Boråsväder

Det är ju ett riktigt trist, regnigt Boråsväder idag - tur att mana har tak över huvudet och inte har några direkta ärenden ut. Hade dock önskat att det var uppehåll så det kunde bli en tur med vagnen men icke! Igår kom som sagt Vinstons faster, Jörgen, farmor och kusin och de stannade kvar över natten och åkte härifrån för en stund sedan. Mysigt att ha lite folk i huset och Vinston har skött sig bra. Han har dock fått en massa vitt på tungan så jag och Andreas tog med oss lillkillen till BVC för en stund sedan för att pensla på någoning som förhoppningsvis ska göra att det försvinner.

Nu är jag och Vinston hemma igen och han sitter i sin bilbarnstol och sover men han drömmer förmodligen om något trevligt eftersom det kommer små, söta läten hela tiden. =) Har precis fått målat naglarna - både på tår och fingrar och hoppas att han inte vaknar innan det har torkat iaf. =) I kväll blir det nog en sväng till Tobbe och Lina med lillprinsen och i morgon åker vi till Varberg för att stanna över helgen och ev ett par dagar in i nästa vecka beroende på hur det går med Vinston, väder och vind. =)


Vuxenpoäng

Igår kväll låg jag och Andreas på knä och rensade grusinfarten, ett rikigt slavarbete vill jag lova. Det späddes på med maskrosplockande, plantering av blommor och buskar och annat pysel i trädgården. Vinston låg och sov i sin vagn och kvällssolen lyste. En granne vi inte tidigare hälsat på kom förbi och hälsade och allt som allt så samlade vi en massa vuxenpoäng med allt vi sysslade med. Skönt var det iaf att få lite fint i trädgården.

Idag kom Maria, Jörgen, Wille och Maggan på fika och de ska dessutom sova här i natt allihopa. Maria, Jörgen och Wille åkte precis iväg på en fest så det blir lugn kväll här hemma för oss andra med lite grill.

 


Besök...

Det är himla mysigt att gå hemma och mysa hela dagarna men för en rastlös person som jag så börjar det snart krypa i kroppen av att inte komma utanför dörren utan i princip bara sova, äta, amma, bära, trösta, byta blöjor, plocka undan, städa, tvätta och amma lite till. Igår var jag ensam med lillen hela eftermiddagen och han var inte på sitt bästa humör direkt. Stackaren hade ont i magen och ville allt annat än att sova. När Andreas kom hem tog jag därför en liten tupplur innan Tobbe och Lina kom på besök med kinamat. Trevligt!

Idag kom min gulliga farmor och faster på besök med helt nybakta bullar och kakor...väldigt uppskattat. Vi hade en mysig fika och lillkillen fick sin första nallebjörn. Därefter har jag, Andreas och lille Vinston varit och köpt blommor och fixat magdroppar till hans lilla mage som gör ont. Nu är jag och Vinston ensamma hemma och han sover sött bredvid  - hoppas han vill göra det en liten stund till.

Första veckan med Vinston

Vinston ska lillprinsen heta. Vinston Claes Verner Tyrén. Claes efter sin farfar och Verner efter sin morfarsfar. Just nu ligger han och snusar sött på sin pappas bröst i soffan och ser förträffligt nöjd ut med livet. Ibland gäspar han och sträcker på sig som en liten kattunge. Ibland kommer det också små, små läten och suckar från honom men det är skönt, för då vet vi att han lever. Det är min största oro just nu - att han inte ska andas. När han sover är jag framme stup i kvarten för att se så att bröstkorgen höjer och sänker sig eller så söker jag efter en liten ryckning eller minspel så att jag kan konstatera att vår son sover och andas och har det bra.

Att man kan ägna så mycket tid till att bara ligga och studera något som rör sig så lite. Studera de små fingrarna och tårna som har bemödats med en liten, liten nagel på varje tå och finger. Ligga och begrunda läpparnas perfekta kontur och den lilla välformade näsan. Det är fantastiskt att allt sitter på rätt plats och att allt verkar fungerar som det ska. Utan förvarning kan tårarna börja rinna, den totala lyckan över att allt har gått bra, att han är här nu, Vinston. Att vi får mysa, gosa, pussa och bara vara nära, nära.

