Sommar i nya utemöbler

Från vårt vardagsrum kommer man direkt ut till balkongen som är lika bred som huset och dryga 2 meter djup. Eftersom den har tak så skulle det kunna bli en riktigt mysig plats att tillbringa semesterdagarna på om det regnar eller är alldeles för varmt i solen. Här är morgon- och fömiddagssol och hittills har det bara stått tomt i väntan på att vi ska tänka till vad vi ska göra med det.

En loungemöble har varit min högsta dröm sedan vi fick se balkongen men är tyvärr också oftast väldigt dyr. Vi har dock kikat runt lite på olika möbler ett bra tag. Jämfört, funderat, provat och resonerat fram och tillbaka. Igår blev det verklighet! Vi köpte en tre-sistssoffa med två fåtöljer och bord till. Svart konstrotting med ljusbeige klädsel, tjocka härliga kuddar!

Åhh, det känns så bra, nu längtar jag ännu mer efter semester och ledighet. Längtar efter att få börja morgonen med frukost på balkongen, längtar efter att krypa upp i soffan med en filt och en bra bok en regnig sommarkväll, längtar efter en fika här tillsammans med vänner och familj.


Det är inte exakt denna gruppen, men liknar den vi har köpt

Värmebölja

Kom till jobbet och möttes av BT:s framsida som skvallrade om att det lovas värmerekord i helgen. Fantastiskt, ja visst men som höggravid och sittandes på kontoret så är det inte lika fantastiskt. Förlovningsringen togs av för en vecka sedan i rädslan att jag annars skulle bli tvungen att klippa upp den, fingertopparna har ingen känsel, händerna domnar och fötterna har svullnat och jag trivs numera bäst i tofflor.

Förutom detta ska jag absolut inte klaga. Mår fint för övrigt och med tanke på att det inte är så långt kvar så ska jag vara tacksam över att inte fler komplikationer har uppstått. Peppar, peppar.

Idag sitter jag på jobbet tillsammans med Emma som kommer att ta min plats under tiden då jag är hemma mammaledig. Går igenom allting; alla kunder, de senaste projekten, de kommande projekten, mappstruktur osv. Känns konstigt att det bara är tre dagar kvar till semestern. Läskigt skrämmande men skönt också så klart...

v37 och 28 dagar kvar till beräknad förlossning

Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Underbara Varberg

Kom nyss hem från varberg där vi tillbringat hela midsommarhelgen. Allt har varit fantastiskt och man kan inte annat än längta tillbaka trots att det alltid är skönt att komma hem till sitt. Vädret gör ju allting och för en gångs skull går det inte klaga på en enda dag.

I torsdags kom vi ner tillsammans med Charlotte och Simon och då blev det en pizza på Campino i stan. På midsommarmorgonen åkte Simon och Andreas tidigt för att spela golf och mötte dessutom upp Penn som också gick med dem. Anna kom och mötte upp oss så att vi tjejer kunde åka och handla maten för helgen. Därefter åkte vi hem och gjorde i ordning midsommarlunchen som vi åt när grabbarna kom tillbaka. Resten av dagen njöt vi av det härliga vädret, gick ut och gick och på kvällen grillade vi och hade det trevligt. Roligt är att vi alla tre är gravida och därför sitter i samma situation och har mycket att prata om.


Grabbarna hemkomna från golfrundan


Lunch


Glada, tjocka tjejer =)...


...och leksugna killar med vattenballonger...


...som granskar dagens golfbränna...


...medan vi jämför magar.

På misommardagen var vädret minst lika fint och alla fick nog synliga ränder från bikini/shorts. Efter lunchen åkte vi alla till tre toppar där vi köpte glass som vi åt i hamnen. Anna och Penn åkte vidare medan vi andra åkte och handlade lite kött för att grilla på kvällen. En film fick avsluta en härlig dag.


Killarna testar golfklubborna i trädgården...


...och jag och ET njuter av solen med fötterna i kallt vatten


Grillat är godast!?

Idag söndag åt vi frukost och städade huset innan vi åkte vägen om Ullared hem. Vi var inte ensamma direkt utan trots det vackra vädret hade fler letat sig hit. Fick dock tag i en massa bra sakr till ET bland annat. Simon och Andreas åkte vägen om golfbanan medan vi andra åkte hemåt. Nu är det tvätt och uppackning som gäller!
 

