Första natten...

Det är nästan semester att komma till jobbet idag och sitta på en stol hela dagen. =) Det har varit mycket hela helgen men nu bor vi äntligen i huset och efter besiktningen av lägenheten i kväll kan vi verkligen släppa Sturegatan och bara fokusera på vårt hus. I fredags mådde jag inte speciellt bra utan tog det lugnt hela kvällen. Blev hämtmat på Peking (usch, så mkt skräpmat som kinamat, hamburgare och pizza som vi har ätit just nu pga. tidsbrist har jag aldrig ätit) och godis och sen låg jag i soffan hela kvällen. Försökte packa lite grann men det blev inte så mycket gjort.

I lördags jobbade Andreas och jag var på stan en sväng för att fixa morsdagspresent och kom givetvis hem med en söt liten body och världens minsta strumpor också. ;) Det var ingen bra dag men det blev bättre på eftermiddagen och kvällen när vi åkte til Bollebygd och var med på Å-fest med ankrace och grillade och hade det trevligt.

Söndagen bestod av FLYTT hela dagen. Tusen tack till alla gulliga vänner och familj som hjälpte till. Efter mycket om och men så var allt på plats och tack vare mamma och Elin blev lägenheten skinande ren dessutom. Det kändes konstigt men väldigt, väldigt härligt att få krypa ner i sängen som stod i vårt nya sovrum i vårt nya hus...första natten i huset! =)

Vecka 33

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Â Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.


Välbehövligt lunchbreak

Idag behövde jag verkligen komma ut på lunchen och bara strosa och kolla i butiker. Kände att hjärnan behövde få koppla bort allt ett tag och det var så skönt. Köpte de kompleterande bikinibyxorna som kommit in till min bikiniövderdel och dessutom en strandklänning i härligt turkost. Kikade lite på morsdagspresent men får köpa det i morgon eftersom jag inte kunde bestämma mig.

Det är dessutom helt oundvikligt att inte slinka in och titta på bebiskläder. Problemet (eller kanske tur) är att det finns knappt något fint neutralt att köpa. Det finns mängder med söta små tjej- och killkläder men då måste man ju veta vad som cirkulerar runt i magen också. =)



Båda dessa finns i nyfödd storlek på Kapp Ahl - men ingen går att köpa...än


Ingen bra idé...

När man är gravid får man höra många förlossningshistorier - både bra och dåliga. Jag har följt Katrin Zytomierskas blogg i flera år och särskilt nu under hennes graviditet. I tisdags föddes hennes son och idag läste jag om förlossningen på hennes blogg. Det var ingen bra idé...


Sjukhusbesök

Den lille/lilla i magen skrämmer livet ur en när det i onsdags kväll börjar göra djävulskt ont i magen och jag inte kunde göra så mycket mer än att bara ligga i sängen. Att det sedan inte går över under natten utan fortsätter och blir värre under förmiddagen på jobbet gör att jag ringde förlossningen som ville att jag skulle ta två alvedon och återkomma om det inte hjälpte. Givetvis skedde ingen förbättring så jag ringde igen och fick åka upp till sjukhusets förlossningsavdelning. Där gjorde dem olika undersökningar och ultraljud för att utesluta att barnet inte mådde bra eller att det var förverkar det handlade om.

Allt såg fint ut och de kunde helt enkelt inte ge mig någon bra förklaring till smärtan, som envisas med att hålla i sig även idag, mer än att jag ska ta det lite lugnare. Får hoppas att det onda ger med sig snart!

Det blev att jag gick till jobbet idag ändå och hoppas dagen går fort så att det snart blir helg! På söndag går stora flyttlasset, äntligen! =)

Citrontips

Världens bästa tips till alla liksom jag hatar att dricka vatten måste vara en sådan där söt citronflaska som innehåller koncentrerad saft från citroner. Bara att hälla i några droppar i vattnet från kranen och vips har man en nyttig, sockerfri, billig och god dryck. Har aldrig fått i mig så mycket vätska som nu. Endast 5,50 på City centrum. Bara ett tips.