I morse låg vi kvar i sängen alla tre tills klockan var närmare ett och egentligen lunchtid. Vinston fick ligga naken insvept i ett stort badlakan och låg mellan oss och bara tittade. Han öppnade och stängde sina små ögon och verkade begrunda livet utanför magen. Det är sådana stunder som man inte vill ska ta slut. För övrigt har vi vänt på dygnet och det är synd att påstå att vi lyckats komma in i någon vidare rytm än. Vi går och lägger oss sent, dels pga. att lillkillen gärna är vaken på kvällen och sover länge, länge för att ta igen den sömnen som tappas under natten då den lilla gnyr och ska ammas. Vi har haft honom mellan oss på nätterna hittills men det är med en stor klump i magen jag går till sängs för han är så liten och skör och det hade varit mycket skönare om han kunde sova i en egen säng så mamma och pappa inte behövde vara så oroliga för att göra den lille illa. Men det vill inte Vinston, han ligger hemskt gärna så nära han kan och njuter av kroppsvärmen och andetagen mot hans lilla kropp. Vi har försökt få honom somna i sin vagga precis bredvid sängen både igår och förrgår och lyckades till slut men ungefär klockan tre vaknar han första gången och vill äta och då vill han inte alls somna om i vaggan när han fått ligga nära mamma en stund.

Det är fel att säga att det inte är en jätteomställning att bli mamma. Det är ingenting man kan föreställa sig oavsett hur mycket folk pratar och försöker berätta. Det är först nu jag förstår hur mycket man ska njuta av att få sova ordentligt, få duscha i lugn och ro, kunna äta tillsammans med Andreas och att inte behöva planera en halv dag för att ta sig någonstans. Det är stundtals sjukt jobbigt, det tar på tålamodet, på sömnen, på krafterna, på humöret men vi jobbar på, kämpar för att komma in i vardag och rutiner. Sen räcker det med en blick från den lille så är allt det jobbiga som bortblåst...


Vinston

Så mycket känslor

Amningshormonerna har kommit igång - ordentligt. En titt på denna bilden på mina grabbar får tårarna att  fullkomligt spruta. Så mycket känslor, så mycket kärlek...


Bild från BB

Livet har fått en annan mening...

I fredags den 16 juli kom ET till världen och eftersom vi då befann oss i Varberg fick det ske på BB där. Igår kväll kom vi hem till Borås igen och vilken känsla att få komma från sjukhuset med vår lilla skatt, ta oss hem till vårt hus som en liten familj. Overkligt! ET vägde 3545 g och var 49 cm lång, allt gick bra vid födseln men moderkakan vägrade lossna vilket innebar operation, förlust av två liter blod, dropp och blodersättning. Jag berättar mer när jag har tid men alla mår bra nu.

Sticker till Varberg

Sitter just nu och väntar på att Andreas ska komma hem så vi kan ge oss iväg till Varberg. Som det är planerat så ska vi var där i några dagar och njuta av ledigheten. Igår var jag på Viskan och fikademed Mariorna, trevligt som vanligt trots att man blir irriterade på alla som röker. Käns som att bara för att det är förbud inne och att de får "hålla upp" på vinterhalvåret så ska dte minsann tas igen på sommaren. usch och blä.

Som sagt får vi se hur länge vi stannar i Varberg, beror på väder, vind och ET. ;)


Sociala dagar

Igår åkte vi till Sjömarken och badade och njöt av vädret för fullt. Vi var rätt många och det var roligt att träffa både de man träffar ofta och de man inte sett på ett tag. Efter det tog jag och Andreas en sväng till Max och åt lunch innan det blev biltvättning och handling och snabbt hem för att göra i ordning maten till Charlotte och Sim on kom klockan halv sju. Vi hade en trevlig kväll och det blev grill, fotboll och bebissnack. =)

Idag var jag hos carro och klippte och slingade håret. Perfekt med en uppfräschning nu innan ET kommer för sen lär det väl inte hinnas med på samma sätt. Resten av dagen har ägnats åt handling (igen) kaffe och läsning på balkongen och nu är jag ensam hemma för Andreas jobbar. Halv åtta i kväll kommer Anna och penn hem så nu är det dags att fixa i ordning lite här hemma och maten ska förberedas.


Vecka 39 och fjärilar i magen...

Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags.

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


Love is in the air...

Är trött, har knappt någon känsel i fötterna och kroppen värker lite men det var det definitivt värt för igår hade vi en fantastiskt rolig dag/kväll. Det känns som att vi inte hann med så mycket mer än att äta frukost och att göra oss i ordning innan det var dags att åka. Men vi gav oss iaf. iväg klockan ett för att hinna ill Voxtorps kyrka i Värnamo klockan 15.00 där vi dessutom mötte upp Annso.