Glad midsommar

Nu är det nedräkning till midsommarledigheten är här... =) Önskar alla en underbar midsommar och håller alla tummar jag har för att vädret blir riktigt bra det med.


Dagen före midsommar

Åhh, vill bara sluta nu och komma ut i solen. Klockan 15.00 går jag från jobbet idag och kommer njuuuta av några härliga dagar i Varberg med härligt sällslap och förmodligen och förhoppningsvis superväder! Kom precis från barnmorskan som bättrade på allting med att berätta att alla värden är jättebra, att ET följer sin kurva, att hjärtljuden låter toppen. Nu har jag gått upp 11 kilo och det är ca fyra veckor kvar.

Igår försökte jag packa den omtalade BB-väskan som ska stå packad och klar - färdig att tas med när det är dags och det var inte det lättatse. Inser att vi nog behöver komplettera med lite saker men BM lugnade mig med att säga att jag inte behöver lyda den där listan slaviskt utan att det viktigaste är att jag och Andreas finns på plats när det väl är dags. =) Det var betryggande att höra...

Enda smolket i bägaren just nu är att vi har fått tillbaka vår bil efter dryga fem veckor och det hade varit fantastiskt om det bara hade skötts på rätt sätt. Toveks är inte något jag skulle rekommendera min värsta fiende ens. Vi hade precis kommit från macken och hade tankat full tank på 600:- när olyckan inträffade och ändå visar mätaren halv tank när vi nu hämtade den idag. Dessutom har repor uppkommit som INTE fanns där innan. Jäkla tomtenissar! Blir så arg så jag kokar men hoppas vi får rett ut det här problemet. Rätt ska vara rätt!

Mammakläder = tantkläder

Bara för att man är gravid, ska bli mamma och just för tillfället har något större mage så måste man väl fortfarande få klä sig i kläder som är snygga. Mammamodet är dessvärre inte det snyggaste. Går man t.ex. till H&M:s mammaavdelning så der de kläderna ut som något man kan köpa i en tantbutik i storlek tält. Mammalicios har de snyggaste mammakläderna och dessutom till bra priser men just nu hittar jag ingenting. Jag håller på att leta efter en klänning jag kan ha på bröllopet om drygt två veckor och hittar INGENTING. Såvidare jag inte vill gå i någon trist smaklös trikåtunika, tält eller nattlinne. Suck!


Den här t.ex. kan man hitta på nelly.se för 399:-. Någon som är sugen, tror inte det?

Avis

Sitter på kontoret och har noll lust att arbeta idag. Känner mig less på det här och vill ta ledigt och ha midsommar NU. Kan inte låta bli att avundas mamma, pappa, Jimmy och Elin som sitter på ett plan till Spanien där de kommer vara tillsammasn med mormor i hennes hus i nio dagar. Jag längtar dit, det var två år sedan vi var där och jag hade gjort mycket för att också få komma ner. Men lilla ET finns i magen så därför får Spanien vänta ett tag till. Men vem vet, funkar allt bra kanske man kan sticka iväg med en liten bebis i höst...

Hänger själv inte med i svängarna

Jag är knäpp...eller så är det bara hormoner som spökar. Förmodligen och förhoppningsvis det sista. Jag får inte riktigt kläm på mig själv, på vad som händer i kroppen, i tankarna. Jag är så känslig och skör just nu så jag blir galen på mig själv. Min sinnesstämning är allt annat än stabil och jag hänger inte riktigt själv med i svängarna. Stackars Andreas, han undrar nog vad det är för en flickvän han har just för tillfället, vad det är för galenpanna som ska bli mamma till hans barn.

Men det är så svårt att bara svänga om, bli stabil och stråla av glädje. Jag har allt från lyckorus till ångest i kroppen heeeela tiden. Snälla, ta bort.