Inte min grej...

Mycket grubbel, många tankar, många funderingar. Mycket att fixa, mycket i huvudet, mycket att ta ställning till. Just så känns det nu. Jag är inte riktigt bekväm med situationen, har inte koll på läget och vill definitivt att saker och ting ska bli mer uppstrukturerat och kontrollerat. Jag gillar inte att leva i en ostrukturerad och okontrollerad värld. Det är inte riktigt min grej.


Favoritlåt

Älskar den här låten av Lady Gaga som faktiskt påminner om Ace of Base...


http://www.youtube.com/watch?v=HaOnUcEJI-c

Tjockis

ET växer och växer och det gör ju därför min mage också. Igår kände jag för första gången hur det liksom var jobbigt att ligga på sidan utan att lägga någonting under magen för att liksom stötta upp den. Gjorde jag inte det så kändes det tungt och obehagligt. Jag får dessutom lägga upp benen lite i en speciell vinkel för att inte "tippa över". =) Gissa om man känner sig som en flodhäst.

Blir dock lugnad när jag kollar på Katrin Zytomierskas blogg...





Bilder tagna från Katrins blogg.

Föräldrarskap och relationer

Idag är det dags att gå tidigare från jobbet...igen, och vara med på tredje och sista gången av föräldrarutbildningen. Idag är temat föräldrarskap och relationer och jag hoppas det kan bli något mer intressant denna gången och att föreläsaren idag är lite roligare att lyssna på. Har gett upp tanken på att de andra i gruppen ska vara annat än onormala. =) Jaja

V 32

Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Helgen som varit...

Helgen har försvunnit i ett nafs och vi har knappt varit hemma i lägenheten - bara sovit och bytit om i stort sett. I fredags hade i en riktigt mysig kväll och skruvade IKEA-garderober till sent på kvällen. Avnjöt en middag vid platsbordet i köket och försökte göra det så mysigt det bara gick. =)


Fredagsmys!

Lördagen tillbringade vi också dagen i huset med att slipa golv och fixa allmänt men tog ett break för att jobba på Sunhouse ett par timmar. På kvällen var vi hemma hos Anna och Penn och grillade och satt och tjatade tills vi insåg att klockan faktiskt hade blivit rätt mycket. Väldigt trevlig kväll!  


Andreas med slipmaskinen


Tjockismage


Efter slipningen ska golvet vaxas så det blir vitt

Idag söndag var vi och kollade på Elin och Fantazie som tävlade i Brämhult och därefter följde pappa med oss hem till huset och där höll vi på resten av dagen. Det blev parkettgolv lagt i sovrummet, lister i ET:s rum och sovrummet samt en del montering av kontakter, lampknappar och utelampa. Duktiga grabbar jag har som sliter hårt! Andreas avslutade dessutom kvällen med att lägga andra och förmodligen sista lagret av hårdvax på vardagsumsgolvet vilket kommer bli jättesnyggt! Trött men nöjd har vi precis kommit hem och nu längtar jag efter en dusch och en skön säng!

God natt


Rummet efter andra lagret med vax har lagts, men antagligen mörknar det lite när färgen har torkat

Barnrum

Det ska bli så roligt att få klart huset och det börjar närma sig. Extra kul är att få ett tip top barnrum som ska inredas. Det har man aldrig gjort tidigare så därför känns det lite extra roligt. Det är inte tal om några stora inköp men t.ex. en matta, en lampa och textilier kan göra underverk. Om det blir en liten flicka har vi redan tapeter och blir det en kille får vi fixa det. Just nu är rummet helt målat vitt iaf i väntan på att en fondvägg ska sättas upp när vi vet vad det är för något i magen. Inspiration är viktigt och här är lite bilder på några rum jag tycker är fina:






















Idag blir målaren klar! =)

Igår var det ju så härligt väder (på morgonen och förmiddagen) så jag satt och väntade på att få sluta och få träffa Maria och gå en promenad som vi bestämt. Men så kom ju den där åskskuren och hällregnet vilket gjorde att det skulle vara stört omöjligt med att vistas utomhus mer än nödvändigt. Tyvärr fick vi därför strunta i vår promenad och jag var i stället hemma ensam och städade badrummet, packade en till flyttlåda och lagade mat innan Andreas också kom hem. Vi var båda väldans trötta och somnade tidigt. Det är ju som sagt mycket just nu så att få gå och lägga sig tidigt känns lyxigt.

