Oroligt!

Fy tusan vad jag är ledsen och orolig just nu. Vi misstänker att det är något Vinston inte tål då han varit dålig i princip sedan han började dagis för ca 6 veckor sedan. Varför det började då vet jag inte men hur som helst är det något som är galet och än så länge har han ändå haft fullt med energi och varit pigg och glad. Förutom denna veckan. Då har han varit hängig och gråtit mycket på dagis. Åt inte lunch eller middag igår och har inte ätit bra efter det. Nu ikväll hade han hög feber och kommer inte att gå till dagis i morgon.

För en vecka sedan fick vi efter mycket påtryckningar tid för provtagning på Viskans barnmottagning så nu väntar vi med spänning på resultaten. Jag har dessutom fått en telefontid med läkaren där i morgon bitti då jag är så orolig och vill diskutera med henne.

Usch och fy, vad ledsen man blir när lillkillen inte är bra och man varken vet vad som är fel eller vad man ska göra.


I badet

Lilleman får bada efter att vi bakat mjuk pepparkaka tillsammans. Det behövdes om man säger så... :)


Oförståeligt

Såg filmen "En blomma i Afrikas öken" igår kväll och jag mådde så dåligt efteråt. Låter ju inte speciellt trevligt men den gav mycket och var intressant men den berörde så mycket och det gjorde så ont att se vissa delar av filmen. Jag har läst boken för ett bra tag sedan och vet att jag blev berörd redan då men jag tror, eller vet att det iaf. är så för min del, att hemska saker som framförallt rör barn blir ännu mer berörande när man själv har en mini.

Läste dessutom precis på Aftonbladet om en liten kille på 3 år dött efter att hans pappa stoppat in honom i tvättmaskinen och satt igång ett program. Det gör så ont i mig och längtan efter att krama Vinston hårt och länge är stark. Jag förstår inte hur man ens kan tänka en sådan tanke. Det är då oförståeligt.


Stolt morbror

Så fint!


Tillbaka till verkligheten

Sitter på jobbet och är tillbaka i allt roddande här mellan olika kunder, telefonsamtal, mailkonversationer, släcker bränder och drar igång nya projekt. Fullt upp med andra ord. Andreas är i Norrköping med jobbet idag och än så länge vet jag inte om det blir jag elelr Andreas som hämtar lillgrabben idag. Hade hoppats kunna träna i kväll men min hals gör ont och har gjort det i några dagar så jag tror inte det är någon bra idé. I morgon får vi lite lek/fikabesök, på onsdag ska jag och Vinston till mormor som fyller 70. Torsdag får vi fikabesök av hela mammagruppen och på fredag är det inga planer. Skönt!

Fick upp julstjärnorna i fönstrena hemma igår. Eller rättare sagt har vi en stjärna på fot i köket och en hängandes i vårt sovrum och Vinston blev alldeles till sig. De sjunger "Blinka lilla stjärna" på sångstunden på dagis och gör samtidigt blinkandet med fingrarna vilket resulterade i att han resten av kvällen kom och tog oss i handen, sprang till köket och sen till sovrummet och "blinkade" med fingrarna. Sötnosen! =)



Slapparsöndag

Skönt att Berit härjar utanför dörren så att man kan slappa inne utan att få dåligt samvete. Sovmorgon, tv-tittande, sova alla 3 i sängen och nu är puzzel beställd och ska hämtas. Länge sedan vi hade en dag utan planer och Åhh vad skönt det är. Det enda jag tänkte få till är att ställa fram ljusstakarna och stjärnorna men om jag inte får till det finns en dag i morgon med.

Bröllopet igår var fint och vi hade roligt. En hel del dansande blev det allt dessutom och vi kom hem vid 2.30 ungefär. Stort grattis till Martin och Kristin!


Kul kväll!

Bakis från en trevlig gårdagskväll. Julfest ni vet, snaps och elände ni vet. Vi åt caterad mat på SOLs vind som de klätt i glitter, julgranskulor och ljus. Uppdukat långbord och när vi kom upp satt ett band och spelade. Coolt! Efter det gick vi till BARA och sen vidare till Grand så vi fick dansat lite. Kul!

Nu har precis Vinston somnat och vi vilar lite för att orka med kvällens bravader. Ska bli roligt! Ska snart börja kika på vilken klänning jag ska ha på mig och slå in presenter!


