Lekrum/tv-rummet är klart!

Här visas den ena väggen.


Finbesök!

Efter jobb och dagis idag kom min fina bror på besök. Det var poppis! Det syns att lilleman tycker mycket om sin morbror och speciellt när han kom i snickarbyxorna och tvingades gå omkring med en gul Byggare Bob-hjälm på huvudet. Hur som helst åt vi våfflor och hade en jättemysig eftermiddag/kväll.


Inga ursäkter

Jag har inget speciellt spännande att berätta. Pissdag på jobbet så jag kände mig riktigt tom i huvudet när jag slutade jobbet klockan halv sex idag. Efter att ha umgåtts lite med lilleman tog jag en power walk och det gjorde mig något piggare iaf. I morgon på lunchen har jag tänkt göra första besöket på Friskis & Svettis sedan jag köpte kortet i förra veckan. Gymmet ligger i samma hus som jobbet så jag bör inte kunna ha sååå många ursäkter för att slippa undan. ;)


Fina dagar

Lekplatsbesök med fika igår efter jobb/dagis tillsammans med Maria och Katrin med barnen. Fika hos Sofie med barnen idag följt av pizzabesök av Anna, Daniel och Aprilia. Vad glad jag blir av fina vänner. <3


2011-08-27


En helg går alldeles för fort.


Mina. Fötter. Känns. Inte.

Herre min Gud vad vi har gått idag. Gått och gått och gått.

Sov länge i morse och åt hotellfrukost innan vi drog ut på stan. Plöjde igenom de flesta butiker på Drottninggatan för att sedan kika NK och nya fina Moodsgallerian. Tog en lunch på Vapiano och strosade sedan vidare till Djurgården. Spårvagn hemmåt och en kaffe med cheesecake på café innan vi nu slutligen är tillbaka på hotellrummet. Lät rätt stressigt ser jag nu men vi har verkligen bara varit och gjort det som vi känt för stunden. Underbar känsla. Inga sovtider som ska passas in. Inga mattider att följa. Inga blöjbyten. Skönt, men visst längtar vi efter vår lille prins...

Ikväll blir det middag på "Grill" som vi har höga förväntningar på efter rekommendationer från alla håll. Det fanns bara tid kvar vid 22.15 så det blir sen middag idag. :)


Åhh, härliga Stockholm


På väg...

Tack än en gång för boken brorsan. Den får bli mitt sällskap på tågresan. Ja, förutom min man då. ;)


Det närmar sig!

I morgon åker vi då. Till Stockholm. 12.32 går tåget från Borås och innan dess ska vi lämna lilleman på dagis med vagn och sedan jobba fram till 12.00. Tåg, hotell och restaurang både på fredagen och lördagen är bokat. Allt däremellan tar vi det som det kommer. Gör det som vi känner för att göra helt enkelt. Vinston kommer först vara med sin farmor hos oss och sedan hos mormor och morfar. Tror han längtar lika mycket efter minisemestern som vi gör. ;)


Stoooor säng

Idag hämtade mamma Vinston lite tidigare från dagis och sedan kom jag hem och fikade och pratade (alldeles för lite, förlåt mamma) med dem innan jag och Andreas passade på att åka och hyra ett släp och åka till Jysk för att köpa en stor säng till lilleman. Vi hade verkligen inget flyt för den sängen vi hade sett ut var slutsåld för dagen när vi kom och de hade ingen motsvarande. Vi fick ringa upp alla sängbutiker i stan och hittade till sist en som verkade ok. Så nu har precis lilleman somnat i sin 90-säng och han var stolt som en tupp. :)


Mitt i veckan

I morgon är det redan onsdag. Det är också då bara två dagar kvar till vår lilla Stockholmstrip. För övrigt jobbas det på dagarna och har fixats lite i nya lekrummet på kvällarna. I helgen fick vi till IKEA-besök, 2-års kalas och Leos Lekland. Och så två hyrfilmer också. Säger det igen, jag gillar att hösten är på väg. Tända ljus, lugn, mys och film känns lockande efter alla rutinlösa och flängiga sommardagar. Åtminstone när solen har lyst med sin frånvaro större delen av sommaren.