Idag slutar vi tre och åker till huset för att göra upp med målaren som ska vara klar idag...jippie. Sen blir det nog en fortsatt eftermiddag och kväll i huset med att skruva IKEA-garderober bland annat. =) Hade jag inte varit gravid kunde ju en flaska vin få ha förgyllt kvällen i en fullständig röra av bygglampor, slipdamm och målarlukt. ;)

Bröllopstider

Man slutar ju aldrig förvånas över folk. Den största och översta nyheten på aftonbladet.se är att en stor del av svenska folket inte tycker att Prinsessan Vikctorias önskan om att kungen ska föra henne fram till altaret är okej. För att det skulle strrida mot jämställdhet och svensk traditionosv. Men herregud! Att dem orkar, har folk inte annat att tänka på elelr lägga sig i!? Låt de stackarna sköta sig själva och gör som de tycker känns bäst.

Det är så mycket hets och uppståndelse kring det här bröllopet så dels kommer man hinna tröttna på hela grejen innan det ens är dags och dels så skulle det inte förvåna mig om Victoria och Danel hoppas av hela skiten. Stackare!


Bild från www.aftonbladet.se

Lunch i solen

Hade ingen lunchlåda med idag så därför köpte jag med mig mammasushi och njöt av solen tillsammans med Charlotte och Andreas på Mix Megapols uteplats på lunchen. Åhh, så skönt det var, kudne bara sitta i linne och solen värmde riktigt gott. Det tråkigaste var att behöva gå inomhus och sätta sig framför datorn på ett kvavt kontor sedan. Jag längtar ut i solen igen!

Efter jobbet idag blir det en promenix med Maria. Det var ett tag sedan jag var ute och gick lite längre så jag hoppas att jag orkar hänga med i hennes tempo. ;)


Unga

Satt och kikade igenom lite bilder. Den här bilden är från midsommar i mammas och pappas sommarstuga i Åsa för tre år sedan tillsammans med lite vänner. Det var alltså precis då jag och Andreas blev ihop och man ser tydligt på bilden hur kär och pirrig i alla fall jag ser ut. ;) Gillar den bilden, det var en härlig midsommar. Vi ser så unga ut bara, haha, trå år har gått fort och långsamt på samma gång.


Världens bästa

Jag har klart världens bästa, hjälpsammaste och gulligaste föräldrar. Inte nog med att de har hur mycket som helst med sina egna jobb, sitt eget hus och sitt eget liv så har de nu varit till oerhört stor hjälp för oss i vår renovering och flytt. De tvekar inte en sekund för att komma och hjälpa oss med allt mellan himmel och jord för att vi ska hinna eller överhuvudtaget KUNNA bli klara. Pappas kunskaper är guld värda.

Igår var de hos oss i huset hela kvällen och vi var inte därifrån förrän efter elva. Pappa och Andreas sågade och satte upp taklister och smygar i tre rum och jag och mamma städade, skruvade upp en bokhylla och packade upp flyttlådor. Till råga på allt hade dem med sig korv och bröd och kakor som vi åt tillsammans med mormor som överraskade mad att komma förbi.

Tusen tack för att ni finns!


Beach 2010

Skrattar samtidigt som jag skriver rubriken till detta inlägg. När det är dags att visa sig på stranden kommer jag förmodligen vara höggravid och mer likna en flodhäst än någonting annat. Det är liksom inte riktigt läge att fundera över en vältränad kropp och tvättbräda. Men varför ge upp all ansträngning, man kan ju försöka se någorlunda fin ut ändå så därför ville jag införskaffa en ny bikini för sommaren och har letat efter någon som både har snygg färg och som är i en snygg modell.