Min busunge

Smör i håret och tycker det är skitskoj att testa alla miner och ljud som finns.


Laddar

Passar på att vila några minuter inför julfesten i kväll. Ska bli kul att se vad som händer då vi inte vet vad vi ska hitta på. Hemligt, hemligt! :)


Dålig fantasi...

Är helt slut. Fullkomligt helt slut och jag önskar jag kunde säga att det ska bli skitskoj med julfest imorgon och bröllop på lördag men just nu känns tanken på att krypa upp i soffan, att sova länge eller besöka ett spa betydligt mer lockande. Ge mig en hel natts skön sömn bara så låter det annorlunda. :)

Trött i ögonen och i huvudet av att ha stressat hela dagen samt bilfärd fram och tillbaka till Mölnlycke i mörker och regn i morses och bilfärd till Göteborg fram och tillbaka för att hämta Andreas syster med barn - också det i mörker och regn nu i kväll. Trött på att hela tiden försöka komma i kapp tiden och att försöka komma i kapp sömnen.

Nu tänker jag sova! God natt med er!


Som en ballong...

Känner mig sådär som en ballong som tappat ut all luft efter mötet i morse som jag laddat länge för på ett mentalt sätt och lagt oerhört mycket tid på. Det kändes iaf. jättebra som tur är och nu är jag tillbaka och har massor att ta tag i. Måste gå om dryg en timma för att hämta min lille skrutt som varit på Viskans barnmottagning idag med Andreas för att kolla ev. allergi. Han fick ta blodprov för att kolla upp mjölk, gluten och ägg. Han har varit dålig ett tag så jag hoppas på att kunna få ett svar. Måste fortsätta här.

Viktiga ord att tänka på <3

Livet handlar inte om att lösa gårdagens problem. Det går ut på att skapa morgondagens möjligheter.
Stefan Sebö

Livet är inte ett problem som ska lösasutan en verklighet som ska upplevas.
Sören Kierkegaard

Använd din koncentration på vad du vill ska hända. Aldrig på det du inte vill ska hända.
Stefan Sebö

Den som går och väntar på svårigheter får genomlida dem två gånger.
B Porteus

Sök inte efter alla fel, sök en bättre lösning.
Stefan Sebö

Tag vara på ditt liv, det går inte i repris.
Okänd


Onsdag

På jobbet, fullt upp. Stort och viktigt möte hela förmiddagen i morgon på bortaplan och jag vill ha allt under kontroll och kunna presentera det på bästa sätt. Tur att jag jobbar till 5 idag så jag förhoppningvis hinner med. Tänkte unna mig att gå och sola på lunchen och måste dessutom införskaffa mig ett par strumpbyxor till helgens aktiviteter och ett kort.

På fredag är det dags för julfest med jobbet nämligen och på lördag bröllop. himlans svrt med vinterbröllop tycker jag då jag mest har sommarklänningar. Kul ska det bli iaf.


Kommer kännas lite konstigt att gå på bröllop igen efter vårt eget i somras. Kommer nog många känslor under dagen misstänker jag. =) Finns det något vackrare än bröllop?

Sova!

Struntade i alla måsten och borden för en timma sedan och gick och la mig efter en lång dusch. Har mycket lättare att slappna av och ägna mig åt att titta på tv:n när jag gjort mig i ordning och gått och lagt mig. Är jag i tv-soffan känner jag bara att jag borde tvätta, vika tvätt, plocka ihop Vinstons leksaker, plocka undan i köket, fixa något viktigt på datorn eller liknande. :)

Imorgon jobbar jag till 17.00. - skönt att få undan lite på jobbet!

Bilden nedan från dagens BVC-besök.


Emil i Lönneberga

Ledsen för dålig och tråkig uppdatering. Det är väldigt mycket just nu, framförallt på jobbet vilket gör att jag är lite uppe i varv med annat!

Har därför inte speciellt mycket kul att berätta... Var och tränade med Sofie igår kväll dock och det var ett svettigt och roligt pass. En rejäl pratstund både innan och efter kändes skönt!