Det var ett mycket glatt, lyckligt och vackert brudpar som gick in ikyrkan och därefter hölls en lagom lång vigselakt med låtarna "Here comes the sun", "Du är allt" och "If you used to love me". Värmen var näst intill olidlig och det var skönt när man väl fick komma ur kyrkan och sätta sig i bilen med air condition igen. =)

Efter kyrkan åkte vi till Åminne bruk där bröllopsfesten hölls i gamla, charmiga lokaler. Det bjöds på en god grillbuffé och det var trevliga människor så tiden gik fort och hel plötsligt var det bröllopsvals och därefter körde det loss ordentligt på dansgolvet av i princip alla till bra musik av en trubadur från Göteborg. Vi dansade oss svettiga och jag hoppas ET tyckte det var lika roligt som jag gjorde. Vi hade pratat om att åka hem klockan tio men kom inte iväg förrän klockan ett och var därför inte hemma förrän halv tre. Det var helt klart en väldigt lyckad och rolig kväll och det var kul att se Emma och Daniel så lyckliga!

Mys i Almenäs

Vaknade på tokfel sida idag men det rättades till när solen letade sig fram bakom molnen och mamma och Elin kom och hämtade mig för att tillsammans tillbringa dagen i Almenäs. Har varit underbart härligt väder och vi har bara latat oss, pratat, fikat och ätit lunch. Eftersom det var molnigt och mulet var jag inställd på en dag på stan istället vilket inte hade varit så upplyftande eftersom jag har köpstopp. Men som sagt så sprack ju vädret upp och blev riktigt bra.

Nu har jag nyss kommit hem och ska vila lite innan min älskling kommer och då är det grill som står på schemat. I morgon blir det bröllop i Värnamo och jag hoppas så att det inte blir för varm eller att fötterna svullnar för då kan jag inte ha några skor om inte flipflops räknas. ;)

Onsdagsmys

Ligger i soffan och fixar lite med datorn... Mariorna har nyligen åkt härifrån för att se på bion men min rygg fixar inte det idag så nu ligger jag här. Hade iaf. en jättemysig stund på balkongen och pratade om allt och inget - som vanligt. Tiden går så fort! =)

Imorgon ska jag umgås med Charlotte. Hon kommer hit vid tio och då åker vi ner till stan en sväng där jag ska till Barnmorskan en sväng. Längtar efter att höra hur ET vuxit sedan sist och ska fråga henne ungefär hur stor hon gisar att h*n är nu. Efter det får vi se vad vi hittar på. Tillåter vädret blir det kanske lite solnng och lunch ute någonstans. Kanske åker vi och möter upp Andreas och Simon på Hulta som spelar golftävling. Den som lever får se...

Nu är det bara ET kvar

Igår var första lediga dagen som jag enbart spenderade hemma i min ensamhet. Förutom att jag sa "Du kan slänga kvittot" till kassörskan på ICA öppnade jag inte munnen en endaste gång förrän Andreas kom hem 19.30. Fick gjort lite grann igår som att ta hand om tvätt, laga mat, handla, fixa med datorn och göra i ordning ET:s rum helt färdigt (förutom att en hylla ska upp på väggen) så nu kan det lilla busfröt i princip få komma när han eller hon behagar. Vill åka på bröllopet som är på lördag men sen så...

Idag har jag också lite pyssel på schemat men ska försöka ta det lite lugnt också och bara njuta av livet. I kväll kommer Mariorna hem på fika och det ska bli mysigt. =)

 
Sängen är bäddad...


...och det mesta är i ordning

Måndagen i Bollebygd

Hej hopp, tisdag morgon och jag har äit frukost på balkongen. Det kändes lyxigt men var alldeles för kyligt så nu tog jag in datorn igen och försöker bestämma mig i vilken turordning jag ska göra de saker jag planerat för dagen. Det blir en ensam dag idag. Andreas kommer inte hem förrän efter sju i kväll och jag har inte planerat att träffa någon annan idag. Kan dock vara skönt att bara vara ensam ibland och jag känner mig rätt trött idag dessutom så... 

Igår åkte jag till Bollebygd och följde med mamma, pappa och Elin till Hulta för att äta lunch. Mamma och pappa åkte sedan tillbaka till jobbet medan jag och Elin tillbringade ett par timmar i Bollebygd. Passade på att besöka Kicki, Maria och Jill, det var ett bra tag sedan jag såg dem så, och seen tog jag och Elin en glass innan vi åkte tillbaka hem till mamma och pappa. Eftersom mamma fyllde år hjälpte vi till att fixa med tårta och sånt innan lite gäster kom och jag åkte tillbaka till Borås igen.

