doft" sprider sig i lokalen och jag får en konstig känsla inombords. Lite som julavslutningen från skoltiden. Det är lite mysigt ändå. Folk är glada och proppar i sig choklad som vi fått från leverentörer. Mna pratar om julplaner, julstök och julgodisrecept.
 
Snart tar jag min väska och åker hemmåt. Hem för att inte komma tillbaka hit förrän den 7:e januari. Vad skönt! Skönt med ledighet och familjemys.
 
I morgon ska vi julstäda, storhandla och fixa saker som behöver fixas innan jul. Lilleman får det bättre hos mormor och morfar i julstressen och kommer förmodligen vara där under dagen.
 

En vecka kvar

Nu är det inte alls långt kvar. En vecka kvar av förberedelser, julklappsletande, städning, julklappsinslagning, fixande och pysslande. Har läget under kontroll känner jag(?) men det känns lite extra spännande i år eftersom det blir första året som vi har julen hemma hos oss på julafton. Trots att vi inte riktigt gör allting själva så är det ju givetvis mer att stå i än vanligt. Men roligt!
 
I går bättrade vi på julkänslan med julbord med min släkt. Vinston tyckte det var lattjo lajban och var överallt och ingenstans. Inte så konstigt kanske efter sockerchock i form av glass och julgodis.
 
Nu är det dags att ta sig från jobbet för att handla och hämta lilleman. Blir nog en lugn eftermiddag och kväll med målning av vitrinskåpsluckorna. Snaaaart är det helt klart så vi kan ställa in glas mm. =)
 
 

Dec. 15, 2012

God kväll i stugan!

Den här vyn har jag just nu. Sitter i pyamasbyxor och ser på tv och har precis ätit både hemlagad pizza och fruktsallad med vaniljvisp. Tror både jag, Andreas och Vinston känner oss som bollar för tillfället. :)

Hade en riktigt rolig julfest igår eftermiddag och kväll med jobbet. Efter glögg och julklappsutdelning åkte vi buss till Röda sten i Göteborg där vi fick sitta mitt emot varandra och rita av den vi satt mitt emot. Sedan julmat med lite quiz. Nästa års festkommite utsågs också vilken jag och tre till fick äran att vara med i. :)

Var trots en hel del glögg och vin igår rätt så pigg i morse och vi har haft en mysig dag tillsammans och köpt julgran som vi pyntat. Dessutom var vi ute en sväng och byggde en snögubbe, en ljuslykta och åkte pulka.


Julfest...med ravetema


Tipp tapp, tipp tapp

I morse var det en ljuvlig syn vi möttes av när vi kom innanför dörren till dagis. Små, små tomtenissar, pepparkaksgubbar, stjärngosse, tärnor och lucia stod förväntansfullt och tittade på sina kompisar som för dagen inte riktigt såg ut som vanligt.

Vi fikade, såg på när barnen (fröknarna) sjöng och hade mysigt. Ser fram emot alla år av lussefirande vi har framför oss. Pratade med en tjej på jobbet idag som numera har barn i tonåren och hon sa att hon saknade dessa lussefiranden som är när barnen är små. Jag förstår det.




Julstress

Jag som gått omkring och bara njutit av snö, mys och väntan på julen. Nästan lite förundrad över att jag känt mig så lugn och cool liksom. Idag har jag helt plötsligt kommit på en hel drös med saker som måste göras. Till största del roliga saker men...många bäckar små av måste-grejer blir ju jobbigt så klart. Jag tänker inte må dåligt av julstress i år, det gäller bara att beta av en massa små, men ack så viktiga saker snarast för att hitta ett någorlunda lugn igen.

Har laddat ner en to-do-list-app. Där står nu bland annat: lämna in tandläkarpapper, stryka, sy i en knapp, måla vitrinskåp, köpa en julklapp till julklappsleken på jobbet, se över outfit till fredagens julfest (lite sent påtänkt kanske) och en massa andra saker.

I morgon ställer vi väckarklockan okristligt tidigt och tänker befinna oss på dagis 06.45 för att fika och se små söta tomtar, tärnor och pepparkaksgubbar.


Mysigaste helgen!

Har haft en toppenmysig helg på alla sätt. Fredagsmys med mina fina killar i fredags. Pepparkaksbak och julgodisverkstad i Bollebygd hos mamma och pappa hela lördagen med god middag. Söndagen blev det en del pyssel med vårt vitrinskåp och hyllor och sedan pulkaåkning och fika med Simon och Charlie. Lycklig!