I kväll ska Andreas iväg på Frölunda match och jag och Vinston ska ha en myskväll. Han är så himla go nu min lille skrutt. Igår satt vi länge och tittade på Emil i Lönneberga på Tv:n som jag hittade på SF-film-valet på tv:n. Han tittar ju på avsnitt på ipaden på Emil annars så när jag hittade det här och han fick se sin favvofilm i storbild skrattade han till, satte sig i mitt knä där jag la en filt över hans små ben och där satt han som ett ljus och tittade storögt. Han verkligen ääälskar Emil i Lönneberga. =)



Ullaredsbesök

Idag har vi varit på Ullared jag och Andreas. Vinston fick vara hos sin mormor och morfar och blev som vanligt överlycklig över att komma dit. Särskilt när han varit sjuk och därmed inte aktiverats något nämnvärt.

Ullared var som det brukar vara en månad innan jul. Maaassor med folk framförallt vid lek- och julsakerna.

Tjing!


Hemma!

Hemma igen efter en lång och trevlig kväll med goa vänner. God mat, mycket skratt, buzz och barn som vägrar sova. Så kan man sammanfatta kvällen. :)

Tack Katrin, Magnus och lilla Amanda!


Ändrade planer!

Hade bestämt att träna Body pump med Sofie 8.30 idag men efter en "sömnlös" natt kändes det inte som en lika bra ide som igår. Styrde av det och tillbringar nu morgonen i soffan med Vinston som tittar på Emil. Andreas sover men snart ska vi gå och väcka honom så jag får vila lite till. Hjälpas åt vet ni!

Vet egentligen inte varför Vinston vaknadeoch var ledsen men det gjorde han vid 2 och enda sättet som funkade var att ta in honom till oss. Där somnade han gott men låg ju inte stilla utan låg och sparkade mig i magen och snurrade runt hela natten.

Jaja. Idag har vi inga planer. Blir förmodligen en promenad och kanske en sväng till återvinningstationen. Ikväll ska vi hem till Katrin, Magnus och Amanda. Kul! :)


Ynklig men glad

Ibland har man bara vissa dagar när man känner sig lite ynklig och idag är en sådan dag. Man känner sig liksom otillräcklig på alla plan. Tur då att man har en man som lyssnar och som man kan ha långa diskussioner med och som förstår precis. Tur också att man på så sätt blir lite gladare och tänker mer positivt. :)

Nu hoppas jag att Vinston snart vaknar så vi kan äta mellanmål för hans mamma är iaf jättehungrig. I kväll blir det en riktig myskväll med räkor och vitt vin.

Vinston vaknade bara till en gång i natt och verkar lite bättre. Håller mina tummar för att han repar sig fort, fort!


Hej!

Hej på er! Här sitter vi soffan och kollar på Emil. Snart är det lunch och sen är det sovdags som gäller - iaf för Vinston. :) Underbart med fredag!!


I trafiken

Har ni lagt märke till en sak? När man har bråttom och kör bil så hamnar man alltid bakom någon som kör i 35 på en 70 väg, en minibil (en sådan man inte behöver ha körkort till), någon som inte vet vart den ska, en lastbil eller en som får kärringstopp i typ hundra år när trafikljuset visar grönt vilket gör att man inte hinner köra innan det blir rött. Alla dessa fenomen har jag råkat ut för idag. Låter jag irriterad? Nej då, inte alls.

Vill bara tillägga att jag tycker det är JÄTTEBRA att man kör lagriktigt och i rätt hastighet. Men...


Kaos!

Kaoyisk dag. Jga orkar inte förklara men det är bara att le åt saken. I grund och botten bara kul saker bara att det blir lite körigt av olika anledningar. Flänga hit och dit är bara förnmanet!

Hur som helst sov vi typ ingenting i natt. Vinston verkar ha fått höstblåsor utöver ögoninflammationen och var otröstlig i natt. Stackars liten. Nu är jag på jobbet och gästspelar lite så snälla svärmor har lillkillen. Sen ska jag skynda mig hem för att ta emot mormor och framor som kommer på fika. Myspys. Vinston verkar gladare idag. Lite gnällig men har ätit bra och kunnat ha nappen tack och lov. Nappen ratade han i natt för första gången någonsin. Förmodligen pg.a. blåsor.

Jaja, nu måste jag skynda mig att göra lite nytta!

Tjing

Här är en "film" jag gjort till Vinston som han kan kolla på ipoden. I stället för en bok på nära och kära liksom. Väääldigt poppis blev den när vi introducerade den igår. =) Kul!