Om några veckor har vi en egen sådan här...ofattbart

Dagarna är längre nu

Nu på sommaren känns det som att dagarna blir längre, som att man utnyttjar timmarna mer. På hösten och vintern känns det som att dagen i princip är slut när man går hem från jobbet. Mörkt, kallt och jävligt. Det är bara tv-soffan som gäller och något socialt liv är det knappast tal om. Nu när det nästan är ljust dygnet runt så finns det så mycket att hitta på efter arbetsdagen så man aldrig vill gå och lägga sig. Speciellt inte när dte är så här fantastiskt väder.

Igår t.ex. stannade jag kvar i stan och läste i parken tills Andreas hade jobbat klart vid halv sju. Därefter åkte vi och handlade, lagade mat och käkade innan vi tog en promenad till Anna och Penn. Dels var vi nyfikna på hur lång tid det tog att gå till dem som också bor i Brämhult och dels ville vi diskutera midsommar. När vi väl var hemma var klockan efter halv elva vilket var svårt att förstå. Härliga, härliga sommarkvällar!

På en parkbänk i stan...

Det är svårt att inte bli lycklig av det här vädret. På lunchen idag gick jag till Stadsparken och satte mig på en parkbänk. Där satt jag och ET en bra stund och begrundade sommaren och dess färger. Vi njöt av solen som värmde sådär lagom skönt och njöt av att bara få några minuter till att inte göra någonting. Jag tror jag håller på att gå ner i varv nu. Jag tänker mycket, funderar på saker och ting, passar på att njuta av tystnaden och att bara vara jag. Det känns lite som sista tiden gjorde innan studenten. Det gamla livet i väntan på någonting nytt. Ett liv som inte går att föreställa sig hur det kommer att bli...

Helgens strapatser

Hej hopp, måndag och snart dags för lunch. I lördags åkte jag till Bollebygd tidigt och Andreas åkte med pappa och brorsan för att spela golf medan jag följde med mamma och syster till ridklubben för att se på när hon tävlade söta Fantazie. Det blev en riktigt lyckad dag för dem (2:a i första klassen och sen 2: i KM:et i andra klassen) och det var kul att träffa lite hästfolk och se alla duktiga tjejerna rida.

Sedan var det dags att åka hemåt för att handla och fixa mat till kvällen då Tobbe och Lina kom på besök. Trevlig, lugn kväll och vi kollade dessutom på bröllopet. Igår blev det en trip till Ikea för att köpa garderob till ET och lite andra saker som saknades och sen försvann resten av dagen fort. =)

Nu är det bara denna och nästa vecka kvar innan jag går på semester och på mammaledighet på samma gång. Det är en konstig känsla jag har i kroppen. Förväntan, spänning, oro, pirr i magen, lycka, ångest men mest av allt längtan. Längtan efter att snart, snart få träffa ET.

Gravid v 36

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen. Hjärnan är färdigutvecklad.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.


Sommarbilder

Fredag eftermiddag och endast en timma kvar innan det är dags att ta helg. Härligt. Är inte jätteinspirerad den här sista stunden av dagen utan vill mest hem men nu är det nära... Ska på möte klockan 17.00 med Andreas och sen blir det nog bara hem och ta det lugnt för min del. Andreas ska iväg och spela poker. I morgon åker jag till Bollebygd tidigt och ska se Elin och Fantazie tävla. Det ska bli roligt!

Här kommer lite sköna, gröna bilder från festen igår, tur med vädret hade vi kan man konstatera iaf.












SOL-fest

Igår klockan 15.00 slutade vi att jobba och "hela" SOL samt ett par frilansare, allt som allt nio personer, åkte hem till VD:n som lyckligtvis också bor i Brämhult. Där förberedde vi middagen allihopa innan vi tog en promenad till Ymergården. Pust! Väl på plats var det dags för freesbeegolf och jag hoppade över eftersom jag kände mig trött och hade lite känningar i magen. Däremot "tvingades" jag ju följa med runt på 9-hålsbanan och skriva protokoll. Det såg riktigt roligt ut men samtidigt svårt men tog en bra stund och det var en rätt lång promenad i skogen runt de olika hålen. I alal fall för någon som är höggravid. Efter ca 2 timmar var vi tillbaka igen och tävlingen avslutades med en sistatävling - närmast "hål". Christer, en av delägarna satte sin freesbee RAKT i korgen vilket var riktigt snyggt gjort!

