Fredagen i Milano

Fortsättning från förra inlägget:

Fredag
Idag var det dags för själva möbelmässan som egentligen var huvudanledningen att vi åkte till Milano och som är ett dragplåster för många i samma bransch och för många, många företag. Det var helt klart en upplevelse att gå på den enormt stora mässan och se alla trender men det var så oerhört stort och mycket så det var också svårt att ta in alla intryck på bara några få timmar.

Trender som man kunde urskilja var bland annat att vardagsrummet mer och mer flyttar ut - dvs. att mer fokus och pengar läggs på snygga utemöbler som mer och mer börjar likna möbler som används inne. Växter inbyggda i alla sorters möbler var också något som syntes mycket och gällande kök så är det t.ex. mycket 60-tal, mycket vitt (mindre högblankt), betong och glas som används. Dessutom kan man konstatera att "recycle" är i stort fokus nu - att det fokuseras mycket på att kunna återanvända redan använda produkter till något nytt. Miljötänk med andra ord!


Kökstrender - mycket betong


Utemöbler - inne eller ute?


Alla möjliga sorters färger, former och material - här en röd soffa i sammet med två stora rosor som ryggstöd

Efter mässan och lunch där åkte vi vidare till Rossana Orlandi på Via Bandello - där unga lovande designers från alla världens hörn ställer ut i en otrolig miljö. Det är den gamla damen Rossana Orlandi som är mor till det här stället och den gamla gumman var själv på plats när vi var där.


På Rossana Orlandis utegård - en bil vadderad och klädd i lappteknik - recycle


Fashinerande konst också hos Rossana Orlandi


Också här från Rossanas uteplats


Rossana själv till vänster

På kvällen gick vi till Zona Tortuna, ett tidigare rufft arbetarområde som numera innhåller utställare som visar upp sina designverk i fräcka, slitna miljöer. Därefter åt vi middag på en restaurang i samma område och avslutade på en bar innan klockan var långt över läggdags igen. Ännu en oerhört intensiv dag och det har nog aldrig varit så skönt att få krypa ner i sängen. Hade vi använt stegräknare hade den nog kraschat för länge sedan. =)


Slumområdet Zona Tortuna


Middag - Tina, Christer och jag




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0