Torka håret och skaka rumpan

Igår, äntligen, var jag på första gympasset på länge och det kändes rätt bra. Hade full fokus på att andas rätt - med magen och afrodans var perfekt att börja med eftersom det inte är såå "flåsigt" trots att det är grymt jobbigt. Jag och Maria var i alla fall där och avslutade med en skön bastu och lite skvaller efteråt. Underbart lyxigt!

Det är roligt med afrodans. Man ska absolut inte se sig i spegeln och helst inte titta på någon annan heller om man inte vill dö av gapflabb. =) Det handlar inte om någon egentlig kordination (som de flesta andra pass gör) utan att släppa loss totalt och helst skall håret släppas ut. Rörelserna kommer från Afrika och har dansats i evigheter och när den passade musiken med trummor och bonka-bonka hörs i bakgrunden så kan man nästan känna sig som en liten dansande negerflicka runt en lägereld.

Passet gås igenom rörelse efetr rörelse för att sedan sättas ihop i ett program. Det kan vara lite svårt att hänga med ibland men oftast hittar man rätt snabbt igen. Det är mycket armar som flaxar hit och dit och mycket slängande med huvudet. Den roligaste rörelsen måste vara när man tar ett steg åt sidan med ena foten, skakar på huvudet samtidigt som händerna hålls i öronhöjd en bit från huvudet och rörs i en cirkulerande rörelse, ungefär som när man torkar håret. Därefter förflyttar man sig till mitten igen, tar armarna neråt, skakar lite på rumpan och rör på armarna i samma takt, ungefär som när Kalle Anka torkar rumpan med en handduk. Sedan förflyttar man sig ett steg åt andra sidan och kör hårtorkar-proceduren en gång till. Samtidigt som man gör detta så ska man låta påett speciellt sätt. Svårt att förklara men det låter ungefär som när det blåser väldigt mycket. Ja, herregud, låter helt sjukt säkert men det är väldigt roligt och det är framförallt en timme där du får släppa loss totalt och bara gå in i dig själv, tänka sig in i afrikas hetta, med hårdstampad jord under fötterna. Härligt värre. =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0