Efter promenaden hem till Tina var jag väldigt trött och framförallt utsvulten men det gick ändå bättre än vad jag hade trott. Vi satte igång att börja grilla och äta en riktigt god måltid utomhus innan det avslutades med prisutdelning och kaffe med hallon och glass inne. En trevlig kväll med mycket skratt blev det iaf men nu ska det bli skönt med lite massage som erbjuds varannan fredag på jobbet.


Flodhäst!?

Fortsätter den här värmen och det fina vädret så kommer jag garranterat att se ut som en flodhäst de sista veckorna. KÄNNER mig inte så svullen men fötterna och fingrarna ser lustiga ut och ringen på mitt vänsterfinger sitter där den sitter. Går absolut inte att rubba idag. =) Tur att jag bara jobbar knappt en och en halv timma innan det är dags för hopp och lek.

Sommar och sol

Finns det något härligare än att vakna till blå himmel och sol och dessutom på bra humör. Det ni! ;) Pricken över i:t skulle väl vara att ligga i bikini på en filt i solen och käka jordgubbar. Nu får jag nöja mig med att sitta på kontoret och se fram emot lunchen som jag tänker tillbringa med Charlotte. Dessutom slutar jag klockan 15.00 idag och resten av efetrmiddagen och kvällen är det jobbfest. Tydligen är det freesbeegof på schemat följt av mat hemma hos Tina. Ska bli riktigt trevligt trots att jag mer än gärna tagit ett glas vin vilket är strängt förbjudet ett tag till. ;)

Tapetseringen igår gick väldigt bra och rummet blev ett helt annat rum med en fondvägg. Mamma är duktig hon! =) Fick också tillfället att hälsa på två grannar igår. Den ena väntar bebis EXAKT en månad efter ET är beräknad så jag blev väldigt glad att hon var trevlig.

Det är det lilla som gör det

Var ute i det underbara vädret på lunchen och satte mig på en parkbänk bredvid Viskan där det var alldeles lugnt och fridfullt. Inte en kotte! Det var inte en lång stund jag satt där men det gav mycket... Vissa minuter i livet ger mer än andra och detta var ett typiskt sådant tillfälle. Jag blundade och lät solen värma hela mig och den lilla i magen som svarade med att ge ifrån sig mjuka, härliga rörelser. En våg av hopp, glädje, lugn och ett sug på livet sköljde över mig och till råga på allt kom en tjej förbi och frågade mig om vägen till Centralstationen. När jag hjälpt henne så tackade hon, log och önskade mig lycka till med bebisen. Så lite kan göra så mycket...

Tapetplaner

Alla tankar på renovering och pyssel i lägenheten har legat i dvala de senaste dagarna. Har ju varit iväg i helgen och inte varit hemma så mycket det sista så då blir det så. Dessutom så går luften ur en lite när det mesta faktiskt nu är på plats och det endast krävs lite trist småpill innan allt är helt klart. Men idag kommer iaf. min kära mamma in och vi ska ägna kvällen åt att tapetsera en fondvägg i vardagsrummet. Ska bli spännande att se hur resultatet blir. =)


Denna tapeten ur kollektionen London av Hanna Werning ska få pryda en vägg i vårt vardagsrum


Mage i vägen

Det kanske inte är så konstigt att jag tycks ha svårt att fokusera och tänka på andra saker än ET när jag har den här magen i vägen överallt. =) Andreas var i väg hela kvällen igår och kom inte hem förrän strax innan ett i natt. Jag hade tänkt städa, fixa och greja igår kväll men det gick helt enkelt inte mer än en maskin tvätt med ET:s små kläder, lite strykning och matlagning. Sen orkade jag inte mer. Kände mig verkligen helt totalt slut och hade ont i både rygg och i magen. Har sovit dåligt i natt dessutom. Hade svårt att somna själv i huset och när Andreas väl kom hem så vaknade jag och har varit vaken till och från hela natten. Har hört  att det är vanligt att man drömmer mycket konstiga drömmar nu om förlossning och liknande och i natt måste jag slagit rekord. Vaknar och är helt chockad över vart man får allt ifrån. =/


Magen i v 34

Inte långt kvar...