Idag hittade jag den! På Gina höll dem precis på att packa upp bikinin men än så länge hade bara överdelen kommit så det fick bli en sådan i väntan på att också trosorna kommer in. Kanske dumt att bara köpa "hälften" men jag gillade överdelen så mycket så det får bära eller brista.


I Thailand förra julen...utan gravidmage

Frågor och korta svar

Vad tycker du om kärlek?

Kärlek är värme, trygghet, pirr i magen, vänskap, spänning, sorg, glädje och det bästa som finns

När kramade du någon sist?

Igår

Saknar du någon speciell person?

Ja, det gör jag

Har du svårt för att bli kär?

Ja

Är du singel?

Nej

När fick du senast en komplimang?

Vet ej


HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös:

Nej

Hånglat med nån riktigt ful:

Nej

Hånglat med fler än 50 pers:

Det tror jag inte

Hånglat med fler än 2 pers på en kväll?

Ja

Gjort något riktigt dumt?

Ja

Gjort något du verkligen ångrar?

Nej det är ingen idé att ångra någonting

Åkt ambulans?

Nej

Gjort nåt olagligt?

Nej

Fått din mamma att gråta?

Ja och det är jag väldigt ledsen för

Slagit ner någon?

Nej, bara i fantasin

Skämts över dina föräldrar?

Ja det har jag säkert i tonåren någon gång =)

Sagt jag älskar dig och menat det?

Absolut

Tar du droger?

Nej

Dricker du?

Har inte druckit på över ett halvår

Vilka kläder sover du i?

Inga

Vad hatar du verkligen?

Människor som ljuger

Är du ensam nu?

Nej, jag sitter på jobbet

Vill du gifta dig?

Ja, det vill jag

Vill du ha barn?

Ja, det vill jag

 

SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng?

Andreas

Såg dig gråta?

Andreas

Fick dig att gråta?

Rädsla, besvikelse, trötthet

Du delade en dricka med?

Mamma

Du gick på bio med?

Maria

Skällde på dig?

Andreas

Sa någonting till dig och vad var det?

Sofie på jobbet, angående en kund


DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit?

Ja

Pussat någon?

Ja

Köpt någonting?

Nej

Sjungit?

Nej


Förbannad

Idag känner jag mig bara så fruktansvärt arg, ledsen, ynklig, förbannad, ful, tråkig, värdelös, ensam och betydelselös. Frågor på det!?

En kväll i lägenheten - det var ett tag sedan

Igår efter jobbet tog vi en välbehövlig dag ledigt från huset. Kände att det blivit lite mycket och tog det helt enkelt lugnt istället. Trodde att det skulle kännas jättejobbgt att sitta hemma i lägenheten som för närvarande ser ut som ett riktigt kaos men det var helt okej. Nu har mycket flyttats upp till huset vilket gör att det känns som att vi kommit en bra bit på vägen och på så sätt inte får panik av att sitta i all röra. Passade på att paca två flyttkartonger med köksgrejer och så kom Sune och Tessan som ska ta över vår lägenhet förbi en sväng för att kolla ett par saker. Som tur är så köper dem våra garderober som jag verkligen älskar men som inte får plats i huset.

Idag klockan tre väntar andra delen av föräldrarutbildningen som vi var på för två veckor sedan. Får se om det är bättre och roligare folk idag, hoppas det. Sen blir det att åka upp till huset och se målarnas arbete. Två rum bör vara vitmålade nu...spännande! Vi tänkte också ge oss på att måla dressingroomet själva i kväll. Får se hur det resultatet blir. ;)


Det är mycket nu...

Livet är händelserikt nu...förvisso är dte kul med fart och fläkt och allt att göra i huset är bara roligt trots att det är mycket fix att få allt att flyta och hinna få det klart innan flyttlasset går. Det känns som att ddet inte får plats så mycket mer i mitt huvud nu än flytt, hus och renovering. Därför blir jag så ledsen när jag tänker på vad som hände i fredags kväll...

