Nu far vi till Malmö!


Zonterapeut i Bollebygd

Min duktiga mamma är nybliven legitimerad Zonterapeut och har sedan en tid tillbaka mottagning i Bollebygd. Besök gärna hennes hemsida eller boka en tid.
 
www.helenszon.se
 

I väntan på julen

Trivs verkligen med tiden just nu. Älskar att vara så pass nära julen men ändå ha allt framför mig. Ska försöka njuta så mycket som möjligt av allt som är just nu fram till jul. Ljus, glögg, pepparkakor - ja, mys i allmänhet.
 
Igår var jag med Vinston hos frisören och sedan åkte vi hem till Anna, Daniel och Aprilia där vi åt thaimat som Andreas köpte med sig. Så himla mysigt att ses mitt i veckan, låta barnen leka, snacka en massa och äta gott.
 
Idag jobbar Andreas sent så det blir nog pepparkakshus på agendan. Får se hur det går. =)

Snart advent

Idag var jag och Vinston i Knalleland och införskaffade lite pyssel till adventsljus här hemma. Här är resultatet!


Julmarknad på Åhaga

Vilken hit!


Mysig fredagskväll

Igår kom några vänner hem till oss. Vi åt Tacos och marrängsviss och faktiskt - barnen skötte sig exemplariskt och somnade någorlunda tidigt så att vi vuxna kunde spela M.I.G.

Myskväll!


En kvällspromenad så här på kvällskvisten.


Upp och ner.

Jag är förundrad över hur man vissa dagar kan stråla och tycka att livet är så himla härligt. Att allt liksom har ett ljusarosa skimmer över sig och ingenting är direkt besvärligt. Att allt man tar sig för går lätt som en dans och problemen känns små. Okej, lite överdrivet men så känner jag vissa dagar.

Medan andra känns som att en grå dimma ligger för synfältet. Att saker och ting känns tungrodda. Precis samma saker som kändes oproblematiska i en annan stund. Dagen känns lång och tung. Man tar till dig av minsta lilla småsak som kan verka negativ och man känner sig kass, ensam och oduglig.

Konstigt! Idag har jag haft den sistnämnda känslan. Ingen hit med andra ord. :)


Tre små huliganer

Vi vaknade upp och kände oss rätt...bra. Sofie och Johan som var bjudna på middag valde att komma även om vi inte kunde garantera att vi inte smittade. Så vi åkte och handlade mat för kvällen efter att vi varit i Ramnaparken och lekt på lekplatsen och matat fåglarna.

Resten av dagen gick åt till att förbereda olika tapasrätter som vi tänkt bjuda på och efterrätt. Jättetrevlig kväll som dock slutade allt för tidigt eftersom killarna, fortfarande klockan tio, vägrade sova. Sockerchock i form av julmust resulterade också i tre utvälta rödvinsglas, en stycke vit nedskvätt soffa av rödvin, x antal salta pinnar i Vinstons säng, fyra dödströtta föräldrar och tre små skrattande och busiga småkillar. :)

Tyvärr lyckades jag inte fånga dem på bild. Denna är gammal.


Fredagsmys, inte riktigt som fredagsmys brukar vara.

Efter fem arbetsdagar känns det alltid lika underbart att packa ihop väskan, vinka till kollegorna, åka och hämta lilleman, fredagsmyshandla och slutligen - landa i soffan. Men. Den känslan infinner sig liksom inte riktigt när man vabbat och varit sjuk en stor del av veckan. Att gå till jobbet idag, lite halvmatt, kändes som måndag igen och därför kändes det konstigt att åka till affären och köpa fredagsmys. Hmm. Det är ju trots allt slitet på veckorna som gör att det mysiga blir mysigt. Men hur som helst. Jag KLAGAR inte över att det är fredag och helg så klart. Och dessutom är vi så gott som friska. Yes! Det gäller ju att se saker och ting positivt. Eller hur..!?



Här har vi sjukstuga

Vi fortsätter denna månaden med ytterligare ett gäng vab- och sjukdagar. Nu dags för magsjukan att ta dig hem till oss. Eller just nu hoppas och tror jag ju att den är på utgång för vi har varit sjuka i omgångar ända sedan i måndags. Nu är jag och lilleman fit For fight igen så seg blir dagis och jobb i morgon men pappan i familjen är kass.

Så tråkigt att vara hemma sjuk. Stackars Vinston har nog vid det här laget fyrkantiga ögon på grund av all film han sett.

Jaja, det går inte göra så mycket åt det. Bara att ta nya tag.