Jag börjar inse att det verkligen inte är så långt kvar nu tills vi kommer att få träffa ET. Circus 40 dagar men det KAN ju hända när som helst och också dröja ett par veckor till efter utsatt datum också. Det jag känner lite nu är att även om det mesta faktiskt är i ordning i huset nu så har jag ingen aning om vad vi mer behöver köpa innan det är dags för bebisen att visa sig. Läser runt lite på bebissidor och olika bloggar och där pratar dem om startpaket på apoteket, badbaljor, babysitters osv. osv. Vi har köpt/fått rätt mycket bodies, pyamasar och lakan etc. men det är väl massa mer som man behöver!?

Vet att jag inte ska oroa mig för det här nu men det bör finnas någon slags lista man kan utgå ifrån så man vet vad man bör ha. Jag menar, det här är ju ingenting man är med om varje dag direkt. =)


Trött efter spahelg

Överraskningen för mamma och pappa i helgen såg ut så här: Klockan 12.00 i lördags kom de hem till oss och blev bjudna på kycklingsallad och rosévin innan vi tog bilen till Lundsbrunns spa. Där checkade vi in och tog oss till relaxavdelningen där vi njöt av bastu, bubbelpool, simbassäng och relaxavdelningen. Därefter "piffade" vi till oss på rummen och tog en öl (cola för min del) i lobbyn. Sedan var det dags för maten som var helt fantastisk god. Det hela avslutades i baren med kaffe och chokaldbit. Efter en stund satt vi och gäspade alla fyra och bestämde att det fick vara nog för den dagen. På söndagen hade vi alla fyra inbokade massagetider och dessutom åt vi god frukost och tog en liten promenad innan vi åt en god lunch och åkte tillbaka till Borås igen.

Själva stället kändes som det behövdes rustas upp och sjöng lite på sista versen tyvärr men servicen och maten var otroligt god så vi har haft en trevlig och avslappnande helg tillsamamsn med mamma och pappa. Synd att tiden går alldeles för fort bara.

Trodde att man skulle komma hem utvilad och fit for fight men efter att ha sovit hela bilturen hem kände jag mest för att gå och lägga mig när jag kom hem. Det tar på krafterna att vara på spa helt enkelt. =) Det kan också ha att göra med att jag sover rätt dåligt just nu, drömmer mycket och intensivt och har väldigt ont i ryggen vad jag än gör. I natt vaknade jag dessutom flera gånger av att hela vänsterhanden var avdomnad och det stack i alla fingrarna. Lite halvläskigt men beror tydligen på att händer och fötter svullnar nu och stryper nerver och senor i handleden.

V 35

I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm. Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen.

Fredag - veckans bästa dag

Igår kväll kom Anna på besök och vi hade en mysig kväll vid köksbordet där vi drack thé och åt mackor och kex och ost. Det var trevligt att träffa henne igen och höra om allt som hänt det senaste. Tyvärr var tåget hon åkt med försenat (som vanligt) vilket gjorde att vi inte fick så mycket tid till att prata som skulle behövts men så är det ibland.

I kväll väntar ännu mer tjejmys tillsammans med Mariorna. Ska bli kul att ses och dessutom se "Sex and the city" som jag för övrigt inte har speciellt höga förhoppningar om, men som ändå ska bli kul att se. Inte minst för alla fina klänningar som är väldigt omtalade!

Ser dessutom fram emot den kommande helgen... =)

Mardrömmarnas mardröm

I natt drömde jag en riktig hemsk mardröm och det som var jobbigast var att den var så verklig och rå så jag var rätt skakig när jag vaknade i morse. Glad blev jag ändå när jag slog upp ögonen och insåg att det aldrig hade hänt. Att ET fortfarande sparkade och levde runt i magen.

Jag drömde att det var dags för förlossning och det var bara jag och en massa sjuksystrar och bara det var plågsamt men hur som helst så gjorde dem ett akut kejsarsnitt och hängde upp ett skynke så jag inte såg någonting. Sedan kommer en gråtande sjuksköterska och säger att de inte kunde rädda barnet som jag sedan fick se och som var dött. Jag fick ringa till Andreas och jag bara grät och grät och fy fasiken vad hemskt det var. Nu glädjs jag lite extra av att känna ett knä mot revbenen eller att lungorna trycks ihop av den lilla varelsen i min mage. Vårt barn!