Vi var på väg hem från huset med bilen, vår fina, fina bil. Andreas kör och helt plötsligt backar en bil rakt ut i körbanan mitt framför oss. Som tur är hinner Andreas reagera snabbt och ställer sig på bromsen. Bilen som backat ut börjar sedan köra före oss på vägen och vi kör sakta efter tills han tvärnitar, vilket vi också hinner att göra, innan han lägger in backen och backar rakt in i vår bil!!! Gissa om vi blir både chockade, förvånade, arga och ledsna på samma gång. Jag reagerar mer än vad jag antagligen hade gjort utan gravidhormoner i kroppen...hrm. Skäller ut föraren efter noter innan jag börjar gråta och sätter mig i bilen igen. Höger fram är inbucklad så illa att vi inte kan köra vidare utan att däcket tar emot och det är bara att ringa bärgaren. Föraren i andra bilen tar på sig hela skulden och han arbetade som sjuksköterska och var iväg på något akut uppdrag. Han var antagligen väldigt stressad men det är ingen ursäkt för att man måste se sig för så han förtjänade faktiskt en utskällning.

Som tur var fick vi låna en annan bil snabbt för att kunna åka till Bollebygd på middag som var planerat. Därefetr har vi fått låna Tobbe och Linas bil i helgen och igår blev den avlöst med farmors. Ett jäkla mäck för att få allt att funka. Till råge på allt verkar det som att det kommer ta minst tre veckor innan vi får tillbaka vår bil. =/ Livet är surt ibland, men man får vara glad att inagn kom till skada. Det var ju trots allt bara materiella ting.





V 31

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Vikt 1 800 gram.

Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.


Långledigt

Yes, nu tar jag snart långledigt...härligt! Vädret kunde ju vara betydligt bättre men å andra sidan är det alldeles perfekt väder för en bra film och en påse godis...eller något. =) Andreas drar på pokerkväll och kanske, kanske träffar jag Charlotte i kväll men annars lutar det åt en skön ensamkväll i soffan. Jag har fem maskiner tvätt att vika och stryka dessutom. =/

Resten av helgen blir det full fart i huset!

Tjing!


Sömntips =)

Nu behöver jag oftast bara gå upp en gång på natten och kissa och det är klart mycket bättre än fyra som det var ett tag. Vanligast sker det runt fyra, fem och då är det nästan ljust ute vilket gör det svårare att somna om. Nu har jag kommit på ett knep som hittills funkat finfint. Jag går upp utan att öppna ögonen helt och går på toaletten utan att tända ljuset (har dörren öppen så att lite morgonljus komemr in). Sedan går jag tillbaka, fortfarande med halvslutna ögon och fortsätter sova. Det känns nästan inte som att man har varit uppe...perfekt! =)

Dagens ungdom

Vi har en praktikant här på SOL just nu. Det är rätt ofta praktikanter här och det är allt mellan gymnasie till högskola vilket också resulterar i olika kunskaper och erfarenheter. Det jag förundras över är hur lata och oengagerade många är och denna som är här nu tar nog priset. Hon är förvisso bara 18 men gjorde noga klart redan från början att hon knappt kunde någonting. Hon kommer hit på morgonen, drar iväg på en (lång) lunch och går hem på eftermiddagen.

Utan att säga ett ord sitter hon vid sin dator och chattar eller facebookar hela dagarna. Ibland ber vi henne om lite hjälp med att skriva ut/kopiera eller något annat enkelt och det utförs men inte någonting annat. Hon är bara här för att sitta och prata med sina kompisar på nätet och läsa bloggar. Jag har frågat om hon vill vara med på våra måndagsmöten och jag har frågat om hon vill med och äta frukost eller på eftermiddagsfikan men nej. Tråkigare tjej kan ju inte finnas. Idag tog hon nog priset - med att måla naglarna vid skrivbordet. Vad är det med ungdomarna nu för tiden, en spark i röven skulle sitta fint.

Tisdag eller torsdag!?