Turturduvor

I tisdags var jag och Vinston på fika och lek hos Anna och Aprilia. Mysigt! Det märks också så tydligt att Vinston och Aprilia umgåtts med varandra sedan de var små och dem har kul ihop - på sitt sätt. I den här åldern är det mycket egenlek men mycket pussar blir det iaf. :)


Första glöggen

När jag kom hem från jobbet åkte vi alla tre till City och storhandlade. Tycker det är mysigt att fylla vagnen för att sedan fylla skåpen hemma med en massa gott. Lika mysigt är det dock inte att plånboken töms vid samma tillfälle.

Hur som helst köpte vi glögg, mandlar och pepparkakor bland annat så när Andreas kom hem från innebandyn i kväll. Väntade tända ljus och julgottigheterna vid tv:n. Det smakade riktigt gott.


Min morgon

Alla varnar för att när lillen börjar dagis så börjar också VAB:andet. I samma period har det ju för mig varit sjukskrivning så lönesnubben på jobbet kommer att vara svettig när han ska göra lönen för denna månaden. Har inte ens koll på allting själv liksom. Vinston har varit helt frisk nu ett tag förutom lite snuva och igår såg jag ingenting konstigt alls men idag när han vaknar så är ögonen lite ihopklibbade. Tänkte inte så mycket på det efetrsom han ju är förkyld och annars var pigg och glad men när jag väl klätt på mig, Vinston, gett välling, packat väskan, skrapat rutorna på bilen, flyttat bilarna för att komma ut med kombin, packat in oss i bilen, åkt till dagis, kommit innanför dörren, tagit av Vinston ytterkläderna misstänker fröken där att det är ögoninflammation!!! Det visar sig då också att halva dagiset är sjuka i det och är hemma. FASIKEN! FASIKEN!

Det är bara att klä på lilleman igen som verkar snopen, packa in oss i bilen, åka hem, lämna honom till Andreas som får vara hemma med honom idag och bege mig till jobbet.

Väl i stan så parkerar jag i parkeringshuset som vanligt och skyndar mig ner för alla trapporna till jobbet, åker hissen fyra våningar upp, ställer in matlådan i kylen, stressar in till mitt skrivbord och upptäcker där på min plats att mobilen saknas. Visste dock att jag talade i den i bilen så jag rusar ut, åker hissen ner, springer samma väg tillbaka, upp för alla trapporna till bilen, letar igenom hela den, kollar under bilen. Rusar tillbaka till jobbet och tittar på marken längs vägen, åker hiss upp igen och kommer instormandes till min plats - igen - och hittar mobilen under ett papper på mitt skrivbord som jag lyckats lägga över telefonen när jag packade upp väskan. Stor suck! Känner ni stressen? =) Mina kära kollegor tittar med stora ögon. Herregud, den tjejen är smått galen..!? Och, ja, så känner jag mig ibland.



Mardrömmar!?

Lite träningsvärk idag men inte som förra veckan - skönt!

I natt var jag uppe vid fyra för Vinston (som annars alltid sover hela nätterna nu för tiden) gnällde. Vet inte var det var riktigt men så fort jag provade att gå ur hans rum blev han ledsen. Kanske mardrömmar!? Det blev till sista så att jag fick plocka med honom in till vårt rum och lägga honm mellan oss. Det verkade uppskattat för vi somnade alla tre tätt, tätt intill varandra. Myspysigt! I morse var det en trött Vinston som fick väckas för att hinna till dagis och jobb. Jag trodde att jag med skulle vara trött men känne rmig nästan piggare än vanligt.

Jobb idag, bankbesök vid 11, hämta Vinston vid 15 och direkt hem till Anna och Aprilia för lite lek. Mysig dag!


Vinston & Aprila. Prins & prinsessa.

Halvdöd...

Har landat i soffan efter ett tufft träningspass på Onyx. Åter igen X-fit. Hela kroppen skakar och jag kommer förmodligen inte komma ur soffan sen. Tur att min duktiga man lagade pasta så jag fick fylla på med energi. :) "Pengarna på bordet" på tv:n gör att adrenalinet pumpar dessutom. :)


Och så var det ny vecka

Mysig helg som gått alldeles för fort - som vanligt. Igår firades både pappa Andreas och pappa Janne och vi blev bjudna på en supergod middag hos mamma och pappa. Också som vanligt. =) Bröd med västkustsallad och räkor till förrätt, älgfärsbiffar med kantarellsås till huvudrätt och så en cheesecake. Mamma vet hur man ska skämmas bort hon. =)

Idag är det fullt upp med jobb. Måndagar går så otroligt fort ju. I kväll ska jag träna X-fit och det ska bli superskönt. Hoppas bara jga slipper 5 dagars träningsvärk som sist. ;)

Ha en skön dag!