Lunchdate

Kom nyss tillbaka från en spontan lunchdate med min älskling. Det är lätträknade gånger vi har lunchat ute ihop men idag blev det så. Det var kalkonbröst och rikitgt gott. Skönt också att få komma ut lite grann och tänka på annat.

Jobbar en stund till och sen ska vi hem och hämta en massa skräp för att åka till återvinningen. Tråkigtmen skönt att få bort allt skräp. Senare i kväll kommer Anna hem så innan dess måste jag fixa lite kvällsfika dessutom.

Färgade fingrar

Hittade presenten igår i sista minuten - ett golfparaply, riktigt fint faktiskt men jag hoppas inte det blir tillfälle att Jimmy får använda det allt för mycket i sommar! ;) Sedan blev det smörgåstårta och jordgubbstårta hos mamma och pappa och det var trevligt att träffa både familjen och farmor och faster. Min syster äger en massa nagellack i alla färger mellan turkos och lila. För en fegis som jag som för det mesta kör genomskinligt brukar jag alltid komma därifrån i en något starkare kulör. Orange blev det igår så nu sitter jag och skriver på tangentbordet och varje gång jag kollar ner på mina fingrar får jag en chock. En färgchock! Men det är trevligt, det blir man glad av! =)

E.T har förresten hicka väldigt mycket nu. Igår kände jag det två eller tre omgångar under dagen och det brukar hålla i sig rätt länge varje gång. Det känns lite lustigt - som ett långsamt tickande i magen. Elin fick möjlighet att känna det igår kväll, det är en speciell känsla.

25 njutningar för gravida

www.familjeliv.se listade 25 njutningar för dig som är gravid. Det är ju så att vissa dagar är alldeles underbara och känslan av den lilla varelsen i magen är helt fantastisk. Men vissa dagar åker hormonerna berg- och dalbana och du vill bara gråta. Dessa 25 påståendena fick mig att le, de stämmer så väl in i hur man känner och tänker. Det är ju faktiskt något helt fantastiskt vi går igenom just nu. Tanken på att vi dessutom börjar närma oss de sista punkterna får fjärilarna i magen att fladdra lite extra. =)

1. De där första veckorna, när bara du och den blivande pappan vet hemligheten.

2. Att ha nio månader att planera, fantisera och drömma.

3. Att berätta nyheterna för din mamma, pappa, bror, syster, vänner?och se deras reaktioner.

4. Att ligga i sängen tillsammans och veta, att ni skapat ett helt nytt liv!

5. Vi har en fantastisk föräldraförsäkring i Sverige, jämfört med andra länder.

6. För en gångs skull är det meningen att du ska lägga på dig vikt. Moder Natur ger dig klartecken.

7. Massor av uppmärksamhet från släkt, vänner och din partner.

8. Nya färdigheter! Vare sig det handlar om att sticka bebiskläder eller montera ihop en barnsäng, så kommer du att upptäcka att du kan mycket mer än vad du trodde innan.

9. En ny förståelse för din mamma.

10. "Är det där vad jag tror det är - eller har jag bara gaser i magen?" - bebisens första rörelser.

11. Dina föräldrar letar fram gamla bebissaker; en gammal barnsäng, eller en vagga, som de behållit i alla år - "utifall att".

12. Att känna små hälar i underkanten av revbenen och veta, att de hör till någon du snart kommer att få träffa.

13. Att välja bebiskläder, eller kanske bara titta i kataloger och affärer.

14. Skriva en graviditetsdagbok som ditt barn kan läsa i framtiden.

15. Att (med lite hjälp) ta foton av dig själv, leende ovanför din stora mage - roligt att spara och titta på längre fram.

16. Kvällar med spekulationer kring namn - ska bebisen heta Oskar, Maximilian, Sara eller Freja? Gå till Familjelivs namnbank om du får idétorka!