Idag efter jobbet mötte jag och lilleman upp Anna och Aprilia på stan för lekplatshäng, glass i parken och en sväng på stan. Kvalitetstid! Vinston var ju tvungen att prova samma outfit som kompisen ju. Rosa pälsväst och Hello-Kitty-öronvärmare. ;)




Lördag morgon

Mysigaste stunden på dagen.


Möhippa

Har precis kommit hem från en mycket trevlig eftermiddag och kväll med Mecka-tjejerna då vi haft möhippa för en av flickorna. Kalenderfotning i 50-talsstil, skumpa, chips och tjejsnack avslutat med tapas på Bara och en massa skratt.


Ett år äldre

Idag fyller jag år. 28 år. Backa tillbaka några år så skulle jag kunna stanna där. Inte alls för att jag är rädd att bli äldre. Men typ runt 23, 24, 25 kändes som en bra ålder. Inte just ur mitt perspektiv utan mer att det kändes lagom när man sa det. Skit samma. Det blev lite kaffe- och tårtkalas här hemma för familjen. Än en gång, tack alla ni för fina presenter.


Finaste vännerna!

Bilder från i måndags. Måndagskväll, fina vänner, thaimat, lek, kaffe, skratt, värme. Härligt! <3


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_502c03479606ee3d62000944.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_502c03c0e087c3263400093d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_502c03c2e087c3263d000976.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_502c03cde087c32636000984.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_502c03fbe087c3263a0009b6.jpg" class="image">


Och så blev stolen!


Härlig dag

Igår hade vi en mysig dag. Andreas var upptagen med jobb och pokerkväll så jag och lilleman tillbringade dagen med Lina och Elias och Anna och Aprilia på Almenäs. Var praktiskt taget ute hela dagen och njöt av solen på lekplatsen och fika. På kvällen åkte vi hem till Lina och åt Tacos och såg en riktig tjejfilm medan barnen sov. Tack tjejer för en mysig dag! :)


Vi är inte kloka

Medan andra normala människor slappar i soffan och ser på en bra film en fredag som den här så vänder vi upp och ner på vårt "tv-rum". Det som inte fungerar som tv-rum. Det används faktiskt inte alls. Därför har vi kommit på en lösning för att utnyttja de kvadratmetrarna av huset också.

Vi har tagit ut alla möbler ur rummet och rensat dessa på diverse prylar. Fotat vitrinskåp, byrå, soffbord och tv-bänk och lagt ut på blocket. Hoppas nu att vi får sålt grejerna också så att dem inte behöver stå i vägen när man kliver innanför källardörren. ;) Till råge på allt så lyckades det bli ett stort hål i en av väggarna när Andreas tog ner en tavellist så nu blir det dessutom, som om det inte räckte, till att spackla igen hålet och måla 3 av 4 väggar vita.




Fredag och helgkänsla

Något som är positivt med att jobba igen är känslan av helg. Att få längta hem från jobbet till mina godingar, fredagskänsls på jobbet, äta hemmagjord pizza, dricka ett glas vin, ha en påse lösgodis som väntar i köket. Mmm. DEN känslan går liksom inte riktigt att få när det är semester.

Nu går Vinston vanliga dagar på nya dagis och, peppar peppar, så funkar det jättebra. Skönt, känner en lättad mamma och pappa.

Men nu tar vi helg. I morgon är Andreas borta hela dagen för rörbyte på Sunhouse och jag och lilleman tänker tillbringa dagen med fina vänner.