Min fina pappa...


...och min fina man

På lekplatsen

Just nu.


Farsdag

Mysmorgon i tv soffan för mig och Vinston. Andreas får lite sovmorgon i farsdagspresent - det var det han önskade sig mest av allt. ;) Sen blir det frukost på sängen och ett paket.

Jag önskar jag kunde ge MIN pappa frukost på sängen men det blir i stället farsdagsmiddag i em. GRATTIS PAPPA PÅ DIN DAG! JAG ÄLSKAR DIG!


Tjejkväll

Känner mig betydligt piggare än vad jag trodde jag skulle göra. Igår blev det nämligen middag och utgång med Annso och Emma.

Körde till Göteborg efter det att A kommit hem från jobbet och väl hos Annso drack vi bubbel och åt snittar och kex och ost och satt och pratade en stund innan vi gick till RumpanBar där vi käkade innan vi gick till Bliss för ett par drinkar. Kvällen slutade på Tranquilo med en massa dans. Vi var hemma hos Annso igen 3.00 och åhh så gott det var att somna i soffan då. I morse åt vi lång och god frukost innan jag körde hemåt.

Det var verkligen supermysigt och kul på alla sätt med en tjejkväll och det känns lyxigt med lördag idag.

Varma mackor, vin och massor av lösgodis står på programmet när lillkillen snart somnat, tillsammans med "Så mycket bättre", en film och min älskling. :)


Kladdkaka

Kladdkaka igår kväll. Kladdkaka till eftermiddagskaffet idag. Det går utför. :) Tur att jag har en busunge till son så att jag förmodligen gör åt mer energi genom att springa efter honom än vad jag får i mig. ;)


Sängdags

Det blev en mysig eftermiddag jag och Vinston hade. Åt lite mellanmål innan vi tog en promenad. Han verkar gilla sin vagn mycket för nu sitter han tyst och stilla och bara tittar. Underbart! Det är mysigt att gå längs gatorna nu när det är mörkt och titta in och se hur mysigt det ser ut på insidan. :)

När vi kom hem blev det lite mat för Vinston, baka kladdkaka, lek, film och så välling och läggdags. Sedan fixade jag mat och så åt vi när A kom hem. Hade tänkt se en film nu men när vi väl valt en visade det sig att vi sett den så nu blir det nog ingenting.


Snart dags att gå hem

Väldans skönt att numera sluta klockan 3. Efter lunch känns det som att det bara säger poff och sen är arbetsdagen slut. Skönt som sagt men också lite stressande eftersom jag ska hinna med en massa och det aldrig riktigt känns som att jag hinner klart innan jag måste greppa handväskan och rusa till bilen för att hinna till dagis i tid.

Idag har vi inga planer alls jag och Vinston. Andreas jobbar dessutom på Sunhouse i kväll så vi får ha en myseftermiddag- och kväll för oss själva. kanske blir det en promenad i dag igen.

I morgon eftermiddag åker jag till Göteborg, hem till Annso där jag, Annso och Emma ska träffas lite först innan vi går vidare och käkar och sen ut i nattlivet i Göteborg. Sover gör jag hos Annso och det ska bli sååå roligt och mysigt med en tjejkväll. =)



Koncentrerad...

Pasta, falukorv, kokta ärtor och morötter är smaskens.


På promenad

Ut på promenad för att testa både ny vagn och ny overall (helt ny Didrikssonoverall för 200:-, Blocket) Perfekt!


Ny vagn!!!