17. Funderingar på hur bebisen kommer att se ut.

18. Att titta på din växande mage och föreställa dig att det ligger en liten människa därinne.

19. Att uttyda en mänsklig form på ultraljudsbilden för första gången, ta med dig bilden hem och ha den i fickan eller väskan att titta i smyg på då och då?

20. Att dela med dig av cravings, roliga upplevelser och få gnälla lite tillsammans med andra gravida i Familjelivs forum.

21. Att pröva alla övningar som du lärde dig i föräldragruppen och upptäcka, att de faktiskt fungerar.

22. Att upptäcka precis hur många (och hur grova) svordomar du kan under förlossningsarbetet.

23. Att titta in i din nyfödda bebis ögon och bli handlöst förälskad.

24. Att se din partner gråta, krama om barnmorskan och vara alldeles utom sig av glädje och lättnad.

25. Att vakna bredvid den nya bebisen för första gången och tänka "Oj! Det är på riktigt - jag har blivit mamma!"

Mycket på agendan

Idag fyller som sagt brorsan år och efter jobbet blir det därför ett besök dit. I morgon kommer Anna, en kompis som bor i Malmö på besök och ska sova över till fredagen. På fredag kväll ska jag och Maria L hem till Maria E på kvällen följt av ett biobesök. Sex and the city 2 blir det så klart!

På lördag sedan har vi en överraskning till mamma och pappa som tack för all hjälp vi fått i huset. Det enda dem vet är att de ska träffas hos oss klockan 12.00 på lördag och kommer hem på söndag efetrmiddag. Jag vågar inte säga så mycket mer men roligt ska det bli iaf. =)

En egen tvättstuga...

Förstår inte att man kan vara så glad för en egen tvättstuga. Möjligheten till att tvätta när man vill är obeskrivlig när man är van vid att tvångstvätta på ett speciellt datum. I förrgår fick Andreas dessutom upp tvättlinor som jag firade med att tvätta två maskiner tvätt på direkten och hänga upp så fint på de sträkta linorna. "Tänk på att varje maskin kostar pengar gumman" sa Andreas som verkade tro att jag tvättade en massa i onödan. =)

Vi har fått lakan och påslakan till vagn och spjälsäng av både mamma och Andreas mamma som är sedan jag och Andreas var små ( iaf. när jag var liten) och det är toppen eftersom det dels är väldans dyrt och går åt och dels för att det är lite nostalgi. Igår åkte allt in i tvättmaskinen och det ska bli roligt att vika in allt i garderoben som bara får ligga där och vänta till den lill* får för sig att komma ut. =)

Det är ingen vanlig dag...

...det är Jimmys födelsedag. Den här snygga killen nedan är min kära bror. Han fyller 23 år idag så i kväll blir det tårtbesök i Bollebygd. Jimmy är alltid otroligt snäll, lugn, tålmodig, förnuftig, hjälpsam, snäll och inte minst väldigt rolig. Han förtjänar verkligen det allra, allra bästa!

Grattis bästaste bror!


Dålig uppdatering

Har haft fullt upp och det är kaos på jobbet. Rätt roligt kaos iofs. men jag har svårt att inte bli stressad. Idag har jag iaf. lyckats få till en lunch med gulliga Louise. Det var på tok för länge sedan vi sågs så det var kul att träffas och prata om allt mellan himmel och jord. En timma går alldeles för fort bara.

Nu är det bara en timma kvar tills det är dags att gå hem. Idag blir det lugnt, ska fixa lite i huset och så hoppas jag på en film. Vi såg en film i sovrummet i söndags och det kändes otroligt lyxigt att kunna krypa ner i sängen och se på TV. Allt börjar ordna upp sig riktigt fint där hemma och jag bara går omkring och njuter va hur fint det blir. Försöker att blunda för all skit som fortfarande står framme och det går bättre än vad jag trott. Kan faktiskt se alla möjligheter och ta det lite i sänder istället för att få panik av att allt är överallt. DET är skönt.


Jag och Louise för kanske två år sedan

Vecka 34

Barnet är ca 46 cm från huvud till häl och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar.

Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn.

Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut.

Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Fredagsbild

Fredag och vädret är alldeles underbart...igen. Igår hade jag faktiskt både tid och vett på att tillbringa eftermiddagen på altanen med bikini och oj vad underbart det kändes. Jag älskar ljudet av gräsklipparljud runt omkring och känslan av solen som värmer. Hade dessutom en bra tidning som luslästes innan myrorna i kroppen bestämde sig för att det var dags att gå in och fixa i huset. Det är ju dock fortfarande massor med flyttlådor och kaos överallt. Andreas var i väg hela kvällen så jag gick och pillade lite ensam och lagade mat och tvättade tvätt. Gissa om det är härligt med en egen tvättstuga!? =)

Nu är jag på jobbet och ska precis iväg till Barnmorskan på rutinkontroll. Får se om den lill* vuxit bra sedan sist. Här kommer dessutom en magbild från i morses.


Spårecension

Åhh vad jag hade gjort mycket för att sitta utomhus i solen istället för att sitta här på jobbet just nu. Går tyvärr inte göra så mycket åt det just för tillfället utan det är bara att hoppas på att solen är kvar i eftermiddag för då ska jag försöka ta mig tid till att sitta på altanen en stund.

Igår efter jobbet åkte jag till Bollebygd och fick lite gott att knapra på tillsammans med mamma, pappa, Jimmy och Elin. Kul att alla var hemma! Det var väldigt skönt att få sätta sig tillbaka i en stol på altanen och bara prata om allt och inget. Sen blev det dags för mig och mamma att åka till Dana i Hyssna. Vi visste inte alls vad vi gett oss in på utan tyckte bara dte var en intressant upplevelse. Lite konstigt kändes det att knacka på dörren utan att riktigt veta vad som skulle ske.

Hur som helst fick jag börja och mamma fick sitta i ett annat rum så länge. Dana använde sig av en riktigt sliten kortlek och samtalet bestod dels av att hon la korten i vissa mönster och kunde därefter avläsa en del saker om mig och mitt liv. Jag fick också kupera och välja kort vid några tillfällen vilket ledde till vissa konstateranden. Det var flera kusligt sanna saker hon berättade som jag anser att hon inte skulle kunna haft en aning om och sedan ett par saker som inte stämde men även om jag tar allt med en nypa salt så tyckte jag att samtalet gav mycket och jag fick reda på flera intressanta saker. Jag fick också möjlighet att fråga frågor men kom inte på så mycket  just för stunden. Därför skulle jag mer än gärna vilja åka tillbaka någon gång och vara mer förberedd.

Kan klart rekommenderas!

Besök hos Dana

Det pirrar i magen när jag tänker på vad jag ska göra i kväll. =) Jag och mamma ska till Dana, en spåkvinna i Hyssna och jag är nyfiken på vad hon kommer att säga till oss båda. Det är någonting som jag länge har velat testa men det har aldrig blivit av tidigare. Fortsättning följer...


Minnen

Såg ett fotoalbum på Facebook som togs för flera år sedan när jag jobbade på Fagerhult. Det var en härlig junidag och vi hade femkamp på Liseberg. Minns att jag och Martina hade dragit ihop hela grejen och höll i alla aktiviteter vilket var kul.









Njuta av solen!?

Ojojoj, vad jag längtar ut. Ut till ett soligt Borås. Vill inte alls sitta här inne och tvingas arbeta med en massa strul, för det är vad det är just nu...suck! Hoppas få lite tid sen till att bara sitta på altanen och njuta av vädret, av lugnet, av huset, av magen...men jag gissar att det inte kommer hinnas med.

Tankar

Vilket underbart väder att vakna till- och så är det första juni till råga på allt. Vart tog våren vägen, vart tar tiden vägen? Det är bara knappt fyra veckor kvar som jag jobbar nu innan det är dags att ta semester (vara mammaledig) Tre hela veckor innan det är beräknat att ET ska titta ut kommer jag att vara hemma. DÅ ska jag ligga i en solstol i bikini, läsa, käka vindruvor, dricka jordgubbssaft och bara njuuuuta av att huset är upppackat. =) Härliga tanke!

Varje gång det sparkar till i magen, och det gör det ofta nu, så längtar jag så efter att få träffa den lill* i magen. Att få se hur h*n ser ut, att få lära känna henne eller honom. Vår son eller dotter! Hisnande tanke!

RSS 2.0