Förresten, en liten påstrykning av färg på själva sittdelen av Tripp trapp stolen och sedan är den klar. :)


Nytt projekt

Vi har knappt hunnit komma in i vardagslunket igen innan det börjar klia i fingrarna. Här ska sättas tänderna i något nytt projekt. Jag ser det som sunda tankar ändå, haha, hade varit värre om längtan efter soffan och sömn tagit helt över tankarna. Först ut blir att måla om tripp trapp-stolen. Att jag inte tänkt på det innan! Den är inte speciellt snygg i oljat trä tycker jag och passar framförallt inte i vårt kök. Nu har jag och lilleman varit och inhandlat en ljus grön färg. Somnar han någorlunda i tid så blir det fram med sandpapper och pensel. Fler projekt diskuteras det just nu om med min bättre hälft. :) Det är vardagsrummet som kanske får sig en uppfräschning och så kanske det blir ett lekeum i källaren så att alla leksaker från vardagsrummet(!) kan få flytta ner.


Glad!

Vilken lättnad och glädje jag kände när jag hämtade min lilla prins idag. Han sov så gott när jag kom till dagis och när jag väckte honom efter en stund så sprack han upp i ett leende som har hållit i sig hela dagen. Han hade ätit bra, somnat lätt, lekt bra och inte varit ledsen någon gång. Första riktiga långa inskolningsdagen är över och det verkar lovande så här långt. Så glad man kan bli för en sådan sak. :)


Byggare Bob mitt i regnskuren!

Vinston säger att han är Byggare Bob. Som tydligen gillar att cykla också.


Zombie

Nu minns jag hur jag mådde när Vinston var liten och man inte fick tillräckligt med sömn. Efter helgen med fest både på fredagen och lördagen var jag seg som bara den i söndags. Det blev liksom inte bättre av att väckarklockan var ställd på 6.15 i morse och att jag helt enkelt inte kunde somna igår kväll. Tror klockan var närmare 02.30 innan ögonlocken gick igen. INTE okej! Det känns som att jag sitter i en liten bubbla. Jag ser inte allt. Jag hör inte allt. En suddig zombie är vad jag är och längtan efter sängen är enorm.
 
Bara till att ställa in den starkaste styrkan av kaffet på kaffemaskinen på jobbet och ta sig igenom förmiddagen. Som tur är så ska jag hämta lilleman 13.20 på dagis så det blir en kort dag.
 
Hade iaf. en trevlig måndagskväll igår. Maria och Erik kom med förslaget i söndags kväll om att ses och äta lite thaimat tillsammans med Katrin och Magnus. Alla var på men så ville Ellas lillasyster komma till världen just igår morse så vi blev inte riktigt full styrka. =) God mat var det och Vinston och Amanada fick leka en stund. Grattis än en gång Maria och Erik till en liten flicka! Vi längtar efter att få träffa henne.

Inskolning vecka 2

Vad jag längtar till Vinston är inskolad och rutinerna kommer tillbaka till det normala igen. Det blir ett väldans pusslande mellan mig och Andreas för att lösa det så smidigt som möjligt. Idag jobbade jag 8-12 och han 12.30-17. Jag kom hem, löste av honom, försökte få Vinston att sova utan att lyckas. För att sedan åka till dagis där han skulle vara mellan 13.30-15.30 idag. Just nu är jag hemma och passar på att röja upp lite innan deg är dags att hämta en förmodligen helt slut lilleman. I morgon och på onsdag blir det längre dagar med lunch och vila. Spännande!


Från igår


Bästa frukosten

Vi var tvungna att checka ut från vandrarhemmet klockan 10.00 i morse så det var sex stycken trötta, hungriga och lite slitna tjejer som gick längs en öde andra långgata och letade efter någonstans att äta frukost. Vi kom till järntorget och vidare till Haga och där hittar vi mysigaste lilla cafeet. Le petit café. God buffé och så satt vi ute i solen på en mysig kullerstensgata. Väldigt mysigt!


På gång


Tjejkväll i Gbg

Vandrarhem (inte 5-stjärnigt direkt), vin, kex och ost vid Masthuggskyrka och stundande utgång på Port du Solei. Inte fel alls.