Tisdag men egentligen kan man säga att det är som en torsdag eftersom jag är ledig torsdag och fredag denna veckan. Åhhh, vad skönt det ska bli. Igår kom målaren på besök och var faktiskt riktigt trevlig och det kändes bra. Eventuellt skulle dem dit redan tidigt i morses så det blir spännande att se om någonting är gjort i eftermiddag. =)

Eftersom min kropp känns ordenligt mörbultad och jag är räd om ET så blir det nog en vilodag idag. Frustrerande när man verkligen VILL upp och måla fönster och fixa och dona men bebisen kommer definitivt i första hand. Inte värt att någonting händer med h*n. Efter jobbet blir det först och främst en fika med Mariorna...sen får jag se om jag åker till huset eller ej. Världens bästa pappa och pojkvän kommer vara där uppe iaf. =)


Bildbevis...

...på att jag inte har något annat liv än att renovera just nu.


Bebisens rum - i väntan på gips på väggarna...och en hel del annat


Pappa


Jimmy


Älskling


Vardagsrummet med gips på väggarna i väntan på spackel, vit färg samt lutat golv


Blivande sovrumsparketten

Det är mycket nu

Usch och fy för denna dagen. Känner mig bara alldeles för stressad och splittrad men vet att det sitter i hjärnan och att allt ordnar sig. Nu börjar iaf. arbetsdagen närma sig sitt slut och jag och Andreas ska till huset med en gång och möta upp målaren som (äntligen) hört av sig och ska komma och kolla på rummen han ska måla.

Sen blir det lite fix med målning (som vanligt) av fönster och golv. Hoppas att allt flyter på bra. Elin och jag har tagit lite bilder på kaoset, tänkte dela med mig av dem. Bra med före- och efterbilder. =)

Liten blir större och större, vecka 30

Idag är det måndag och vi går in i en ny vecka, vecka 30 vilket innebär att det är runt 8-12 veckor kvar. Shit!

Barnet är väldigt medveten om sin omgivning. Vi föreställer oss ofta att livmodern är en mörk plats. Detta stämmer inte. Ögonlocken är öppna och fostret kan se skillnad på ljus och mörker då pupillerna utvecklats så mycket att de reagerar på ljusförändringar. Det verkar kanske som om barnet alltid vilar när du är vaken och är vaken när du sover. Det är inget som säger att du kommer att få en nyfödd som inte sover av den anledningen. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer för att få plats i kraniet.Kroppens proportioner på bebisen där inne i magen börjar påminna allt mer om ett nyfött barns. Fostret är nu 39 cm och väger runt 1,4 kg. Ännu finns det plats för kullerbyttor men det börjar bli trångt.

Överallt står det om hur lugnt man ska ta det, att man ska gå och lägga sig tidigt, att man ska stiga upp ur sängen försiktigt, lyssna på kroppen, inte lyfta tungt, äta bra, ta små promenader och få frisk luft. Jag försöker tänka mycket på det här men så som de skriver så hade de lika gärna kunnat beskriva en 84 årig gammal tant. =)

Tur att det är kort vecka

Gick till jobbet som en zombie idag. Vaknade nämligen klockan 4.00 och kunde inte somna om förrän 7 och när jag väl vaknade halv åtta kändes det som någon slagit till mig riktigt, riktigt hårt. Jag gissar att det bara är till att vänja sig vid tidiga morgonar men fy sjutton vad jobbigt det är när man ligger sömnlös och VILL sova man kan inte. Provade t.om. en kopp varm mjölk men icke...

Det har varit en hektisk helg och det är inte många minuter där man suttit ner. 9.00 i lördags morse var vi i huset och snart kom hela arbetsstyrkan i form av mamma, pappa, Elin och Jimmy. Alla kämpade på toppenbra hela dagen med att sätta upp gipsskivor, måla fönster, slänga skräp och handla tak mm. Det ser verkligen ut som en byggarbetsplats i huset nu med damm och spån överallt men fy fasen vad bra det kommer att bli. Vi hade en riktigt trevlig dag med några välbehövda pizza- och kaffepauser inklämda. När jag och Andreas åkte hem halv åtta kändes det verkligen i kroppen och det var snällt att vi fick komma och äta mat hos Andreas mamma trots att jag trodde jag skulle somna i tallriken.