Hos Marina...

...på Moods For You blir du alltid ompysslad.


Inflyttning

Så, nu är det visst några som flyttat in i vårt pepparkakshus!


Mysig morgon

Vi har mysmorgon jag och Vinston. Natten har gått bra så jag fortsätter att hålla tummarna för att vi är på bättringsvägen.

Hoppas ni har en fin dag!


Hej vab

Att vi inte kan få vara friska. I alla fall mer än två veckor i streck!? Så fort vi hinner komma in i vardagen igen och allt känns bra och flyter på så är det dags att vabba.

I morgon är det min tur att vara hemma och jag hoppas att han är lite bättre då så att det går åt rätt håll. I så fall ska vi åka till mamma och pappa på lördag och baka pepparkakor och julgodis.




Läskig och äcklig tomte

Nästa vecka är det lucia och klockan 6.45 ska vi befinna oss på dagis - med en utklädd liten lilleman. Det kommer att bli tufft bara det att komma upp eftersom vi annars kliver upp 7.15 och då får locka och pocka för att få Vinston att vakna.
 
Till råga på allt så är Vinston livrädd för tomten just nu. Börjar man prata om tomten säger han bara att denna är "läskig" och "äcklig" och vi försöker förklara att tomten är snäll och ger julklpappar men lilleman låter sig inte luras.
 
I går gick han t.o.m. omvägar runt en jul-tomtelykta som stod utanför en dörr vi gick förbi. Det finns en tomtedräkt hemma sedan förra året som fortfarande passar men jag fasar för hur vi ska få på Vinston denna. Det komiska är väl att han kommer bli rädd för sina dagiskompisar som med all säkerhet kommer vara små nissar nästa torsdag. I alla fall några av dem. Ett lite komiskt problem det här men en jultomte på julafton lär det väl inte bli. =)
 

Hej mitt vinterland

Det här vädret är fantastiskt. Så vackert och fint och man kan inte bli annat än glad. Jag längtar efter pulkaåkning, varm choklad, tända ljus och myskläder och det får det bli efter jobbet i morgon. I eftermiddag jobbar jag sent och efetr det ska jag, Anna och Lina fika på stan och sedan se Blondie på bio. Ska bli jättemysigt.
 
Hoppas ni har en fin dag i vintervädret. Kram
 
För ett år sedan...

Kaotisk torsdagspyssel

Förra veckan fick jag ett infall att jag och Vinston skulle göra pepparkakshus. Jag skulle vara en sådan där rolig och pysslig mamma som gör roliga aktiviteter med sitt barn... Tja, det gick väl sådär.
 
 
Jag köpte ett färdigt på ICA. Vem orkar göra ett EGET liksom? Det var söndrigt på tre ställen men det såg jag inte som något större problem.

 
Sedan började jag värma sockret i en stekpanna, Vinston blev nyfiken och drog fram en stol till bänken och skulle titta. PANG, sa det och han snubblade och ramlade med överkroppen över de stackars husdelarna som blev ännu fler helt plötsligt. F*siken, tänkte den pyssliga och roliga mamman och försökte att inte svära högt. Nya tag, sockret smälte långsamt men till slut står i alla fall huset upp efter att ha limmat ihop allt. Tjusigt (om man bortser från alla bruna skarvar som är typ...överallt).

 
Nu kommer vi till den roliga delen tänkte jag. Dags för dekorering och där Vinston kan hjälpa till på riktigt. Med spritsen i båda händerna försöker jag stoppa lilleman med foten som stoppar i sig Non stop efter Non stop. Till råga på allt börjar branvarnaren tjuta och jag får kasta undan spritsen, ställa mig på en stol, slita ner hela brandvarnaren (som dessutom gick sönder av mina desperata försök att lossa den på rätt sätt). Ut på altanen med stekpannan och det brända sockret som fräsande hälls ut på en frostig gräsmatta. Suck! När vi dessutom kommer till delen där det är dags att fästa godiset på huset blir Vinston förbannad över att jag "tar" HANS godisar som han absolut inte vill dela med sig av.
 
 
Så det blir bara till att slänga på de godisar som är kvar snabbt som attan och ställa det på en folieklädd bricka. Bomullen var slut.

Kusinmys!


RSS 2.0