Heldag

Sitter invirad i en fleecefilt och tänker gå och lägga mig snart. Är kvar i Bollebygd där vi haft fest för mamma idag. Vi gav henne det i present - att fixa en fest och så blev det. Har varit en mysig dag och en rolig fest. :) För två timmar sedan åkte mina älsklingar till Varberg där dem ska vara till söndag. Själv sover jag över här hos mamma och pappa för att i morgon ha en tjejkväll med utgång och övernattning i Göteborg. Saknar dem redan men visst är det nyttigt att göra saker på egen hand ibland. Inskolningen gick fint idag och det märks att lilleman börjar bli lite mer varm i kläderna. Lämnade honom i en och en halvtimma och det hade inte varit några problem. Nästa vecka är det måndag, tisdag och onsdag som gäller för inskolning och sedan är tanken att han ska gå som vanligt. Blir spännande att se hur det kommer att funka. Sov så gott!!


Fest

Just nu befinner sig jag och lilleman i Bollebygd för att fixa en "överraskningsfest" åt mamma. Tältresning, blomsterdekorationer, sallad, tårtfix! Snart kommer Andreas och Elin också så är vi snart full styrka innan gästerna och mamma kommer!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd46be087c370ed0000b2.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd47e9606ee1eaa0001cc.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd965e087c370db000121.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd965e087c370db000121.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd965e087c370db000121.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bd965e087c370db000121.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bdcf0e087c3301d0002d4.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bdcf0e087c3301d0002d4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bdd06e087c312210000dc.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501bdd06e087c312210000dc.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501be8bf9606ee20d00005ec.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/758177/images/2012/pic_501be8d1ddf2b348ce0000d8.jpg" class="image">


Testing testing

Instaframe heter appen som jag gjort detta "kollaget" i.


Valde fel skor till jobbet idag...


På lunchen

Tog en promenad till Nelly outlet på lunchen. Denna klänning och tre par strumpor till lilleman fick följa med mig hem. Allt för 180:-! Perfekt! :)


Vår tårta

Var inne idag och kikade på hemsidan till tjejen som gjorde vår bröllopstårta förra året, Flickorna i köket. Trycker man sedan på fliken "bröllop" så är det en bild på en tårta där - vår tårta. KUL! =)
 
 
 

Middag, tyvärr.

Igår frågade vi Maria, Erik och Ella om de ville komma hem och grilla hos oss ikväll. Det ville dem men allt var liksom inte helt säkert eftersom Ellas lillasyster eller lillebror borde kommit i lördags och skulle kunna få för sig att se världen som idag. Men det ville h*n inte (tyvärr) så det blev lite käk här. Barnen lekte och busade och vände upp och ner på halva huset. Precis så där som två små barn SKA göra när dem har himla roligt ihop. :)


På jobbet...

...och kan inte annat än att undra hur det går för mina killar som är på dagis idag och längta dit. Mellan 9-11.30 är det inskolning och idag är Andreas med. Igår lovade dagisfröken att de skulle få vara ute och kolla in gården och det var det vi pratade om det sista innan Vinston somnade igår. Att han skulle få cykla, leka i polisbilen som finns där och gunga. Och cykla var just det första ordet han sa när han vaknade idag. =) Han verkar gilla att det finns lite grejer att göra utanför dagis så det ska nog bli bra det här.
 
För övrigt kämpas det lite på kvällarna nu när vi tagit bort ena sidan av spjälsängen och han enkelt kan ta sig i och ur själv. Tidigare kunde vi lägga honom i spjälsängen och gå ut och även om vi fick gå in och ut några gånger och också sitta där en bra stund ibland så visste vi att han inte kom ut. Nu när han kan klättra ut själv så är det också just det enda han vill. Gå ur och springa till soffan i vardagsrummet. Vi borde lägga honom, läsa saga, säga god natt och gå ut och därefter bära in honom gång på gång när han springer ut. Men...orken är liksom inte riktigt på topp just kvällstid och trots att vi har bestämt oss för att vara konsekventa så slutar det endå med att någon av oss halvsomnar bredvid på golvet i en obekväm ställning innan vi kan smyga ut. INTE ok att tillbringa en till två timmar av kvällen med att lägga lilleman! =(
 
 

RSS 2.0