Gårdagen blev tyvärr bara lite grann i huset. Resten gick åt till att tvätta fem maskiner tvätt och att byta rör på sunhouse hela eftermiddagen och kvällen. Tur att det bara är en kortvecka säger jag bara. =)

Dessa hantverkare asså...

Ringde i början av veckan en målare för att få hjälp i nästa vecka med spackling och målning av tak och väggar i huset. Visst, han kunde hjälpa oss och kunde dessutom komma igår eller idag för att kika på det innan. Han skulle höra av sig igår eller idag och hade jag inte hört något skulle jag ringa. Man vet ju hur hantverkare fungerar så jag ringde honom redan igår och då kunde han komma någon gång idag men han ville INTE bestämma någon speciell tid. Svårt, särskilt när jag sitter på jobbet. Andreas är visserligen ledig men är inte på plats där hela dagen.

Har nu försökt få tag i målaren under hela morgonen och till slut lyckades jag. Vi behöver ju veta!!! Han TRODDE att han kunde komma vid 12-tiden så det var bara att ringa Andreas och meddela detta. Nu får jag ett sms: "Vi får ta det senare mötet drar ut på tiden ringer dig sen MCH Peter" Stor suck! Bäst för honom att han ringer snart...och bäst för honom att han gör ett jäkligt bra jobb sen.

Känslig

Jag får faktiskt säga att jag har varit mer stabil i humöret det sista och det är väldans skönt. Mår bra nu liksom men sen jag blev gravid så har jag blivit så fruktansvärt blödig. Lipar för allt och ingenting som är gulligt, ledsamt, vackert osv. Tokgrät på bion "Farsan" (som absolut inte är en sorglig film) som jag såg med Maria så att tonårsflickorna på platserna bredvid fnissade.

De här bilderna nedan hittade jag på en blogg där tjejen hittat en liten igelkottsunge och fotat. Hade jag inte suttit på jobbet hade tårarna garranterat runnit...ordentligt. =) Visst är den underbar, den lilla igelkotten!?






Vill uuuut!

Åhh, min rygg värker och kroppen är stel. Skulle göra allt för att slippa sitta ner nu. Samtidigt vet jag att när jag väl börjar att gå och stå så hade jag gett mycket för en stol. Konstigt det där. Har varit hos barnmoskan på besök idag och E.T växer som h*n ska och hjärtat slår fint. Känns alltid skönt att få det bekräftat. Åtta kilo har jag gått upp också, intressant. =)

Idag blir det att åka och hämta tapetrullarna vi har beställt och köpa lite annat som också behövs. Blir fix i huset resten av kvällen...som vanligt! =)

Blogg

Det finns några bloggar som jag brukar läsa, bland annat den här härliga, positiva bloggen. Det är en tjej som bor i Stockholm tillsammans med sin pojkvän och deras lilla "Loppan". Dessutom väntar hon en till liten bebis och är bara två veckor längre i sin graviditet än mig. Kul att följa deras vardag och särskilt när hon ska ha en bebis samtidigt som mig.

Morgongympa

Har varit lite orolig för ET som varit väldigt lugn i magen de senaste dagarna och det är ju isf. inte så värst konstigt eftersom vi hållt på i huset och grejat och stökat och tid till vila har inte funnits. Men idag behöver jag inte oroa mig, det är full aktivitet och nu börjar h*n bli så stor så att ibland tar det andan ur mig när när det sparkas hårt och mycket. Men mysigt är det. Speciellt att Andreas nu kan ta del av det mer på riktigt också. =)

Igår var jag och blev ompysslad lite av Carro i håret iaf (lite vila kan man säga), blev dock sådär nöjd men ändå skönt med en uppfräschning. Sen åkte vi upp till huset och fick hjälp av snälla Simon som var till stor hjälp. Jag var och köpte lite grillad kyckling och kroketter som vi käkade på altanen med plastbestick i brassestolar. Rolig syn! =)

Känner för övrigt fyra stycken som har födelsedag idag! Grattis farmor Gun, Peter, Lina och Henka. =)


Renovering!