Vi såg Benjamin Button igår kväll, har bara sett halva tidigare så nu såg vi hela och den var bra, annorlunda och stora tårar rann nerför mina kinder i slutet. Kan inte avgöra om det berodde på att den VAR så jättesorglig eller om jag bara är lite känslig just nu. Förmodligen det sista...

V 38

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram.

Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.


På balkongen...

Var helt slut när jag äntligen lyckades ta mig från jobbet i fredags. Det blev en hektisk dag med mycket som skulle fixas innan jag kunde gå hem. Men tur var nog det för det gjorde att jag inte hade möjlighet att tänka någonting på att det var sista dagen på länge... Hur som helst så hämtade Andreas och Maggan mig utanför jobbet och vi åkte direkt till Varberg. Trött, varm och svullen som jag var så halvsovjag nästan hela vägen ner och när vi kom fram var det dags att laga mat och umgås med Maria, Jörgen och Wille som också påbörjade sin semester.

Dagendärpå vaknade vi upp till strålande solsken och det blev en dag i solstolen och sedan stranden. Känns konstigt att gå halvnaken på stranden men jättemage för man märker vad alla tittar men det gör ingenting. Jag är stolt över magen. Det är ju vår ET som bor där inne. =) På kvällen blev det åter igen grill och vi satt ute och pratade tills klockan nästan var ett på natten. Ljuvliga sommarkväll. 

I morse åkte vi hem efter frukosten och tog ett snabbt röj här hemma för sedan var det dags att möta upp farmor, Mona-Lis, mormor och hela familjen på Ellagården för brunch. Eftersom farmor och faster inte sett huset än åkte vi till Häggatan efter vi hade ätit och fortsatte med husvisning samt kaffekalas. Der var mysigt att träffa allihopa och få visa dem vårt hem.

Nu sitter jag på balkongen med fötterna i kallt vatten, datorn i knät och en söt, sovandes pojkvän bredvid mig i soffan. Dags för lite kvällsmat kanske!?

 


Jordgubbar och vaniljkesella

Hade en härlig kväll igår tillsammans med mina Marior trots att ryggen värkte och att fötterna knappt fick plats i skorna . =) Vi hade hoppats få bord på Viskan men det ville resten av stan också så det var lättare sagt än gjort att hitta något ledigt bord någonstans. Till slut blev det Tant grön vilket inte är så trevligt utomhus precis bredvid Allégatan men som har helt okej käk. Där satt vi i solen en bra stund innan vi gick en sväng på stan och till sist hamnade på torget och såg hela Erik Grönwalls "show". Han var klart bättre än vad jag förväntat mig live. Bjöd på sig själv ordentligt och sjöng väldigt bra live. Kort och gott hade vi en väldigt trevlig kväll tillsammans och njöt av det härliga vädret.

Nu är det endast en kvart kvar. En kvart kvar till semester, till föräldraledighet, till en ny del av mitt liv börjar. Det är stort och har firats med jordgubbar och vaniljkesella. =)

Min älskling och jag...

Idag den 1 juli firar jag och Andreas 3 år tillsammans.

Min älskling är verkligen den finaste personen jag känner - både till ut- och insidan och förgyller mitt liv på ett sätt som jag aldrig hade kunnat uppnå på ett annat sätt. Det finns ingen klokare, duktigare eller bättre livskamrat än honom. Ibland går ett rus genom kroppen, ett lyckorus eftersom jag inser att den där killen är MIN. Det gör mig lycklig!

Andreas, jag är stolt över dig, stolt över oss och stolt över att bära ditt barn. Du kommer bli en fantastisk pappa!


Nedräkning...

Idag är näst sista dagen jag jobbar på SOL...på ett bra tag. Som sagt, det är blandade känslor, men nu har jag så ont i ryggen så det ska bli skönt att inte behöva sistta på en kontorsstol åtta timmar om dagen iaf. I kväll väntar en fika med Mariorna på stan och eftersom det är första sommartorsdagen så kommer det nog vara en hel del folk. Erik Grönwall spelar i kväll och det är väl alltid kul att lyssna på någon artist, även om jag inte är något jättefan av honom direkt.

I morgon bär det av till varberg...igen. =) Maria, Jörgen och bus-Wille börjar sin semester och det ska bli härligt att träffa dem igen. Tillbringar fredagskvällen där och lördagen innan vi åker hem söndag morgon för att äta lunch på Ellagården med mamma, pappa, Elin, Jimmy, farmor, mormor och Mona-Lis. Ska bli roligt att träffa alla igen och dessutom följer dem med hem till oss efetråt på en fika för att se huset.

SEN har jag semester! =)

RSS 2.0