Det är typiskt män. Hade jag gått till affären för att kika vagn själv hade jag definitivt gått ut tomhänt. "Får fundera lite...". Men så agerar inte killar. Är den bra så köper vi den så vi gick ur affären, Andreas och jag, med en ny vagn. Körde genom stan med en tom vagn med handtaget inplastat. =) Det blev en Emmaljunga Scoter. Förra årets modell så den var nersatt. Jättefin och kändes bra för vårt ändamål. Fyra stora hjul men vi resonerade oss fram till att det käöndes bäst nu med nön som borde komma snart och allt. Jättefint tyg var det också, limited edition "black beuty" som endast tillverkats i 300 exemplar. Svart med ett svagt blommönster och skinndetaljer. se nedan




Produktbeskrivning

Emmaljunga Limited Edition "Black Beauty" tillverkas endast i 300 exemplar. Missa inte chansen till en verkligt unik vagn! Förra Limited Edition sålde slut hos Emmaljunga på en vecka...

- Bas-tyg: Black Protex
- Kombinationstyg: Black Flowers/Black Leatherette
- Svart reflexpiping
- Märkt med unik etikett
- Svart chassi

Vagnen levereras till vår butik i mars. Observera att vi inte skickar denna vagn, den måste hämtas i vår butik i Karlstad.

Emmaljunga Scooter 2.0 är en framåtvänd sittvagn (sulky), rekommenderad från 6 månader upp till 3 år.
Scooter 2.0 är en uppgradering av tidigare årsmodeller med ny design, nya lättviktshjul och varukorg i tyg. På köpet har den blivit både smalare och lättare!

- Liggläge (ej helt plant, men fullt tillräckligt för barn fr.o.m 6 månader)
- Tre lägen på ryggstödet
- 5-punktssele
- Fotstöd i två lägen
- Stor och rejäl sufflett med "keps" fram
- Ställbart handtag i knäled
- Chassi i lättviktsstål
- Varukorg i tyg
- Lättviktshjul (punkteringsfria)
- Lätt att fälla i hop och stuva in i bilen.

Scooter 2.0 går inte att kombinera med lift eller liggvagnskorg, utan är en endast en sittvagn.




Ny vagn!?

Vår barnvagn - Emmaljunga Nitro City börjar kännas klumpig att ta med sig överallt. Jag har varit supernöjd med den vagnen men vi skulle behöva en smidigare nu - en sulky. Hade gärna köpt en på Blocket men det finns inte så många, eller jag gissar att dem är lättsålda att sälja begagnat. Funderar på om vi ska köpa en med stora fyra hjul men jag tror att har man vant sig vid de två små hjulen där fram som gör det enklare att svänga kanske det är svårt. I alla fall om man varit nöjd med att ha haft det så.

Blir en sväng på lunchen för att kolla alternativ på Barnvagnscentralen.

På tal om Blocket behöver Vinston en overall till - en på dagis och en hemma och dem är svindyra. har hittat en på Blocket som finns i Borås som jag antagligen ska kika på idag. Hoppas den är bra!


Höstdepression!?

Det talas och skrivs mycket om att hösten är då flest blir deppiga och får sk. höstdepressioner. Så var det för mig förr om åren, eller jag tyckte iaf. att allting var tristare under vinterhalvåret. Skolan började och eftersom jag red då blev det jobbigare att sköta hästarna med frusna vattenkoppar, massa kläder, frusna fingrar och tår och is och halka. När jag var singel kändes det som att det bara var på sommaren det hände en massa roligt och man kände sig ensammare" under höst och vinter.

Sedan några år tillbaka är det nästan tvärt om för mig. Visst älskar jag våren och sommaren och bad och grill och ljumna sommarkvällar och tunna kläder och allt vad det hör till men jag upplever det dessutom som en stressig och rörig period. Allt är mycket mer energiskt och man ska hinna göra det och det hela tiden och jag upplever ibland att man aldrig får tillfälle att varva ner.

Nu när sommaren är över och det börjar bli lite mörkare så stannar alla inomhus mer. Tänder ljus, myser i tv-soffan, fikar, lagar god mat. Man umgås under lite mer lugnare och mysigare former. Jag gillar det!


Jag gillar den här årstiden! Påminn mig om det när vi haft -20 och 1 meter snö i tre månader...

Längtan efter att komma bort ett litet tag

Åhh, jag är så himla ledsen för att vi inte kom iväg på vår bröllopsresa. Hade verkligen sett fram emot att komma bort lite, njuta en hel helg av god mat, nya upplevelser, lugn och ro och att bara vara. Nu blev det inte så pga. den där jäkla hjärnhinneinflammationen. Stor suck!