Underdelen på plats...

...i väntan på att överdelen med glas ska bli klar. :)


Biblioteket, ett bra påhitt!

Vi skulle egentligen träffat Anna och Daniel och ätit lite mat i dag men Andreas har varit hemma från jobbet då han inte känner sig bra. Så jag och Anna åkte till Biblioteket med barnen istället. Började med en fika i det mysiga cafeet och sedan lekte barnen på barnavdelningen och jag och Anna fick hämta våra busungar som sprungit upp för en lång trappa där "endast personal" fick vara. Vi hade svårt att hålla oss för skratt medan vi försökte se allvarliga och stränga ut. :) Lite böcker fick följa med hem också. Kul!


Prison break, tre timmars sömn och Ullaredsbesök

Vi har börjat se serien Prison break... Det innebär att det är skitsvårt att inte fortsätta se avsnitt efter avsnitt. Så igår resulterade det i att vi inte kom i säng förrän vid ett-tiden. Jag skulle åka till Ullared med Sofie klockan 7.00 i morse och antagligen var det vetskapen om en tidig morgon som gjorde att jag inte kunde sova. Klockan tre var sista gången jag tittade på klockan och då hade lilleman kommit in till oss och somnat. Vilket också gjort att jag lagt mig med huvudet i fotändan istället.

Men konstigt nog vaknade jag 6.00 och kände mig inte speciellt trött. Det blev ett lyckat besök och många fina saker köpta. Att det var fars dag gjorde antagligen också att det inte var sååå mycket folk som jag trodde.

Nu väntar myskväll...och ett eller två avsnitt Prison break.


Kusindate i skogen med fika!

Idag mötte vi upp Andreas mamma, syster och hennes två barn för att leka i skogen och fika. Tyvärr öppnade sig himmelen när vi träffades så vi sökte skydd i en grillstuga och allt var blött och kallt. Barnen var dock lika glada för det och busade hej villt.

En tacokväll och ett glas vin sitter extra fint ikväll efter en kall förmiddag. :)


Önskar er en trevlig fredag!


Stelopererad

Vaknade i morse med världens nackspärr. Har knappt haft det tidigare och förstår inte riktigt vart de kom ifrån eftersom jag inte stått ute i regn och blåst eller suttit i drag. Förmodligen har jag sovit väldigt konstigt för jag ser verkligen ut som jag är stelopererad. Usch och fy! :(


Vitt, vitt, vitt.

Fortsätter med mitt målande. Nu är nederdelen helt färdigmålad. I morgon blir det till att skruva på luckorna. De två lådorna var färdigmålade redan igår så där har jag nu skruvat på handtagen och klätt insidan med en tapet i mörkbrun metallic. Blir fiint! :)


Bond, James Bond

Ikväll var jag och A och såg nya Bondfilmen. En aktivitet som Handelsbanken ordnat. Först var det en kort föreläsning om sparande och fonder som faktiskt var intressant och sedan följde då Bond. Riktigt bra var den! Efteråt gick vi och åt på nya stället som öppnat i Svenska Krogens lokaler. God mat trots att vi i princip snabbt blev själva och typ stängde stället. :)

God natt!


Vit färg

Fasiken vad svårt det är att få bort vit färg från naglarna. Just naglarna. Händer och armar går ju liksom rätt så lätt att gnugga bort men mina naglar är fortfarande fläckiga. Men set kanske inte gör så mycket för när jag ser det blir jag glad. Vilket också innebär att jag inte kommit speciellt långt i mitt arbete med att måla om det bruna vitrinskåpet vi köpte för ett tag sedan.

Men i förra veckan köpte jag penslar, målarfärg och målartvätt. Igår skruvade jag loss handtag, tvättade och målade nederdelen av skåpet med grundfärg. Idag har ett till lager strukits på. Jag tycker det är roligt att se det vita och ljusa täcka över det mörka och jag tror resultatet kommer bli riktigt bra.


En lördagskväll i tårar!

Ett besök på kyrkogården, Ugglas framförande av "Jag och min far" i Så mycket bättre och den gripande filmen "50/50", om en cancersjuk kille var ingen lyckad kombo ikväll. Rödgråtna ögon och allmänt nerstämd är ett faktum.


Fy fasiken vad trist!

Tar tag i strykberget i tvättstugan. Försöker tänka att det snart helg och fredagsmys i soffan. Då känns det liiite lättare. :)


Första dagisfotot

Idag kom det här Med posten. :)


RSS 2.0