Renovering snurrar i mitt huvud hela tiden men i eftermiddag handlar det inte om huset utan om mig, eller rättare sagt mitt hår. Det är välbehövligare än någonsin! Jag ser för jävlig ut, sådär att det resulterar i att man hellre sätter upp det i en slarvig tofs för att slippa se, känna och tänka på det. Usch och fy. Men fördelen med att det är så här är att det oftast blir en mer markant skillnad när man går hem från frisören. Hoppas att Carro är sugen på lite renovering idag! =)

En halv dammsugare och sju geléhallon

Läste på Aftonbladets hemsida att en halv dammsugare och sju geléhallon tar 30 minuter att träna bort. Fy fasen, det är tur att jag tvingar mig själv att inte tänka på sånt nu när ET finns i min mage. Jag är ju tjock oavsett. =) Skämt åtsido, jag tror att många utnyttjar graviditeten till att stoppa i sig all möjlig skit men det är ju faktiskt så att de där extrakilorna som man lägger på sig också ska bort efteråt. I alla fall ska mina det. Däremot så ska man ju absolut inte banta eller "hålla igen" på något sätt och visst, är jag sugen på någonting nu så tror jag att kroppen och ET faktiskt behöver det. Därför blir det lätt något gott då och då. ;)


Som en dröm...

När jag vaknade i morses insåg jag att allt som hände under gårdagen faktiskt inte var en dröm - trots att det faktiskt kändes som det. Det känns som att dagen varade i evigheter och allt som hände var bara...toppenbra. Det kanske inte var så konstigt att kroppen kändes tung som bly när vi väl kröp till kojs och fötterna ska vi inte tala om. =)

Jag jobbade fram till klockan halv elva då vi träffade säljarna till huset och mäklaren. Skrev massor av papper och fick äntligen nycklarna. =) Därefter tog vi en snabb lunch hemma innan vi var och kollade tapeter och var uppe i huset och kollade läget medan Dammråttan städade det allra sista. Sedan var vi både hos familjerätten och skrev på papper och på föräldrarutbildning innan vi äntligen kunde åka till huset igen.

Gulliga brorsan var snäll och hämtade parkett på Skene järn och Anna och penn kom förbi och tittade på huset. Sedan kom mamma, pappa och Elin och hjälpte oss tills det inte längre gick att se mer. Jag ville aldrig åka hem.



Dagen med stort D

Idag är en stor dag, klockan 10.30 får vi nämligen nycklarna till huset. =) Det är riktigt spänannde och roligt och nervöst på samma gång. Dessutom ska vi på första föräldrarutbildningen vilket också ska bli roligt och till råga på allt strålar solen. Hopaps att det är ett bra tecken. =) Är inne och jobbar nu men hoppas kunna gå för dagen när vi går till banken så att vi kan åka till huset innan det är dags för föräldrarutbildningen.

Kom hem från Malmö igår eftermiddag efter en lugn helg där. Först blev det ett Ullaredsbesök i fredags där en hel del inhandlades Bland annat några söta bebiskläder, bebis-påslakanset, pymas, filt och nappflaska. Åhh, vad söta dem är. När vi kom till Malmö åt vi gott och satt och pratade länge. Lördagen tillbringade vi i Falsterbo där vi åt lunch och sedan var jag och Andreas en sväng på ILVA och IKEA. Kvällen blev väldigt lugn som barnvakt. Gårdagen tog vi en promenad längs havet i det fina vårvädret innan vi åt lunch i solen och åkte hemmåt. Nu bör man vara utvilad och fit for fight för att ta tag i all husrenovering som börjar IDAG. Tur att man har en snäll familj som ställer upp och hjälper till. =)



V 29 - det går fort

Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

RSS 2.0