Vi fattade beslutet att vi inte skulle boka en ny resa i år pga. att det blir svårt att "klämma in" och för att det kanske inte är lika roligt att åka nu när det är kallare och mörkare. Hoppas på att få till det i vår i stället. Men förhoppningen var att iaf åka iväg till Sankt Jörgen spa en helg där vi fick presentkort när vi gifte oss. Men nu är det redan mitten av november och det ska finnas både en ledig helg och ledig barnvakt för att det ska fungera. Jaja, vi får väl se hur det går.

Idétorka

Nej, jag kan knappt röra mig idag men det är en skön känsla när man vet att det gjort nytta så jag klagar inte.

Lämnade Vinston på dagis idag och det var lite skrik när jag skulle gå men efter ett samtal dit för en stund sedan fick jag reda på att han inte varit ledsen något mer och allt verkade bra. Skönt! I eftermiddag blir det nog en fika hos grannarna efter det att jag hämtat Vinston.

För övrigt händer inte så mycket så jag har lite idétorka...

Skönt!

Kommer förmodligen inte komma ur sängen i morgon bitti med tanke på att jag knappt kunde lyfta armen för att ta ur ett glas ur skåpet förut. Resultatet av ett träningspass när man inte är van. Men vad skönt det kändes att komma tillbaka. Och vad skönt det är när musklerna är slut. Givetvis tog jag det lugnt och försiktigt och passet är bara en halvtimma. Självklart har jag också kollat med läkaren om det var ok att träna och det var det.

God natt!!!


Träning - för första gången på typ 100 år

Tillbaka på jobbet efetr en intensiv helg. Förstår inte att man känner sig helt slut efter en helg som ska vara lugn och stillsam men så är det. Kom hem i går eftermiddag och det har varit mysigt. Promenader, god mat och lek för barnen. Men som sagt, gott att vara hemma igen.

Idag lämnade Andreas Vinston på dagis och han var ledsen när han lämnade men jag pratade med dagis för en stund sedan och han hade inte varit ledsen något mer. Hoppas, hoppas på att resten av dagen går bra. Idag försöker jag mig på att jobba till tre - så som jag SKA jobba nu framöver - då jag känner mig bra i skallen och i ögonen.

I kväll ska jag träna. Herregud vad konstigt det känns. Förr tränade jag i princip varje dag - ibland två pass om dagen. Nu har jag inte varit på gymmet på ett år ungefär och då väldigt sporadiskt. I kväll testar vi igen och jag hänger med grannen på ett X-fit-pass på Onyx. Hjälp, är nästan lite rädd men kul ska det bli! =)



Varberg

Det är något speciellt med Varberg - eller i alla fall Maria och Jörgens hus här som vi tillbringat mycket tid i. Både på sommar- och vinterhalvåret. Man blir lugn här, och mår bra. I våras och i somras tyckte jag det var jobbigt att vara här eftersom Wille har en massa små (farliga) leksaker överallt - perfekt att stoppa i munnen. Och för att det är en farlig trappa som då inte hade grind och två andra trappsteg på två olika ställen - perfekt att trilla och slå sig ifrån för en liten som Vinston. Sammanfattningsvis kan man säga att tiden här då inte var mycket till avkoppling.

Idag har det gått jättebra. Vinston och Wille kan leka "bättre", smågrejerna är inte riktigt lika intressanta, trappan har grind och trappstegen fixar han (peppar peppar) riktigt bra själv. Idag njuter vi av en skön höstdag, först i trädgården och på lekplatsen, nu vilar i sängen, snart en promenad och ikväll god mat och vin. Härligt!!!


Då var det dags för fredagsmys!

Räkor, vitlöksbröd, ost, kex, marmelad och päron.


Bildspel

Men hej, jag har ju gklömt att visa er bildspelet från bröllopet som vi trixat ihop. Vi ville ha med länken på tackkorten som skickades ut för ett par veckor sedan och därför ville jag inte lägga upp det här innan dess. men nu är det ju lugnt ju. Varsågoda!


Tandläkarbesök

Shit vilken morgon! Vinston ramlade från soffan och slog i munnen. Det började blöda...massor. Golvet blev blodigt och likaså Vinstons tröja, min tröja och kjol. Fick lite lätt panik för det ser ju så mycket ut och jag lyckades inte se vart det kom ifrån riktigt för det var blod i hela munnen. Skrek gjorde han ju också så klart. Stackars liten. Vi ringde tandläkaren som ville ta sig en titt. Åkte dit och det var ingen fara. Åkte hem och Vinston somnade på den 5 minuter korta vägen hem - utan lunch i magen. Så deg var bara att packa ner honom i vagnen och ta en promenad. Puh! Och så en eftermiddag på jobbet efter att Andreas snart kommer med lunch. Jag vet vem som kommer däcka i soffan ikväll. :)


Pusslande

Det är inga större fel på lillkillen men vi beslutade att han skulle få vara hemma idag. Därför är jag hemma på förmiddagen och Andreas jobbar sen kommer han hem så jag kan jobba eftermiddagen. Välkommen till allt pusslande och vab:ande gissar jag! :)


Mammafika

Jobbade till 12.00 idag, åkte hem och fixade lite hemma, vilade lite och åkte sen för att hämta vår lille plutt på dagis. Sedan åkte vi direkt till Katrin och Amanda där vi också träffade Maria och Ella och Maria och Ingrid. Smaskade bullar, kladdkaka, snackade en massa och hade trevligt. Vinston var trött och lite gnällig så vi tig vårt pick och pack före de andra och åkte hem. Mysig dag men nu är det läggdags!

God natt!


Bullbak

Vad har hänt med fru Tyren? Full av energi är hon iaf...eller VAR. 40 nybakta kanelbullar ligger och svalnar på köksbänken. Bakta samtidigt som en snart 1 1/2 åring fått tagits ner från soffan x antal gånger, ramlat ner i en stor kartong, tröstats, bytt blöja, tagits i och ur matstolen, matats med majskrokar, lekt med lego, borstat tänderna och till slut nattats. Supermorsan är numera slut på energi men rätt nöjd med resultatet som nu får ligga i frysen och vänta på besök. :)


Rumpa i tidningen

Inte alla som får visa rumpan i tidningen. Men min man får! Ny reklamkampanj för Paroy - annons i tidningen Xtra Borås idag. Snygg va!? ;)


Tårar

Usch, idag var det en ledsen mamma som lämnade dagis. Och en ännu ledsnare Vinston som skrek innanför dörrarna och vägrade släppa taget om sin mamma när hon var tvungen att gå. Att stänga dörren mitt framför ansiktet på en väldigt ledsen och liten kille som sträcker armarna mot mig var riktigt tufft!

Ja, jag vet att det är så här för de flesta och att det går över men usch och fy vad jag känner mig elak just nu. Min lille plutt. <3

image description


Mellanmål

Fortsätter testa maskinen...idag till en smoothie. Eller två förresten - en till mig och en till Vinston. Banan, hallon, kiwi, mjölk och turkisk yoghurt. Mmmm.


Mina <3


Bild på mina killar från någon månad tillbaka...

På väggen

Är riktigt nöjd med senaste pysslet. Två hyllor som jag tog med från Andreas mamma och pappas hus när det såldes och som målats vita och nu har satts upp i vardagsrummet. Lite figurer i som symboliserar saker vi tycker om eller har gjort. Jag tycker det blev fint.


Vinston gillar frallorna i alla fall


Inviger vår bröllopspresent :)

För mig är det avkoppling att baka. Testar därför nya maskinen nu när jag kommit hem från jobbet och bakar bröd. Känner mig som en riktig husmor. Skön känsla. Undrar om bröden går att äta bara... :)


Tillbaka på jobbet

Jaha, då sitter jag på jobbet. Andreas sitter på sitt jobb. Vinston är på sitt dagis. Första dagen på något som kommer se ut så här ett bra tag framöver. Konstig känsla. Konstaterade precis att det var väldigt länge sedan jag och Andreas jobbade båda två - samtidigt. Nästan ett och ett halvt år.

Lämningen i morse gick fint. Vinston tryckte sig nära mig och såg lite frågande ut till en början. Men sen hängde vi upp hans kläder och han följde med fröken in och det verkade gå bra. Idag och resten av veckan (om det går bra) jobbar jag 8.00-12.00 och hämtar Vinston 15.15. Känns bra med en mjukstart. Måste vara rädd om huvudet och mina ögon och jobb framför datorn är inte det allra bästa.



RSS 2.0